• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Evet yine ve yeniden konu oğlum. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Elim ayağım titriyor, sol kolum uyuştu. Sinirden mi yoksa artık vücuduma mı vurdu bilmiyorum. Şu an düğün evinde insanlardan uzak karanlık bir odada oğlumu sallarken ağlayarak yazıyorum.

Şehir dışında kuzenimin düğünü var. Gitmesem küseceği için, halamın da bende çok emeği olduğu için oğluma rağmen geldim düğüne. Sabah uyanınca başladı delirtmeye. Uyanır uyanmaz sırf cam tencere kapağını fırlatmasına izin vermediğim için sinirlenip bir bardak suyu modemin üzerine boşalttı. Hırsı geçmedi bardağı fırlatıp kırdı. Dolapları boşalttı vs. O bunları yaparken ben yolculuk için çanta hazırlamaya çalışıyordum.

Güç bela çıktık evden. Taksiye bindik ve taksiden inmemek için iki saat yolun ortasında ağlayarak kendini yerlere attı ne yapsam, ne konuşsam fayda etmedi. Ağzında tek cümle "sarı taksi" üç saat boyunca sadece bunu söyledi. Sonra otobüsü beklerken deli dana gibi etrafa saldırdı. Bizim binmeyeceğimiz otobüse binmek için kendini parçaladı. İnsanlar acıyarak bakıyor bana. "Allah sana sabır versin" diyerek. Dişlerimi o kadar sıktım ki dişim kırıldı. Ağzında yine tek cümle "mor otobüs". Kendini tamamen kapatıyor ve bunu tekrarlıyor. Iki saat de böyle geçti.

Sonra terminalden kardeşim beni almaya geldi. Bu arada kusura bakmayın hala titriyorum karışık yazabilirim. Kardeşimin arabasıyla düğün evine geldik. Insanlar eğleniyor, yiyor içiyor. Akrabalar benimle konuşmak istiyor falan. Avazı çıktığı kadar bağırıp kendini yerlere atmaya başladı yine. Bu sefer yeni cümle "dayının arabası". Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum, konuşuyorum, oynuyorum. Düğünden falan geçtim yeter ki dursun sussun... Aynı cümle tekrarlanıyor sadece "dayının arabası" başka cevap yok. Başka iletişim yok, sadece bu cümle. Herkes "bu çocuk engelli mi" diye soruyor daha çok geriliyorum. 30 tane çocuk var ortamda o sadece dayının arabası diye bir taraflarını yırtıyor.

İstediği olmayınca yemek yiyen bir teyzenin önündeki tabağı alıp fırlattı. Bardakların dolu olduğu leğeni fırlattı. Hepsi kırıldı. Zaten sürekli her şeyi fırlatıyor. Yine acıyan gözler. Allah sana sabır versin biz böyle çocuk görmedik cümleleri. Bir sorunu mu var normal değil bu çocuk demeler.

Belki de gerçekten normal değildir. Belki de teşhisi falan koyulmamış bir ruh hastalığı vardır iki buçuk yaşındaki bir çocuğun.
Anormal diyenler bir yandan da her boku çok hızlı öğrenmesine bakıp "zekadan yapıyor bunları" demeye başladılar. Ya ben sadece normal bir çocuk istiyorum. Zeki olmasın ya olmasın. Normal, sabit durabilen bir çocuk. Çok mu şey istiyorum ben ya.

Şimdi karanlık bir odada uyutmaya çalışıyorum. Ve gerçekten bir gün gözümün kararmasından korkuyorum. Bugün dövmediysem bir daha dövmem heralde ama ölmek istiyorum ben. Gerçekten bu şımarıklık falan değil. Abartıyorsun diyenler cevap bile yazmasın. Yeterince bozuk sinirlerim. Düğün evinde 40 kişi var ve hepsi anne. Hepsi de böyle bir çocuk görmedik dedi. Yani abartıyorum ben. Benim hayatım bitti bunu biliyorum sadece.

Düzelecek, geçecek demeyin. İçine şeytan kaçmış gibi davranan bir çocuk düzelmez. Artık öyle bir raddedeyim ki annelik yapmak istemiyorum. Onu çok fazla seviyorum. Asla üzülsün zarar görsün istemiyorum. Ama ben yapamıyorum artık gerçekten. Tam iki saattir uyutmaya çalışıyorum. İnadına uyumuyor. Gözleri kapanırken açıp ekmek istiyor. Çünkü delirmedim daha delirmek lazım. Aç falan da değil. Direniyor sadece.

