• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugu aldir dedi

Bi önceki konuda konu sahibinin 7 yıllık evli olduğunu çok istediği halde bitürlü bebeği olmadığı için çok üzgün olduğunu okudum.. Şimdide boşanıyorum ama hamileyim çocuğu aldırmalımıyım diye bi yazı okuyorum.. Hayat hiç adil değil gerçekten.. Kimi canı gönülden çocuk ister sahip olamaz üzülür ağlar.. Kimide çocuk sahibi olur kıymetini bilemez.. Ben başka da bişey demiyorum artık..!!!

Soyle anlatayim o zaman. 6 aylik evliyim. Basindan beri olmadi. Eski konularimda bazi sikintilarimi anlatmistim. Anlatmadigim daha cok sey de var. Dun hamile oldugumu ogrendim. Bugun yine kavga ettik. Butun sikintilarimi, icimde sakladigim her seyi soyledim. Ozellikle ailesiyle ilgili sorunlarimi anlattim. Once duzeltmeye calisicam, elimden geleni yapicam dedi. Ne yapicaksin diyince onlarla konusucam dedi. Daha once de bir iki defa bu sekilde arayi bulmak icin konusmaya denedi ve her seferinde benden daha cok nefret ettiler. Sen hicbi seyi kendin halledemez misin, her seyimizi anlatmak zorunda misin diye ustune gidince delirdi. Tartismanin basinda bu evliligi dogru duzgun yurutemeyeceksen bosanalim demistim. Korkutmak icin degil, gercekten bu bir secenek sonucta. O lafima cevaben tamam bosaniuoruz cocugu da aldir umrumda degil dedi. Bu is bitti yani. Ama ben cocugumu aldirmak istemiyorum.

Iyide esin ailemle konusacagim dediginde deseydin kendi aramizda cözelim bunu diye.
Neden sonradan adama kiziyorsun hicbirseyi kendin cözemiyorsun diye?
Ayrica adama hep bosanma lafini acman onu kirmis ki sinirle öyle laflar söylemis sana. Resmen belli sinirle söylendigi.
Öteki yorumlarini okuyunca zaten sevmiyorum demissin..mantik evliligimi yaptin? Neden her tartismada hemen ayrilmaktan söz ediyorsun..
Sadece cocuk dogurmak icin evlenmissin havasi yarattin gözümde.

Boşanmayı kafaya kyduysanızın bebeği aldırın çünkü babası yanında olamayacak babasının ailesi bi değişik.bence ona haksızlık etmiş olursunuz

Herkes şu yönde yorum yapmış isteyenin çocuğu olmuyor olanda böyle yapıyor gibi filan falan.. herkesin bu hayattaki sınavı farklı. Herkea çocuk istiyor benim oldu işte gibi bir yaklaşım bence çok yanlış.sonuçta oyuncak bebek olmayacak büyüyecek çocuk olacak yetişkin olacak ben bu ortamda çocuk yapılmasını çocuğa haksızlık olarak görüyorum.. her çoxuk rızkıyla gelir mantığınıda yanlış buluyorum, nasıl bir dünyada yaşadığımızı görmüyor musunuz? Herşey ne kadar zor artık..

Eğer boşanırsanız umarımki daha sonra çok daha iyi biri çıkar karşınıza baba olmayı hakeden inşallah o zaman böyle düşünmeden birlikte mutluluktan uçarak karşılarsınız bebeğinizi..

Boşanmayı kafaya kyduysanızın bebeği aldırın çünkü babası yanında olamayacak babasının ailesi bi değişik.bence ona haksızlık etmiş olursunuz

Herkes şu yönde yorum yapmış isteyenin çocuğu olmuyor olanda böyle yapıyor gibi filan falan.. herkesin bu hayattaki sınavı farklı. Herkea çocuk istiyor benim oldu işte gibi bir yaklaşım bence çok yanlış.sonuçta oyuncak bebek olmayacak büyüyecek çocuk olacak yetişkin olacak ben bu ortamda çocuk yapılmasını çocuğa haksızlık olarak görüyorum.. her çoxuk rızkıyla gelir mantığınıda yanlış buluyorum, nasıl bir dünyada yaşadığımızı görmüyor musunuz? Herşey ne kadar zor artık..

Eğer boşanırsanız umarımki daha sonra çok daha iyi biri çıkar karşınıza baba olmayı hakeden inşallah o zaman böyle düşünmeden birlikte mutluluktan uçarak karşılarsınız bebeğinizi..
Haklı olabilirsin.. ama ben yinede bir bebeğin aldırılması taraftarı değilim.. Rabbim bunu nasip etmişse bir bildiği vardır.. Doğru söylüyosun herkesin bu hayatta ki sınavı farklı evet.. ama konu sahibide şuan sınavda ve çocuğu aldırmakla sınavı kaybeder.. ben böyle düşünüyorum.. Bir bebeğin dünyaya gelmesinde eğer annesine sağlık açısından zarar vermiyorsa ne koşulda olursa olsun alınması taraftarı değilim..

