Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

cevabınız çok güzel ve yerinde olmuş hareketli çocuğu olan insanı ancak o durumda olan anlar sanki herkes dört dörtlük yaşıyor evde ya çocuk işte inadını silah olarak kullanıyor illa ki bizlerden mi görmesi lazım

2,5 yasindaki cocuk cisini tutmayi bilir, normal bu.

Idrakyollariiltihabi Daha önce 2 uzmana goturmus ve "otizm degil" bilgisi almissiniz. Supheleniyorsaniz internetten bi DSM-IV'ten Dikkat Eksikligi Hiperaktivite Bozuklugu (DEHB)'nun "Dürtüsellik" alt basligindaki kriterlere bakin, size uymuyorsa o da degildir. Veya uzmana gidecekseniz bir de "Dürtüsellik"in degerlendirilmesini isteyin.
Belki de sadece konusmasi geciktigi icin saldirgan ve öfkelidir. Cevremde bu yaslarda, konusamadigi icin her seyi firlatan, herkese bagiran cocuklar vardi. Bazisi büyüdü, konusmasi duzeldi ve sakinlesti. Bazisi aileleri tarafindan konusma terapisine götürüldü, düzeldi, sakinlesti. Belki çocuğunuzun ciddi bir sıkıntısı yoktur, sadece konusup kendini ifade edemedigi icin böyle davraniyordur, üzülmeyin.

Oğlumla çok benzettim. Şuanda 5yaşında okumayı kendi kendine söktü. Aşırı takıntılı bir çocuk. Kapı çaldığında o açmayıp başkası açtıysa saatlerce terör estirirdi. İstediği olmazsa heryeri birbirine katardı. Ben hiç kıyamadım ama babası 3buçuk yaşından sonra dövmeye başladı. Biraz laf dinlemeye başladı babasından ama psikolojisi bozuldu altına kaçırmaya başladı. Anasınıfına yolladım biraz enerjisini atsın diye öğretmeni psikoloğa yollayın dehb var dedi. Psikolog evet var ama üstün zekalı dehb ilaçlık durumda değil dedi. Öğretmeni illallah ediyo diye yollamadım zaten sürekli hastalandı bi hafta gitse iki hafta gitmiyordu. Çocuk öğretmenine mesaj yolladı öğretmeni bunu taha yazmamıştır değilmi dedi inanmadı okuma yazmayı öğrendiğine. Seni çok iyi anlıyorum ama şuan o çocuğun 5 yaş hali bende var. Tüm oyuncaklarını kırıyor aldığımız bişey 2 saat dayanmıyor evet önceye göre daha iyi laf dinliyor. Ama en sevindiğim şey de kurallara çok sadık şuan.ceza çok etkili. Ceza verdiğim bişeyi bidaha yapmamaya çalışıyor. Sakarlığı var yine istemeden zarar vermeler var. Bi de aşırı kendini beğenmiş hareketler çocukları yanlış davranışlarında azarlamaları onlara buyurgan sinirli davranışları yüzünden arkadaşları tarafından bazendışlanıyor. Ama merak etme 5 yaşında daha iyi oluyor biraz da olsa düzelme var yani yavaş yavaş daha da düzelir inşallah

Hehehheheheh

adamimmmm
Aha yine Taha
Keske tanıyabilseydim onu
Bende cocukken erkek cocugu neymis bin beterdim o kadar yaramaz ve hırçın misim ki annem evden cikmama karari almış arkadaslarina siz bana gelin ben 1 kez geliyorsam siz 5 gelin demis.
Dehv ne oluyor hiperaktiflik mi?
Ben cok yaramaz aksi yemek yemeyen uyumayan salla salla slla ayakta uyumayan inat bir cocukmusum
Ama bu tip seyler hamilelikte oluyor diye duymustum anne agresif ve sinirli ise hamilelik doneminde cocuk hiperaktif oluyormus. Hani herseyi hissediyorlar ya
Bir cocugum yok
Keske olsa . Allah'ım hayırlısını ver Rabbim

