Babasiz buyuyen arkadaslarimi dusunuyorum. Evet bir yanlari eksik dogru. Esimle aramiz ne kadar kotu olsa da ikimiz de o kadar istiyoduk ki cocuk sahibi olmayi. Benim kistlerim oldugunu ve tedavisiz hamile kalmanin cok zor oldugunu ogrendigimiz icin surpriz oldu bu gebelik.Kesinlikle katiliyorum maddiyat asla yeterli degil bir bebegin buyumesi icin. Ihtiyaci olan baba sevgisini o ozguveni siz veremezsiniz. Gunahsiz bir cana eziyet etmek olur benim gorusum. Babasiz buyumus biri olarak soyluyorum ustune basa basa... hayat gercekten o kadar toz pembe degil...
Esinizle bir kez daha konusun. dusuncelerinde ciddiyse zaten size kendi icinizi dinlemek kaliyor
Korunmuyordum.
Kurtaji agzina alan o. Kavga edilir, barisilir, bi sekilde devam edilir. O sinir aninda dedigi her seyi kaldirirdim da bu cok agir geldi. Oyle hadi bosanalim demek kolay. Ozur dileyecegini de biliyorum. Ama bu lafindan sonra benim icimde devam etme istegi kalmadi. Barisirsiniz diyenlere barissak bile sonra yine ayni seyler olabilir. Barismaya guvenerek dogurmak yanlis. Ben kendim yapabilecegime guvenmeliyim. İste o yuzden yalniz annelerden biraz destek istedim ki moralimi yuksek tutayim.
Babasiz buyuyen arkadaslarimi dusunuyorum. Evet bir yanlari eksik dogru. Esimle aramiz ne kadar kotu olsa da ikimiz de o kadar istiyoduk ki cocuk sahibi olmayi. Benim kistlerim oldugunu ve tedavisiz hamile kalmanin cok zor oldugunu ogrendigimiz icin surpriz oldu bu gebelik.
Bu toplumdaki sorumsuz adamlar babalık mı yapıyor sanki. Bir getir götüre, bir de maddiyata yarıyorlar. Zaten sen büyüteceksin normalde de. Gölge gibi yanında durcak sadece. Gebeliğin ilk haftalarında da olsan duyguların alt üst durumda şu an çocuğu istiyorsan kendini yıpratmamaya bak. Aldırırsan eşinden daha çok nefret edeceksin. Bir araya gelme şansınız varsa da kalmayacak. Evliliğin ilk 1 yılı kavga dövüş geçer zaten, dışardan gördüğün anlaşan çiftler görüntüden ibaret. Tabiki yardıma muhtaç anlarında keşke babası da olsa diye duygulanırsın başkalarının eşlerini gördükçe kendini yalnız hissedersin ama zaten çok da işe yaramıyorlar gerçekçi düşün ve üzülme. Ki sinirle söylemiş seni kaybetmek istemiyor. Bu da bir gerçek.
Kurtaji agzina alan o. Kavga edilir, barisilir, bi sekilde devam edilir. O sinir aninda dedigi her seyi kaldirirdim da bu cok agir geldi. Oyle hadi bosanalim demek kolay. Ozur dileyecegini de biliyorum. Ama bu lafindan sonra benim icimde devam etme istegi kalmadi. Barisirsiniz diyenlere barissak bile sonra yine ayni seyler olabilir. Barismaya guvenerek dogurmak yanlis. Ben kendim yapabilecegime guvenmeliyim. İste o yuzden yalniz annelerden biraz destek istedim ki moralimi yuksek tutayim.
