Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Idrakyollariiltihabi

Nirvana
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2013
7.796
37.040
748
Evet yine ve yeniden konu oğlum. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Elim ayağım titriyor, sol kolum uyuştu. Sinirden mi yoksa artık vücuduma mı vurdu bilmiyorum. Şu an düğün evinde insanlardan uzak karanlık bir odada oğlumu sallarken ağlayarak yazıyorum.

Şehir dışında kuzenimin düğünü var. Gitmesem küseceği için, halamın da bende çok emeği olduğu için oğluma rağmen geldim düğüne. Sabah uyanınca başladı delirtmeye. Uyanır uyanmaz sırf cam tencere kapağını fırlatmasına izin vermediğim için sinirlenip bir bardak suyu modemin üzerine boşalttı. Hırsı geçmedi bardağı fırlatıp kırdı. Dolapları boşalttı vs. O bunları yaparken ben yolculuk için çanta hazırlamaya çalışıyordum.

Güç bela çıktık evden. Taksiye bindik ve taksiden inmemek için iki saat yolun ortasında ağlayarak kendini yerlere attı ne yapsam, ne konuşsam fayda etmedi. Ağzında tek cümle "sarı taksi" üç saat boyunca sadece bunu söyledi. Sonra otobüsü beklerken deli dana gibi etrafa saldırdı. Bizim binmeyeceğimiz otobüse binmek için kendini parçaladı. İnsanlar acıyarak bakıyor bana. "Allah sana sabır versin" diyerek. Dişlerimi o kadar sıktım ki dişim kırıldı. Ağzında yine tek cümle "mor otobüs". Kendini tamamen kapatıyor ve bunu tekrarlıyor. Iki saat de böyle geçti.

Sonra terminalden kardeşim beni almaya geldi. Bu arada kusura bakmayın hala titriyorum karışık yazabilirim. Kardeşimin arabasıyla düğün evine geldik. Insanlar eğleniyor, yiyor içiyor. Akrabalar benimle konuşmak istiyor falan. Avazı çıktığı kadar bağırıp kendini yerlere atmaya başladı yine. Bu sefer yeni cümle "dayının arabası". Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum, konuşuyorum, oynuyorum. Düğünden falan geçtim yeter ki dursun sussun... Aynı cümle tekrarlanıyor sadece "dayının arabası" başka cevap yok. Başka iletişim yok, sadece bu cümle. Herkes "bu çocuk engelli mi" diye soruyor daha çok geriliyorum. 30 tane çocuk var ortamda o sadece dayının arabası diye bir taraflarını yırtıyor.

İstediği olmayınca yemek yiyen bir teyzenin önündeki tabağı alıp fırlattı. Bardakların dolu olduğu leğeni fırlattı. Hepsi kırıldı. Zaten sürekli her şeyi fırlatıyor. Yine acıyan gözler. Allah sana sabır versin biz böyle çocuk görmedik cümleleri. Bir sorunu mu var normal değil bu çocuk demeler.

Belki de gerçekten normal değildir. Belki de teşhisi falan koyulmamış bir ruh hastalığı vardır iki buçuk yaşındaki bir çocuğun.
Anormal diyenler bir yandan da her boku çok hızlı öğrenmesine bakıp "zekadan yapıyor bunları" demeye başladılar. Ya ben sadece normal bir çocuk istiyorum. Zeki olmasın ya olmasın. Normal, sabit durabilen bir çocuk. Çok mu şey istiyorum ben ya.

Şimdi karanlık bir odada uyutmaya çalışıyorum. Ve gerçekten bir gün gözümün kararmasından korkuyorum. Bugün dövmediysem bir daha dövmem heralde ama ölmek istiyorum ben. Gerçekten bu şımarıklık falan değil. Abartıyorsun diyenler cevap bile yazmasın. Yeterince bozuk sinirlerim. Düğün evinde 40 kişi var ve hepsi anne. Hepsi de böyle bir çocuk görmedik dedi. Yani abartıyorum ben. Benim hayatım bitti bunu biliyorum sadece.

