Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Merhaba canım Allah yardimcin olsun aksi bebekler insanı gerçekten çileden çıkartıyor seytan vesveselerine uyma rabbim seni evlatla siniyor belki de...eltimin kizida böyle ama onun sebebi belli aşırı simartma her istediğine tamam deniliyor sonra dediği olmayınca saatlerce ağlıyor benim de iki cocugum var ama hiç böyle şeyler görmedim geçenlerde onlara kalmaya gittik sırf kızımın uyuduğu odaya sokmadigim için 1 saat çığlık atarak ağladı eltim hamile bide artık dayanamadım eltime dedim sen çık dışarı kaynanamda vardı baktım çocuk aglamaktan su gibi olmuş dedim anne sende kıyafet falan getir sende cik ikiside çıktı üstünü başını değiştirdim hala ağlıyor yattım yanına dedim aglarsan burdan seni cikartmam annede gelmez biraz yatisti uyumaya zorlayinca baktım ağlayacak dedim hadi sus seni anneye götüreyim tamamen kesti ağlamayı çocuk ne zamn ağlama krizine girse saatlerce onu oyaliyorlar 10 dk sonra odadan gülerek çıkınca kaynanam diyo nolur bunu biraz sana götür :) biraz uzun oldu kusura bakma ama cocugum karşısında kararlı olduğunu göstermek önemli bence ve su da bir gerçek çocuk ağlarken ne kadar çok iletişime geçip onu pohpohlarsan o kadar abartıyor ağlama ve cigirtganlik yapma işini

ufak tehditler ise yarayabilir Mesela mor otobüs diye tutturdu mu tamm sen mor otobüse bin ama ben birazdan başka otobüse binip gideceğim gibi denesen olmaz mi

Siz kararlı olmaktan ziyade annen gelmez diyerek çocuğu annesinin terketmesiyle tehdit edip korkutmuşsunuz.

Dsm 5 çıktı, ayrıca internetten bakıp da çocuğa tanı koymasın di mi? Zira çocuk psikiyatristleri o tanıyı koymak için 6+5 sene okul okuyor
Kusura bakmayin, meslege aktif devam etmiyorum, DSM-V'ten haberim olmadi. Tabii ki internetten tani koysun demek istemedim, sadece fikir sahibi olsun gecici bi süreliğine dedim. Arkadasimiz zaten cocugunu 36 aylik olunca tekrar uzmana götüreceğini söylemiş bir mesajinda (yanlis hatırlamıyorsam). O zamana kadar nasil davranacagina-ne yapacagina dair fikir yürütebilir diye düşündüm. Neticede diğer üyelere sorarak da gelen cevaplarla da fikir ediniyor.

Benim annem de çok çekmiş benden pedagoga götürdüler ama verilen ilaçlar beni mal gibi yapınca annem kıyamamış kudursun napayım demiş :) annelik işte çok zor benden sonra erkek kardeşim kuduruklukta level atladı bizim aile toptan kuduruk sanırım valla bütün annelere saygım sonsuz çok zor işiniz Allah kolaylık versin

benim hiç haddim değil yazmak ama içimden geldi ; katı kuralcı bir anne olmanız gerektiğini düşündüm. hatta bunu bir an önce uygulamaya koyun çünkü 3 yaşından sonra düzeltmek zor hatta çocuk olgunluğuna ulaşıncaya dek mümkün bile olmayabilir.Ben bu durumu doğduğundan beri uyguluyorum kızım 2 yaşını geçti. yaptığı bir yanlışın şuana kadar bir iki istisnai durum haricinde(özür diledi bir anda kendiliğinden dayanamadım o an) dönüşü olmadı. örneğin dün akşam salıncağa binmek istedi ama defalarca bağırıp durmasını söylememe rağmen durmadı. sallanan bir çocuğun önüne gitti çarpsaydı o hızla suratı dağılırdı. cezası parkı bırakıp eve gelmek oldu. ağladı ama dönmedim. Hatta bir iki kişi üzüldü kızıma annesi salla bir şey olmaz dediler onlara da sert cevap verdim o anki hızımla. eve gelirken arkamdan bakıyordu biri düşündüm ne üzülmüşlerdir kızıma bu annenin kızı olduğu için

çocuklarınızın suratına tokat atmayın kesinlikle ufak terbiyeler için bile yapmayın. düzeltmek istediğiniz çocuğu daha beter yapar. insanın hayası ahlakı yüzünde derler vurdukça azalır,arsızlaşır.

