- 20 Ağustos 2015
- 6.474
- 15.582
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Vallahi kimse anlamıyor. Buraya konu açtığıma pişman oldum. Çocuğuna bakamıyorsun diyenler, yok duygusallık bekliyorsun felan. Yahu biz türküz bizim aile yapımız birbirine yardım eden , her derde koşan bir millettik ne ara böyle acımasız battıya özenir olduk anlamıyorum. Hep özenti hep eleştiri. Ben yurtdışında yaşıyorum batılılar çok soğuk aile ilişkileri bizden farklı ama onlar bile çocuklarına darda yardımlarını teklif ederler. Benim açtığım konuyu çoğu beyinsiz saptırıyorBen seni çok iyi anlıyorum…
Bu durumu yaşamayanlar seni anlamaz o yüzden kendini açıklama gereği duyma.
Ben evlendikten sonra aydınlanmayı daha iyi yaşadım. Daha önce fark ediyordum kızıyordum vs vs.
Ama evlenince olay boyut atladı.
Çok uzun sayfalarca yazarım ama kendimi üzmek ve ağlamak gereksiz.
Ben tamamen hayatımdan çıkardım.
Eşim çok çabaladı anlattığımda bana inanmadı, mücadele etti… ve bir gün sen haklıymışsın ben artık bu kadarını yaşamanı ve yaşamak istemiyorum dedi.
Seni getirip götürürüm. Ben kesinlikle artık gelmem ve karım olarak senin bu yaşadıklarını yaşatmıcam dedi.
Hayatın inan daha güzel oluyor. Evliliğine, eşine ve çocuklarına odaklan.
Onlara ayrılan zaman kendimize ihanet.
Geçen bir akrabası aradı. En sonunda dedim ben görüşmüyorum… Bana diyor ki beni aramıyor güldüm evladını aramıyor sizi mi arayacak dedim…
İşte koşulsuz sevgiyi bilmemekten o.Pislik temizlesin diye çocuk yapmadım çok şükür
Yaşlanınca size baksın diye doğurdunuz o halde çocuklarınızı sizde. Şu mesajınızı görene kadar size bi tık hak vermiştim ama şuan tamamen gitti. Haftada 1 gelen ailede hazır yemeğimi yediler defolup gittiler diyosan önce sen kendi evlatlığına bak. Ne kadar ayıp bir insan anne babasına bu şekil nasıl konuşabilir? Madem gelince diyin anne sen yapar mısın diye, yada yemeğe çağarmayın.İyi sende yaşlanınca kendi pisliğini temizlersin bekleme biri sana baksın. Huzur evinden yerini ayarla şimdiden
Ah kardeşim biz boşuna dil döküyoruz hanzo insanlar nezaket anlamazki. 1-2 saat çocukla ilgilenmeye bakım diyen insanlardan daha ne beklenir ki onu bile ayırt edemiyorlar cahil ve gaddar olunca öyle oluyor demek.ama bu çocuk bakmak bile değil ki. hani sabahtan akşama kadar çocuk bakmaktan bahsetmiyorum. biz de iki çocuğumuza eşimle birlikte bakıyoruz. bizim çocuğumuz bakacağız tabi ki. ailelerden de uzaktayız ama yakın olsak da sağlıkları el veriyorsa bi parka çıkaralım sen işini rahat yap, bi saat geleyim duşa gir vs beklerdim. bunlar bakım değil ki, incelik. annesi hasta olsa kadın da ben hastaneye götürmedim arkadaşlarımla buluştum vs yazsa zorunda değilsin iyi yapmışsın mı diyeceğiz. Bilemiyorum en azından bu kadar yakınlarımızdan bu kadarcık beklenti bana çok normal geliyor. Aile olmak inkanın varsa birbirinin zor günlerinde bi omuz vermek demek bence.
Ailesinin iyi aile olmadığına ben kanaat getırdımİşte koşulsuz sevgiyi bilmemekten o.
Çocuğu baksın diye doğurup sonrasında ama aynı çocuğu anne babaya baktırmak istiyorlar.
Allah kimseyi muhtaç etmesin. Çocuğum zaten bana bakıp hayatını adamasın. Kendi hayatı olsun. Kendi hayatında mutlu olsun.
Beni de beklentilerine göre sevmesin bana yeter.
Tabii ki destek olmak isterim ama yaşlanınca da çocuk bakmak istemem. Şimdi zorlandığım şeyi ileri yaşta hiç kafam kaldırmaz. Bu nedenle de silecek evlat da sevsin. O da onun insanlığıdır
Yaşlanınca çocuğu pisliğini temizlesin diye bekleyen bir anne, kendi annesinin anneliğini nasıl sorgular orasıda ayrı. İnsan evladına kıyabilir mi ya, Allah elden ayaktan düşürmesin muthaç etmesin diye dua eder.İşte koşulsuz sevgiyi bilmemekten o.
Çocuğu baksın diye doğurup sonrasında ama aynı çocuğu anne babaya baktırmak istiyorlar.
