• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocugu aldir dedi

Kesinlikle katiliyorum maddiyat asla yeterli degil bir bebegin buyumesi icin. Ihtiyaci olan baba sevgisini o ozguveni siz veremezsiniz. Gunahsiz bir cana eziyet etmek olur benim gorusum. Babasiz buyumus biri olarak soyluyorum ustune basa basa... hayat gercekten o kadar toz pembe degil...

Esinizle bir kez daha konusun. dusuncelerinde ciddiyse zaten size kendi icinizi dinlemek kaliyor
Babasiz buyuyen arkadaslarimi dusunuyorum. Evet bir yanlari eksik dogru. Esimle aramiz ne kadar kotu olsa da ikimiz de o kadar istiyoduk ki cocuk sahibi olmayi. Benim kistlerim oldugunu ve tedavisiz hamile kalmanin cok zor oldugunu ogrendigimiz icin surpriz oldu bu gebelik.

sen kafanda bu evliliği kesin olarak bitirdin mi ? boşanacak mısın ?

Ben birisi bana bisey dediginde cok uzulursemannem der ki kizim ggüçlü ol daha neler duyacaksin neler isiteceksin eşiniz cok agir konusmus yenilir yutulur gibi degil lakin evliligin surdurulmesi taraftariyim zaten kendisi de pisman olmustur siz kendinizde kizgin olduguniz zaman istemediginiz laflari muhakkak birilerine sarf etmissinizdir bir kalemde silip atmayin herseyi

Hemen yakmayın köprüleri.
Onun lafları sizin gucunuze gitti de sizin sozleriniz onu teğet mi Geçti?
6 aylık bir süre içinde gerçekten herşeyi yaptınız mı evliliğinizi kurtarmak İçin?
Fevri davranmayin, evinizi terk etmeyin.
Umudunuzu hiç kaybetmeyin.

ee ozman bebek sürpriz değil ki... madem 6 aydır mutlu değildiniz. çok basit bir şey olan korunmayı neden atladınız.

artık çok geç. o bebek sizinle... kıymayın... eşinizle kızgınlık halindeki diyalog... ha değilse de dünyanın sonu değil. maddi durumunuzda da sıkıntı yokmuş (olsa bile yine de kıyma o günahsıza derdim.) anne olacaksın bebeğine bakmaya yetersin...

buna akıl erdiremiyorum korunmasız cinselliğin sonucunda patlıcan oluşmuyor can oluşuyor. nasıl bu kadar rahat olabiliyorsunuz.

Kurtaji agzina alan o. Kavga edilir, barisilir, bi sekilde devam edilir. O sinir aninda dedigi her seyi kaldirirdim da bu cok agir geldi. Oyle hadi bosanalim demek kolay. Ozur dileyecegini de biliyorum. Ama bu lafindan sonra benim icimde devam etme istegi kalmadi. Barisirsiniz diyenlere barissak bile sonra yine ayni seyler olabilir. Barismaya guvenerek dogurmak yanlis. Ben kendim yapabilecegime guvenmeliyim. İste o yuzden yalniz annelerden biraz destek istedim ki moralimi yuksek tutayim.

Yüksek ihtimal barışırsınız ama barışmazsanız bile baba istese de istemese de aldırmayın, o küçük minik elleri tuttuğunuz zaman kokusunu içine çektiğiniz zaman ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.Rabbim isteyen herkese nasip etsin çok güzel bir duygu...
Sizi de ayrıca tebrik ediyorum Rabbim sağlıklı, sıhhatli, salih evlat eylesin :KK46::anneadayı:

Babasiz buyuyen arkadaslarimi dusunuyorum. Evet bir yanlari eksik dogru. Esimle aramiz ne kadar kotu olsa da ikimiz de o kadar istiyoduk ki cocuk sahibi olmayi. Benim kistlerim oldugunu ve tedavisiz hamile kalmanin cok zor oldugunu ogrendigimiz icin surpriz oldu bu gebelik.

yoo ben neden gebe kaldiniz diye sorgulamiyorum. Evlisiniz belki kavgali bir evlilik ama anladigim kadariyla seviyorsunuz da hem kist rahatsizligini bilirim bende de var cocuk olmaz der doktorlar siz de olmicagini dusunerek korunmazsiniz bu dogal yani.. Ama esinizle aranizdaki sorunlar cozulmeyecekse bebeginizi babasiz buyutmeyin cok gencsiniz birdaha olur yasatirken vebaline girmeyin. Her cocuk buyur elbet ama su zor donemde iyi bir insan yetistirmek gercekten cok zor. Hele yalniz bir kadinken...