Ne yapayım ben evden hiç çıkmayayım mı. Sanırım en doğrusu bu. Ağlamamı durdurabilirsem insanların yanına geçeceğim. Lütfen bana dua edin, fikir verin ne bileyim bir şeyler söyleyin. Çünkü yarın yine aynı şeyleri yaşayacağım ve yarın düğün de var.

Abartmiyorsun elbette,benim oglum da asagi yukari bu şekilde. Istediği olmayinca yeri göğü inletir,annneeeeaaaa annneeeaaaa defalarca ben bakincaya kadar sürekli bağırır. Bazen inat edip bakmam sesi kisilincaya kadar bağırır sirf bu bagirmalari yüzünden bogaz telleri tahrip oldu hastalandi.
Dolaplari boşaltmak, gardırop icine girmek, sokak kapisina dadanmak,balkonda yere su dökmek ve içine oturmak agzina su alip tükürmek tv ünitesine tirmanmak vs...
Bazen cinnetin eşiğine geliyorum cidden.
Yerinde 15 saniyeden fazla oturmuyor.
Çözümü olan varsa ben de talibim.

Evet yine ve yeniden konu oğlum. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Elim ayağım titriyor, sol kolum uyuştu. Sinirden mi yoksa artık vücuduma mı vurdu bilmiyorum. Şu an düğün evinde insanlardan uzak karanlık bir odada oğlumu sallarken ağlayarak yazıyorum.

Şehir dışında kuzenimin düğünü var. Gitmesem küseceği için, halamın da bende çok emeği olduğu için oğluma rağmen geldim düğüne. Sabah uyanınca başladı delirtmeye. Uyanır uyanmaz sırf cam tencere kapağını fırlatmasına izin vermediğim için sinirlenip bir bardak suyu modemin üzerine boşalttı. Hırsı geçmedi bardağı fırlatıp kırdı. Dolapları boşalttı vs. O bunları yaparken ben yolculuk için çanta hazırlamaya çalışıyordum.

Güç bela çıktık evden. Taksiye bindik ve taksiden inmemek için iki saat yolun ortasında ağlayarak kendini yerlere attı ne yapsam, ne konuşsam fayda etmedi. Ağzında tek cümle "sarı taksi" üç saat boyunca sadece bunu söyledi. Sonra otobüsü beklerken deli dana gibi etrafa saldırdı. Bizim binmeyeceğimiz otobüse binmek için kendini parçaladı. İnsanlar acıyarak bakıyor bana. "Allah sana sabır versin" diyerek. Dişlerimi o kadar sıktım ki dişim kırıldı. Ağzında yine tek cümle "mor otobüs". Kendini tamamen kapatıyor ve bunu tekrarlıyor. Iki saat de böyle geçti.

Sonra terminalden kardeşim beni almaya geldi. Bu arada kusura bakmayın hala titriyorum karışık yazabilirim. Kardeşimin arabasıyla düğün evine geldik. Insanlar eğleniyor, yiyor içiyor. Akrabalar benimle konuşmak istiyor falan. Avazı çıktığı kadar bağırıp kendini yerlere atmaya başladı yine. Bu sefer yeni cümle "dayının arabası". Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum, konuşuyorum, oynuyorum. Düğünden falan geçtim yeter ki dursun sussun... Aynı cümle tekrarlanıyor sadece "dayının arabası" başka cevap yok. Başka iletişim yok, sadece bu cümle. Herkes "bu çocuk engelli mi" diye soruyor daha çok geriliyorum. 30 tane çocuk var ortamda o sadece dayının arabası diye bir taraflarını yırtıyor.

İstediği olmayınca yemek yiyen bir teyzenin önündeki tabağı alıp fırlattı. Bardakların dolu olduğu leğeni fırlattı. Hepsi kırıldı. Zaten sürekli her şeyi fırlatıyor. Yine acıyan gözler. Allah sana sabır versin biz böyle çocuk görmedik cümleleri. Bir sorunu mu var normal değil bu çocuk demeler.