Allah kimseyi muhtaç etmesin. Çocuğum zaten bana bakıp hayatını adamasın. Kendi hayatı olsun. Kendi hayatında mutlu olsun.
Beni de beklentilerine göre sevmesin bana yeter.
Tabii ki destek olmak isterim ama yaşlanınca da çocuk bakmak istemem. Şimdi zorlandığım şeyi ileri yaşta hiç kafam kaldırmaz. Bu nedenle de silecek evlat da silsin. O da onun insanlığıdır
Sen et yiyemiyorsun belli sana Almanyadan et göndereyimde miden bayram etsin hadi başka kapıya. Senin gibileri yorum yazmasınSiz kendinizi muhteşem üslubunuzla belli ediyorsunuz. Yok hain yok yallah huzur evine. Ayrıca size siz diyen saygı çerçevesinde yazan insana “be” li cümleler kurmanızdan da belli.
Burdan bakınca bencil biri gibi görüyorsunuz.
Siz çocuk yapacaksınız herkes size pervane olacak bakacak, yardım edecek. Yoksa yallah huzurevine. O yaşa getirene kadar verilen emekler çöp tabii sizin için.
2-3 çocuk yaparken bana güvenmeyecek çocuğum. Çocuk bakmak çok zor bir olay ve bir ömür ölene kadar torun bakmak da istememe hakkı var.Burda konu al anne sen cocuguma bak değil farkında iseniz.
Bizlerde çocuğumuzu kimseye güvenerek doğurmadık.
Kendimiz bakıyoruz.
İster iki doğururum ister üç.
Bir anne evladı zorluk içinde ise gelecek, evladına destek olacak.
Et ne alaka şu üsluba bak, harflerin eli belinde cevap veriyor öyle bir kaliteSen et yiyemiyorsun belli sana Almanyadan et göndereyimde miden bayram etsin hadi başka kapıya. Senin gibileri yorum yazmasın
Tebrik ediyorum seni resmen içimi okumuşsun. Bir insanın yazısını düzgün okuyup anlamak bu kadar zor olmamalı. Memlekette eğitimin düşük olduğu buradan belli!Konu sahibinin yaşadıklarını yaşamayanlar yorum yapıp kendilerine övgüler dizmişler. Burada konu sadece annelik veya torun bakma değil sadece yaşayan anlar. Ben daha ilk cümleleri okuduğum an travmalarım canlandı. Konu sahibi anası baksın diye doğurmadı anne de olsa o halen bir evlat ve onu bu dünyaya getirenler malesef ana bana gibi davranmaktan acizler. Konu sahibi eminim ki tüm hayatı boyunca eksiklil hissetti bazen tanımlayamadı bazen anlayamadı ama hep içinde bu eziklik yalnızlık duygusu oldu . Onun annesinden babasından beklediği torun bakmaları değil aslında o zaten kendi çocuğuna bakabiliyor düşünülmek önemsemek istiyor çünkü o bu evlat 90 yaşında olsa da annesinin nasılsın demesine ihtiyacı, var . Ömrü boyunca anne babası, yanında olmuş tuzu kuru olanlar yazmasın bence . Ben 28 yaşındayım ancak çok şey yaşadım ve gördüm desteksizliğin insana ne hissettirdiğini anlarım küçücük bir örnek yazıcam kızım 15 aylık ve annem babam 1 kere bile görmediler merak etmediler ben evladımın canının derdine düşmüş yoğun bakım kapılarında beklerken annem kahkaha ata ata hadi beni havaalanına götür dedi :) Eminim konu sahibi çok iyi anladı beni ben de onu
Beğenmediği fikirlere karşı “beyinsiz,gaddar,eğitimsiz” diyecek kadarda yüksek eğitimli kaliteli biriEt ne alaka şu üsluba bak, harflerin eli belinde cevap veriyor öyle bir kalite
Ay evlat olsa çekilmez cümlesinin anlamını şu an anladım. Anneniz haklı. Ben selamı keserdim açıkçası
Senin kalitenede bak batıya özenme özenti şey. Ne yaparsan yap çürüyüp gideceksin Türkiyede etsizliğe devam. Türk aile yapısını bilmiyormuş gibi sosyetelik taslayan şey hadi defolEt ne alaka şu üsluba bak, harflerin eli belinde cevap veriyor öyle bir kalite
Ay evlat olsa çekilmez cümlesinin anlamını şu an anladım. Anneniz haklı. Ben selamı keserdim açıkçası
Senin gibi yüksek eğitimli görgülü kişilere cevap veren biri var bu sitede MuneKonumu anlamamış özürlü beyinler engellenecektir!
Bi de bana et diyorBeğenmediği fikirlere karşı “beyinsiz,gaddar,eğitimsiz” diyecek kadarda yüksek eğitimli kaliteli biri
Dinlersin rüyandaAllah ana babaya sabir versin, bazi konulari birde karsidan dinlemeyi cok isterdim.