• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

Üzülerek tüm konunu okudum. Kimse yuvanın yıkılmasını istemez. Umarım her şey düzelir ama konunu okudukça kendi yaşadıklarım aklıma geldi. 11 yıllık evliyim ve 8 yaşında bir oğlum var. Ben de narsist biriyle yaşamanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. flört döneminde beyaz atlı prens rolünde iken evlenince kurbağaya dönen tipler... İşin garip tarafı anneleri de aynı. aşağıda narsistlerle ilgili sana bir yazı göndereceğim. Sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. O yazıyı okuyunca kendini bulacaksın.
Senin yaşadıkların sanki benim yaşadıklarıma karbon kağıdı konulmuş gibi. Ben her seferinde döndüm. Her seferinde daha kötü oldu. Psikolojik şiddetin sıklığı ve dozu arttı. Onun istediği gibi olmak için kendi kişiliğimden bile çok ödünler verdim. Tekrar o flört dönemindeki güzel günlere gelebilmek, eski eşimi bulabilmek için denemediğim yol kalmadı. Olmadı. Sürekli ufak, kavga edilmeyecek şeylerden kavgalar çıktı, sürekli evden kovuldum. Sürekli evde bir boşanma lafları. Kendi kendime diyordum ki hakime gitsem şu halimize güler diye. Bunlar için boşanılır mı diye.Baktı ben evden gitmiyorum, çünkü oğlum var ben yuvam yıkılmasın diye alttan alıyorum tabi, ben evden gitmeyince o evi terk etti. 7 ay oldu. Düşüneceğim diye gitti ama zaten kendine önceden evi tutmuş bile. Bana da orda burda, otelde kalıyorum dedi. Dönmeye de hiç niyeti yok ve de çok mutlu, ayakları yerden kesilmiş vaziyette, pembe bulutlarda. Benim de kv hiç aramadı, hiç uğraşmadılar, ne haliniz varsa görün der gibi. Ben istemediğim halde araya giren 3. kişiler de tıpkı senin durumunda olduğu gibi her şeyi daha da mahvetti. iyice çözümsüz oldu. Eşimin bir yerleri tavan yaptı. gittiğinin 6. ayı konuşalım diye aradı. Pişman oldu diye düşündüm, nerde tıpkı senin eşin gibi sürekli beni suçladı, hiç alttan almadı ve boşanalım dedi. Israrla çekişerek boşanmayalım diyor çok uzun sürüyormuş çünkü (belli ki hayatında biri var ve o kişi evlenelim diye baskı yapıyor). Anlaşarak boşanalım dedi. Ben de kanunlar bellidir zaten hakim karar versin dedim. Bir hafta sonra içinde adımın bile geçmediği her şeyi kendine bırakan bir protokol gönderdi, imzala diye. Ben de boşanma davası açtım. Meğer beyimizin bir sürü benim bilmediğim şeyleri varmış. Maaşını bile yalan söylemiş. Neyse dava dilekçesi eline geçen eşimin kıçı tutuştu. O hiç alttan almayan, burnundan kıl aldırmayan, benimle barışmak için hiç uğraşmayan adam beni aradı. Yüklü tazminatları görünce astarı yüzünden pahalıya geldi herhalde. Aradı aramasına ama yine hiç alttan almadı. Araya girenleri suçladı. Beni suçladı. O gitmiş tamam ama ben niye onu tutmamışım gibi şeyler saçmaladı. Bu nasıl bir dilekçe, beni assaydın daha iyiydi, görünce demki bu benden intikam alıyor dedim dedi. 2 saatten fazla konuştuk. Sonuç: Hala alttan alma yok, hala beni suçlamalar, giderken konuşalım gideceksen yine git ama yuvamızı yıkmayalım dediğim halde yuvayı benim yıktığımı söyleyerek beni suçlamalar...Yani anlayacağın hiç bir şey değiştirmiyor onları. zaman bile.
Sana bunları neden anlattım? Çünkü tabiki de karar senin ama dönsen bile şunu bil ki değişmiyorlar. Sen kendini değiştirebilirsin ama onlar değişmiyorlar. Bir de sana bir abla tavsiyesi sakın çocuk yapma. İnan çocuğu bile gözleri görmüyor, umurlarında değil. Sadece kendileri önemli. Ve sana ikinci tavsiyem sınırlarını çiz, asla taviz verme. Narsistler mutlu olmayı bilmeyen doyumsuz ve bencil insanlar. Bu bir kişilik bozukluğu. Kendi mutsuzluklarına seni de sürüklüyorlar. O yüzden lütfen iyi düşün.