Belki de gerçekten normal değildir. Belki de teşhisi falan koyulmamış bir ruh hastalığı vardır iki buçuk yaşındaki bir çocuğun.
Anormal diyenler bir yandan da her boku çok hızlı öğrenmesine bakıp "zekadan yapıyor bunları" demeye başladılar. Ya ben sadece normal bir çocuk istiyorum. Zeki olmasın ya olmasın. Normal, sabit durabilen bir çocuk. Çok mu şey istiyorum ben ya.

Şimdi karanlık bir odada uyutmaya çalışıyorum. Ve gerçekten bir gün gözümün kararmasından korkuyorum. Bugün dövmediysem bir daha dövmem heralde ama ölmek istiyorum ben. Gerçekten bu şımarıklık falan değil. Abartıyorsun diyenler cevap bile yazmasın. Yeterince bozuk sinirlerim. Düğün evinde 40 kişi var ve hepsi anne. Hepsi de böyle bir çocuk görmedik dedi. Yani abartıyorum ben. Benim hayatım bitti bunu biliyorum sadece.

Düzelecek, geçecek demeyin. İçine şeytan kaçmış gibi davranan bir çocuk düzelmez. Artık öyle bir raddedeyim ki annelik yapmak istemiyorum. Onu çok fazla seviyorum. Asla üzülsün zarar görsün istemiyorum. Ama ben yapamıyorum artık gerçekten. Tam iki saattir uyutmaya çalışıyorum. İnadına uyumuyor. Gözleri kapanırken açıp ekmek istiyor. Çünkü delirmedim daha delirmek lazım. Aç falan da değil. Direniyor sadece.

Ne yapayım ben evden hiç çıkmayayım mı. Sanırım en doğrusu bu. Ağlamamı durdurabilirsem insanların yanına geçeceğim. Lütfen bana dua edin, fikir verin ne bileyim bir şeyler söyleyin. Çünkü yarın yine aynı şeyleri yaşayacağım ve yarın düğün de var.
mutlaka destek almalı doktora gitmelisiniz . oğlunuzu da doktora götürün .
ileride birilerine zarar verebilir. birilerinin canını da yakabilir . Allah korusun . kendinize iyi bakın . ağlamak çözüm değil belki ama rahatlatıyor .

Abartmiyorsun elbette,benim oglum da asagi yukari bu şekilde. Istediği olmayinca yeri göğü inletir,annneeeeaaaa annneeeaaaa defalarca ben bakincaya kadar sürekli bağırır. Bazen inat edip bakmam sesi kisilincaya kadar bağırır sirf bu bagirmalari yüzünden bogaz telleri tahrip oldu hastalandi.
Dolaplari boşaltmak, gardırop icine girmek, sokak kapisina dadanmak,balkonda yere su dökmek ve içine oturmak agzina su alip tükürmek tv ünitesine tirmanmak vs...
Bazen cinnetin eşiğine geliyorum cidden.
Yerinde 15 saniyeden fazla oturmuyor.
Çözümü olan varsa ben de talibim.
çözüm doktor sanıyorum . yani zor çocuklar var elbette.
her çocuk bir değil .
sizin çocuğunuz zor çocuklardan muhtemelen .hiperaktivite de varsa kat kat artar sıkıntısı.

Hamile kalinca "analik" patchi yukleniyor otomatik olarak:KK70: ben forumun en cocuk istemeyeni, sevmeyeni; amigurumi ogreniyorum oyuncak ormek icin. Dogmamis cocuga yani dusunun:KK70:
Ben gerçekten istemiyorum ama ya.. Hem sorumluluktan hem de sevmiyorum. Köpek besliyorum onun yerine gıkı çıkmıyor, gün içindeki bütün yorgunluğumu alıp götürüyor ama bebe noo, erkenden yaşlanıp giderim valla

Hamile kalinca "analik" patchi yukleniyor otomatik olarak:KK70: ben forumun en cocuk istemeyeni, sevmeyeni; amigurumi ogreniyorum oyuncak ormek icin. Dogmamis cocuga yani dusunun:KK70:
Seni biliyorum Koalina, çocuk istemediğini :) Tabi ki annelik duygusu geliyor ama yine de o duygu yetecek mi emin değilim :D Pişman olmaktan çok korkuyorum.