Bende bunu anlamıyorum .6 aydır olmayacağını ve yürümeyeceğini anladınız ama korunmasız sevişmektende
Geri kalmadınız .çok güzel..sonra ben bu çocuğa maneviyat verebilecekmitim diye soruyorsunuz..

Haklı olabilirsin.. ama ben yinede bir bebeğin aldırılması taraftarı değilim.. Rabbim bunu nasip etmişse bir bildiği vardır.. Doğru söylüyosun herkesin bu hayatta ki sınavı farklı evet.. ama konu sahibide şuan sınavda ve çocuğu aldırmakla sınavı kaybeder.. ben böyle düşünüyorum.. Bir bebeğin dünyaya gelmesinde eğer annesine sağlık açısından zarar vermiyorsa ne koşulda olursa olsun alınması
Evde baba olmadan yaşamanın ne kadar zor olduğunu bilemzsiniz... bence çocuğa çok büyük haksızlık olur

Canım bak zorluk varsa kolaylıkta vardır.. Rabbim kimseye taşıyamayacağı yük vermez.. Her karanlığın bir aydınlık yüzü elbet vardır.. Ne olursa olsun aldırmak benim gözümde masum bir bebeğin canına kıymaktan öteye gitmiyor.. Senin görüşünde, benim görüşüm de çok farklı.. Rabbim nasip etsin yeter ki bana.. Ömrüm elverdikçe ben her türlü büyütürüm bebeğimi.. Dayılarıyla, teyzeleriyle, anneannesiyle, dedesiyle.. Kısacası hertürlü..

sürekli yaş soran bir üye vardı ben de onun durumunda olucağım şimdi ama
kaç yaşındasınız belki çocuk bir daha olmaz diye yapmış olabilirsiniz

birde eşinizle sorunlarınızda çok mutlu bir evlilik hayatı görünmüyor tek sorun ailesiyse ve ailesine karşı sizi ezdirmiyorsa bununla boşanmayın derim
aldatma şiddet büyük kavgalar saygısızlık ,kumar vs. gibi sorunlar yoksa evliliği devam ettirmeyi düşünün derim en azından çocuk için
ama sizde evliliği kafanızda bitirdiyseniz yapacak bir şey yok

Soyle anlatayim o zaman. 6 aylik evliyim. Basindan beri olmadi. Eski konularimda bazi sikintilarimi anlatmistim. Anlatmadigim daha cok sey de var. Dun hamile oldugumu ogrendim. Bugun yine kavga ettik. Butun sikintilarimi, icimde sakladigim her seyi soyledim. Ozellikle ailesiyle ilgili sorunlarimi anlattim. Once duzeltmeye calisicam, elimden geleni yapicam dedi. Ne yapicaksin diyince onlarla konusucam dedi. Daha once de bir iki defa bu sekilde arayi bulmak icin konusmaya denedi ve her seferinde benden daha cok nefret ettiler. Sen hicbi seyi kendin halledemez misin, her seyimizi anlatmak zorunda misin diye ustune gidince delirdi. Tartismanin basinda bu evliligi dogru duzgun yurutemeyeceksen bosanalim demistim. Korkutmak icin degil, gercekten bu bir secenek sonucta. O lafima cevaben tamam bosaniuoruz cocugu da aldir umrumda degil dedi. Bu is bitti yani. Ama ben cocugumu aldirmak istemiyorum.

esiniz kizginlik aninda soylemis ciddi oldugunu sanmiyorum. bastan beri hatali evlilik yaptiginizi dusundugunuz biri ile neden korunmasiz iliski yasiyorsun. bosanma sorun degil sonrasinda nasil yaparim diye soruyorsun. bosanmadan terapiste gitseniz sorun cok buyuk degilse cozume kavusur belki.

Hepimiz eller ustunde dunyaya geldik ve oyle de gidecegiz.. Lutfen masum bir cana kiyma. Babasi olup dogum yapan esini kaybeden binlerce insan var. Tek basina cocuk buyuten birsuru insan var. O bebek artik olmus ona kiyma.. Sen bakacaksin annesin artık. Hayatta bize bizden dost yok. Esimizle bosanmayacagimiz ne malum ne yapicaz cocuklari o zaman? Uzuldum cok konuyu okuyunca umarim o bebis yaşar aldirmazsiniz

Bi önceki konuda konu sahibinin 7 yıllık evli olduğunu çok istediği halde bitürlü bebeği olmadığı için çok üzgün olduğunu okudum.. Şimdide boşanıyorum ama hamileyim çocuğu aldırmalımıyım diye bi yazı okuyorum.. Hayat hiç adil değil gerçekten.. Kimi canı gönülden çocuk ister sahip olamaz üzülür ağlar.. Kimide çocuk sahibi olur kıymetini bilemez.. Ben başka da bişey demiyorum artık..!!!
Lutfen kiymetini bilemez demeyin. Ben o kadar mutluyum ki. Hayatin anlami bu. Sadece onu mutsuz etmekten korkuyorum.