aman Ya Rab' bim norazcım ne zeytinyağı bi aile bu yaaa
ayy ben sinir oldum oturduğum yerde
arkadaşım aman geri adım atma
şuna bak hala kendilerini haklı çıkarmaya uğraşıyorlar
tıpış tıpış gelecek bence ayağına..

şimdi sana dediğim yazıyı gönderiyorum, lütfen iyi oku, kendini göreceksin:

Duygusal vampir: Narsist erkek - Mesude ERAN - Hrriyet

Bu linkte duygusal vampir: Narsist erkek başlıklı yazıyı okur musun, lütfen.

NARSİSİSTİK KİŞİLİK SEBEPLERİ VE TEDAVİ - Dr.Timur HARZADIN

Bir de lütfen şunu oku. bu tip insanların babaları ya baskıcı ya da silik tipler.
Ben hep şunu düşünürdüm: o beni kendisinin aynası olarak görüyor. çünkü aklımdan geçenleri çok iyi okuyordu. işin garip tarafı annesi de narsist. yani ailesel tıpkı senin kv gibi.

Cok uzuldum yasadiklariniza . Cok zor seyler. Yazilari okudum o kadar uyuyorki, elestirmesi kendini degersiz hissettirmesi, dostu olmamasi..bicok sey var narsist hakkaten. Tedavi olur demis tecrubeli bir terapistle ama zaten terapiye gitmek istemez. Isler boyle karismadan once ben terapiste gidelim demistim, evlilik terapistine ama istemedi. Sen hastasin dedim bi kavgada bu yaptiklarin normal degil. Kabul etti bagirarak hastaysam hastayim begenmiyosan defol git! Lafa bak.. Ben de bi sevgi ugruna cabaliyorum ama zaten bu sekilde bi iliskide bendeki sevgi de tukenecek. Saygi yok zaten karsilikli. Ailelere ikimiz de gicik olduk. Benim en onemlilerim annem babam kardeslerim, bunlarla gorusmeyecek, ben goruscem onlara laf sayacak biliuorum surekli kotuleyecek cunku yapti da bunu. Bayramlar bi gerginlik olacak, onun ailesinden misafir gelmeyecek mi gelecek ben agirlamak istemiycem o benimkilere surat ben onunkilere.. Arkadaslar desen hepsine kulp takmis gorussem huzursuzluk oluyodu zaten.. Barissak bile hayir gelmeyecek bu evlilikten. Benim de bitirmem lazim kafamda artik..

Asla kendini suçlama. Onun istediği o zaten. Tedaviyi kabul etmezler. Tedavisi de zor zaten çünkü kişilik bozukluğu bu. Bir de sence yeterince kendini yıpratmadın mı? Farkında mısın tek çabalayan sensin. Oysa evlilik iki kişiyle olur. Bırak artık herşeyi. Uğraşma. Eğer seni kaybetmek istemiyorsa o uğraşsın. Zamana bırak. Bak ben eşim evi terk ettikten sonra doktora gittim. Doktor dedi ki "biz böyle anlarda hastalarımıza asla bu durumda karar vermeyin deriz, çünkü duygularınızda gelgitler yaşıyorsunuz. Bir gün boşanmaya karar vermişken ertesi gün yok seviyorum yuvam için uğraşacağım diyorsunuz. Bu durumda verdiğiniz karardan ilerde pişmanlık duyabilirsiniz dedi. Zamana bırakın demişti. Bırak bakalım zamana. zor biliyorum ama zaman gerçekleri gösteriyor. Hiç bir şey yapma, uğraşma artık bu evlilik için. Onlar uğraşsın.