Bu toplumdaki sorumsuz adamlar babalık mı yapıyor sanki. Bir getir götüre, bir de maddiyata yarıyorlar. Zaten sen büyüteceksin normalde de. Gölge gibi yanında durcak sadece. Gebeliğin ilk haftalarında da olsan duyguların alt üst durumda şu an çocuğu istiyorsan kendini yıpratmamaya bak. Aldırırsan eşinden daha çok nefret edeceksin. Bir araya gelme şansınız varsa da kalmayacak. Evliliğin ilk 1 yılı kavga dövüş geçer zaten, dışardan gördüğün anlaşan çiftler görüntüden ibaret. Tabiki yardıma muhtaç anlarında keşke babası da olsa diye duygulanırsın başkalarının eşlerini gördükçe kendini yalnız hissedersin ama zaten çok da işe yaramıyorlar gerçekçi düşün ve üzülme. Ki sinirle söylemiş seni kaybetmek istemiyor. Bu da bir gerçek.

Maddi ve manevi yönü beni dusundurmese bile, şimdi aldir çocuğu diye bu kadar rahat gozden cikardigini yarin doğduğunda evlat diye diye sevecek ya o kanıma dokunurdu.

Bu toplumdaki sorumsuz adamlar babalık mı yapıyor sanki. Bir getir götüre, bir de maddiyata yarıyorlar. Zaten sen büyüteceksin normalde de. Gölge gibi yanında durcak sadece. Gebeliğin ilk haftalarında da olsan duyguların alt üst durumda şu an çocuğu istiyorsan kendini yıpratmamaya bak. Aldırırsan eşinden daha çok nefret edeceksin. Bir araya gelme şansınız varsa da kalmayacak. Evliliğin ilk 1 yılı kavga dövüş geçer zaten, dışardan gördüğün anlaşan çiftler görüntüden ibaret. Tabiki yardıma muhtaç anlarında keşke babası da olsa diye duygulanırsın başkalarının eşlerini gördükçe kendini yalnız hissedersin ama zaten çok da işe yaramıyorlar gerçekçi düşün ve üzülme. Ki sinirle söylemiş seni kaybetmek istemiyor. Bu da bir gerçek.

her ne kadar yardımları dokunmasa da gölge gibi durmaları bile yetiyor bence.. :/

Kurtaji agzina alan o. Kavga edilir, barisilir, bi sekilde devam edilir. O sinir aninda dedigi her seyi kaldirirdim da bu cok agir geldi. Oyle hadi bosanalim demek kolay. Ozur dileyecegini de biliyorum. Ama bu lafindan sonra benim icimde devam etme istegi kalmadi. Barisirsiniz diyenlere barissak bile sonra yine ayni seyler olabilir. Barismaya guvenerek dogurmak yanlis. Ben kendim yapabilecegime guvenmeliyim. İste o yuzden yalniz annelerden biraz destek istedim ki moralimi yuksek tutayim.

Kürtajı dile getiren sizsiniz demedim zaten ikiniz açısından yorum yaptım.
Evet barışacaksınız ben de diğer arkadaşlarım gibi düşünüyorum.
Ancak bu senin de bebeğin, boşanacaksınız diye aldırmak bana mantıklı gelmiyor.

Onun lafi da hicbi seyi de umrumda diil zaten. Su an calismiyorum ama hayatimi devam ettirebilecek ve cocuguma bakabilecek durumdayim. Problem maddi degil. Manevi acidan yeterince guclu olabilir miyim? Mesela dogum sonrasi geliyor aklima. Hastane odasinda babasi olmayacak. Ya depresyona girip cocuguma bakamayacak hale gelirsem?
Ben ve ablam babasız büyüdük.Hiç görmedim babamı,psikolojik olarak hiç bir sıkıntı yaşamadım desem yeri kendi adıma.Tek sorunumuz paraydı annem yetişemiyordu.Çevremden duyduğum baba örnekleri de hiç cazip kılmadı babamı bana.Annemle 3 kız büyüdük evde.Bir baba sadece maddi ve otorite anlamında iyi gelebilirdi,onun dışında eğer gerçekten maddiyatınız iyiyse çocuğun %20'si onun 80'i sizin .Mahkemeler bile çocuğu anneye veriyorsa tezim doğrudur.yapın derim ben kendinize güveniyorsanız.O bebeğin güler yüzünü görmek size depresyon falan yaşatmaz.Çektiği sıkıntıları hatırlattığımda ise annem, iyi ki sizi yapmışım yapayalnız kalacakmışım hayatta der hep.

Şu kk neler gördük hamile olup epey dayak yiyip tekrar kocaya koşan kadınlar , mı yazsan yada dayak yedim diye konu açıp yarı bırakan sanırım sizde eşinize geri dönüş yapacaksınız ve o ne istiyorsa boynunuzu eğip isteklerine cevap vereceksiniz , sizide çok mücadeleci göremedim biraz çıt kırıldı, mı diyin öz güven eksik mi diyim ama her halde eşiniz size baskı yapacak ve istediği neyse yaptıracak ama sizin daha mücadeleci olmanız şart

