• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugu aldir dedi

Boşanacak olsanız bile bir cana kıymayın. Her şey hallolur Allahın izniyle, her çocuk kendi rızkıyla doğar.

ben doğuramazdım... çok çok zor bir süreç sonrası da var... evet uzaktan yorum yapmak ve doğur vs demek var aslında ama... gerçekçi olmak gerekirse ben doğurmazdım.

Madem ilk günden aklınızda boşanmak vardı
Hamilelik olabileceğini bile bile de o boşanmak istediğiniz adamla birlikte oldunuz
O zaman ortada bir sürpriz yok
Bebeği aldırmak için hiç bir sebep de yok
Doğurup, büyütmek bu arada da boşanma işlemlerini başlatmak en doğrusu

Evliliğin ilk yıllarında çok tartışma olur. pek elle tutulur bir şey göremedim. Asıl sebep nedir?
Düzeltilemez mi?

Benimde evliliğimde çok problemler oldu.Yeni evliyken hamile kaldım.Böyle sağlıksız bir ortama çocuk getireceğim için üzgündüm ama asla aldırmayı bile düşünmedim.Ne yaşarsam yaşayayım bu dünyada tek pişman olmayacağım şey meleğimi dünyaya getirmek olurdu.Emin ol anne olduktan sonra daha güçlü oluyor insan.Onun kokusu herşeyi aşmaya yetiyor.Çocuk dünyaya gelene kadarda boşanma kararını ertele derim.Hem boşanmak isteseniz bile mahkeme 1 yıl evliliğin üzerinden geçmeyince boşamıyor diye biliyorum ama yanılıyor da olabilirim.Baba olduğunu görmek seni ve çocuğunu sarıp sarma duygusunu da güçlendirecektir.Bir bebekle beraber anne-babada doğar.Bunu asla unutmayın.Kendiniz için olmasa bile çocuğunuz için bir süre ayrılmayı düşünmeyin bence.

Yolunda gitmeyen bir evlilik, kısa süreli de bir evlilik, belki yanlış alınmış bir karar kısacası sorunlar var. Doğum sonrasını düşünüyorum, hastanede babası olmayacak diyorsunuz, çocuğu tek başına da büyütürsünüz vs. üstesinden gelirsiniz ama evet, düşünmeniz gereken çok fazla şey var. Önceden düşünüp sorunlu evlilikte hamile kaldığınız için ortada düşünmeniz gereken çok fazla şey var. En kötüsü de bunun bedelini çocuk ödeyecek. Adamın çocuğu aldır demesi mesele değil de sizin yaptığınız hatanın bedelini o ödeyecek. Sorunlu evlilik yaşayan insanlar için kötü bir örneksiniz maalesef, bunu siz de biliyorsunuz. Bu arada buraya kimse, bu onun hayatı, kimseyi ilgilendirmez, ne biçim yorum yapıyorsunuz falan demesin baştan söyleyeyim, bir insan buraya bir konu açıp sorununu anlatıyorsa, akıl almak istiyorsa o konu bu insanları ilgilendirir. İlgilendirmez diye düşünen varsa kendi özelini buraya konu olarak açmamalı. Bu dünyaya yeni bir çocuk getirmek çok önemli ve hassas bir konu ama insanlar o çocukla deyim yerindeyse top gibi oynuyor. Kusura bakma konu sahibi, ne yaşadığını en iyi sen bilirsin ama ben çocuk için üzülüyorum.

Okadar insan bebek beklerken o adamın soylediğide laf mi?!
Allahın verdiği canı nasıl kendisi karar verip aldırmak istiyor?
Rabbim herkese Allah korkusu versin..

Sen 6ayda sevgini yitirdin mi onu söyle..sanki sen kafaya koymuşsun ayrılığı adam değil...seviyo musun eşini
Sanirim haklisiniz. Ben cok buyuk hayalkirikligina ugradim ve sevmiyorum cunku umudumu yitirdim. Onun beni sevip sevmemesi bir sey degistirmiyor. Dusunceli davranmiyor, surekli ailesine ne kadar deger verdigini gozume gozume sokmaya calisiyor, butun bos vakitlerini onlarla beraber gecirmemizi ve benim de bundan kendisi kadar zevk almami bekliyor, surekli elestirilere maruz kaliyorum vs. Kisacasi onu sevsem bile sikintilar var ve ben onumla devam etsem bile sevmeyerek edecegim. Cok yazik.

