- 14 Ağustos 2006
- 2.652
- 492
- 688
- Konu Sahibi Idrakyollariiltihabi
-
Rica ederim.. Asıl ben tesekkur ederım.. Duyarlılığınız içinPeki araştıracağım mutlaka teşekkürler :)
Ay şok oldum bu kadar mı aynı olur bu cocuklar. Benim kız 13 aylık aynen anlattığınız şeyleri yapıyor. Vurmak, kırlentleri dağıtmak, çekmece dağıtmak muzu halıya sürmek ve diğerleri hiç fark yok. Dün gözümün kenarını kumanda fırlatarak kocaman bi yarık oluşturdu. Şuan da da televizyonun kablosunu ayagına dolayıp gözümün içine baka baka kabloyu çekerek yürüyor yapma desemde boş... Napıcam bilemiyorum ...Benim oğlumda zor bir çocuk, arkadaş ne ile alakalı bu durum? Annem 3 tane büyütmüş, hadi kendimi göremem de ama erkek kardeşim doğduğunda 6 yaşındaydım, oğlum gibi bir çocuk değildi. Annemin çiçeklerine topla zarar vermesin diye kağıttan top yapmıştı kendine, kaldı ki annem siz hiç bir şeyi yerinden indirmediniz, el sürmezdiniz derdi. Benim oğlum koltuğun üzerindeki kırlentleri yere indirmekten, çekmece içi boşaltmaktan aşırı zevk alıyor. Bir de vurma huyu çıktı şimdi, gelip geçip vuruyor. Şuan 18 aylık, bir 12-13 aylıkken de hayır dediğimiz şeyleri direkt inatla yapma eğilimini görmüştük, hala da böyle devam ediyor. Dışarı çıkıyoruz, asla el tutmaz tamam tutmasın ama biz mersine giderken o tersine gidiyor, zaten yürümez direkt koşar.
Mecburen zorladığımızda kendini oradan oraya atıp ağlıyor, herkesin gözü biz de, dışarı çıktığımıza da pişman oluyoruz, sürekli oğlumu mutlu etmeye çalışmak, susturmakla uğraşıyoruz. Mesela bu sallanan oyuncaklar var ya müzikli onlara binmek istiyor bindiriyoruz ama indiremiyoruz. 5 kez, 10 kez hiç fark etmez inmek istemiyor tabii zorla indiriyoruz yarım saat ağlıyor istisnasız. Hani bu paramız yok demekten anlayan, hayır denildiğinde fazla durumu zorlamayan çocuklar kimler? Biz mi anlatamıyoruz, eğitemiyoruz? Muz ister yemek için vermezsem ağlar, veririm elinde sıkar halıya sürer. Bir de insanın gözünün içine baka baka yapıyor :)
Teyzemde de yapmış. Teyzem 'oğlum yapma' diyormuş, hiç umursamıyormuş.
Arkadaşıma gitmiştim bende otobüsle ne cesaret, mahvoldum resmen inmek yürümek istiyor. Koltukta ayağa kalkmak istiyor. Kek verdi bir bayan her yer kek kırıntısı, üzerinde oturuyoruz karşı koltuktan bir teyze bana da ''bu nasıl çocuk der gibi '' bakıyordu. En sonunda yaramaz galiba, evde de böyle mi dedi?
Daha küçükken de arkamı dönemezdim yaygarayı koparırdı hemen, çok ağlayan bir bebekti. O zamandan belliymiş zor bir bebek olacağı. Gece uyumaz, gündüz uykusu çok bölünür, sabah gece uykusuna yatıyorduk bir ara, komşular çocuklarını okula götürürken bizim ışıkları açık görünce vallahi görüyorum seni üzülüyorum sabah olmuş sizin ki daha ayakta diyorlardı. Şimdi çok şükür 11 ile 2 arası yatıyor.
Bende çok yıprandım üstelik sinirli de bir yapıya sahibim, bazen kendimi tutamayacağım diye korkardım. Allah sabır versin bizlere diyelim..
Kizim 2 yasinda bazi huylari degisirken diger huylarimiz sizinkiyle ayni.hele su disarda elimi tutmamasi beni deli ediyorBenim oğlumda zor bir çocuk, arkadaş ne ile alakalı bu durum? Annem 3 tane büyütmüş, hadi kendimi göremem de ama erkek kardeşim doğduğunda 6 yaşındaydım, oğlum gibi bir çocuk değildi. Annemin çiçeklerine topla zarar vermesin diye kağıttan top yapmıştı kendine, kaldı ki annem siz hiç bir şeyi yerinden indirmediniz, el sürmezdiniz derdi. Benim oğlum koltuğun üzerindeki kırlentleri yere indirmekten, çekmece içi boşaltmaktan aşırı zevk alıyor. Bir de vurma huyu çıktı şimdi, gelip geçip vuruyor. Şuan 18 aylık, bir 12-13 aylıkken de hayır dediğimiz şeyleri direkt inatla yapma eğilimini görmüştük, hala da böyle devam ediyor. Dışarı çıkıyoruz, asla el tutmaz tamam tutmasın ama biz mersine giderken o tersine gidiyor, zaten yürümez direkt koşar.