benim yorumum kimisine göre vahşice cahilce vs gelebilir ancak ben bu çocuğu doğurmamayı tercih ederdim. bende hamileyim şu anda ama bu kadar kısa bir evlilik eğer bitecekse çocuğu istermiyim bilemiyorum. onu büyetemeyeceğimden değil öyle anlamayın yada yeni bi hayat istediğimden de değil. doğumdan sonra ve büyütürken o çocuğun yaşayacağı sıkıntılardan korkardım. ilk günden aldır diyen bi adamın babalık yapabileceğine hiç ihtimal vermiyorum. değil seninle kavga etmek üzerine titremesi lazım. ha ama diyorsan ki onun babalığına ihtiyacım yok ister ilgilensin ister ilgilenmesin o zaman tabiki yavrunu istediğin gibi büyüt ama senin ihtiyacın olmasada o çocuğun babaya ihtiyacı olacaktır

anne olduktan sonra çocuğunuzu elbette büyütürsünüz neden büyütemeyesiniz.. zorlukları elbette var tek başınıza üstesinden gelirim diyosanız annelik kadar güzel bir şey yoktur...

Bana esiniz kizginlikla soylemis gibi geliyor evliligimizin ilk yillarinda esim de ben de cok ciddi gecimsizlik yasadik ben de hamileydum sonra bebegi kaybettik birseyler yoluna girdi evliligimizde sonrasinda yine problemler yasadik ama zamanla en aza indirgeniyor 6 ay cok kisa bir sure sizin evliliginiz de duzelecek ins aranizda asilmayacak problem goremedim o bebek Allah in lutfu belki dogunca hayatiniz daha duzene girecek degisecek bi de bu açıdanbaksaniz
Bebek olmasa yine de devam eder miydik dedim. Sen cok degistin dedi. Etmezdi heralde. Ben ondan umidi kestim

anne olduktan sonra çocuğunuzu elbette büyütürsünüz neden büyütemeyesiniz.. zorlukları elbette var tek başınıza üstesinden gelirim diyosanız annelik kadar güzel bir şey yoktur...
Ben de boyle dusunuyorum ama korkuyorum da.

korunmadıysanız bebek nasıl büyük bir sürpriz olabilir?

biraz fevri kararlar alıyorsunuz, önünü arkasını düşünmüyorsunuz gibi geldi bana. daha ilk gününde evden ayrılmaya çalışmışsınız ve buna rağmen korunmayı düşünmemişsiniz. ortada çocuk yokken bile evlilikler tek bir sözle bitmiyor.

sakin bir şekilde düşünün. olmuyorsa gidin annenizin evine, ya da bir yakınınıza, ya da eşiniz gitsin. bir müddet düşünün. aile terapistleri de bazen evliliği kurtarabiliyor, ama daha mutlu bir evlilik yaratmıyor. yalnızca daha mantıklı ve çekilebilir bir hale getiriyor.

ayrılsanız da, ayrılmasanız da biraz daha olgun kararlar almalısınız. babasız çocuk büyütmek zor, maddiyat varsa biraz daha rahat ama psikolojik olarak yalnızca siz değil, çocuk için de kolay olmayacaktır. yine de mutsuz bir yuvadansa daha sağlıklı bir tercih yapılabilir. ama güçlü ve mantıklı olmalısınız.

ayrıldığınız durumda yanınızda kimler olacak, bunları düşünün ve o kişilerle konuşun. eğer ailelerse aranızdaki sorun, ailelerle konuşulabilir ve onlar bundan sonra kendilerini biraz çekebilirler ilişkinizden.
Evet sorun onun ailesine cok duskun olmasi ve bos vakitlerinin hepsini annesine ayirmasi. Denge kuramiyor. Ben bana da vakit ayir dedigimde once tamam dedi. Ertesi gun annesiyle konusup yanima geldiginde beni annemden ayiramazsin demeye basladi. Mucadele edecek bir sey yok. Ben onu kendime cekmeye calisan kotu gelinim su anda. Bebek konusunu da sana birakiyorum dedi. Umrunda degil yani. Tek basima karar vermem lazim.

İlk gunden dusunduren seyler oldu, toparladigimiz donemler de oldu. Su an geriye bakinca ilk gunlerde ettigimiz kavgalar da bos geliyo aslinda ama yipratti tabi bizi. İyi donemlerde korunmadigimiz oldu. Benim kistlerim de var. Azdi sansim ama oldu. Zaten olmasina pisman degilim. Cocuk istiyorum.

Bence evliliginiz hic yuruyemeyecek bir evlilik deyil.

Ailesini salla gitsin.
Takma o kadar kafana.
Esin de es olmayi bence yeni ogreniyor.
Bazen bazi evliliklerin ilk yillari cok zor gecer.
Ailesi problem olusturmasaydi gecinebilirmiydik diyesorunca evet cevabiniveriyorsan, ve hamile kalma sansin azken de hamile kaldiysan bence evliligine de devam et kurtaj da yaptirma derim.
Bu isin bir de su kismi var.
Ya ilerde hamile kalamazsan tekrar ?

Bence bu evlilik uzerinde biraz dusun, zaten yeni hamileymissin hala zamanin var.

Al kocani karsina adam akilli
Konus.

Back
X