Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Sen ne kadar duyarlı ve iyi bir insansın öyle bu yorumunu okurken ilk hamile kaldığında hamilelik korkusuyla actigin konun aklıma geldi. Sen bir başkasının çocuğuna böyle güzel muamelede bulunurken kimbilir kendi evladina ne güzel bir anne olursun.
Sen çok iyi bir anne olacaksın o zaman da böyle düşünmüştüm hala da öyle düşünüyorum .

Bu dünyaya bilinçli anneler ve öğretmenler gerekli.
Sizi tebrik ediyorum...

Cok tesekkur ederim
Aslinda diger ogretmen arkadaslar da rehberlikle iletisim halindelerdi ve bir seyler yapiyorlardi. Cocuk okumak istemeyince okutmamak onlara gore normaldi, cocugu bunaltmayalim gibi dusunuyorlardi. Ben zorlansa da okuttum ve sabirla bekledik sinifca, herkes hecesiz okurken o heceleyerek okuyordu bu sebeple istemiyordu. Sonradan kaygilari gidince derse katilmaya basladi. Bu arada oldukca zeki bir cocuk. Sadece yaklasim yanlismis demek ki biraz zorlanmak istiyormus, kendi haline birakilmak degil.
Sonuc alamiyorsak yontem degistirmekte fayda varmis biz bunu gorduk.

Sonra diyorlar ki neden çocuk istemiyorsun, çocuk sevmiyorsun.. Bu ne yahu, okurken nefret auramı dışarı saldım, bir insan neden çocuk yapar, özellikle böyle bir dünya için? Eşinizle huzur içinde yaşayın gidin neden aksiyon arıyorsunuz, geceleri uykusuz kalmak istiyorsunuz hiç anlamıyorum

Ben de çocuk istemeyen tayfadandım, son zamanlarda sanırım yaşımın da getirdiği bir duyguyla hafiften bir bebek isteği gelmişti. Böyle şeyleri okuyunca yine tereddütte kalıyorum.

Bir uzmandan yardım aldınız mı? Çocuk psikiyatristi özellikle. Hiperaktivite olma ihtimali var. Oğlum 7 yaşında ben büyükler kurallarını bozduğu için zor çocuk zannederken daha yeni hiperaktivite ve dürtüsel bozukluk olduğunu öğrendik.
Bunca yıl boşuna beklemişim.

lutfen rica ediyorum zaten bunalmis b8r anneye yapmayin bunu ha cocuk sevmez istemez yapmazsiniz cok saygim var ama benim iki evladim var kizim 6 yasinda cok cok zorlu bir cocuktu ama simdi bakiyorumda swvgi dolu neseli duyarli bir cocuk oldu oglum oldu birde 2 yasinda oda zorlu bir cocuk inanin cok hastalik yasadik hele 10 gun aniden cikan nadir gozuken b8r hastaliktan yattik saclarima ak dustu ama insallah o da mutlu sevgi dolu bir cocuk olucak evet cocuk buyutmek cilginlik ki anne olacagima ihtimal dahi vermezdim dunyada cok kotu iyi yetisen dürüst ahlakli mutlu gelecegimize yin verecek insanlarada ihtiyac var boyle bakarsanız anlamak daha kolay olur bunu elestirmek icin de yazmadim kesinlikle sadece birbirimizi anlayalim destek olalim istiyorum

Ben de çocuk istemeyen tayfadandım, son zamanlarda sanırım yaşımın da getirdiği bir duyguyla hafiften bir bebek isteği gelmişti. Böyle şeyleri okuyunca yine tereddütte kalıyorum.
Hamile kalinca "analik" patchi yukleniyor otomatik olarak ben forumun en cocuk istemeyeni, sevmeyeni; amigurumi ogreniyorum oyuncak ormek icin. Dogmamis cocuga yani dusunun

Çocuk psikiyatri ile görüştünüz mü hiç?

Sürekli bir şeyi tekrarlaması bana otizmi hatırlattı bu konuda bir doktora gittiniz mi ? Belki bu sebeple bu kadar hırçındır çünkü otizmli olan çocuklar için hayat gerçekten zor bizim duymadığımız sesler bile onları oldukça rahatsız edebilir veya bizim fark etmediğimiz görüntüler