noraz ister devam et, ister bitir. Bu senin kararın ama sana tavsiyem bu bekleme zamanı boyunca delil topla. olaki boşanırsan kullanırsın. Onun sana attığı mailler, mesajlar, günlüğün varsa eğer, düğünde takılan takıları gösteren video kayıtları, ki altınlarını alabilesin, ..... herşeyi sakla. çünkü boşanma aşamasında da acaip değişiyorlar, hiç bir şey vermek istemiyorlar. Herşey benim git diyorlar. Anladın mı? Kanıtları sakla.

noraz ister devam et, ister bitir. Bu senin kararın ama sana tavsiyem bu bekleme zamanı boyunca delil topla. olaki boşanırsan kullanırsın. Onun sana attığı mailler, mesajlar, günlüğün varsa eğer, düğünde takılan takıları gösteren video kayıtları, ki altınlarını alabilesin, ..... herşeyi sakla. çünkü boşanma aşamasında da acaip değişiyorlar, hiç bir şey vermek istemiyorlar. Herşey benim git diyorlar. Anladın mı? Kanıtları sakla.

Çok haklısın benim kuzenim çeyiz eşyalarını dahil alamadı :50: adam bir iğne vermedi.. sadece kıyafetlerini alabildi :59:

sana bir şey daha sormak istiyorum. Eşinin hayatında başka biri olabilir mi? hiç şüphelendiğin oldu mu? Başka biri olduğunda da erkeklerin eşlerine tutumları böyle oluyor.

Sana tavsiyem bu bekleme süresinde olanları uzaktan izle ve sabırla bekle. Artık birşey yapma. Tek yapacağın kendini en kötüsüne hazırlamak. Bunun için de delil topla. Yapabilirsen takip ettir eşini. Telefon kayıtları, kredi kartı ekstreleri... Eğer hayatında biri olduğunu bulursan kendini boş yere heba ettiğini anlaman daha kolay olacaktır. ama bu dönemde oldukça gizli yapmalısın, çaktırmadan.

sana bir şey daha sormak istiyorum. Eşinin hayatında başka biri olabilir mi? hiç şüphelendiğin oldu mu? Başka biri olduğunda da erkeklerin eşlerine tutumları böyle oluyor.

Sana tavsiyem bu bekleme süresinde olanları uzaktan izle ve sabırla bekle. Artık birşey yapma. Tek yapacağın kendini en kötüsüne hazırlamak. Bunun için de delil topla. Yapabilirsen takip ettir eşini. Telefon kayıtları, kredi kartı ekstreleri... Eğer hayatında biri olduğunu bulursan kendini boş yere heba ettiğini anlaman daha kolay olacaktır. ama bu dönemde oldukça gizli yapmalısın, çaktırmadan.

Birisi oldugunu sanmiyorum. Cok durust birisi , beni acitacagini uzecegini bilse de soylerdi saklamazdi. Zaten hallerinden belli cok uzgunmus ofisinden bi arkadasa rastladim. Niye boyle oldu diyo biraraya gelseniz konussaniz diyo. Bilmiyo tabi olanlari sonucta disardidan bakiyo. Kimseyle dogruduzgun konusmuyomus cok uzgunmus vs. bi kavgada ona soyledim baska birisi var mi dedim, oyleyse senden ayrilmam daha kolay olur soyle bitsin diye ustune gittim yok bisey demedi. Olsa anlardim heralde baskasi.. 2 ay olcak nerdeyse babamda kaliyorum. Evi terkettim esyalarimi aldim. Bitek yatakodasi ve beyazesyalar kaldi evde. Icim aciyor uzuluyorum benimle iyi oldugu gunleri dusununce. Ama sonra kotu halini hatirlatiyorum kendime kavgada nasil delirdigini.. Ne yapayim kismet degilmis mutluluk..:(

Merak etme Allah zulm edenleri sevmez. Bu yaptıklarını eşin er ya da geç çekecek. Sen otur ve izle, bekle. Sabret.
Şu an sadece kendini düşün. Nasıl iyi olabilirsin. Bunları düşün.

