Üzülerek tüm konunu okudum. Kimse yuvanın yıkılmasını istemez. Umarım her şey düzelir ama konunu okudukça kendi yaşadıklarım aklıma geldi. 11 yıllık evliyim ve 8 yaşında bir oğlum var. Ben de narsist biriyle yaşamanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. flört döneminde beyaz atlı prens rolünde iken evlenince kurbağaya dönen tipler... İşin garip tarafı anneleri de aynı. aşağıda narsistlerle ilgili sana bir yazı göndereceğim. Sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. O yazıyı okuyunca kendini bulacaksın.
Senin yaşadıkların sanki benim yaşadıklarıma karbon kağıdı konulmuş gibi. Ben her seferinde döndüm. Her seferinde daha kötü oldu. Psikolojik şiddetin sıklığı ve dozu arttı. Onun istediği gibi olmak için kendi kişiliğimden bile çok ödünler verdim. Tekrar o flört dönemindeki güzel günlere gelebilmek, eski eşimi bulabilmek için denemediğim yol kalmadı. Olmadı. Sürekli ufak, kavga edilmeyecek şeylerden kavgalar çıktı, sürekli evden kovuldum. Sürekli evde bir boşanma lafları. Kendi kendime diyordum ki hakime gitsem şu halimize güler diye. Bunlar için boşanılır mı diye.Baktı ben evden gitmiyorum, çünkü oğlum var ben yuvam yıkılmasın diye alttan alıyorum tabi, ben evden gitmeyince o evi terk etti. 7 ay oldu. Düşüneceğim diye gitti ama zaten kendine önceden evi tutmuş bile. Bana da orda burda, otelde kalıyorum dedi. Dönmeye de hiç niyeti yok ve de çok mutlu, ayakları yerden kesilmiş vaziyette, pembe bulutlarda. Benim de kv hiç aramadı, hiç uğraşmadılar, ne haliniz varsa görün der gibi. Ben istemediğim halde araya giren 3. kişiler de tıpkı senin durumunda olduğu gibi her şeyi daha da mahvetti. iyice çözümsüz oldu. Eşimin bir yerleri tavan yaptı. gittiğinin 6. ayı konuşalım diye aradı. Pişman oldu diye düşündüm, nerde tıpkı senin eşin gibi sürekli beni suçladı, hiç alttan almadı ve boşanalım dedi. Israrla çekişerek boşanmayalım diyor çok uzun sürüyormuş çünkü (belli ki hayatında biri var ve o kişi evlenelim diye baskı yapıyor). Anlaşarak boşanalım dedi. Ben de kanunlar bellidir zaten hakim karar versin dedim. Bir hafta sonra içinde adımın bile geçmediği her şeyi kendine bırakan bir protokol gönderdi, imzala diye. Ben de boşanma davası açtım. Meğer beyimizin bir sürü benim bilmediğim şeyleri varmış. Maaşını bile yalan söylemiş. Neyse dava dilekçesi eline geçen eşimin kıçı tutuştu. O hiç alttan almayan, burnundan kıl aldırmayan, benimle barışmak için hiç uğraşmayan adam beni aradı. Yüklü tazminatları görünce astarı yüzünden pahalıya geldi herhalde. Aradı aramasına ama yine hiç alttan almadı. Araya girenleri suçladı. Beni suçladı. O gitmiş tamam ama ben niye onu tutmamışım gibi şeyler saçmaladı. Bu nasıl bir dilekçe, beni assaydın daha iyiydi, görünce demki bu benden intikam alıyor dedim dedi. 2 saatten fazla konuştuk. Sonuç: Hala alttan alma yok, hala beni suçlamalar, giderken konuşalım gideceksen yine git ama yuvamızı yıkmayalım dediğim halde yuvayı benim yıktığımı söyleyerek beni suçlamalar...Yani anlayacağın hiç bir şey değiştirmiyor onları. zaman bile.
Sana bunları neden anlattım? Çünkü tabiki de karar senin ama dönsen bile şunu bil ki değişmiyorlar. Sen kendini değiştirebilirsin ama onlar değişmiyorlar. Bir de sana bir abla tavsiyesi sakın çocuk yapma. İnan çocuğu bile gözleri görmüyor, umurlarında değil. Sadece kendileri önemli. Ve sana ikinci tavsiyem sınırlarını çiz, asla taviz verme. Narsistler mutlu olmayı bilmeyen doyumsuz ve bencil insanlar. Bu bir kişilik bozukluğu. Kendi mutsuzluklarına seni de sürüklüyorlar. O yüzden lütfen iyi düşün.
aman Ya Rab' bim norazcım ne zeytinyağı bi aile bu yaaa
ayy ben sinir oldum oturduğum yerde
arkadaşım aman geri adım atma
şuna bak hala kendilerini haklı çıkarmaya uğraşıyorlar
tıpış tıpış gelecek bence ayağına..
şimdi sana dediğim yazıyı gönderiyorum, lütfen iyi oku, kendini göreceksin:
Duygusal vampir: Narsist erkek - Mesude ERAN - Hrriyet
Bu linkte duygusal vampir: Narsist erkek başlıklı yazıyı okur musun, lütfen.
NARSİSİSTİK KİŞİLİK SEBEPLERİ VE TEDAVİ - Dr.Timur HARZADIN
Bir de lütfen şunu oku. bu tip insanların babaları ya baskıcı ya da silik tipler.
Ben hep şunu düşünürdüm: o beni kendisinin aynası olarak görüyor. çünkü aklımdan geçenleri çok iyi okuyordu. işin garip tarafı annesi de narsist. yani ailesel tıpkı senin kv gibi.
Cok uzuldum yasadiklariniza . Cok zor seyler. Yazilari okudum o kadar uyuyorki, elestirmesi kendini degersiz hissettirmesi, dostu olmamasi..bicok sey var narsist hakkaten. Tedavi olur demis tecrubeli bir terapistle ama zaten terapiye gitmek istemez. Isler boyle karismadan once ben terapiste gidelim demistim, evlilik terapistine ama istemedi. Sen hastasin dedim bi kavgada bu yaptiklarin normal degil. Kabul etti bagirarak hastaysam hastayim begenmiyosan defol git! Lafa bak.. Ben de bi sevgi ugruna cabaliyorum ama zaten bu sekilde bi iliskide bendeki sevgi de tukenecek. Saygi yok zaten karsilikli. Ailelere ikimiz de gicik olduk. Benim en onemlilerim annem babam kardeslerim, bunlarla gorusmeyecek, ben goruscem onlara laf sayacak biliuorum surekli kotuleyecek cunku yapti da bunu. Bayramlar bi gerginlik olacak, onun ailesinden misafir gelmeyecek mi gelecek ben agirlamak istemiycem o benimkilere surat ben onunkilere.. Arkadaslar desen hepsine kulp takmis gorussem huzursuzluk oluyodu zaten.. Barissak bile hayir gelmeyecek bu evlilikten. Benim de bitirmem lazim kafamda artik..