Bence evini bırakıp gitme biyere o boşanmak istiyorsa bıtakıp gider ve ben senin yrrinde olsam doğururdum bebeğimi

Şu kk neler gördük hamile olup epey dayak yiyip tekrar kocaya koşan kadınlar , mı yazsan yada dayak yedim diye konu açıp yarı bırakan sanırım sizde eşinize geri dönüş yapacaksınız ve o ne istiyorsa boynunuzu eğip isteklerine cevap vereceksiniz , sizide çok mücadeleci göremedim biraz çıt kırıldı, mı diyin öz güven eksik mi diyim ama her halde eşiniz size baskı yapacak ve istediği neyse yaptıracak ama sizin daha mücadeleci olmanız şart
Ona donup donmemek ya da evliligin devam etmesi umrumda diil ki. Ben su an sadece bebegi dusunuyorum. Nasil bir hayati olacak. Devam edersek mutsuz bir evlilik ya da etmezsek babasizlik ona haksizlik midir? Belki de bu kadar detayli dusunmemek mi lazim? Ozguvensizlik yorumunuz dogru olabilir. Ben cok kontrolcu bir insan oldugum icin hayatimin en onemli bu aninda bir seyler kontrolum disinda gelisiyor ve oylece kalakaldim ve evet cok gucsuz hissediyorum.

Evliliğin ilk yıllarında çok tartışma olur. pek elle tutulur bir şey göremedim. Asıl sebep nedir?
Düzeltilemez mi?
Asil sebep ailesine ozellikle annesine asik olmasi. Ama ciddi anlamda takintili saplantili garip bi durum. Ve her anini annesiyle gecirmek istemesi ve beni de buna mecbur etmesi. Annesinin de beni sevmedigini her hslinden hissettigim icin rahat olamiyorum eglenemiyorum sikiliyorum ve belli oluyor. Annesi de bu hallerimi arkamdan elestiriyor. O da etkilenip bana kotu davraniyor. Biz de yipraniyoruz. Bu en buyuk sebep.

Kaynana mağduru olduğunuza üzüldom ama memlekette yaygın bir durum

Asil sebep ailesine ozellikle annesine asik olmasi. Ama ciddi anlamda takintili saplantili garip bi durum. Ve her anini annesiyle gecirmek istemesi ve beni de buna mecbur etmesi. Annesinin de beni sevmedigini her hslinden hissettigim icin rahat olamiyorum eglenemiyorum sikiliyorum ve belli oluyor. Annesi de bu hallerimi arkamdan elestiriyor. O da etkilenip bana kotu davraniyor. Biz de yipraniyoruz. Bu en buyuk sebep.

Himm. Ana kuzusu yani. O zaman biye evlenmis? Evlenmeseymis

Bence evliliğini kurtarmak için her şeyi yap ileride çocuğun arkadaşlarından daima geride olacak. Her ne kadar babasını aratmayacağım desende, arayacaktır. Bugün esinle konuştun mu hiç ? Arkadaşların da dediği gibi sinirle söylenmiş bencede o laflar, aldır demeler. Ki zaten senin sağlık probleminden dolayı çocuk için tedavi gerekiyormuş demiştim. Tedaviye gerek kalmadan bir çocuğunuz oldu. Size bir lütuf belki de. Lütfen bir daha konuşun eşinizle. Çocuğunuzu mutlu bir aileden mahrum etmeyin.

Hmmm bu biraz sıkıntı. Umarım çözülür.

Baştan beri okudum yazılanları ve üzüldüm gerçekten size kesinlikle neden çocuk yaptın vs demeyeceğim olmuş bikere aartık.öncelikle ben bu kayınvalideleri hiç anlamıyorum neden böyle yaparlar neden kendi evlatlarının yuvasının yıkılmasına yardımcı olurlar.yinede vazgeçmemelisin çünkü ilk yıllarda olur böyle şeyler daha yeni evlisiniz ve eşinizde galiba benimseyememiş kendi yuvasını.mesala bende öyleydim eşim ailesine çok düşkündü ne zaman ben bundan yakınsam kavga ederdik ve sonunda ben böyle yapmaktan vazgeçtim.eşimde giderek kendi evimizi benimsedi şimdi gider geliriz kv gile ama misafir gibi.tabi anlaşmakta önemli birbirimize karışmayız.eşinizin söylediği söz yanlış gerçekten ama sinirle söylenmiş gibi .biraz sabredin lütfen yuva kurmak zor yıkmaksa kolay .tabi iç halinizi bilemem ayrılırsanız dahi kıymayın bebeğinize .dünya hayatı işte ben eşime ne zaman bu güzel haberi vericem ve onun o mutlulugunu görücem diye beklerken....

bebeğe bakıp bakamayacağını sorunlu evliliğinde korunmazken düşünseydin bacım

Back
X