Ben de senin gibi kararsızdım. Pişman olsun diye bekliyordum. Beni sevmediğini kabullenmem 6 ayımı aldı. Kalbimle mantığım arasında gidip geldim. Zaten kalbin ve mantığın tamam deyip net karar verdiğinde artık herşeyi net görüyorsun ve yolunu çiziyorsun.

Unutma her şeyde bir hayır vardır. Sen şu an göremiyorsun ama bir yıl sonra geçmişine baktığında daha iyi anlayacaksın.

Dışardan bir göz bazen olayları daha net görebiliyor. Karşı taraf boşanmayı sana açtırmakla tüm sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Çünkü annesi ben konuştum, elimden geleni yaptım diyecek dayısına, millete. Eşinin de alttan alacağı yok. İpleri tamamen senin eline bırakıyorlar. Çok iyi taktik.

Aslında sana yaptıkları bir psikolojik savaş. Bu savaşta sessiz olan kazanır daima. Sessiz ama kararlı adımlarla at adımını. Bekle bakalım karşı taraf yıpranacak mı?

Dışardan bir göz bazen olayları daha net görebiliyor. Karşı taraf boşanmayı sana açtırmakla tüm sorumluluğu üzerinden atmaya çalışıyor. Çünkü annesi ben konuştum, elimden geleni yaptım diyecek dayısına, millete. Eşinin de alttan alacağı yok. İpleri tamamen senin eline bırakıyorlar. Çok iyi taktik.

Aslında sana yaptıkları bir psikolojik savaş. Bu savaşta sessiz olan kazanır daima. Sessiz ama kararlı adımlarla at adımını. Bekle bakalım karşı taraf yıpranacak mı?

Bence de. Annesi ben yeminimi bozdum ayagina gittim o kadar konustum diyecek. Bugun ariycakmis beni kararimi sormak icin. Aynisini dicem. Ondan bi hareket brkliyorum senden degil dicem, eve de donmem. Ne bileym ben o ne dusunuuo? Esyanizi isterseniz alin dert degil, benim daha esyamin bi kismi orda. Istemiyosa dava acsin. Bana avukat ulasinca ben de esyami alirim dicem. Bu arada mailine baktim bizimkinin bi liseden arkadasi vardi onla maillesmis. Bi iki kere bulustuk ama bisey duzelicel gibi degil demis. Bulusup konusalim demis arkadasi. Oyle sanki kendisi konusmalarimizda insan gibi davrandi da, cumlesini okuyan mantikli bi adam sanir..

[sıze=3]off yaaa çok üzüldüm böle okuyunca birilerinin mutsuzluğunu.. çok kötü oluyorum.. :59:
Ikide bir girip bakıyorum şimdi. Acaba bi gelişme oldumu diye..[/sıze]
:26:

Felegini şaşırt onun canim..!
Cani isteyince gelip seninle evleniyor..
Cani istemeyincede boşanalimmi diyor?

O aklina sayip çıksın bence yoksa onun aklini alirlar.
Eyer sen bu anlattıkların gibi isen, ben olsaydım onun kanını emerdim.
Bütün haklarını kesinlikle ara?! Eyer boşanirda yapmazsan o gelinlik gibi içinde gömülür.

Allah inşallah yüzüne bakar canim benim

konuyu okuyunca anladım ki bir insana en büyük kötülüğü kendisi eder.
kendine saygı duymadıkça karşıdan saygı bekleyemezsin.
sınırlarını çizmedikçe insanların aşmamasını isteyemezsin.
iki kız evladım var şu yaşadıklarınızın yarısını yaşasa ben kahrımdan ölürüm.
bunlara katlanıp sineye çekseler nasıl yetiştirdiğimi sorgularım.
allah gözünüzü açsın inşallah.hala devam etmeye çalıştığınıza göre daha çekecekleriniz bitmedi demektir.
evet yuvasını kurtarmaya çalışmalı insan ama sizin durumda ortada bir aile kurumu yok.
inşallah sorunsuz bir şekilde kurtulup yeni bir hayata başlarsınız.
yoksa size yazık olacak.

