Cocugu aldir dedi

Cok gecti cok ve restlesme degil. Daha ilk gece evi terketmeye kalktim. Yanlis bir evlilik yaptim biliyorum. Duzelir dedim, zamanla olur, bi yanlis yaptim ama belki iyiye doner dedim. Konumuz bu degil zaten. Kendim ettim kendim buldum. Bosanma konusunda dert yanmiyorum. Bebek cok buyuk surpriz oldu.

Hayırlısı o zaman, siz daha iyi bilirsiniz, ne kadarlık bebeğiniz?

Soyle anlatayim o zaman. 6 aylik evliyim. Basindan beri olmadi. Eski konularimda bazi sikintilarimi anlatmistim. Anlatmadigim daha cok sey de var. Dun hamile oldugumu ogrendim. Bugun yine kavga ettik. Butun sikintilarimi, icimde sakladigim her seyi soyledim. Ozellikle ailesiyle ilgili sorunlarimi anlattim. Once duzeltmeye calisicam, elimden geleni yapicam dedi. Ne yapicaksin diyince onlarla konusucam dedi. Daha once de bir iki defa bu sekilde arayi bulmak icin konusmaya denedi ve her seferinde benden daha cok nefret ettiler. Sen hicbi seyi kendin halledemez misin, her seyimizi anlatmak zorunda misin diye ustune gidince delirdi. Tartismanin basinda bu evliligi dogru duzgun yurutemeyeceksen bosanalim demistim. Korkutmak icin degil, gercekten bu bir secenek sonucta. O lafima cevaben tamam bosaniuoruz cocugu da aldir umrumda degil dedi. Bu is bitti yani. Ama ben cocugumu aldirmak istemiyorum.

Allah askina sinir aninda soylemis adam..zaten bosanmaya cok ama cok niyetli olsa konusma basinda ailemle konuscam filan demez arayi bulmaya calismaz..
uzgunum ama sizde biraz hatali cikis yapmissiniz..tabiki babali buyuse daha iyi olur bebeginiz ama daha 6 aylik evlisiniz,siddet kufur filan yoksa aileler bosanma konusu olmamali..evliliklerin ilk seneleri zor gecer bakin oyle peri masali filan degildir..en siddetli kavgalar ilk sene edilir ta ki ciftler sinirlarini anlayana kadar,sonra o kavgalar duruluyor herkes haddini biliyor..yani etrafimda ve kendimde gordugum bu oldu..
hem ailesi sizden nefret etse ne yazar? esiniz seviyor mu sizi,siz sadece buna bakin..esinizin gozbebegi olun bakalim ailesi size gikini cikarabiliyor mu?
Lutfen cozulemeyecek probleminiz yoksa ki aile konusu konusularak filan cozulmez,zamana birakicaksiniz,bosanma fikrini her kavgada dile getirmeyin..:KK20:

Ayrilmayi dusundugunuz ve oturmamis daha cok yeni bir evlilikte nasil korunmazsiniz aklim almiyor...

Zor bir donemectesiniz o yuzden sizi uzmek istemiyorum.

Esinizin soyledikleri hos degil ancak oncesinde yapici bir yaklasimi varmis, dusunmeye deger bence.
Karariniz her ne olursa olsun sakinlestikten sonra vermenizi tavsiye ederim.

Belki banlanıcam ama içimde tutamıcam artık. Her konuda aynı şey ya.

Sonu başından belli olan huzursuz evliliklere çok büyük meziyet gibi çocuk yapıyorsunuz. Ne cesaret ya 6 aylık ve en başından kavgalı başlamış bir evlilikte korunmamak? Demek aranız 3-4 haftaya kadar iyiymiş. Yoksa bu çocuk nasıl oldu? Madem boşanma fikri ilk günden vardı iki taraf da gereğini yapıp önce evliliğini düzeltmeliydi. Araya bi de hamilelik soktunuz aferin. Şimdi bi de bu çıkmaza girdiniz. Sonra sürpriz oldu. O sürpriz bize hiç olmuyor 3.5 senedir. Neden? Aklımız çıkıyor hazır olmadığımız bir bebek gelirse naparız diye önlem alıyoruz.

Çok ciddi söylüyorum böyle bir hayatı o çocuğa yaşatmaya hakkınız yok. Babası istemiyor bile. Siz boşanıcam diyosunuz. Daha çocuk hayata en başında eksiden başlıyor. Ben olsam beni neden doğurdunuz derdim yani. Kusura bakmayın hamile halinizle sizi daha çok üzmüş olabilirim. Ama bu kadar pervasız olunmamalı. Evlilik oyun değil gerçekten.deseniz ki herşey çok güzeldi birden eşim değişti anlarım. Ama ilk günden evi terk etmeyi düşündüren bir evliliğe çocuk getirmeyi aklım almıyor. 25 yaşındayım ben. Belki siz benden büyüksünüzdür. Ama hiç olgun davranmamışsınız karı koca.

Kendi cocugunu istemeyen adamdan ztn hayir gelmez bosanalim dediyse bosayin sizde pisman olur bellki. ama bebeginize kiymayin ltf onun gunahi yok !!!

