Cinnet geçirmekten korkuyorum. İyi değilim...

Benim yiğenim de sizin çocuğunuza benzer tavırları vardı. Şimdi 5 yaşına giriyor biraz daha uslandı şükür başka yaramazlıklar peşinde biz pedeoga bile götürdük normal bu çocuk neden getirdiniz diye kızdı doktorlar. 2 yaş sendromudur birazda tek çocuk olmanın verdiği şımarıklık Allah yardımcınız olsun birazcık daha sabır o o şekilde sinirlendiğinde onu sakinleştiricek bi şey yicek oyun oyuncak duş suda oyun gibi bişey keşfetseniz sakinler biraz. Benim yiğenim banyoyu sever çok banyoda leğene su dolduruyoruz 1 saate yakın kendi kendine oynuyor.

Teyzemin oğlu vardı bebekliğinden belli huysuz yaramaz yerinde durmayan hırçın etrafı kırıp döken insanlara zarar veren kafasını yerlere vuran Bi çocuktu teyzem dayanamıyordu sinirle yeri geliyor vuruyordu da yeri geliyor kötü söz de söylüyordu süladeki herkesten gıcık alırdı çocuk herkese sataşırdı bitek ben ve kız kardeşim onla çok iyi anlaşırdık bize zarar vermezdi teyzem pedagoga götürdü hiperaktif dediler ilaçlar verdiler çocuk ilaçları içince mal gibi oluyordu böyle donuk suskun ilacın etkisi geçer geçmez yine eskiye dönüyordu neyse birgün kuzenim 7 buçuk yaşına geldiğinde hiçbirşeyi yokken Bi nöbet geçirdi apar topar hastaneye kaldırdılar mr lar tomografiler renkli filmler derken dünyamız başımıza yıkıldı meğer kuzenimin beyinciğinde doğuştan gelen Bi tümör varmış o tümör baskı yaptıkça çocuk hırçınlaşıyormuş bir buçuk yıl 3 ameliyat radyoterapiler kemoterapiler onlarca ilaçlar o yerinde durmayan çocuk yavaş yavaş kolunu kaldıramaz yürüyemez gözünü açamaz oldu bir buçuk yıl mücadele verdi o illetle ama yenik düştü. Her çocuk farklıdır kimi çok uysal kimi çok hiperaktif ona ulaşma yolları deneyin o yerinde durmayan çocuğunuz birgün yerinden kalkmayan Bi çocuk olursa eski günlere dönmek için yalvarırsınız. En kısa zamanda Bi pedagoga ve sonra Bi nöroloji uzmanına götürmenizi tavsiye ederim

psikiyatriste hiç götürdünüz mü?
belki cidden bir sıkıntı var?

Mizmizlanmak olarak basitçe anlatıp örnek vererek konuştum iletişim yolunu bulması gerekir diye düşündüğüm için. Özel çocuklarla da bi iletişim şekli var bence çocuklar onlara verilen tepkiler sayesinde şiddete veya agresiflige başvuruyor lar biraz da öğrenme bence çocuk normal ama sağlık açısından bi problem var mı varsa destek anlamında uzmanlara götürülmeli.sakin zamanları da olduğunu da söylemiş konu Sahibi bence ilgi ve sevgi tek ilaç bu çocuğa. Cikilmayacaksa çıkmayacak sosyal Etkinlik yapilmayacaksa yapmicak çocuk bi dönemi atlatana kadar. Tüm hayatını bi çocuğa bağlamaya karşıyım ama böyle bu çocuk sosyallesmeye bile evde başlamalı bence ilk arkadaşlikları evinde kurmalı

Baba konusuna pek değinmek istemiyorum. Oğluna çok düşkün çok sever ama bizim iletişimimiz pek yok.
Kimin sözüydü hatırlamıyorum ama çocuğun 3. ebeveyni anne babasının arasındaki ilişkidir diyordu. Acaba o noktada mı var bazı düşünülmesi gereken şeyler?

Bence bu cocuga 24 sast sen bakiyorsan eger bu yasadiklariniz normal.

Bazi cocuklarda bunu artik degistirmek lazim, annenin de cocugun da sabri kalmiyor cunku.

Baba ne kadar yardimci yazmamisin. Ama bu tarz bir yolculuga yanliz cikman hata olmus diye dusunuyorum. Baba sizinle gelmeliydi veya senin ailenden biri bizzat gelip sizi evden alabilirdi. Cocugun kriz anlarinda paslasarak giderdiniz, sen de bu kadar yipranmazdin, cocuk da bu kadar azitmazdi.

Kendi cocuklarimdan ornek vericem, benimkiler daha uslu ama dellendikleri donemler sunlar oluyor;

-Babayi/anneyi uzun sure gormemek
-Yeni bir ortama girmek, ozellikle cok yetiskin varsa
-Dur sus yapma dokunma talimatlarina normalden faxla maruz kalmak
-uzun sureli yolculuk
...

Bir gunde hepsini yasatmissin resmen, o yuzden senin cocugun gibi hareketli bir cocuk icin bu kriz bence beklenenmis.

Kendine zaman ayirmali ve simartmalisin. Yardim istemelisin, esinden ailenden olmuyorsa/yetmiyorsa uzmandan.
Kres tercihini sonuna kadar destekliyorum.