Düzelecek, geçecek demeyin. İçine şeytan kaçmış gibi davranan bir çocuk düzelmez. Artık öyle bir raddedeyim ki annelik yapmak istemiyorum. Onu çok fazla seviyorum. Asla üzülsün zarar görsün istemiyorum. Ama ben yapamıyorum artık gerçekten. Tam iki saattir uyutmaya çalışıyorum. İnadına uyumuyor. Gözleri kapanırken açıp ekmek istiyor. Çünkü delirmedim daha delirmek lazım. Aç falan da değil. Direniyor sadece.

Ne yapayım ben evden hiç çıkmayayım mı. Sanırım en doğrusu bu. Ağlamamı durdurabilirsem insanların yanına geçeceğim. Lütfen bana dua edin, fikir verin ne bileyim bir şeyler söyleyin. Çünkü yarın yine aynı şeyleri yaşayacağım ve yarın düğün de var.

Pff cok iyi anliyorum sizi bu kadar olmasa da bnm de asiri inat memnuniyetsiz ve surekli mizlayan bi kizim var ve bnde bazen agliyorum artik sinirden bnm ki evde de disarda da hicbi yerde huzur vermiyor bizimki simarikliktan yapiyo ama sizin anlattiginiz kadar degil ya sabir diyin dayanin gececek ve bnce gec olmadan lutfen avil pskoloja basvurun ikinize de yazik

Ah canım benim yaa kıyamam sana ben.
Ne diyeyim bilemedim. Çok zor yaş. Sabret lütfen, bir de mutlaka pedagog görsün. Sen senlikten çıkarsın bu gidişle. Kızkardeşimin oğlu böyle. Düzeliyor ama kardeşim çok yaşlandı resmen. Yazları iple çekiyor çocuğu kaynanasına yollamak için. O çok geç kaldı pegadog için sen geç kalma. Bir sorun var o belli. Belki aşırı zeki belki otistik belki de bir şeyi yok belki de yanlış yetiştirme var. Önce bunları bir ortaya çıkarıp teşhisleri elimine et ki ona göre bir yol belirleyebilesin.

Seni anliyorum sanirim.. 2yas sendromu dedikleri bu olsa gerek.. o 40 annenin 40i gormediyse boyle cocuk senin cocugunun sorunlu oldugunu gostermez. Bence biraz aranizda mesafe olusmus. Herkese kapa kulagini gozunu. Ben onun annesiyim yazik muhtac bana aramizda bi iletisim turu kurmaliyim de.. ya bunlari soylemek kolay biliyorum. Benim kizim da cilidirik ben de o kadar deliriyorum ki.. gecen gun aglama krizinde morara morara aglarken kucagimda getirirken cocuga sus dayak cennetten cikma dye bosuna dememisler dovmedik boyle oldun doverim seni derken buldum kendimi. Cok uzuluyorum sonrasinda cunku cok seviyorhm onu. Belki de ben onu severken o nite bana bunu yasatiyor seysi yasiyoruzdur.
Sizinki arabalara takmis kafayi. Bence arabalarka ilgili ortamlara girmeyin kendi ozel araciniz yoksa meseka gitmeyin bi yere cocuktan sizin sinirlerinizden onemlj mi. Ona gostermiyceksiniz en iyisi arabalari.. :/
Benimki de bu aralar deli gibi kovalarla legenlerle sularla oynamak istyor soguk sularla.. ama yikanmaktan neffret ediyor. Banyonun kapisindan sokamiyorum disarda olcak ve legenle oynycak. Ben elimi gotursem yanina aglayip kut kendini yerlere atiyor falan. Yikayamiyorum 2aydir anca vucuduna 2tas su dokup cikariyorum surati mor sesi boguk..o halde sacini basini mi ykayim. Naparsan yap gez oyle diyip birakiveriyorum cabalamayi..suydu legendi kovaydi gostermemeye calisiyorum kendini kaybedip asla cikmak istemedigi icin. Neyse ki yaz mevsimi ama tehlikeli seyler yapicak biraksam.. :/ sokakta kedi goruyor yanina gidiyor hayvanin. E atlasa tirnak gecirse isirsa napcaz acaba.. kucagima alsam kafa atiyo kuut burnuma. Kucagimda yay oluveriyo dislerini skiyo falan. Bi delirme donemleri oluyo demekki..
Sakin olman lazim senin. Cok daha beter durumdasin benden. Ben de galiba daha beter olucam cunku cocuguma kizmadim etmedim oyle cok. Duzgyn konusuym anlatym istedim ama pek anliyo ya laftan.. isine geleni anlar ancak..tepeme cikti yani kisacasi.
Duzeltmek de bizim elimizde ya nasjl bilmiyorum iste :/ sabirli olmak gerek. En iyisii kalabalik ortamlara girmeyin bi sure ve yaramazliklari olabildigince gormeyin ustunde durmayin. Inatlasmasin..

