• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çıldırmak üzereyim ne olur bi akıl verin, boşanmalı mıyım?

Kendini bulunmaz hint kumasi saniyor galiba, calisan kizlar da cok merakliydi bosanmis bir adamla evlenip onu pispislamaya pohpohlamaya. Siz iyiniyetli davrandikca havalanmis, simarmis terbiyesiz. Birak ne hali varsa gorsun.

Bosanma asamasina gelirseniz, ben bu kadar emek verdigim yuvanin dagilmasini istemedim cabam ondan, yoksa sana hala asik oldugumdan degil. 1 sene once bugunu gorebilseydim suratina bakmazdim demeyi de unutma lutfen

Annesi dun aksam yine aradi. Ben senin icin kalktim ayagina geldim, yemin etmistim yeminimi bozdum onun orycunu tutmam lazim diyo. Etmeseydin, kendini bisry sanmasaydin. Nedir yaptigim hayat boyu benle gorusmicekmis oyle yemin etmis, amcam gitmis onla konusmus onu sikayet etmisim. Hey allahim kendilerini ne saniyolar belli degil. Bana diyoki ben bugun senden haber bekledim eve gittim dersin diye! Simdi kararin ne ona gore tavir alalim. Sen istiuorum dersen ben oglumla dayisiyla konuscam diyo. Istemiyorum bitti diyosan biz de esyamizi alalim daha kira vermeyelim diyo. Ben de dedim ki bu mu derdiniz esya mi kira mi? E sen istemiyosan uzatmanin ne anlami var gidin hemen yarin dilekce verin diyo. Dedimki ben artik bisey yapamam elimden geleni yaptim fazla fazla. Wve donmem o beni arasin bi adim atsin guzel bi laf soylesin. Gecen sefer seni dinledim eve dondum ne oldu iki kavga ettik hemen sen dondun ben mi seni cagirdim laflari. Bi daha bu laflari duymak istemiyorum dedim. Diyoki aramiz duzelirmis bi iki at gectken sonra ailemle gorusurmsum sen onun lafina ne bakiyosun diyo hirsindan oyle soyluyo.. Ben geri adim stsrsam evde bu hepten tepeme binecek dedim olmaz. Dedigi su: ben daha cok hataliymisim ona gore o yuzden bn fedakarlik yapicakmisim yuvayi disi kus yaparmis. Yok beni hep korumusmus kimseyi konusturmamismis, hatamla sevabimla hep arkamda durmusmus. Dedimki bu konusmayi biliyo mu o? Hayir diyo bilmiyo. Sen diyo bana desenki tamam ben onu cok seviyorum elimden geleni yapicam ben gidip konusturcam dayisini onla. Dedimki benim fikirletim bunlar gitvsoyle direk ona, o adim atsin. Daha benden onay bekliyosun oyle adim atcsksin. Ayrica sizin ne dusundugunuz degil onun ne dusundugu onemli, o yonde de bisey soylemedi bana hep kestirip atti. Diyo ki sana gurur yapiyo da bisey demiyo eve geldiginde hep uzgun. Evden esyami aldigm son gun demiski anne eve sigamiyorum, bak diyo ne cok uzuluyo. Ben de iyi dedim bu aksam dusunucem. Ne desem anlamiyo kadin hem ugrasio kabul edeyim diye hem benden bekliuo hala caba . Aman da oglunun gururu...