Aynen katiliyorum sana. Konu sahibi hala diyor ki "Eger barisirsak o benim ailemle gorusmeyecek ben de onun akrabalari geldiginde suratimi asicam" Senin ailenle gorusmeyenin ailesiyle sen neden gorusuyorsun?

Bence de. Annesi ben yeminimi bozdum ayagina gittim o kadar konustum diyecek. Bugun ariycakmis beni kararimi sormak icin. Aynisini dicem. Ondan bi hareket brkliyorum senden degil dicem, eve de donmem. Ne bileym ben o ne dusunuuo? Esyanizi isterseniz alin dert degil, benim daha esyamin bi kismi orda. Istemiyosa dava acsin. Bana avukat ulasinca ben de esyami alirim dicem. Bu arada mailine baktim bizimkinin bi liseden arkadasi vardi onla maillesmis. Bi iki kere bulustuk ama bisey duzelicel gibi degil demis. Bulusup konusalim demis arkadasi. Oyle sanki kendisi konusmalarimizda insan gibi davrandi da, cumlesini okuyan mantikli bi adam sanir..

Dışarıdan normal gözüküyorlar zaten. Benim de sorunum buydu. Onun gerçek yüzünü kimseye anlatamamak. Bir tek sen bilebilirsin onu. Anlatsan da kimse inanmaz. Ancak kavga esnasında etrafta bir kamera varsa o zaman insanlar gerçekleri görür.

Arkadaşına yazdığı mailde bir şey düzelecek gibi değil demiş. Yani hala onun şartlarını kabul edersen düzeleceğini söylüyor. Oysa seni olduğun gibi kabul etmeli. Evlilik iktidar savaşı değildir. O bunu iktidar savaşı haline sokmuş. Yazık bunlar için evliliğini bitiriyor.

Sen onun kölesi değilsin. Senin de düşüncelerin, duyguların, ihtiyaçların var. Bak ben eşimin şartlarını kabul etmiştim. Onun her dediğini de yaptım. Ama şartlar bitmiyor ki. Kronik mutsuz oldukları için kavgalar devam ediyor. 1 ay iyi ise ikinci ay yine kavga. Yuva yıkılmasın diye ben ödün verdikçe her ödünde daha da sindirdi beni, şartlar daha da artı. O ise hiç bir şeyinden taviz vermedi. Bu bir kişilik bozukluğu maalesef. Umarım benim yaptığım hataları yapmazsın.

Senin yaşadıklarını yaşadığım için benim yaptığım hataları sen yapma istiyorum. Her şey olacağına varıyor. Kader neyse o oluyor. Olmuyorsa fazla zorlama. Ben çok zorladım. İnan çok ödünler verdim. Ama pas pas da olsan olmuyor. O yüzden sen yeterince çaba sarf ettin, şimdi çaba göstermesi gereken o. Eğer hala inat ediyorsa böyle de ömür geçmez. Çünkü evlilik tek taraflı yürümüyor. Her şey eşit olmalı. Sadece bir kişinin üzerine kurulu evlilik bir süre sonra bitiyor maalesef. Ben 11 yıl sonra 8 yaşında oğlumla çocukluğumu geçirdiğim baba evine döndüm. Türkiye'nin en iyi üniversitesinden şeref talebesi olarak mezunum. Doktora yaptım. Onun için kariyerimden vazgeçtim. Yapmadığım kalmadı, ama olmuyorsa olmuyor, bunu anladım. Bazen her şeyi suyun akışına bırakmak gerekiyor.