Mecburen zorladığımızda kendini oradan oraya atıp ağlıyor, herkesin gözü biz de, dışarı çıktığımıza da pişman oluyoruz, sürekli oğlumu mutlu etmeye çalışmak, susturmakla uğraşıyoruz. Mesela bu sallanan oyuncaklar var ya müzikli onlara binmek istiyor bindiriyoruz ama indiremiyoruz. 5 kez, 10 kez hiç fark etmez inmek istemiyor tabii zorla indiriyoruz yarım saat ağlıyor istisnasız. Hani bu paramız yok demekten anlayan, hayır denildiğinde fazla durumu zorlamayan çocuklar kimler? Biz mi anlatamıyoruz, eğitemiyoruz? Muz ister yemek için vermezsem ağlar, veririm elinde sıkar halıya sürer. Bir de insanın gözünün içine baka baka yapıyor :)
Teyzemde de yapmış. Teyzem 'oğlum yapma' diyormuş, hiç umursamıyormuş.
Arkadaşıma gitmiştim bende otobüsle ne cesaret, mahvoldum resmen inmek yürümek istiyor. Koltukta ayağa kalkmak istiyor. Kek verdi bir bayan her yer kek kırıntısı, üzerinde oturuyoruz karşı koltuktan bir teyze bana da ''bu nasıl çocuk der gibi '' bakıyordu. En sonunda yaramaz galiba, evde de böyle mi dedi?
Daha küçükken de arkamı dönemezdim yaygarayı koparırdı hemen, çok ağlayan bir bebekti. O zamandan belliymiş zor bir bebek olacağı. Gece uyumaz, gündüz uykusu çok bölünür, sabah gece uykusuna yatıyorduk bir ara, komşular çocuklarını okula götürürken bizim ışıkları açık görünce vallahi görüyorum seni üzülüyorum sabah olmuş sizin ki daha ayakta diyorlardı. Şimdi çok şükür 11 ile 2 arası yatıyor.
Bende çok yıprandım üstelik sinirli de bir yapıya sahibim, bazen kendimi tutamayacağım diye korkardım. Allah sabır versin bizlere diyelim..
Sanirim ben yazdim .bu kadar tatli olmasaydin çekmezdim de dahil..:)Uslu cocugu olanlar cocuk buyuttum demesin.
3 cocugum var.ilk ikisi de yaramaz hareketliydi baya ama 3.numara hepsini gecti.
2 yasina 2 ay var ama hepimize kok sokturuyor.disari cikinca saniye gozumu ayiramam asla durmaz.elimi tutmaz.
Havuza indiriyorum 1 2 3 deyip havuza atliyor
Ustelik ne kolluk taktiriyor ne baska bisey.devamli dibindeyim.
Kumanda telefon illaki firlatiyor bulunca.
Telefonumu yeni aldim kirdi hemen.sabaha kadar ve aksama kadar her saniye meme derdinde ayrica.kardeslerini beni babasini hep mincikliyo saclarimizi cekiyor.hele kizimin saclari tomar tomar elinde kaliyor zor ayiriyorum.acayip tatli ve seker cok seviyorum hatta bazen bukadar tatli olmasan hic cekmezdim seni diyorum:)ama inanilmaz yoruyor.ev temizligine hic girmicem
Su isteyip birazini icip kalani halilara dokuyor.eline aldigi yiyecekleri minciklayip heryeri batiriyor.supurge her daim evin ortasinda.
bir isi bir kez degil 5 kez ustuste yapiyorum.
Ondada anca yarim saat kaliyor sonra eski haline geliyor zaten
Bende icimi dokmus oldum boylelikle rahatladim:))
Gercektenmi?sizinkide mi boyle?Sanirim ben yazdim .bu kadar tatli olmasaydin çekmezdim de dahil..:)
zatenEvet yine ve yeniden konu oğlum. Benim artık söyleyecek sözüm kalmadı. Elim ayağım titriyor, sol kolum uyuştu. Sinirden mi yoksa artık vücuduma mı vurdu bilmiyorum. Şu an düğün evinde insanlardan uzak karanlık bir odada oğlumu sallarken ağlayarak yazıyorum.