Annesi dun aksam yine aradi. Ben senin icin kalktim ayagina geldim, yemin etmistim yeminimi bozdum onun orycunu tutmam lazim diyo. Etmeseydin, kendini bisry sanmasaydin. Nedir yaptigim hayat boyu benle gorusmicekmis oyle yemin etmis, amcam gitmis onla konusmus onu sikayet etmisim. Hey allahim kendilerini ne saniyolar belli degil. Bana diyoki ben bugun senden haber bekledim eve gittim dersin diye! Simdi kararin ne ona gore tavir alalim. Sen istiuorum dersen ben oglumla dayisiyla konuscam diyo. Istemiyorum bitti diyosan biz de esyamizi alalim daha kira vermeyelim diyo. Ben de dedim ki bu mu derdiniz esya mi kira mi? E sen istemiyosan uzatmanin ne anlami var gidin hemen yarin dilekce verin diyo. Dedimki ben artik bisey yapamam elimden geleni yaptim fazla fazla. Wve donmem o beni arasin bi adim atsin guzel bi laf soylesin. Gecen sefer seni dinledim eve dondum ne oldu iki kavga ettik hemen sen dondun ben mi seni cagirdim laflari. Bi daha bu laflari duymak istemiyorum dedim. Diyoki aramiz duzelirmis bi iki at gectken sonra ailemle gorusurmsum sen onun lafina ne bakiyosun diyo hirsindan oyle soyluyo.. Ben geri adim stsrsam evde bu hepten tepeme binecek dedim olmaz. Dedigi su: ben daha cok hataliymisim ona gore o yuzden bn fedakarlik yapicakmisim yuvayi disi kus yaparmis. Yok beni hep korumusmus kimseyi konusturmamismis, hatamla sevabimla hep arkamda durmusmus. Dedimki bu konusmayi biliyo mu o? Hayir diyo bilmiyo. Sen diyo bana desenki tamam ben onu cok seviyorum elimden geleni yapicam ben gidip konusturcam dayisini onla. Dedimki benim fikirletim bunlar gitvsoyle direk ona, o adim atsin. Daha benden onay bekliyosun oyle adim atcsksin. Ayrica sizin ne dusundugunuz degil onun ne dusundugu onemli, o yonde de bisey soylemedi bana hep kestirip atti. Diyo ki sana gurur yapiyo da bisey demiyo eve geldiginde hep uzgun. Evden esyami aldigm son gun demiski anne eve sigamiyorum, bak diyo ne cok uzuluyo. Ben de iyi dedim bu aksam dusunucem. Ne desem anlamiyo kadin hem ugrasio kabul edeyim diye hem benden bekliuo hala caba . Aman da oglunun gururu...

Şaka gibi ya, acıyı ceken sensin, uğraşan da sen olacaksın. Gurur yapıyomuş. Ne hakkı varmış gurur yapmaya. Kuyruğu bu kadar dik tutmak ona pahalıya mal olacak.

Ya arkadaşım belki kocanın hiç biseyden haberiyok belki umrunda bile degil bukadar şey olmuş hala yok gururluymuş bilmem ne o gururluda senin gururun neolucak. Ben sana gördügümü söylim maglesef ortada bi evlilik görmüyorum artık ezdirme kendini zaman geçtikçe kurtulduna seviniceksin :34:

Kaynanan geleceği görüyor. Oğlunun ve cevresinin gözünde yuva yıkan kadın olmamak için seni arıyor. Maksadı gelini aradım, uğraştım ama bu evliligi gelin bitirdi demek.
Anası değil oğlu adım atmalı bu evlilik için. Ama bundan sonra barışsan bile eskisi gibi olabilir mi noraz?

Kv cok cingöz aman dikkat... Dedigin gibi seni kandircak sen dönen bide ailelenle görüsmemen sartiyla sonra ufacil olayda sen geldin ben istemedim ki diyebilcen esin... Bos bos konusuyor iste... Hem annesinin konusmasiyla yani anasinin hattina size bi sans vermesiyle esinizin bu evlilik nekadar saglikli olur, birak yine bi 3. sahis vasitasiyla... Vallah siz kendiniz bilirsiniz, ama binca cektiklerinizden sonra sizin sartlariniz olmadan, esiniz gelip özür dileyip geri dönmenizi istemeden siz adim atmayin derim... Annesinin yemini falan hikaye, sözde kendini agirdan satiyor... Bu olay bundan sonra cözülceksede,cözülemiyceksede, esin ve senin aranizda olmasi lazim, birbirinize samimi ve gercek düsüncelerinizi aktarip, gerci esiniz inatci kecinin teki belli, insallah basini taslara vurdugunda gec kalmis olmaz...

Bide diyelimki anasi dinleyip baristiniz siz adim attiniz, bidahaki tartismada sinirindende olsa ben annemi kiramadim onun icin sana bi sans verdim der, ve bu cok kirici olur sizin icin...iyi düsünüp tasinin... Eger sevgi yoksa her iki tarafta, tek bi tarafin sevgisi yetmiyor biseyleri kurtarmak icin maalesef... Esinizi sizi gercekten seviyorsa geri adim atacaktir, atmasi lazim... Allah yardimciniz olsun...