Hepimiz eller ustunde dunyaya geldik ve oyle de gidecegiz.. Lutfen masum bir cana kiyma. Babasi olup dogum yapan esini kaybeden binlerce insan var. Tek basina cocuk buyuten birsuru insan var. O bebek artik olmus ona kiyma.. Sen bakacaksin annesin artık. Hayatta bize bizden dost yok. Esimizle bosanmayacagimiz ne malum ne yapicaz cocuklari o zaman? Uzuldum cok konuyu okuyunca umarim o bebis yaşar aldirmazsiniz
Aldirmiycam. Sagolun.

sürekli yaş soran bir üye vardı ben de onun durumunda olucağım şimdi ama
kaç yaşındasınız belki çocuk bir daha olmaz diye yapmış olabilirsiniz

birde eşinizle sorunlarınızda çok mutlu bir evlilik hayatı görünmüyor tek sorun ailesiyse ve ailesine karşı sizi ezdirmiyorsa bununla boşanmayın derim
aldatma şiddet büyük kavgalar saygısızlık ,kumar vs. gibi sorunlar yoksa evliliği devam ettirmeyi düşünün derim en azından çocuk için
ama sizde evliliği kafanızda bitirdiyseniz yapacak bir şey yok
33 yasindayim. Yasadigim evlilikten sonra oyle ask mesk umrumda degil artik. Aska inancimi kaybettim. Evet sorunlarim var evliligimle ilgili. Bosansam o kadar sogudum ki evlilikten zor evlenirim. Yasim genc degil ve cocuk sahibi olmak istiyorum. Zaten kararimi da verdim. Aldirmiycam asla. Evliligim de ne olur bilmiyorum. Akisina birakicam.

Umrunda degilmis. Bosaniyoruz da dedi. Cocugumu aldirmak istemiyorum ama tek basima bakabilir miyim? Tek basina cocuk buyuten anneler yardim edin.
Canım öncelikle karnindaki bebegin ne kadar annesi olsanda sahibi sen değilsin ve ilerde sana hic silemesilemiyecgim bir vicdan azabı ve yara olarak kalicak böyle birsey yaparsan benim bebegim şuan 5 aylık ve hic bir sekilde sevgilim eşim her ney ise istemiyordu ve ben o kürtaj masasına kadar gittim ve son anda vazgeçtim ve es secimimden dolayi ne evim ne ailem nede o sevdiğim adam yanımda oldu bir bebegim bir ben baş başa kaldık her günüm ağlayarak geçiyordu ama bir gun bile pismanlik duymadim karnim büyüdükçe bende gucleniyordum simdi es secimimden dolayi sirtink donen ailem kızımı benden cok seviyor eşimi camdan kovuyorum bacadan yine içeriye giriyor çünkü çocuğum oldu ve ben ne kadar güçlü olduğumu ve iradeli oldgmu gosterdim ve bebegimin gozlerinde bir savaşçıyi goruyorum halen bile milyonlarca sıkıntı içinde neden dogurdm demiyorum iyiki diyorum iyiki kızım oldun diye once allaha sonra kizima teşekkür ediyorum ve kızım suan benim üstüme kayıtlı simdi kizim icin ölen biten adam o kurtaj masasina zorla oturgu icin cezasi bu kizim benim soyadimi taşıyor onun degil adamada en cok koyan bu olsa gerek. . ve her tartışmada o benom kızım diyorum.. utanip susuyor sakin böyle bir duygudan mahrum etme kendini ailen sana destek olucaksa bu senin en büyük guvencen ama ondan once Allaj yeryüzündeki melekleri olan bebisler imizi emin ol zorda bırakmıyor. . Sakin bebeginden vazgeçme çünkü o hayatta dogdugunda vazgecemedign tek şeyin olucak.. ve hata söyle diyeceksin neden daha önce anne olmadım hayat ne kadarda anlamsizmis..