Noraz şu anda aslında psikolojin çok da iyi olmamalı, çünkü ben iyi olduğumu söyledikçe insanlar hayır diyordu bana. Lütfen sana bir abla tavsiyesi bir psikoloğa git. Psikiyatriste değil, çünkü onlar ilaçla tedavi ediyorlar. İstersen psikiyatriste de gidebilirsin ama psikoloğa gidip içindekileri boşaltman lazım. Onlar dışardan bir göz olarak olayları daha iyi değerlendiriyorlar. Oldukça faydasını görürsün. Hem ola ki boşanırsanız psikologdan alacağın raporu mahkemede de kullanabilirsin, tazminat için. Her şeyin en kötüsünü düşünmen lazım artık. Her şeye hazırlıklı olman lazım. Çünkü onların yaptığı psikolojik savaş. İçlerinde azıcık vicdan ve merhametleri olsaydı sana bu oyunları oynamazlardı zaten.

Bir de ola ki boşanmaya karar verdiniz, böyle olsun kimse istemez ama, asla onların şartlarını kabul etme. Alabileceğin her şeyi al, çünkü sonradan pişman olabilirsin. Sana yaptıkları için yüklü bir maddi ve manevi tazminat, nafaka, arabanın yarısı, altınlarının parası, üzerine kayıtlı malların yarısı... her şeyi al. O kadar emeğin var bu evlilikte. Başka bir kadına mı bırakacaksın. Boşanmanın çok kolay olmadığını görsünler.

Biliyorum diyorsun ki Allah'ım neler düşünüyorum diye ama, onlardan hiç bir adım yok. Sadece dayı korkusuna seninle konuşmuş olmak için konuştular, biz görevimizi yaptık o gelmiyor deyip kestirip attılar. Belki de bu boşanmayı onlar istiyor. Çünkü oğullarına "oğlum ne yapıyorsun sen" demediler.

Dışarıdan normal gözüküyorlar zaten. Benim de sorunum buydu. Onun gerçek yüzünü kimseye anlatamamak. Bir tek sen bilebilirsin onu. Anlatsan da kimse inanmaz. Ancak kavga esnasında etrafta bir kamera varsa o zaman insanlar gerçekleri görür.

Arkadaşına yazdığı mailde bir şey düzelecek gibi değil demiş. Yani hala onun şartlarını kabul edersen düzeleceğini söylüyor. Oysa seni olduğun gibi kabul etmeli. Evlilik iktidar savaşı değildir. O bunu iktidar savaşı haline sokmuş. Yazık bunlar için evliliğini bitiriyor.

Sen onun kölesi değilsin. Senin de düşüncelerin, duyguların, ihtiyaçların var. Bak ben eşimin şartlarını kabul etmiştim. Onun her dediğini de yaptım. Ama şartlar bitmiyor ki. Kronik mutsuz oldukları için kavgalar devam ediyor. 1 ay iyi ise ikinci ay yine kavga. Yuva yıkılmasın diye ben ödün verdikçe her ödünde daha da sindirdi beni, şartlar daha da artı. O ise hiç bir şeyinden taviz vermedi. Bu bir kişilik bozukluğu maalesef. Umarım benim yaptığım hataları yapmazsın.

Senin yaşadıklarını yaşadığım için benim yaptığım hataları sen yapma istiyorum. Her şey olacağına varıyor. Kader neyse o oluyor. Olmuyorsa fazla zorlama. Ben çok zorladım. İnan çok ödünler verdim. Ama pas pas da olsan olmuyor. O yüzden sen yeterince çaba sarf ettin, şimdi çaba göstermesi gereken o. Eğer hala inat ediyorsa böyle de ömür geçmez. Çünkü evlilik tek taraflı yürümüyor. Her şey eşit olmalı. Sadece bir kişinin üzerine kurulu evlilik bir süre sonra bitiyor maalesef. Ben 11 yıl sonra 8 yaşında oğlumla çocukluğumu geçirdiğim baba evine döndüm. Türkiye'nin en iyi üniversitesinden şeref talebesi olarak mezunum. Doktora yaptım. Onun için kariyerimden vazgeçtim. Yapmadığım kalmadı, ama olmuyorsa olmuyor, bunu anladım. Bazen her şeyi suyun akışına bırakmak gerekiyor.