Ne kadar anlayışlı birisiniz , ne kadar güzel kalbiniz var. O kadar güzel şeyler yazmışsınız ki kayıtsız kalamadım. :)

Çokça duydum bugün otizm tahminini :) elbette aldım uzun süreli olmasa da, tekrar alacağım iki ay sonra.
İnsan bazen yorum yaptığına pişman oluyor burda.. kötü niyetle söylenmiş bir şey değildi ben sizin ne okuyup be okumadığınızı bilemem yazdıklarınız karşısında bir yorumda bulundum sadece... daha da yapmam zaten ilk ve son :)

Kim ne diye kınayıp laf söyleyecek. Bildiğin yaramaz çocuk. Yeğenimi hatırlattı 9 yaşında hala yaramaz asla yetişemezsin. Kaş göz arasında yapar yapacağını. 3 yaşındayken üstüne 82 ekran tüplü tv yi düşürmüştü. Kucaklayıp kaldırmak istemiş. Allah sabır versin.

suan sinirden delirmis bir anne olarak yaziyorum

zamane anneleri olarak cocuklari cok simartiyoruz.. size simartmissiniz demiyorum yanlis anlamayin ozelestiri yapiyorum belki sizde yaptiniz ayni hatayi ama yapiyoruz bunu.. memnuniyetsiz cocuklar yetistiriyoruz.. 31 yasindayin bizin cocuklugumimuz boyle degildi.. biz simartilmadik iyi ki simartilmamisiz.. sorunlu bireyler olmaktan kurtulduk..sevgi ile simartma arasindaki ince cizgiyi koruyamadik.. disari cikiyorum butun cocuklar ayni.. ne alinan oyuncaktan ne yedigi yemekten mutlu olan var..
sosyal medyada mukemmel annecilik oynayan annelerinde payi buyuk.. onlara benzeyecegiz diye tepemize cikarttik 2 yasindaki cocuklari.. valla kimse alintilayip nasil bir dusunce demesin.. etrafiniza bir bakin bu kadar imkanlar icinde hangi cocuk mutlu hangi cocuk terbiyeli kanatkar..

Hohh bu ne ya
Siz bugün cinnet gecirmediyseniz hiç bir zaman gecirmezsiniz
Allah sabır versin size

Kendi kendimize yetiyorduk. Olanla oynuyorduk olmayanla bakışıyorduk:))
Sokaklarda bizimdi. Komşu evi de bizimdi. Bakkal amca komşu teyzenin oğlu abimizdi. Devir değişti. Ortalık manyaklaştı. Biz de manyaklaştık.
Çocuklar da delirdi. Toptan delirdik.

"Dinle küçüğüm: Ağaca güvenebilirsin. Bilirsin ki elma ağacı elma verir, erik değil. Hayvanlara güvenebilirsin; çünkü aslan, aslan gibi davranır maymunluk etmez. Ama insana güvenemezsin; zira o, yüzüne gülümserken arkasında hançer gizleyebilen tek yaratıktır."

Emine Supçin

ay kendimi gördüm valla inanın kızım öyle 6 yaşında bir gün saçlarımı yap dedi kızım o şekli ben nerden bileyim kuaförmüyüm dedim gecenin bir yarısı inanın böğüre böğüre ağlıyor Allahım sabır ver bana diye dua ediyorum içimden sayılar sayıyorum dişlerimi sıkıyorum kızım sen akıllısın anlarsın beni diyorum yok mutfakta gecenin 12 sinde böğürüyo kucağıma alayımda odasına götüreyim bari dedim yakasından tuttum tişörtte eskiydi zaten yırtıldı onu diyip duruyo sen benim tişörtümü yırttın diye ertesi gün alttaki kadın çocuğunuz hastamı doktora götürün diye geldi ama öyle böyle ağlama değil resmen çıldırttı beni sıcak yemek yiyip çay içemem kahve falan benim için lüks yemek olur olmadık şey ister onu yemem bunu yemem oynatıp duruyor bu aralarda sizin yatakta yatacağım diye tutturdu bi de tehdit ediyor bi daha dediğini yapmayacağım sen yapmıyorsun diyor ahhhhhh

Nerdeyse baştan sona okudum konuyu ve yorumları sert durun daha kuralcı olun dicektim ama asla dinlemediğini söylemıssınız
Uzman yardımı almanızdan başka söylenicek söz yok ve bol bol sabır diliyorum

Çocuğunuzu pedegog a götürerek işe başlayabilirsiniz. Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama bu problem davranışların mutlaka bi arkası vardır. Yani bi anda ortaya çıkmamıştır. Özel eğitim öğretmeni olarak benim gözümde canlanan senaryo ya göre çocuğunuz da otizm belirtileri olabilir. Altını çiziyorum olabilir. Çünkü asabi fevri ve hepsinden önemlisi takıntılı uzun süreli geçmeyen gereksiz takıntılardan bahsetmişsiniz. Tanı koymak bizim değil doktorların görevi. Ama eğer bu davranışlar bir anda ortaya çıkmasıysa yavaş yavaş kademeli olarak artarak ortaya çıktıysa şüpheli yaklaşmanızda fayda var. İşin eğitim boyutuna gelince de uzman desteği alınarak çöxülmeyecek sorun yoktur. Bu süreçte özellikle anne ve babanın birlikte psikolojik destek alması da önemlidir. Bi çok insan çocuğum şımarık beni anlamıyor beni dinlemiyor çok yaramaz diyerek bütün sorumluluğu çocuğun üstüne atıp bi nevi vicdanını rahatlatıyor. Ama günümüzün ne yazık ki yaygın tanısı yaygın gelişimsel bozukluk olan otizm. Bi çok etkeni var ve anne karnında anlaşılmıyor. O yüzden lütfen çocukları yargılamak yerine onları anlamaya çalışalım ve bir an önce uzman desteği alarak eğitimlerine başlayalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…