Soyle anlatayim o zaman. 6 aylik evliyim. Basindan beri olmadi. Eski konularimda bazi sikintilarimi anlatmistim. Anlatmadigim daha cok sey de var. Dun hamile oldugumu ogrendim. Bugun yine kavga ettik. Butun sikintilarimi, icimde sakladigim her seyi soyledim. Ozellikle ailesiyle ilgili sorunlarimi anlattim. Once duzeltmeye calisicam, elimden geleni yapicam dedi. Ne yapicaksin diyince onlarla konusucam dedi. Daha once de bir iki defa bu sekilde arayi bulmak icin konusmaya denedi ve her seferinde benden daha cok nefret ettiler. Sen hicbi seyi kendin halledemez misin, her seyimizi anlatmak zorunda misin diye ustune gidince delirdi. Tartismanin basinda bu evliligi dogru duzgun yurutemeyeceksen bosanalim demistim. Korkutmak icin degil, gercekten bu bir secenek sonucta. O lafima cevaben tamam bosaniuoruz cocugu da aldir umrumda degil dedi. Bu is bitti yani. Ama ben cocugumu aldirmak istemiyorum.

bence hemen boşanmayın, ailesi ne yapıyor bilmiyorum ama takmamaya çalışısn görmezden gelin ve eşinize anlatmayın sorunları ailesiyle ilgili, farklı bir şekilde deneyin. çok yeni evliymişsiniz, bende yeni evliyim, yani bu tarz şeyler oluyor mutlaka, daha evlilik oturmamış ki ,zaten beş seneden evvel oturmaz diyorlar evlilik

Cok gecti cok ve restlesme degil. Daha ilk gece evi terketmeye kalktim. Yanlis bir evlilik yaptim biliyorum. Duzelir dedim, zamanla olur, bi yanlis yaptim ama belki iyiye doner dedim. Konumuz bu degil zaten. Kendim ettim kendim buldum. Bosanma konusunda dert yanmiyorum. Bebek cok buyuk surpriz oldu.

Korunmuyordun ve surpriz oldu.
Uzayda mi yasiyorsun?

Başkaları yüzünden ailenizi ve geleceğinizi cezalandırmayın. Hangi gelin kaynana iyi anlaşıyor ki, en iyisi bile bilmişlik yapıp, arada laf sokuyor, insan işte...

Hemen vazgeçmeyin evliliğinizden. Seviyorsanız karşılıklı fedakarlıkla, bazen alttan alarak, üçüncü kişilere aldırış etmeden hareket ederek ancak mutlu bir yuvaya sahip olabilirsiniz.

Eşiniz boşanmaya razı olsaydı sizin gibi baştan kabul ederdi oysa bir şeyler yapmaya uğraşmış olmayınca o da pes etmiş ve sinirle de çocuğunu istemediğini söylemiş, salim akıllı hangi baba çocuğunu istemez ki?

Bu kadar düşüncesiz olamaz bir insan, ilk günden sorunlu bir evlilik bunun bilincindesiniz fakat korunmuyorsunuz... Muhtemelen siz bebek olunca eşim düzelir benim sözümden çıkmaz diye düşündünüz.. bunu düşünüp korunmadıysanız çok yanılmışınız...
bu arada yazdıklarınızdan yola çıkarak söylüyorum eşinizde sizi düşünen bir adama benziyor, eşinizin ailesi için neden onunla aranızı kötü ediyorsunuz... adam yıkıcı olmamış ki yapıcı davranmış daha öncede ailesiyle konuşmuş daha ne yapsın ki anlamadım yani..
yalnız bebek büyütmek işine gelince, ben bebeklerimi yalnız büyüttüm halende yalnızım. size söyleyeceğim bu herkesin harcı değil, herkes yalnız başına bebek büyütemez sorumluluk ister, özveri ister, kendinizden oldukça fazla vereceksiniz...
çok güçlü olmalısınız bebek büyütürken..

Bu kadar kolaymı toparlanıp gitmek yaa zoru görünce hemen kaçmak biraz sabretmek lazım hemde hamileymişsinde hanımlarımız ne kadar herşeyi gurur yapar oldu.Boşanmak çokmu iyi sanki rabbim büyüktür elbette sıkıntılarda gelip geçici ortada çok büyük bir problem olmadıktan sonra asla boşanma taraftarı değilim.bebeğine gelince sakın aldırma rabbim onun rıskınıda verir. inan doğduğunda nasıl ben böyle bir şeyi aklımdan geçirmişim dersin hem sen bu kadar sıkıntılı dönemindeyken hamile kalman vardır bundada bir hayır.zoru görünce kaçmak yok sabır sabır sabır herşeyin başı sabır

Sorun ne bilmiyorum ama beni çocuğumuzu istemeyen biri için üzülmem daha güçlü olurum. Çalışır bakarım yavrumada. Güçlük olmak zorundasın.

herkes gibi bende sorma ihtiyacı hissettimm
neden korunmadınız.. ya ters bişey olursa çocuğuma ben bakarım düşüncesiyle
ya da yaşınız çok ileri ileride çocuğunuz olmaz diye korkunuzdan
hem korunmayıp hem birde çocuğu aldırayım mı diye sormak da saçma
madem emin değildiniz aceleniz neydi?

Korunmayınca çocuk olabileceğini bilmiyor muydunuz nasıl sürpriz oldu ki korunsanız anlarım da gerçi bir ebe olarak korunarak hamile kalmayı da hala anlamış değilim. Sizin yaptığınız tamamen sorumsuzluk sorunlu olan bir evliliğe,bence bu evlilik yürümez dediğiniz bir evliliğe neden bir çocuk getiriyosunuz.Yine söylüyorum eşiniz sinirle soyledim diyecek sizde bir iki naz yapıp barışacaksınız

X