Hiç teselli edecek sözüm yok çünkü oglum aynı sizinki gibi 1 yasına girdi ve basladı suan 6 yasında... Herseye aglar ıstedıgı olmadıgı zaman yerlere yatar bagırır sen kötüsün sen yapmadın senın kalbin tastan vs.. Sınırı gecmezse bıseyler fırlatır katılana kadar aglar. Gezmeye gideriz en basiti bır avm Bı oyuncak gorur alacaksın da alacaksın hayır oglum alamayız dedıgım an ortalık savas yerine döner. İnsanlar ıcın de bana cok bagırır ve asla sustan durdan anlamaz.. Yapma derim inatla yapar yap derim yine yapar.. Bazen cimciklememek için kendimi cok zor tutuyorum.. Gecenlerde yine boyle bır olaydı çirkef gıbı bagırma yeter dedım. 10 gün boyunca sen bana cırkef dedın sen kötü annesin dedı.. İnanın sızı cok ıyı anlıyorum. Bas etmesi cok zor laf dinlemeyen cocuk hepsinden zor.. Yapılacak herseyı yaptım kurslar okullar kitaplar etkinlikler konustum konustum yok benden baskasına etkisi olmamıs konustuklarım.. Bazen agzının tam ortasına ındıresım geliyor yalan degıl. Simdi taslanırım burda da.. Banyoya gıdıp cok havlu ısırıp agladıgım oldu sacımı basımı yoldugum da.. Gecer mi bilmiyorum umarım gecer..

Bunları yapmayı nerden öğrendi bu çocuk babası nerde...bi pedagog yardimimi deneseniz..2 yaş sendromunu ağır geçiriyor olabilir mi 20 aylık bi oğlum var o da beni son zamanlarda bayağı zorluyor ya sabir diyip çekeceğiz canım umarım biran önce düzelirler de biz de rahat bir nefes alabiliriz..

Cocugu olmayan yada cildirik cocugu olmayanlar taslar sizi belki.. halinizden anca sizin gibiler anlaaar.. :/

Valla hiç taşlamayacağım..anneler de insan kaldı ki bizim annelerin terliği meşhurdur..

Cocugu olmayan yada cildirik cocugu olmayanlar taslar sizi belki.. halinizden anca sizin gibiler anlaaar.. :/

Malesef oyle.. Bı arkadasim çağırır mesela kahve ıcelım diye gideriz.. Meyvesuyu soylerım kendi de meyvesuyu ıster genelde.. Hayır ben milkshake ıcıcem der yahu 6 yasında sen nerden biliyorsun onu.. Hayır demeye korkuyorum inanın hayır bızde küfür gıbı sanki.. Bagıra bagıra aglar. Sıcak bir cay ıcmeyelı yıllar olmustur belki.. Kahvaltı da dahi oyle koltuk tepelerinde gezer inatla sabırla gıder getiririm oturturum. Cunku yemek vermedıgım zaman yemek demez. Aclıktan olecegını bilse yine de yemek istiyorum demez.. Etten baska hıcbısey yemez. Ayy cok dolmusum yaa