Benim kızımda 28 aylık inanılmaz hareketli yemek asla yemeyen sadece biberon mamasıyla beslenen bi çocuk su veririm içsin diye hemen bardagı ters çevirir koltuga halıya döker, açık cam yada balkon görmesin terlik, yastık, rende o an eline ne geçerse aşagı atar, yesin diye bişey veririm o hemen mıncıklar yerlere atar tabagı ters çevirir, dışarı çıkarız insanlar ay ne kadar hareketli diye şaşırır kimi bana acır, ama bunlar bana normal bi süreç gibi geliyor yani sadece diger çocuklara nispeten biraz yaramaz kızım

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu çağrıştırdı bana. DEHB’de genetik geçiş çok yaygındır. Bununla ilgili bilgilerinizi de yoklayın ve paylaşın pedagogla. Belirtiler genellikle 3 yaş civarı ortaya çıkar fakat tanı genelde ilkokul yıllarında konulur. Şuan bulunduğu yaş itibariyle bu tanıyı koymak biraz zor olacaktır sanırım. Profesyonel bi destek almanız size iyi gelecektir. Yazdıklarınızı okurken buhranınızı ben buradan bile hissettim. Ne kadar yıprandığınızı tahmin edebiliyorum. Bu süreçte siz de psikolojik destek alsanız çok iyi gelir doğrusu. Bazen gereken tek şey, insanın tahammül gücünü arttırmasıdır. Bu anlamda çözüm aramaktan vazgeçmeyin lütfen, sabırlar diliyorum..

pedagoji eğitimi almış bir olarak bende otizmden şüphelendim.
kesinlikle uzman yardımı almalısınız. normal bi 2 yaş sendromu asla olamaz.
tamam erkek çocukların doğasında var ve çocuktan çocuğa değişir hiperaktif olması ama bu yazdıklarınız bi kaç tık ötesi...

Otizm belirtileri nelerdir..bizimle de paylaşir misiniz eğitimcisiniz sanirsamm..

Çocuğunuzu pedagoga götürün

Benim kızımda 13 aylık. Dun en sonunda gözümün 1 milim yanını yardı. Kumanda ile. 2 kere kafama fırlattı sinirden ve en sonunda başardı. Yerde uzanıyordum diye. İstediğini yaptırmak için saatlerce ağlar. Gelip gidip 4-5 tane tokat atar. Isırır cırmalar nedensiz. Sevmeye calısırım o beni resmen döver.Yaşıtlarını hiç sevmez. Şimdilik yapabildikleri bu kadar.. bütün cocuklar mı böyle??? ..

Nasıl yani.. Her pedagog pedagog degıldır.. Asla onaylanacak bır sey degıl yazdıklarınız.. Tabıkı sıkılacak susacak.. Daha sonraları alışkanlık halını alıp nasıl olsa bitecek misali başka bır sey yasanacak.. Bu bır cozum degıl.. Başka bir sorunun cıkması demektir.. Asla ve asla oyle bır programı kımse izlememeli... En ornek olan pedagog bana gore Adem güneş.. Herkesın bır seyler cıkarabılecegını umuyor şiddetle tavsiye ediyorum.. Hatta bız buyukler için cocukluktan başlayıp şuankı ruh halimizi aciklayan cozum sunan bır program yapmaya başladı.. Cuma gunleri saat : 10 da canlı yayın yapıyor.. Arastırın derım..

Evet ben de bu konuda hem fikirim. Bir de çocuğa bir şeyi hayır diyorsak onu yapmamak lazım benim kızım da çok zamanlar zorluyor beni hatta çok güzel ağlama takliti yapıyor sıpa :) istediğini yaptırmak için elinden geleni yapsada ben hayır dediğim zaman kendini yerlere dahi atsa onun istediğinin olmayacağını anladı.

Burada konu sahibine Allah sabır versin ev içinde olsa ağlamaları umursamayıp tolere edilebilir ama dışarıda insan içine çıkınca işin rengi değişiyor. Çok zordur eminim o yüzden belli bir süre insan içinden soyutlanacak konu sahibi

Allah kolaylik versin.... mutlaka doktora goturmelisin yardim alman gerektigi cok acik. Benim de 19 aylik bi kizim var ne kadar bunaldigini cok iyi anliyorum. Bence biraz kizmalisin senden korkmayi komutlarini yerine getirmeyi ogrenmeli. Ama doktot sart

Peki araştıracağım mutlaka teşekkürler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…