Ya arkadaşım belki kocanın hiç biseyden haberiyok belki umrunda bile degil bukadar şey olmuş hala yok gururluymuş bilmem ne o gururluda senin gururun neolucak. Ben sana gördügümü söylim maglesef ortada bi evlilik görmüyorum artık ezdirme kendini zaman geçtikçe kurtulduna seviniceksin :34:

Bence de haberi olmayabilir cunku dun konustuk soyledin mi ogluna diyorum yok diyo ben senden haber bekliyorum. Ona gore konyscm dio. Bbama anlattim annesinin istemesiyle degil o ariycak bi adim aticak diyo. Sen niye eve gidicekmissin diuo tabi, ben konuscam onla niyetin varsa oyle gidersin, bi daha bunlar yasanmiycak bu evlilikte hakaret neymis kufur neymis diyo. Tabi tokadini soylemedim delirir yoksa. Ararsa boyle soyle dedi, eger o esyalari alin falan derse, oglun avukata vekalet versin avukat bosanma dilekcesini yollarsa biz esyamizi aliriz dersin dedi. Isteyen kalkar gelir buraya sen gitme diyo haliyle. Dogrusu da bu.. Ama kadin oyle cenebaz ki anlatamam. Yok oglu beni aldatmis mi bi kiza yan gozle mi bakmis yok annem hasta diye ben hayatim boyunca bakarim ona demis.. Dedim ki bunlar zaten insan olan kisinin yapicagi seyler dusunecegi seyler, duzgun insan ztn boyle davranir.. Seni ne cok seviyo gormuyosun gormek istemiyosun demekki sende bitmis diyo.. Hey allahim sen sabir ver..

Üzülerek tüm konunu okudum. Kimse yuvanın yıkılmasını istemez. Umarım her şey düzelir ama konunu okudukça kendi yaşadıklarım aklıma geldi. 11 yıllık evliyim ve 8 yaşında bir oğlum var. Ben de narsist biriyle yaşamanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. flört döneminde beyaz atlı prens rolünde iken evlenince kurbağaya dönen tipler... İşin garip tarafı anneleri de aynı. aşağıda narsistlerle ilgili sana bir yazı göndereceğim. Sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. O yazıyı okuyunca kendini bulacaksın.
Senin yaşadıkların sanki benim yaşadıklarıma karbon kağıdı konulmuş gibi. Ben her seferinde döndüm. Her seferinde daha kötü oldu. Psikolojik şiddetin sıklığı ve dozu arttı. Onun istediği gibi olmak için kendi kişiliğimden bile çok ödünler verdim. Tekrar o flört dönemindeki güzel günlere gelebilmek, eski eşimi bulabilmek için denemediğim yol kalmadı. Olmadı. Sürekli ufak, kavga edilmeyecek şeylerden kavgalar çıktı, sürekli evden kovuldum. Sürekli evde bir boşanma lafları. Kendi kendime diyordum ki hakime gitsem şu halimize güler diye. Bunlar için boşanılır mı diye.Baktı ben evden gitmiyorum, çünkü oğlum var ben yuvam yıkılmasın diye alttan alıyorum tabi, ben evden gitmeyince o evi terk etti. 7 ay oldu. Düşüneceğim diye gitti ama zaten kendine önceden evi tutmuş bile. Bana da orda burda, otelde kalıyorum dedi. Dönmeye de hiç niyeti yok ve de çok mutlu, ayakları yerden kesilmiş vaziyette, pembe bulutlarda. Benim de kv hiç aramadı, hiç uğraşmadılar, ne haliniz varsa görün der gibi. Ben istemediğim halde araya giren 3. kişiler de tıpkı senin durumunda olduğu gibi her şeyi daha da mahvetti. iyice çözümsüz oldu. Eşimin bir yerleri tavan yaptı. gittiğinin 6. ayı konuşalım diye aradı. Pişman oldu diye düşündüm, nerde tıpkı senin eşin gibi sürekli beni suçladı, hiç alttan almadı ve boşanalım dedi. Israrla çekişerek boşanmayalım diyor çok uzun sürüyormuş çünkü (belli ki hayatında biri var ve o kişi evlenelim diye baskı yapıyor). Anlaşarak boşanalım dedi. Ben de kanunlar bellidir zaten hakim karar versin dedim. Bir hafta sonra içinde adımın bile geçmediği her şeyi kendine bırakan bir protokol gönderdi, imzala diye. Ben de boşanma davası açtım. Meğer beyimizin bir sürü benim bilmediğim şeyleri varmış. Maaşını bile yalan söylemiş. Neyse dava dilekçesi eline geçen eşimin kıçı tutuştu. O hiç alttan almayan, burnundan kıl aldırmayan, benimle barışmak için hiç uğraşmayan adam beni aradı. Yüklü tazminatları görünce astarı yüzünden pahalıya geldi herhalde. Aradı aramasına ama yine hiç alttan almadı. Araya girenleri suçladı. Beni suçladı. O gitmiş tamam ama ben niye onu tutmamışım gibi şeyler saçmaladı. Bu nasıl bir dilekçe, beni assaydın daha iyiydi, görünce demki bu benden intikam alıyor dedim dedi. 2 saatten fazla konuştuk. Sonuç: Hala alttan alma yok, hala beni suçlamalar, giderken konuşalım gideceksen yine git ama yuvamızı yıkmayalım dediğim halde yuvayı benim yıktığımı söyleyerek beni suçlamalar...Yani anlayacağın hiç bir şey değiştirmiyor onları. zaman bile.
Sana bunları neden anlattım? Çünkü tabiki de karar senin ama dönsen bile şunu bil ki değişmiyorlar. Sen kendini değiştirebilirsin ama onlar değişmiyorlar. Bir de sana bir abla tavsiyesi sakın çocuk yapma. İnan çocuğu bile gözleri görmüyor, umurlarında değil. Sadece kendileri önemli. Ve sana ikinci tavsiyem sınırlarını çiz, asla taviz verme. Narsistler mutlu olmayı bilmeyen doyumsuz ve bencil insanlar. Bu bir kişilik bozukluğu. Kendi mutsuzluklarına seni de sürüklüyorlar. O yüzden lütfen iyi düşün.