Sadece sevin.. çünkü tüm bu davranışları aslında size ulaşma çabası.. sizin ona olan sevginizi ilgilinizi sınıyor,sabrınızı ölçerek. Çünkü çocUklar başka yol bilmez ve tek istedikleri her koşUlda kabul görüp sevilmektir. Biz malesef elaleme çok kulak kesiliyorZ ve 3. Şahıslar yüsünden çocuğumUzla ilişkimizi zedeliyoruz. Benim de o yaşta kızım var ve ona karşı sert olduğum günlerde çok daha yaramaz oluyor özellikle tepki vereceğimi bildiği şeyleri yapıp beni zorluyor. O küçük insanlar bizim sandığımızdan çok daha hisli. İçimden o an onla oynamak gelmese yüzüm değişse sesim değişse hemen bi huysuzluk yapar.. hele ki bu yaşları tam benlik kaygısı ve değer duygusunun oluşumu.. kabullenildiğini sevildiğini hissetmek ister en çok da annesinden.. şöyle düşünüyorum ben hep bu günler geçecek,kim hep aynı kalmış ki..güzel bi çocukluk bırakın ona siz de bu en tatlı zamanlarını keyfe dönüştürmenin yolunu bulun çünkü isteseniz de istemeseniz de büyüyorlar ve herşeyin farkındalar ve zamanla uzaklaşıyorlar. Bugün ilişkinize sağlam temel atarsanız ilerde daha büyük sıkıntıları beraber kolayca göğüslersiniz. Bırakın o 40 kişinin çocuğu aynı olsun sizinki sizin biriciğiniz olsun.. biraz da onu anlamaya sevgiyle suyuna gitmeye çalışın,çözülecektir.. onlar sizin içinizden geçenleri bile okur..
Sevgiyle kalın annelik zor ama çok güzel

Çok çok zor bir durumdasınız orası belli. Çocuğunuz ruh hastası değil tabi ama bir sıkıntısı var o da belli. Takintilari otizmı çağrıştırdi. otizm değilse de bir davranış bozukluğu olabilir. Mutlaka ama mutlaka psikolog ve pedagog desteği almalısınız. Belki maddi durumunuz çok musait değildir ama allah korusun bir hastalığı olsa tedavi ettirmek için nasıl bütçe ayiracaksaniz bunun için de bir şekilde halletmeniz gerek. Allah aşkına dovmeyin. Biliyorum insan insanlıktan çıkıyor bazen çaresizlikten ama şiddetin donusu yok. Doveceginizı dusunmuyorum. Zaten dövmek her zaman cocugun düzelmesi değil annenin öfkesini cikarmasidır. geç olmadan destek alin

Valla hiç taşlamayacağım..anneler de insan kaldı ki bizim annelerin terliği meşhurdur..

Biz boyle degıldık annemin gözünü oynatması put olmamıza sebep olurdu.. Dogum yaptıgımdan berı 52 kiloyum bende istiyorum az etime dolgun olayım yuzum gozum canlansın kan gelsın. Ama ne mumkun...

Bu ara inancımi sorguluyorum. Ama nedense bi okutsan mi dedim. Inanin kendim celiskili bi dönemdeyim inancim konusun da cok sacma bir oneri gibi dusunmeniz de yerinde olur ama ne desem bilemedim.
Suan daha da sacmaliyorum belki ama hic mi bi cimcirmiyisunuz ? Nasil tutuyosunuz ? 2 yasindayken oglum cok sorun yasadik kuserdi surekli ama kustugu yerde 2 saat kalkmazdi. Bi kac defa kendimi tutamadigim oldu benim yalan yok. Bunun beni kötu yaptigini da dusunmuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…