Yine annesi aradi acmadim. Tekrar aradi simdi kapattim 45 dk konusmusuz. Evine don, her sartina evet desen nolur zaten hersey duzelir, sen de tabiki aileni gorursun diyen bir kadindi 2 gun once. Ben geri adim atmadim. bugun de dedigi icinde en ufak bi sevgi varsa adim at kizim 7 yillik sevginiz heba olmasin.sen istiyosun ki o sana yalvarsin evet dedim ben de aynen. Ama sen de hatalisin diyo hala, neyse hatalari bi tarafa birakin o onu yapti bu bunu dedi deme artik diyo cunku o da cok kirilmismis ama artik gecmiste kaldi biraktim diyo.. Sen evet dersen ben de onunla konuscam dayisi konussun diyo. Dedim senin istemenle olmaz o kendisi gelicek diyecek ki istiyorum seviyorum. Ben eminim diyo seni cok seviyo, sen de biliyosun bunu diyo. İstemeseydi o evde de kalmazdi, gider mahkemeye de basvururdu. İcim aciyo demis, yok ben cok masum oturuyomusum orda vs. Dedim ki senin dediklerinle benim gorduklerim tutmuyo. Ben biliyorum diyo onun tek derdi sensin, o da istediki sen onun arkasinda ol, kimseye onu sikayet etme. Kocanin arkasinda dur. O seni kimseye soyletmedi vs. Cok israr etti yalvardi resmen kadin ben de hayir diyemedim..tamam dedim senin hatrin icin son bi sans veriyorum ( hani senin icin bulusurum dedim) ama o eve gitmem disarda bulusurum. Ayni terbiyesizlikleri yaparsa zaten bu is bitti dedim. Ha ailenle gorusmiceksin bilmemne boyle sartlarla gelmesin bana dedim. Kabul etmem cunku, senin dedigin gibi de olmaz amsn evet diyim sonra duzelir vs oyle bisey yok dedim. Ben mert bi insanim kabul ettigim lafin arkasinda dururum. O yuzden yapmicagim seyi de kabul etmem. Tamam ben konuscam dayisi da konuscak fln dedi. Ben o beni arasin dedim, eve gitmem su an dedim.. Off oyle iste. Yanlis mi karar dogru mu, bundan sonra nolur bilmiyorum. Aklimi degil kalbimi dinledim yine. Hayirlisi.

Felegini şaşırt onun canim..!
Cani isteyince gelip seninle evleniyor..
Cani istemeyincede boşanalimmi diyor?

O aklina sayip çıksın bence yoksa onun aklini alirlar.
Eyer sen bu anlattıkların gibi isen, ben olsaydım onun kanını emerdim.
Bütün haklarını kesinlikle ara?! Eyer boşanirda yapmazsan o gelinlik gibi içinde gömülür.

Allah inşallah yüzüne bakar canim benim

Nasil kanini emmek derken? Cektir mi diyosun bunlari? Valla o gunler gelirse cektiricem de bakalim belki de geri adim atmicak hic, cektiremeden ayrilicaz

Noraz şu anda aslında psikolojin çok da iyi olmamalı, çünkü ben iyi olduğumu söyledikçe insanlar hayır diyordu bana. Lütfen sana bir abla tavsiyesi bir psikoloğa git. Psikiyatriste değil, çünkü onlar ilaçla tedavi ediyorlar. İstersen psikiyatriste de gidebilirsin ama psikoloğa gidip içindekileri boşaltman lazım. Onlar dışardan bir göz olarak olayları daha iyi değerlendiriyorlar. Oldukça faydasını görürsün. Hem ola ki boşanırsanız psikologdan alacağın raporu mahkemede de kullanabilirsin, tazminat için. Her şeyin en kötüsünü düşünmen lazım artık. Her şeye hazırlıklı olman lazım. Çünkü onların yaptığı psikolojik savaş. İçlerinde azıcık vicdan ve merhametleri olsaydı sana bu oyunları oynamazlardı zaten.