Bence de haberi olmayabilir cunku dun konustuk soyledin mi ogluna diyorum yok diyo ben senden haber bekliyorum. Ona gore konyscm dio. Bbama anlattim annesinin istemesiyle degil o ariycak bi adim aticak diyo. Sen niye eve gidicekmissin diuo tabi, ben konuscam onla niyetin varsa oyle gidersin, bi daha bunlar yasanmiycak bu evlilikte hakaret neymis kufur neymis diyo. Tabi tokadini soylemedim delirir yoksa. Ararsa boyle soyle dedi, eger o esyalari alin falan derse, oglun avukata vekalet versin avukat bosanma dilekcesini yollarsa biz esyamizi aliriz dersin dedi. Isteyen kalkar gelir buraya sen gitme diyo haliyle. Dogrusu da bu.. Ama kadin oyle cenebaz ki anlatamam. Yok oglu beni aldatmis mi bi kiza yan gozle mi bakmis yok annem hasta diye ben hayatim boyunca bakarim ona demis.. Dedim ki bunlar zaten insan olan kisinin yapicagi seyler dusunecegi seyler, duzgun insan ztn boyle davranir.. Seni ne cok seviyo gormuyosun gormek istemiyosun demekki sende bitmis diyo.. Hey allahim sen sabir ver..

aman Ya Rab' bim norazcım ne zeytinyağı bi aile bu yaaa
ayy ben sinir oldum oturduğum yerde
arkadaşım aman geri adım atma
şuna bak hala kendilerini haklı çıkarmaya uğraşıyorlar
tıpış tıpış gelecek bence ayağına..

Ay canım yaa bence kurtulduğuna sevin ve bu işi daha fazla uzatma..

benim kuzenimin başına geldi böle bir ewlilik.. flört dönemlerinde aşırı ilgili, aşk sözcükleri, çiçekler böcekler, herşey cennett:31:

sonra ewlendiler. Daha 1 aylıktı kuzenim ağlayarak ewe geldi. daha öncesinden de bişi bilmediğimizden şaşırdık :53: adam çok iyiydi ya.. ben warım onun arkasında, ben şöleyim ben böleyim.. fıs çıktı :37: kuzenimin anlattıklarını dinlerken şişmiştim. daha 1 aylık ewli.. balayı diye annelerinin yazlığına ailesile berabermi gitmemişler. tabi bunu benim kuzen yolda da değil oraya gidince anlıyor. adam diyo bi kaç gün takılalım burda sonra asıl balayımızada gidicez diyo ama 3-5 gün sonunda ewe geri dönüyolar gerçek balayıları meğer ewlerinde kızımıza çektirecekleriymiş. böle şeyler anlatılmaz ama ilk gecesini anlattığında Rabbime böle şeyler başıma gelmediği için şükrettim.Rabbim kimseye vermesin :20: beraber olduktan hemen sonra ayrı yerde uyumak, kötü bi duygu olsa gerek :26:
ya bi bardağın kırılmasından, yada bi eşyanın yerinden dahi kavga çıkıyomuş. bigün geliyo çok iyiyiz ertesi gün kavga bıçaklıydık diyo. hersabah bu sabah uyandığında ne olur Allahım moreli düzgün olsun da günüm iyi geçsin die dua ediyodum diyo. bu ve bunun gibi bi çok şeyy... atma tutmaya gelince mangalda kül bırakmıyor ama işe girişime gelince fısss :37:

kuzenim şimdi boşandı. aileside arkasında durdu. ara ara konu açılıp yeni yeni şeyler anlatıo. bu sadece 1 aylık muhabbet değil tabi.. 1 yıla yakın bi zaman sürdü. mahkeme 1 yıl dolmadan boşamıyor diye son zamanlar ayrı yaşadılar zaten. ama bu 1 yıl içinde 2 ew değiştirdiler bitti bitti... hadi eşyalar paylaşıldı sonra hadi tekrar.... her tartışma sonu kocaman kavga... hadiii benim kuzen ne eşyası varsa pılısını pırtısını toplayıp hoopp annesine.. aradan 1 ay geçer barışılır tekrar o eşyalar ewe... son zamanalr dolaba yerleştirmiyorum hurçtan alıp giyiyorum ve gene hurca tıkıyorum çamaşırları.. malum gene acil toparlanmam gerekirse hurcu alıp çıkmam kolay olur diyodu.. şimdi şükür bitti.. ama o yaşadıkları ciddi anlamda kuzenimde izler bıraktı
:59:

konuyu okuyunca anladım ki bir insana en büyük kötülüğü kendisi eder.
kendine saygı duymadıkça karşıdan saygı bekleyemezsin.
sınırlarını çizmedikçe insanların aşmamasını isteyemezsin.
iki kız evladım var şu yaşadıklarınızın yarısını yaşasa ben kahrımdan ölürüm.
bunlara katlanıp sineye çekseler nasıl yetiştirdiğimi sorgularım.
allah gözünüzü açsın inşallah.hala devam etmeye çalıştığınıza göre daha çekecekleriniz bitmedi demektir.
evet yuvasını kurtarmaya çalışmalı insan ama sizin durumda ortada bir aile kurumu yok.
inşallah sorunsuz bir şekilde kurtulup yeni bir hayata başlarsınız.
yoksa size yazık olacak.