Şehir dışında kuzenimin düğünü var. Gitmesem küseceği için, halamın da bende çok emeği olduğu için oğluma rağmen geldim düğüne. Sabah uyanınca başladı delirtmeye. Uyanır uyanmaz sırf cam tencere kapağını fırlatmasına izin vermediğim için sinirlenip bir bardak suyu modemin üzerine boşalttı. Hırsı geçmedi bardağı fırlatıp kırdı. Dolapları boşalttı vs. O bunları yaparken ben yolculuk için çanta hazırlamaya çalışıyordum.
Güç bela çıktık evden. Taksiye bindik ve taksiden inmemek için iki saat yolun ortasında ağlayarak kendini yerlere attı ne yapsam, ne konuşsam fayda etmedi. Ağzında tek cümle "sarı taksi" üç saat boyunca sadece bunu söyledi. Sonra otobüsü beklerken deli dana gibi etrafa saldırdı. Bizim binmeyeceğimiz otobüse binmek için kendini parçaladı. İnsanlar acıyarak bakıyor bana. "Allah sana sabır versin" diyerek. Dişlerimi o kadar sıktım ki dişim kırıldı. Ağzında yine tek cümle "mor otobüs". Kendini tamamen kapatıyor ve bunu tekrarlıyor. Iki saat de böyle geçti.
Sonra terminalden kardeşim beni almaya geldi. Bu arada kusura bakmayın hala titriyorum karışık yazabilirim. Kardeşimin arabasıyla düğün evine geldik. Insanlar eğleniyor, yiyor içiyor. Akrabalar benimle konuşmak istiyor falan. Avazı çıktığı kadar bağırıp kendini yerlere atmaya başladı yine. Bu sefer yeni cümle "dayının arabası". Dikkatini dağıtmaya çalışıyorum, konuşuyorum, oynuyorum. Düğünden falan geçtim yeter ki dursun sussun... Aynı cümle tekrarlanıyor sadece "dayının arabası" başka cevap yok. Başka iletişim yok, sadece bu cümle. Herkes "bu çocuk engelli mi" diye soruyor daha çok geriliyorum. 30 tane çocuk var ortamda o sadece dayının arabası diye bir taraflarını yırtıyor.
İstediği olmayınca yemek yiyen bir teyzenin önündeki tabağı alıp fırlattı. Bardakların dolu olduğu leğeni fırlattı. Hepsi kırıldı. Zaten sürekli her şeyi fırlatıyor. Yine acıyan gözler. Allah sana sabır versin biz böyle çocuk görmedik cümleleri. Bir sorunu mu var normal değil bu çocuk demeler.
Belki de gerçekten normal değildir. Belki de teşhisi falan koyulmamış bir ruh hastalığı vardır iki buçuk yaşındaki bir çocuğun.
Anormal diyenler bir yandan da her boku çok hızlı öğrenmesine bakıp "zekadan yapıyor bunları" demeye başladılar. Ya ben sadece normal bir çocuk istiyorum. Zeki olmasın ya olmasın. Normal, sabit durabilen bir çocuk. Çok mu şey istiyorum ben ya.
Şimdi karanlık bir odada uyutmaya çalışıyorum. Ve gerçekten bir gün gözümün kararmasından korkuyorum. Bugün dövmediysem bir daha dövmem heralde ama ölmek istiyorum ben. Gerçekten bu şımarıklık falan değil. Abartıyorsun diyenler cevap bile yazmasın. Yeterince bozuk sinirlerim. Düğün evinde 40 kişi var ve hepsi anne. Hepsi de böyle bir çocuk görmedik dedi. Yani abartıyorum ben. Benim hayatım bitti bunu biliyorum sadece.
Düzelecek, geçecek demeyin. İçine şeytan kaçmış gibi davranan bir çocuk düzelmez. Artık öyle bir raddedeyim ki annelik yapmak istemiyorum. Onu çok fazla seviyorum. Asla üzülsün zarar görsün istemiyorum. Ama ben yapamıyorum artık gerçekten. Tam iki saattir uyutmaya çalışıyorum. İnadına uyumuyor. Gözleri kapanırken açıp ekmek istiyor. Çünkü delirmedim daha delirmek lazım. Aç falan da değil. Direniyor sadece.
Ne yapayım ben evden hiç çıkmayayım mı. Sanırım en doğrusu bu. Ağlamamı durdurabilirsem insanların yanına geçeceğim. Lütfen bana dua edin, fikir verin ne bileyim bir şeyler söyleyin. Çünkü yarın yine aynı şeyleri yaşayacağım ve yarın düğün de var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?