lutfen rica ediyorum zaten bunalmis b8r anneye yapmayin bunu ha cocuk sevmez istemez yapmazsiniz cok saygim var ama benim iki evladim var kizim 6 yasinda cok cok zorlu bir cocuktu ama simdi bakiyorumda swvgi dolu neseli duyarli bir cocuk oldu oglum oldu birde 2 yasinda oda zorlu bir cocuk inanin cok hastalik yasadik hele 10 gun aniden cikan nadir gozuken b8r hastaliktan yattik saclarima ak dustu ama insallah o da mutlu sevgi dolu bir cocuk olucak evet cocuk buyutmek cilginlik ki anne olacagima ihtimal dahi vermezdim dunyada cok kotu iyi yetisen dürüst ahlakli mutlu gelecegimize yin verecek insanlarada ihtiyac var boyle bakarsanız anlamak daha kolay olur bunu elestirmek icin de yazmadim kesinlikle sadece birbirimizi anlayalim destek olalim istiyorum
Ben kötü bir şey söylemiyorum, sadece çocuk sahibi olanların, olmak isteyenlerin bu gibi durumlarla karşılaşacağı malumun ilanıyken bundan şikayet etme haklarının olmadığını söylüyorum. Kendinde söylüyorsun saçlarıma ak düştü diye, kendi hayatını yaşayabilirdin, pragmatist olabilirdin. Yine de ben de anlamasam da sana saygı duyuyorum. Allah sana ve çocuklarına uzun ömür versin

Sonra diyorlar ki neden çocuk istemiyorsun, çocuk sevmiyorsun.. Bu ne yahu, okurken nefret auramı dışarı saldım, bir insan neden çocuk yapar, özellikle böyle bir dünya için? Eşinizle huzur içinde yaşayın gidin neden aksiyon arıyorsunuz, geceleri uykusuz kalmak istiyorsunuz hiç anlamıyorum

Hayatta herkesin bir amacı vardır/olmalı.
Benimki hem bilinçli bir birey hem eğitimci bir kişi olarak dünyaya faydali isler yapacak bir evlat yetiştirmek.
Ayrıca bu dünyadaki en saf sevginin bir annenin çocuğuna duyduğu sevgi olduğundan öyle çok eminim ki bu hissiyattan uzak kalmak istemedim.
Hayatinizdaki herkese duydugunuz sevgi pragmatist gerekcelere dayanır tek kisi haric o da minik yavrunuz(50 yasina dahi gelse)
Pesin hükümlü olmayin bence bir gün siz de isteyeceksiniz.

Hayatta herkesin bir amacı vardır/olmalı.
Benimki hem bilinçli bir birey hem eğitimci bir kişi olarak dünyaya faydali isler yapacak bir evlat yetiştirmek.
Ayrıca bu dünyadaki en saf sevginin bir annenin çocuğuna duyduğu sevgi olduğundan öyle çok eminim ki bu hissiyattan uzak kalmak istemedim.
Hayatinizdaki herkese duydugunuz sevgi pragmatist gerekcelere dayanır tek kisi haric o da minik yavrunuz(50 yasina dahi gelse)
Pesin hükümlü olmayin bence bir gün siz de isteyeceksiniz.
Sizin hatalı olduğunuz konu şu, dünya üzerinde tüm kötü insanların kötü çocukluk geçirdiğini düşünüyorsunuz. Ne kadar iyi bir ailede yetişirse yetişsin, iyi bir eğitim dahi alsa o çocuk kötülük yapabilir. Bu dünyada saf kötülük denen bir şey var, hapishaneler 'o asla yapmaz' denilen adamlarla dolu. Size saygı duyuyorum, benim fikrim ise dünyaya zaten bir defa geliyorum onu da doya doya, geze toza, bunun tadını çıkartıp sorumluluk almadan, arkamda bir şey bırakmadan göçüp gitmek istiyorum.