Ben ve ablam babasız büyüdük.Hiç görmedim babamı,psikolojik olarak hiç bir sıkıntı yaşamadım desem yeri kendi adıma.Tek sorunumuz paraydı annem yetişemiyordu.Çevremden duyduğum baba örnekleri de hiç cazip kılmadı babamı bana.Annemle 3 kız büyüdük evde.Bir baba sadece maddi ve otorite anlamında iyi gelebilirdi,onun dışında eğer gerçekten maddiyatınız iyiyse çocuğun %20'si onun 80'i sizin .Mahkemeler bile çocuğu anneye veriyorsa tezim doğrudur.yapın derim ben kendinize güveniyorsanız.O bebeğin güler yüzünü görmek size depresyon falan yaşatmaz.Çektiği sıkıntıları hatırlattığımda ise annem, iyi ki sizi yapmışım yapayalnız kalacakmışım hayatta der hep.Onun lafi da hicbi seyi de umrumda diil zaten. Su an calismiyorum ama hayatimi devam ettirebilecek ve cocuguma bakabilecek durumdayim. Problem maddi degil. Manevi acidan yeterince guclu olabilir miyim? Mesela dogum sonrasi geliyor aklima. Hastane odasinda babasi olmayacak. Ya depresyona girip cocuguma bakamayacak hale gelirsem?
Bebek olmasa yine de devam eder miydik dedim. Sen cok degistin dedi. Etmezdi heralde. Ben ondan umidi kestimBana esiniz kizginlikla soylemis gibi geliyor evliligimizin ilk yillarinda esim de ben de cok ciddi gecimsizlik yasadik ben de hamileydum sonra bebegi kaybettik birseyler yoluna girdi evliligimizde sonrasinda yine problemler yasadik ama zamanla en aza indirgeniyor 6 ay cok kisa bir sure sizin evliliginiz de duzelecek ins aranizda asilmayacak problem goremedim o bebek Allah in lutfu belki dogunca hayatiniz daha duzene girecek degisecek bi de bu açıdanbaksaniz
Ben de boyle dusunuyorum ama korkuyorum da.anne olduktan sonra çocuğunuzu elbette büyütürsünüz neden büyütemeyesiniz.. zorlukları elbette var tek başınıza üstesinden gelirim diyosanız annelik kadar güzel bir şey yoktur...
Evet sorun onun ailesine cok duskun olmasi ve bos vakitlerinin hepsini annesine ayirmasi. Denge kuramiyor. Ben bana da vakit ayir dedigimde once tamam dedi. Ertesi gun annesiyle konusup yanima geldiginde beni annemden ayiramazsin demeye basladi. Mucadele edecek bir sey yok. Ben onu kendime cekmeye calisan kotu gelinim su anda. Bebek konusunu da sana birakiyorum dedi. Umrunda degil yani. Tek basima karar vermem lazim.korunmadıysanız bebek nasıl büyük bir sürpriz olabilir?
biraz fevri kararlar alıyorsunuz, önünü arkasını düşünmüyorsunuz gibi geldi bana. daha ilk gününde evden ayrılmaya çalışmışsınız ve buna rağmen korunmayı düşünmemişsiniz. ortada çocuk yokken bile evlilikler tek bir sözle bitmiyor.
sakin bir şekilde düşünün. olmuyorsa gidin annenizin evine, ya da bir yakınınıza, ya da eşiniz gitsin. bir müddet düşünün. aile terapistleri de bazen evliliği kurtarabiliyor, ama daha mutlu bir evlilik yaratmıyor. yalnızca daha mantıklı ve çekilebilir bir hale getiriyor.
ayrılsanız da, ayrılmasanız da biraz daha olgun kararlar almalısınız. babasız çocuk büyütmek zor, maddiyat varsa biraz daha rahat ama psikolojik olarak yalnızca siz değil, çocuk için de kolay olmayacaktır. yine de mutsuz bir yuvadansa daha sağlıklı bir tercih yapılabilir. ama güçlü ve mantıklı olmalısınız.
ayrıldığınız durumda yanınızda kimler olacak, bunları düşünün ve o kişilerle konuşun. eğer ailelerse aranızdaki sorun, ailelerle konuşulabilir ve onlar bundan sonra kendilerini biraz çekebilirler ilişkinizden.
İlk gunden dusunduren seyler oldu, toparladigimiz donemler de oldu. Su an geriye bakinca ilk gunlerde ettigimiz kavgalar da bos geliyo aslinda ama yipratti tabi bizi. İyi donemlerde korunmadigimiz oldu. Benim kistlerim de var. Azdi sansim ama oldu. Zaten olmasina pisman degilim. Cocuk istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?