Vicdansız anne ve baba ile baş etmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2-3 çocuk yaparken bana güvenmeyecek çocuğum. Çocuk bakmak çok zor bir olay ve bir ömür ölene kadar torun bakmak da istememe hakkı var.
2-3 çocuğu benim başım kaldırmaz şimdi şu yaşımda 60 tan sonra hiç kaldırmaz.
Yapmayın Allah aşkına ya.
Çocuk yaparken kendi kararlarını alan insanlar sıkışınca anne baba diyor. Anneye mi soruyorsunuz yaparken?
Siz yapmayın Allah aşkına tamam mı!!!
Konu sahibi; cocugunu “al anne bak diye” açılmadı.

Konu sadece şu an hamile olup yardım istemesi de değil.

Kendi soğuk hayata bakışınız ve minnetsiz duygularınızla yoğurup yorum yazma hakkınızda yok.

Ayrıca yaşadıklarımızı bir Allah bir biz biliriz.

Kadın sanki al bak demiş gibi tutunmuşsunuz ölene kadar bakmak zorunda değile.
Kadın nerede yazmış ölene kadar baksın…

Sizin gibi anneleri anlamak gerçekten… aman boşver ne anlıcam ki.

Evet bende çocuğumun cocuguna bakmak zorunda degilim.
Ama gelinim kızım hamile olur bakarım, cocuk ele avuca gelene kadar bakarım, yemek yapar götürürüm, bana ihtiyacı olur giderim. Hastalanır evime alırım… Allah korusun olumsuz bir durum olur yanıma evladı ile gelir başımın üstünde yeri var.
Annelik budur.

Vallahi kimse anlamıyor. Buraya konu açtığıma pişman oldum. Çocuğuna bakamıyorsun diyenler, yok duygusallık bekliyorsun felan. Yahu biz türküz bizim aile yapımız birbirine yardım eden , her derde koşan bir millettik ne ara böyle acımasız battıya özenir olduk anlamıyorum. Hep özenti hep eleştiri. Ben yurtdışında yaşıyorum batılılar çok soğuk aile ilişkileri bizden farklı ama onlar bile çocuklarına darda yardımlarını teklif ederler. Benim açtığım konuyu çoğu beyinsiz saptırıyor
Boşver, sınanmadığı bilmediği konu da yorum yazmak burda ata sporu gibi….
Takılma…

Kendi soğuk hayata bakışınız ve minnetsiz duygularınızla yoğurup yorum yazma hakkınızda yok.

Ama gelinim kızım hamile olur bakarım, cocuk ele avuca gelene kadar bakarım, yemek yapar götürürüm, bana ihtiyacı olur giderim. Hastalanır evime alırım… Allah korusun olumsuz bir durum olur yanıma evladı ile gelir başımın üstünde yeri var.
Annelik budur.
Tek sorun ne biliyor musun İnsanlık sıfır her şey oradan geliyor zaten. İnsan olmak kolay değil yoksa herkes kötü olur dn kolayı o

Annelik budur.
Siz konu sahibinin diğer yorumlarını okudunuz mu? Eldivenle sevilecek cinsten bi evlat profili çiziyor😄
Bu platformda karşıt görüşlerde var pış pışlanmak isteyen yazmaz yani. Ayrıca çocuklarına yaşlanınca kendi pisliğini temizletmek isteyen bir anneye madalya mı takıcaz.
Bu kafadaki kadınlara iyi anne diyorsanız bilemicem gerçekten.

Annelik budur.
Ben kendim bakıyorum çocuğuma tek başıma. Kimseye de bu nedenle hakaret edememe. Annemin anneliğine de bu sebeple hakaret edemem.
Kusura bakmayın ama doğurdu diye tüm hayatını adamak zorunda değil ben de değilim.

Ben kendim bakıyorum çocuğuma tek başıma. Kimseye de bu nedenle hakaret edememe. Annemin anneliğine de bu sebeple hakaret edemem.
Kusura bakmayın ama doğurdu diye tüm hayatını adamak zorunda değil ben de değilim.
Bir evladın yardıma insanı ihtiyaçlardan dolayı var ise anne de gidecek baba da…
Ayrıca senin düşünceni anladık sorun yok.

Bir evladın yardıma insanı ihtiyaçlardan dolayı var ise anne de gidecek baba da…
Ayrıca senin düşünceni anladık sorun yok.
Yardıma gidilir tabii. Ama bu yardım nedir? Hastalıktır sağlıktır, acil ihtiyaçtır. Ayda yılda bir eşlerin programı olur o zaman alırsın.
Düzenli olarak sürekli bebek bakmadığı için hain damgası vurulması çıkarcılık. Bedava bebek bakıcısı muamelesi yapmak bu

Yardıma gidilir tabii. Ama bu yardım nedir? Hastalıktır sağlıktır, acil ihtiyaçtır. Ayda yılda bir eşlerin programı olur o zaman alırsın.
Düzenli olarak sürekli bebek bakmadığı için hain damgası vurulması çıkarcılık. Bedava benek bakıcısı muamelesi yapmak bub
Aman boşa anlatıyosun şuan. Yaşlanınca çocuğum bana baksın diye evlat büyüten insan bunlar. Al gülüm ver gülüm ilişkisi kuranlar nasıl anlasın. Sanki senin oğlun anne x durum oldu, plan yaptık o bu dediğinde sen koşmayacak, 18 yaşını doldurdu mu tekmeyi basacaksın oğluna😄

Siz konu sahibinin diğer yorumlarını okudunuz mu? Eldivenle sevilecek cinsten bi evlat profili çiziyor😄
Bu platformda karşıt görüşlerde var pış pışlanmak isteyen yazmaz yani. Ayrıca çocuklarına yaşlanınca kendi pisliğini temizletmek isteyen bir anneye madalya mı takıcaz.
Bu kafadaki kadınlara iyi anne diyorsanız bilemicem gerçekten.
Diğer konularını okumadım.
Okudu iseniz yazarmısınız… tabi ki insan kullanma üzerine ise hayata bakışı düşüncelerim değişir.