Ben kötü bir şey söylemiyorum, sadece çocuk sahibi olanların, olmak isteyenlerin bu gibi durumlarla karşılaşacağı malumun ilanıyken bundan şikayet etme haklarının olmadığını söylüyorum. Kendinde söylüyorsun saçlarıma ak düştü diye, kendi hayatını yaşayabilirdin, pragmatist olabilirdin. Yine de ben de anlamasam da sana saygı duyuyorum. Allah sana ve çocuklarına uzun ömür versin
bilmiyorum evciliniz varmi besliyorsanız dusunun hasta olunca nasil insanin eli ayagina karisiyor evlat gibi bi nevi evet zorlu zamanlardan gectik mi cokkk hemde cok isyanda ettim neden ben anne oldum ki bu cocuklara bakicak tip yok bende diye hani anac degilim asla evleneyimde anne olayım diye dusunmedim tab8 ne buyuk konuştuysam basimda cok sukur bu arada esimle keyfim yerindemi cok sukur son derece iyi bir es baba ama insan bunaliyor iste zaman zaman anliyorum cocuk sah8bi olurken bunlari goz onune almak gerek ama hayat iste hep dusundugumuz gibi gitmiyor bu arada sizin gibi saygili sekilde cevap verip seviyeli tartisanlar cok hosuma gidiyor :KK50:

Yalniz degilsin korkma cocugunda bi problem yok benim oglumda cok inatci istediği olmadigi zaman dolap kapaklarini carpip duruyo kendi kafasina vuruyo suan tuvalet egitimi veriyorum hadi tuvalete gidelim diyorum yok altima yapcam diyo cisini tutuyo 2 bucuk yasindaki bi cocuk nasil tutmayi bilir ki diyorum ama tutuyo

bilmiyorum evciliniz varmi besliyorsanız dusunun hasta olunca nasil insanin eli ayagina karisiyor evlat gibi bi nevi evet zorlu zamanlardan gectik mi cokkk hemde cok isyanda ettim neden ben anne oldum ki bu cocuklara bakicak tip yok bende diye hani anac degilim asla evleneyimde anne olayım diye dusunmedim tab8 ne buyuk konuştuysam basimda cok sukur bu arada esimle keyfim yerindemi cok sukur son derece iyi bir es baba ama insan bunaliyor iste zaman zaman anliyorum cocuk sah8bi olurken bunlari goz onune almak gerek ama hayat iste hep dusundugumuz gibi gitmiyor bu arada sizin gibi saygili sekilde cevap verip seviyeli tartisanlar cok hosuma gidiyor :KK50:
Teşekkür ederim. :KK49: Amacım kırıcı olmak değil zaten sakın yanlış anlaşılmasın, ben duygusal zekası düşük biriyim o yüzden insancıl hisleri çoğu zaman anlamakta zorlanırım ama hayvan örneğinizden anlayabiliyorum.

Sizin hatalı olduğunuz konu şu, dünya üzerinde tüm kötü insanların kötü çocukluk geçirdiğini düşünüyorsunuz. Ne kadar iyi bir ailede yetişirse yetişsin, iyi bir eğitim dahi alsa o çocuk kötülük yapabilir. Bu dünyada saf kötülük denen bir şey var, hapishaneler 'o asla yapmaz' denilen adamlarla dolu. Size saygı duyuyorum, benim fikrim ise dünyaya zaten bir defa geliyorum onu da doya doya, geze toza, bunun tadını çıkartıp sorumluluk almadan, arkamda bir şey bırakmadan göçüp gitmek istiyorum.

Saf kötülük var diye dünyaya çocuk getirmemek araba çarpabilir diye sokağa çıkmamak gibi bir şey.
Saf kötülük olduğu kadar saf iyilik de var ve malumunuz iyilik ve kötülük görece kavramlardır.
Henüz çok küçük bir bebeğin davranışlarına bakarak genelleme yapmak çok yanlış.
Hangi ekole bağlısınız bilemem ama Piaget'yi sever ve benimserim okul yillarimdan beri.
Çocukların bu dönemlerinde empatiden yoksun benmerkezci olmaları çok da şaşılacak şeyler değil.
Elbette biz annelerin dayanma sınırı diğer bütün faktörlerin de etkisiyle daha aşağı seviyede olabiliyor ama cocuk davranışını anlamlandırmak ve ona göre tavır almak bazen kurtarıcı olabiliyor.
Ben sizin düşüncenize de tercihinize de saygı duyuyorum doğurmak kadar dogurmamak da bir hak,özgürlük.
Umarım her şey sizin için güzel olur.