Aynen öyle çok gergin bir hamilelik geçirdim. Dehb ebet dikkat eksikliği ve hiperaktivite oluuor. Ben de çok yaramazmışım da bu biraz fazla asabi bide üstüne. Allah hayırlı evlat nasip etsin inşallah

Boyle okuyup yalniz olmadigimi hissedince rahatliyorm bizimkide kapiyi brn actiysam deliriyo geleni geri gonderiyoruz tekrar kapi caliniyo kendi aciyo ama yuzlerine kapatiyo bi saat ikna etmeye calisiyorm ac diye açmıyo en son ben aciyorm kendini yerlere atiyo tabi

Annem habire yok sen yetiştirmeyi beceremiyosun yok sen öocuğun dilinden anlamıyosun diye her tatilde beni sinir ederdi. Bu kış 3 ay annem baktı resmen kaçarak eve gitti ben böyle çocuk görmedim.bu ne ya şeytan gibi bi de büyük adam gibi herşeyi aleyhine delil olarak kullanıyo bi süre sonra söz geçirmek bir yana emrine geçiriyo resmen

Dsm 5 çıktı, ayrıca internetten bakıp da çocuğa tanı koymasın di mi? Zira çocuk psikiyatristleri o tanıyı koymak için 6+5 sene okul okuyor

Benim annemde sen cok sinielisin dilinden anlamiyosun der ama annemin susturma sakinlestirme yöntemi abur cubur sunu alcam sana bunu alcam oyle bende sustururum kvde der genelde ben boyle cocuk gormedim diye bi dk oturmaz mi bu cocuk der aynen biz onun emrinde yasiyoruz mesela simdi su ictim diye agladi icmicekmisim

Konusmayla alakali degildir bence benim oglum masallah herseyi kuruyo uzun uzun cümleler kuruyo ama sinir agresiflik cok cok fazla

Pedagoga goturun benim kardesimde cok yaramazmis kucukken aramizda az yas oldugu icin ben hatirlamiyorum okula gidince duzeldi diyor annem imkaniniz varsa krese verin belkide evde sadece sizi gormekten bunalmistir

Bence de konu sahibinim cocugunun 2 yas sendromuyla uzaktan yakindan alakasi yok

Reactions: KV_
Öncelikle Allah kolaylık versin.
Ama bana şımarıklık yapıyor gibi gelmedi hani belli bir sorunu var ama net teşhis konulmamış.

Otizmden şüphelendim bende, burada ki bi çok üye gibi inşallah değildir.

Hiperaktif de olabilir kasıtlı yapmıyor çocuk hırpalamak çözüm olmaz tabi ama sonuçta sizde insansiniz sabırda bi yere kadar .

Mümkünse sizde destek alın yoksa hiç yapmak istemediğiniz şeyler yapabilirsiniz.

Allah yardımcınız olsun bol dua ve sabır inşallah düzelir yavrunuz.

2 buçuk yaşında oğlum var. Ben de inanılmaz zorlanıyorum evde hep bir kaos hali. Hep bir olay. Dışarda zaptedemiyorum. Asla yalnız yolculuk yapamıyoruz. Ama anlattığınıza göre sizinkinde ekstrem durumlar olabilir. İyi ve mutlu olduğu zamanlar hangileri? Mesala birlikte oyun oynadığınızda cümle tekrarları ya da agresifliği devam ediyor mu?

Sen asla kötü bir anne değilsin kardeşim de aynen böyleydi yapmadığı kalmadı annemi sokakta taşlardı arkadaşlarına senin arkandan ne dedi falan diye laflar söylerdi etmediği küfür kalmazdı büyüdü gitti şimdi beyefendi oldu bence. Kimse akıllı çocukta nimeti kendinde görmesin çocuk yaramazsa malesef anne ne kadar kendini de paralasa istediği şekilde yönlendiremiyor size sabır diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…