Aman boşa anlatıyosun şuan. Yaşlanınca çocuğum bana baksın diye evlat büyüten insan bunlar. Al gülüm ver gülüm ilişkisi kuranlar nasıl anlasın. Sanki senin oğlun anne x durum oldu, plan yaptık o bu dediğinde sen koşmayacak, 18 yaşını doldurdu mu tekmeyi basacaksın oğluna😄
Tabii ki öyle.
Üslubuna sinirlendim ben.
Hain denir mi anneye sırf hamileyken bebek bakmana yardım etmedi diye.
O zaman ikinciyi yapmasaydın. Kadına mı sordun?
Mecbur mu canım.
Hemen aile olmak diyorlar.
Aile olmak hep bunu söyleyenlere yazan bir şey. Annene temizlik yapar mısın desen hayır genç, ama annesine haftada bir yaptığı yemeği söylüyor.

Sınanan bir olarak yorum yazma hakkım var mı? Kimin yorum yapıp yapmayacağını siz belirliyorsunuz galiba da bir sorayım dedim.
Valla sen yakından biliyorsun beni, sınanan da biriyim ben.
Annemle dip dibe oturup çocuğu benim kadar az gönderen insan azdır. Ona rağmen söylüyorum bunu.
Yaşlı insanlar genç ve dinç görünseler de çocuk bakımı yapacak kadar iyi olmayabilirler.
Bu nedenle hakaret edip hain demek i, yallah huzurevine demek vicdansızlık.
Çok ayıp bir şey

Tabii ki öyle.
Üslubuna sinirlendim ben.
Hain denir mi anneye sırf hamileyken bebek bakmana yardım etmedi diye.
O zaman ikinciyi yapmasaydın. Kadına mı sordun?
Mecbur mu canım.
Hemen aile olmak diyorlar.
Aile olmak hep bunu söyleyenlere yazan bir şey. Annene temizlik yapar mısın desen hayır genç, ama annesine haftada bir yaptığı yemeği söylüyor.
Benim annem başka şehirdeydi öyle yardıma ihtiyacım olduğu zaman vs çat diye çıkıp gelemezdi. Kayınvalidem ile aynı şehirdeydik. Bir gün bakıcım pat diye işi bıraktı. İzin de alamıyorum mümkünü yok. Apar topar referans ile bir bakıcı buldum. Kayınvalideden de bir hafta çocuk bakıcıya alışana kadar yanında durur musun dedim. Gelemem dedi. Sonrasında yemeğe de geldi bana çaya da. Bu sebeple bırak kendi annemi kaynanamı bile hain ilan etmedim.

Diğer konularını okumadım.
Okudu iseniz yazarmısınız… tabi ki insan kullanma üzerine ise hayata bakışı düşüncelerim değişir.
Diğer konular değil direk bu konuda yazdı zaten. Bir üye karşıt görüş yazmıştı çocuk bakmakla ilgili, kendiside yaşlanınca pisliğinide kendin temizlersin dedi. Ben bir anne olarak bu kafadaki insana kesinlikle allı pullu yaklaşamam. Bir evlat kolay yetişmiyor elbette kaldı ki bende ileride yardım etmek isterim, eşiyle arada kısa tatillere çıksın torunuma bakayım isterim Allah sağlık güç verirse. Fakat ilerde evladıma muhtaç olmak istemem, elden ayaktan düşürmesin diye dua ederim, neden çocuğum bana baksın, hasta bakmak kolay mı insan evladına kıyamaz. Bir anne bu kafadaysa konu benim için bitiyor.
Konu sahibi çok bencil bir kadın. Haftada 1 ailesi evinde yemek yedi diye yediler defoldular der mi bi insan. Bu denli nefretle sevgi dolu çocuk yetişir mi?
Burada insanlara beyinsiz diyor, Türkiyede et yiyemiyorsunuz et yollayım size Almanyadan diyor, bu zihniyette biri nasıl savunulabilir

Benim annem başka şehirdeydi öyle yardıma ihtiyacım olduğu zaman vs çat diye çıkıp gelemezdi. Kayınvalidem ile aynı şehirdeydik. Bir gün bakıcım pat diye işi bıraktı. İzin de alamıyorum mümkünü yok. Apar topar referans ile bir bakıcı buldum. Kayınvalideden de bir hafta çocuk bakıcıya alışana kadar yanında durur musun dedim. Gelemem dedi. Sonrasında yemeğe de geldi bana çaya da. Bu sebeple bırak kendi annemi kaynanamı bile hain ilan etmedim.
Aynısını yaşadım biliyorsun. Bebeğim 6 aylıktı eşim nöbetçiydi. Annem yurtdışındaydı. Gece bebemle tek kalmaktan korktum. Sadece iki gece gelir misin dedim kayınvalideme.
Gelemem dedi😆
Hala hain demiyorum. Severim de.
Çıkarcı değiliz çünkü biz

Aynısını yaşadım biliyorsun. Bebeğim 6 aylıktı eşim nöbetçiydi. Annem yurtdışındaydı. Gece bebemle tek kalmaktan korktum. Sadece iki gece gelir misin dedim kayınvalideme.
Gelemem dedi😆
Hala hain demiyorum. Severim de.
Çıkarcı değiliz çünkü biz
Annen yurtdışından et getirmedi diye böylesin değil mi 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X