Sınıfımda DEHB tanısı konmuş ve ilaç kullanan bir çocuk var. Benden önceki öğretmeni başka okula gidince bana geldi, çocukla 1 hafta geçirdikten sonra ameliyat için bir kaç hafta raporluydum ve o ara başka öğretmene gitti. Çocuğu okuldaki bütün öğretmenler tanıyor, herkes nefret ediyor öyle bir çocuk.
Geri döndüğümde bu çocuğun problemleriyle uğraştık. Şimdiye kadar yapılanlar: çocuk kalkmak istiyorsa kalkıp gezebilmesi, tek oturması, yazmak istemiyorsa yazmaması, okumak istemiyorsa okumaması(derslerinde bir hayli geride), her gün sürekli yapma,etme,yanlış, olmadı gibi şeyler söylenmesi. Ben bu düzenden de hiç hoşlanmam yani sınıfta istediği kadar problemli veya geride olsun bir çocuk boş boş oturamaz ve görmezden gelinemez. Önce çocuğun olmadığı bir gün sınıfla konuştum, sosyalleşmesi için yardımlarına ihtiyacım olduğunu, yalnız hissettiği için sinirli olabileceğini, kötü davranışlarda doğrusunu anlatmalarını, derslerde yardımcı olmalarını falan rica ettim. İlk farkettiğim şey çocukta müthiş bir ilgi çekme çabası var, zaten gün içinde en çok onunla özel ilgilendiğim halde sürekli bir şey söylemek için gelmek istemesi, ona ben aldırmayınca yaramazlık yapması, derslerini yapmaması, yalan söylemesi gibi şeyler...Aile bu konuda yardımcı olmadı, hocam bir şey yapamıyoruz konuşuyoruz anlamıyor gibi şeyler söylediler. Velhasıl sınıfla birlikte gerçekten uğraştık, çok sabrımı zorlayan zamanlar oldu, bazen kötü bir şey söylememek ve yapmamak için bir kaç dakikalığına sınıf kapısına çıktım. Velilerin şikayetlerini bastırdım, sınıftan gitmesi yönündeki isteklere sert tepkiler verdim. Sonuçta çocuk son 3 ay ilacı bıraktı, daha uyumlu bir çocuk oldu, sınıfta ders boyunca oturabiliyor, derslere katılıyor ama doğru ama yanlış, derslerinde hala geride ancak o ancak özel dersle toparlanabilir, hırçınlığı tam geçmedi hala biraz var ama eskisi gibi durumları kalmadı.
Demem o ki her çocuğa ulaşılabilir, belki %100 bir düzelme sağlayamayız ama toparlamamız mümkün sadece hangi dilden anladığını bulmak biraz zaman alabilir. Sizinki henüz küçük, kendi ifade edememenin verdiği bir problem de vardır muhakkak ama hangi yöntemleri deniyorsanız onu değiştirin ve kararlı olun. Bu arada bahsettikleriniz otizme uymuyor ancak takıntılı olması obsesif olabileceğini düşündürdü sadece.
Güzel gönlünüzden öperim saygılar hocam

Saf kötülük var diye dünyaya çocuk getirmemek araba çarpabilir diye sokağa çıkmamak gibi bir şey.
Saf kötülük olduğu kadar saf iyilik de var ve malumunuz iyilik ve kötülük görece kavramlardır.
Henüz çok küçük bir bebeğin davranışlarına bakarak genelleme yapmak çok yanlış.
Hangi ekole bağlısınız bilemem ama Piaget'yi sever ve benimserim okul yillarimdan beri.
Çocukların bu dönemlerinde empatiden yoksun benmerkezci olmaları çok da şaşılacak şeyler değil.
Elbette biz annelerin dayanma sınırı diğer bütün faktörlerin de etkisiyle daha aşağı seviyede olabiliyor ama cocuk davranışını anlamlandırmak ve ona göre tavır almak bazen kurtarıcı olabiliyor.
Ben sizin düşüncenize de tercihinize de saygı duyuyorum doğurmak kadar dogurmamak da bir hak,özgürlük.
Umarım her şey sizin için güzel olur.
Evet, haklısın. Aynı şeyleri ben de sizin için diliyorum

Tepkileri normal değil.
Lütfen acilen pedagoga götürün.
Saplantılı ruh hali, diretme, tekrar, dış dünyadan kopukluk...
Çocuk yaramazlığından ya da ilgi açlığıdan yapmıyor bunu.
Otizmden şüpheleniyorum.
Üzülmeyin iyi bir eğitimle normal hayata uyum sağlayabilir.
Eğer otistik değilse de mutlaka yardım almalısınız büyüyünce geçer diye umuyorsanız da yanılıyorsunuz.
Hem sizin hem çocuğun geleceği için hiç vakit kaybetmeyin.