Yazinizi dun okudum yorum yapmadim fakat okadar aklimda kalmiski bugun esim kapidan iceri girdiginde dusuncemde belirdi.Benimde 6 aylik bir bebegim var ve esimi kucagimda karsiladik ve babasina oyle bi gulusu varki gorunce ve sizin durumunuz geldi.Bi bebegi tek basina buyutebilirmiydim sorusu geldi.Aile olmak birlikte olmak cok guzel babasindayken gozu bende bendeykende babasinda oluyor.O yuzden aile birligi cocuk icin cok onemli ama obir tarafdan da o minicik pirinc tanesi kadarken bile gum gum kalbi atiyo.Vucunuzda kalabilmek ve buyuyebilmek icin size sımsıkı tutunuyorken nasil kiyabilirsinizki?Anne olmak okadar guzelve ozel bir duyguki Allahin kadinlara verdigi bir mucize.Hayatta yapmayacaginiz hersi yapiyosunuz,sabir ve fedakarlik yapiyosunuz yeri geliyo sinirleniyosunuz ama kokusu...o koku dunyaya bedel.En uzuntulu anda bile herseyi aliyo goturuyo.Bundan dolayi sizin ii dusunup hayati ve bundan sonraki evreleri tek basiniza gogusleyip gogusleyemeyeceginize karar vermeniz gerekiyo.Eger gercekten babasi yaninizda olmayacaksa guclu olmalisiniz ama ben inaniyorumki bu mucize sizi tekrardan birlestircek.Hakkinida hayirlisi olsun ama oda bi can ve o cana kiymayin...

Canım öncelikle karnindaki bebegin ne kadar annesi olsanda sahibi sen değilsin ve ilerde sana hic silemesilemiyecgim bir vicdan azabı ve yara olarak kalicak böyle birsey yaparsan benim bebegim şuan 5 aylık ve hic bir sekilde sevgilim eşim her ney ise istemiyordu ve ben o kürtaj masasına kadar gittim ve son anda vazgeçtim ve es secimimden dolayi ne evim ne ailem nede o sevdiğim adam yanımda oldu bir bebegim bir ben baş başa kaldık her günüm ağlayarak geçiyordu ama bir gun bile pismanlik duymadim karnim büyüdükçe bende gucleniyordum simdi es secimimden dolayi sirtink donen ailem kızımı benden cok seviyor eşimi camdan kovuyorum bacadan yine içeriye giriyor çünkü çocuğum oldu ve ben ne kadar güçlü olduğumu ve iradeli oldgmu gosterdim ve bebegimin gozlerinde bir savaşçıyi goruyorum halen bile milyonlarca sıkıntı içinde neden dogurdm demiyorum iyiki diyorum iyiki kızım oldun diye once allaha sonra kizima teşekkür ediyorum ve kızım suan benim üstüme kayıtlı simdi kizim icin ölen biten adam o kurtaj masasina zorla oturgu icin cezasi bu kizim benim soyadimi taşıyor onun degil adamada en cok koyan bu olsa gerek. . ve her tartışmada o benom kızım diyorum.. utanip susuyor sakin böyle bir duygudan mahrum etme kendini ailen sana destek olucaksa bu senin en büyük guvencen ama ondan once Allaj yeryüzündeki melekleri olan bebisler imizi emin ol zorda bırakmıyor. . Sakin bebeginden vazgeçme çünkü o hayatta dogdugunda vazgecemedign tek şeyin olucak.. ve hata söyle diyeceksin neden daha önce anne olmadım hayat ne kadarda anlamsizmis..
alkışlıyorum sizi:)

33 yasindayim. Yasadigim evlilikten sonra oyle ask mesk umrumda degil artik. Aska inancimi kaybettim. Evet sorunlarim var evliligimle ilgili. Bosansam o kadar sogudum ki evlilikten zor evlenirim. Yasim genc degil ve cocuk sahibi olmak istiyorum. Zaten kararimi da verdim. Aldirmiycam asla. Evliligim de ne olur bilmiyorum. Akisina birakicam.
Tebrik ediyorum. doğru karar. bebek olmalı. O size verilmiş bir armağan. Babaya hiç yüz vermeyin. Boşamayında. Öğrenecek bir süre sonra herşeyi annesine ötmemeyi. O güne kadar ona gereğinden fazla bilgi vermeyin. Örnek vermek gerekirse; ben gebeliğimi kimseye söylemezken ,eşim tüm şehire duyurmuştu. Tecrübeyle sabittir öğreniyorlar. Zaman verin. Baktınız olmuyor o zaman düşünürsünüz. Gebeliğinizi mutu ve sağlıklı geçirmeye bakın. Hergün 1 yumurta ve haftada 2 gün balık yemeye çalışın. Kontrollerinizi düzenli yaptırın. O gevşek ağızlı kocayıda hiç takmayın. Doğru yolu bulacak inşallah. sağlıkla doğurun inşallah. Birde gebelik ve sonrası eğer evlilik problemleriniz devam ederse mutlaka profesyonel destek alın,depresyona girmeden mutlu bir anne olmanızı dilerim.

Eski konularını bilerek diyorum ki; o adamdan kurtul ve evladını doğur canım.

Back
X