Bir de ola ki boşanmaya karar verdiniz, böyle olsun kimse istemez ama, asla onların şartlarını kabul etme. Alabileceğin her şeyi al, çünkü sonradan pişman olabilirsin. Sana yaptıkları için yüklü bir maddi ve manevi tazminat, nafaka, arabanın yarısı, altınlarının parası, üzerine kayıtlı malların yarısı... her şeyi al. O kadar emeğin var bu evlilikte. Başka bir kadına mı bırakacaksın. Boşanmanın çok kolay olmadığını görsünler.

Biliyorum diyorsun ki Allah'ım neler düşünüyorum diye ama, onlardan hiç bir adım yok. Sadece dayı korkusuna seninle konuşmuş olmak için konuştular, biz görevimizi yaptık o gelmiyor deyip kestirip attılar. Belki de bu boşanmayı onlar istiyor. Çünkü oğullarına "oğlum ne yapıyorsun sen" demediler.

Evet gitsem iyi olabilir cunku kafam hep dolu, isime de konsantre olamiyorum. Aklim hep bu olaylarda. Yok tabiki bosanmaya gelirse is hakkim olani alirim tabiki herseyin yarisini, altinlari fln. tazminati hic dusunmemistim ama. Dayi korkusuna mi aradi annesi dersin? Su an dayisiyla konusmuyormus. Kirilmismis. Heralde adam da onu sucladi. Bilmiyorim ya yine safca iyiniyet mi yapiyorum? Barismamizi istemiyor mu bu kadin? Hep allahtan bahsedip duruyo yalan soyluyosa carpilmaktan korkusu yok demektir.. Onu da sanmiyorum bi insan bu kadar rol yapar mi? Bence oglunun ne kadar uzuldugunu gordu kendini suclamaya basladi herkes onu suclayinca. Vicdan azabi diyorum..

Nasil kanini emmek derken? Cektir mi diyosun bunlari? Valla o gunler gelirse cektiricem de bakalim belki de geri adim atmicak hic, cektiremeden ayrilicaz
Evet, çektir anlamında dedim.
Canim zaten siz barışırsaniz, nasıl cektire bilirsinki. Ogle bir durumda her iki tarafta barıştiktan sonra, olanlari unutmali.

Sen ayrilirsan asil onun burnundan getireceksin, bunuda haklarini arayarak makemede yapacaksın.
O sana acmadi, sende ona acimayacaksin!

Birde, bir başkası olmadığına inaniyorsunya, bu kadar güvenme!
Bir erkek kolay kokay boşanmaz... Öğle canı isteyince evlenipte, cani istemeyince boşanamaz...

Evet, çektir anlamında dedim.
Canim zaten siz barışırsaniz, nasıl cektire bilirsinki. Ogle bir durumda her iki tarafta barıştiktan sonra, olanlari unutmali.

Sen ayrilirsan asil onun burnundan getireceksin, bunuda haklarini arayarak makemede yapacaksın.
O sana acmadi, sende ona acimayacaksin!

Birde, bir başkası olmadığına inaniyorsunya, bu kadar güvenme!
Bir erkek kolay kokay boşanmaz... Öğle canı isteyince evlenipte, cani istemeyince boşanamaz...

Bence ittir et gitsin. seni istemeyeni sende isteme

Bence ittir et gitsin. seni istemeyeni sende isteme

Bencede:)hiç zorlamaya gerek yok!
Ama burnundanda getirsin;) bunu derken, haklarini kast ediyorum( nafaka)

Belkide, hayat senden sonra güzel olcak diye düşünmek gerekiyor:)

İnsanin piskolejiside, kismetidede biraz kendi elinde..

Herkes bir şeyleri bilerek ve isteyerek yapar...
Bu yüzden güçlü kalip, ayaklarınızın üstündede kala bilmek yine o insanin elinde.

Yani kendimiz icin hayatdan vazgeçmemek...
Herzaman önce kendin..
Sana açılmayana, sende açıma..
Burak gitsin...

Back
X