Bende sorumluluk duygusu çok fazladır aslında, bir çok insana göre haddinden fazla. Hissettiğim de bu şu an, sevgi adına çok bir kelebek uçuşması yok hala ama iyi yetiştirmeliyim, iyi bakmalıyım moduna girdim:)
Doğum yapacağın hastane ile görüş bence.Doğumdan sonra hemen hastaneden çıkmadan yapsınlar.Benim yiğenimi öyle yaptılar annede bebekte anlamadan bitti.
Bende oğlumu bu şekilde istedim doğuma giren çocuk doktoru bebek 10 günlükken yaptır dedi.Oğlum sünnet olurken ben öldüm öldüm dirildim.Bir daha tövbe ilk gün yaptırırım yine oğlum olursa.

Yazın okullar açılana kadar yatılı bakıcı tutsanıza.Maddi olarak zorlayabilir ama sen sıkıştığında en azından bir markete kaçarsın kuaföre gidersin hiç olmadı cafede tek başına çay içersin yarım saat bile olsa hava almak iyi gelir.
Çocuğu sen değil arada bakıcı parka götürsün o ilgilensin sen sadece banka otur ve izle onları.Yemeği yine bakıcı yapsın.
Senin içinde inanki dahi iyi olur.

Ah canım ya çok zor.ayni kardeşimin çocuğu :(
Kardeşimde çok çekti.pedagog istedi ama kocası benim oğlum deli değil diye red etti.ne alaka ise.cocuk iki yaşında kendini 1. Kattan aşağı bile attı sen düşün artık ne kadar inat.vurur kırar döker ısırır vs vs.sen anlatınca gözümün önüne geldi.su an çocuk 8 yaşında ve daha beter bı durumda..annesine sürekli pislik der söylediklerinin tam tersini yapar vs.gram duzelmedi.
Demem o ki kardeşim bı an önce pedagog görsün bence.gec kalmayın ne siz uzulun ne de yavrunuz.Rabbim çok çok sabır versin ..

Sonra diyorlar ki neden çocuk istemiyorsun, çocuk sevmiyorsun.. Bu ne yahu, okurken nefret auramı dışarı saldım, bir insan neden çocuk yapar, özellikle böyle bir dünya için? Eşinizle huzur içinde yaşayın gidin neden aksiyon arıyorsunuz, geceleri uykusuz kalmak istiyorsunuz hiç anlamıyorum
Yeminle ben de anlamıyorum.
Olana şükrediyorum, ama çocuklu halimle hâla anlamıyorum.
Toptan delirdik mi ne.

Ben gerçekten istemiyorum ama ya.. Hem sorumluluktan hem de sevmiyorum. Köpek besliyorum onun yerine gıkı çıkmıyor, gün içindeki bütün yorgunluğumu alıp götürüyor ama bebe noo, erkenden yaşlanıp giderim valla
Ben de istemiyordum hatta istemiyorduk, yanlışlıkla oldu. Papağanlarımla yaşayıp gidiyordum, özgür, rahat, kimseye bağlanmadan, bazen sıkılarak ama mis gibi işte. İlk duyduğumda ağlama krizlerine girdim ama şu an iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum. Belki tatmam gereken bir şeydir, bunu doğduktan sonra söyleyebilirim ancak:)

Seni biliyorum Koalina, çocuk istemediğini :) Tabi ki annelik duygusu geliyor ama yine de o duygu yetecek mi emin değilim :KK70: Pişman olmaktan çok korkuyorum.
O korku bende de var hala:) doğum sonrası hatta 2 sene sonrası nasıl olacak asıl o önemli.

Back
X