Bu yine iyi, dün sünnetini ne zaman yaptırsam diye düşünüyordum demek ki anneler böyle böyle manyak oluyor
Ahhaa ben anneligin icgudusel olduguna inanirim , kimi kadinda oluyor kimi kadinda olmuyor ama sende olabilecegine hic ihtimal vermiyordum :))
Sunneti ilk 6 ayda mutlaka yaptir cok rahat edersin , bebek icinde en iyisi o

http://dehbfarkindayim.com

Bize doktorumuzun tavsiye ettiği site. Sizde bakarsınız belki. Ben dehb yi dikkat eksikliği ve hiperaktivite olarak biliyordum sadece ya da şöyle söyleyeyim benim çocuğum aşırı hareketli koltuk tepelerinde gezen yerinde hiç durmayan bir çocuk değildi evet hareketli ama benim bildiğim gibi değildi. O yüzden hiperaktif olduğunu düşünmedim. Dürtüsel bozukluk var mesela, sıkma, vurma , yapmak istediği şeyi sonucu ne olursa olsun yapma vs.
Dikkat eksikliği yok oğlum da. Sanıyordum ki dehb de hepsi birden oluyor. Ama kimi çocukta sadece dikkat eksiliği kiminde hiperaktivite kiminde dürtüsel bozukluk kiminde hepsi birden görülüyormuş.
Bizimki hiperaktivite ve dürtüsel bozukluk en çok da dürtüsel bozukluk.
Okulun son üç ayı ilaç kullandık. Onun öncesinde okul hayatında bunca ay boşuna sıkıntı yaşamışım dedim.
Şikayetler şikayetler. .. Her gün acaba öğretmen arayacak mı diye beklemek.
Keşke diyorum 3 yaşında götürseymisim keşke. Bir yıl kreş bir yıl ana okulu hayatımız zehir olmazdı.
Ne kadar erken teşhis o kadar iyi diyorum .
Üniversite hastanesinde çocuk psikiyatri bölümüne gidin lütfen pedagoğa değil . Oğlumu iki uzman bir profesör gördü.

Ahhaa ben anneligin icgudusel olduguna inanirim , kimi kadinda oluyor kimi kadinda olmuyor ama sende olabilecegine hic ihtimal vermiyordum :))
Sunneti ilk 6 ayda mutlaka yaptir cok rahat edersin , bebek icinde en iyisi o
Bende sorumluluk duygusu çok fazladır aslında, bir çok insana göre haddinden fazla. Hissettiğim de bu şu an, sevgi adına çok bir kelebek uçuşması yok hala ama iyi yetiştirmeliyim, iyi bakmalıyım moduna girdim:)

Taksit taksit yazıyorum ama :) doktorumuz bize Yankı Yazgan ve Bengi Semerci kitaplarını tavsiye etti. Şu tatil döneminde okuycam bende inşaallah.
Birde benim tavsiyem olacak Gary Chapman çocuklarda beş sevgi dili kitabı. Çocuğunuzun sevgi dilini bilmek de çok önemli. Eşler için beş sevgi dilini yeni okudum çok faydalı bir kitaptı.

Kuzeniniz ilaç kullanmayarak çocuğuna ve kendine iyilik mi yapmış oldu yani? Ve de okulda ki arkadaşlarına, öğretmenlerine!? O ilaçlar antidepresan tarzı değil bambaşka ilaçlar. Keşke araştırsaydı da hayatı kendine de çocuğuna da zehir etmeseydi.

Tebrik ediyorum sizi bir anne ve bir veli olarak :) dehb li benim de oğlum.
Bizde tam tersi ben öğretmenle iş birliğine hazırdım. Doktorumuzun verdiği formun birini doldurmadı, sınıfta neler yapması gerektiğini söyledi doktorumuz , çekinerek sıkılarak öğretmenimize ilettim. Benim sınıf içime karışamaz , o doktor onun doktorlugu orda kalır benim sınıfıma dahil olamaz dedi. Yıkıldım ne yapacağımı şaşırdım ama çok şükür bana öyle söylediği halde oğluma yaklaşımı değişti, doktorun tavsiyelerine uydu. Her gün takdir etti oğlumu okuldan çıkarken, her gün böyle ol olur mu ne kadar uyumlu akıllı oldun sen diye . Gülen yüz tabloları vardı oğlumun ilaçlardan önce hep üzgün yüzdü, ilaçlardan sonra gülen yüz oldu , öğretmenimiz de tabi ki her fırsatta gülen yüz verip teşvik etti. Gerçi ben ödül ceza sistemini doğru bulmuyorum ama sınıf içine karışamam tabi ki.
Oğlum da anne meğer akıllı olmak , yaramazlık yapmamak ne güzelmiş, öğretmenin arkadaşlarım beni konuşuyorlar hep, ne kadar da değişti tatlı ,akıllı , uyumlu oldu diye söylemişti :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…