Üzülerek tüm konunu okudum. Kimse yuvanın yıkılmasını istemez. Umarım her şey düzelir ama konunu okudukça kendi yaşadıklarım aklıma geldi. 11 yıllık evliyim ve 8 yaşında bir oğlum var. Ben de narsist biriyle yaşamanın ne olduğunu çok iyi biliyorum. flört döneminde beyaz atlı prens rolünde iken evlenince kurbağaya dönen tipler... İşin garip tarafı anneleri de aynı. aşağıda narsistlerle ilgili sana bir yazı göndereceğim. Sanırım ne demek istediğimi daha iyi anlarsın. O yazıyı okuyunca kendini bulacaksın.
Senin yaşadıkların sanki benim yaşadıklarıma karbon kağıdı konulmuş gibi. Ben her seferinde döndüm. Her seferinde daha kötü oldu. Psikolojik şiddetin sıklığı ve dozu arttı. Onun istediği gibi olmak için kendi kişiliğimden bile çok ödünler verdim. Tekrar o flört dönemindeki güzel günlere gelebilmek, eski eşimi bulabilmek için denemediğim yol kalmadı. Olmadı. Sürekli ufak, kavga edilmeyecek şeylerden kavgalar çıktı, sürekli evden kovuldum. Sürekli evde bir boşanma lafları. Kendi kendime diyordum ki hakime gitsem şu halimize güler diye. Bunlar için boşanılır mı diye.Baktı ben evden gitmiyorum, çünkü oğlum var ben yuvam yıkılmasın diye alttan alıyorum tabi, ben evden gitmeyince o evi terk etti. 7 ay oldu. Düşüneceğim diye gitti ama zaten kendine önceden evi tutmuş bile. Bana da orda burda, otelde kalıyorum dedi. Dönmeye de hiç niyeti yok ve de çok mutlu, ayakları yerden kesilmiş vaziyette, pembe bulutlarda. Benim de kv hiç aramadı, hiç uğraşmadılar, ne haliniz varsa görün der gibi. Ben istemediğim halde araya giren 3. kişiler de tıpkı senin durumunda olduğu gibi her şeyi daha da mahvetti. iyice çözümsüz oldu. Eşimin bir yerleri tavan yaptı. gittiğinin 6. ayı konuşalım diye aradı. Pişman oldu diye düşündüm, nerde tıpkı senin eşin gibi sürekli beni suçladı, hiç alttan almadı ve boşanalım dedi. Israrla çekişerek boşanmayalım diyor çok uzun sürüyormuş çünkü (belli ki hayatında biri var ve o kişi evlenelim diye baskı yapıyor). Anlaşarak boşanalım dedi. Ben de kanunlar bellidir zaten hakim karar versin dedim. Bir hafta sonra içinde adımın bile geçmediği her şeyi kendine bırakan bir protokol gönderdi, imzala diye. Ben de boşanma davası açtım. Meğer beyimizin bir sürü benim bilmediğim şeyleri varmış. Maaşını bile yalan söylemiş. Neyse dava dilekçesi eline geçen eşimin kıçı tutuştu. O hiç alttan almayan, burnundan kıl aldırmayan, benimle barışmak için hiç uğraşmayan adam beni aradı. Yüklü tazminatları görünce astarı yüzünden pahalıya geldi herhalde. Aradı aramasına ama yine hiç alttan almadı. Araya girenleri suçladı. Beni suçladı. O gitmiş tamam ama ben niye onu tutmamışım gibi şeyler saçmaladı. Bu nasıl bir dilekçe, beni assaydın daha iyiydi, görünce demki bu benden intikam alıyor dedim dedi. 2 saatten fazla konuştuk. Sonuç: Hala alttan alma yok, hala beni suçlamalar, giderken konuşalım gideceksen yine git ama yuvamızı yıkmayalım dediğim halde yuvayı benim yıktığımı söyleyerek beni suçlamalar...Yani anlayacağın hiç bir şey değiştirmiyor onları. zaman bile.
Sana bunları neden anlattım? Çünkü tabiki de karar senin ama dönsen bile şunu bil ki değişmiyorlar. Sen kendini değiştirebilirsin ama onlar değişmiyorlar. Bir de sana bir abla tavsiyesi sakın çocuk yapma. İnan çocuğu bile gözleri görmüyor, umurlarında değil. Sadece kendileri önemli. Ve sana ikinci tavsiyem sınırlarını çiz, asla taviz verme. Narsistler mutlu olmayı bilmeyen doyumsuz ve bencil insanlar. Bu bir kişilik bozukluğu. Kendi mutsuzluklarına seni de sürüklüyorlar. O yüzden lütfen iyi düşün.

canım çok üzüldüm :59: özelliklede bi çocuk var arada, açıkcası ondan daha bi çok üzüldüm. ne varki çocuk var diyede katlanılmayı savunanlardan değilim. çocuk, huzursuz, mutsuz bi yuvada birbirine zor tahammül eden anne babayla yetişeceğine medeni bi şekilde hayatlarını ayırmış çocuklarını ilgisiz bırakmayan bi ailede yetişmesi daha doğru olduğunu savunmuşumdur herzaman.
peki sen boşandınmı ? mal paylaşımı filan oldumu? alsaydın hakkın ne ise.. insan hayat arkadaşından mal kaçırırmı yaa
:41::41:

senin evliliğin kaynanayla değil
evliliğinin geleceğini kaynanayla tartışma
senin muhatabın eşindir
eşinin sorumluluğunda olan şeyi niye kaynana yapıyor
bu tipik ana kuzusu davranışı

canım çok üzüldüm :59: özelliklede bi çocuk var arada, açıkcası ondan daha bi çok üzüldüm. ne varki çocuk var diyede katlanılmayı savunanlardan değilim. çocuk, huzursuz, mutsuz bi yuvada birbirine zor tahammül eden anne babayla yetişeceğine medeni bi şekilde hayatlarını ayırmış çocuklarını ilgisiz bırakmayan bi ailede yetişmesi daha doğru olduğunu savunmuşumdur herzaman.
peki sen boşandınmı ? mal paylaşımı filan oldumu? alsaydın hakkın ne ise.. insan hayat arkadaşından mal kaçırırmı yaa
:41::41:

Boşanma aşamasındayım. Yani boşanma dilekçesi verildi. Şimdi ondan dilekçeye cevap bekleniyor. Ondan sonra da ilk duruşma günü belli olacak.
Hala kendini haklı görüyor. Ben de şöyle diyorum: Rabbim benim anlatamadıklarımı Sen ona vicdanıyla anlat.
Aslında bu evlilik yürürdü. Çünkü bizim herşeyimiz vardı, huzur hariç. Onu da kendi yapıyordu. Azıcık alttan alsaydı, eş demenin eşit demek olduğunu bilseydi, bulunmaz hint kumaşı gibi davranmasaydı, kavga çıkarmamak için kendini heba etmeseydi, mutlu olmayı bilseydi, elindekilerin kıymetini anlasaydı bu evlilik yürürdü. Ama o yürütmemek için her şeyi yaptı.

Ben şunu söylemek istiyorum. Hepimiz evlenirken çok güzel duygularla evleniyoruz. Ben hala nasıl bu duruma geldi eşim anlayabilmiş değilim. Ben de noraz gibi çok çırpındım, ama bitmesi gerekiyorsa bitiyor zaten. Yani şunu felsefe edinmek gerek: yapacak hiç bir şey yoksa hiç birşey yapma. zaten herşey olması gerektiği gibi oluyor.
Hep şunu derim: ben bir prensle evlenmiştim ama öpünce prensim kurbağaya dönüştü. 4 yıllık bir flört dönemimiz de var aslında ama ben mi görmek istemedim yoksa o mu gerçek yüzünü göstermedi anlayamadım. İşin garip tarafı boşanmam gerektiğini çoktan biliyordum ama kimseye derdimi anlatamadım. Çünkü dışarıya karşı mükemmeldi. Kimse anlattıklarıma inanmıyordu. En son evi terk ettiğinde bile herkes bende hata aradı ama aradan epey zaman geçti, kolay değil 7 ay ve bir şeye ihtiyacınız var mı diye bile sormadı, insanlar da yavaş yavaş onun gerçek yüzünü görmeye başladılar. Ben bu 11 yıllık evliliğimde 11 yılım onu mutlu etmek için, evliliği düzeltmek için, insanlara onun aslında böyle olmadığını anlatmak için geçti. Anlatamadım. Anlatabilmem için demek ki onun evden gitmesi gerekiyormuş. Çoğu kadın gördüğü fiziksel şiddeti anlatabiliyor da maalesef benim gibi psikolojik şiddet görenler yaşadıklarını tanımlayamıyor. Aşağıda benim gibi psikolojik şiddet görenler için bir yazı gönderiyorum. Umarım yardımcı olur:

Sözel Şiddet nedir?

“Aile içi şiddet denildiği zaman, kadının yediği dayak düşünülüyor. Oysa ki şiddet sadece fiziksel örselenme değil, sözel ve duygusal şiddet de ciddi birer sorun olarak karşımıza çıkıyor. Bağırmak, iğneleyici sözler, kendini kötü hissettiren laf ve cümlelerin kullanılması, hakaretler hepsi sözel şiddete giriyor. Sözel şiddet, her şeyden önce kadınların, özgüvenlerini yok etmeyi amaçlayan çok etkin bir saldırı yöntemi olarak kullanılıyor. Ancak ne yazık ki, kadınlarımızın çoğu sözel ve duygusal şiddete maruz kaldıklarıyla yüzleşmek bile istemiyorlar”

Sözel Şiddet Kendisini Zor Hissettiriyor

“Her evlilikte ve ilişkide tartışmalar olur ancak her tartışmanın bir haddi, sınırı ve ölçüsü olmalıdır. Bu tartışmalar bağırma, iğneleme, hakaret boyutuna vardığı zaman sözel şiddet başlıyor. Önceleri küçük tartışmalarla başlayan anlaşmazlıklar, zaman içinde kavgalara dönüşürken, erkeğin eşine ya da sevgilisine bağırması, gururunu incitmesi, kendi gibi düşünüp davranmaya zorlaması sözel ve duygusal şiddetin başlangıcını oluşturuyor. Başlangıçta kadın şiddete maruz kaldığını düşünmezken, ilişkinin içinde pasif ve ürkek bir konuma geliyor. Birden bire çığrından çıkan ve bağırmaya başlayan eşini daha da öfkelendirmemek için susmayı seçiyor.”

Ekonomik bağımlılık karşı çıkmayı engelliyor

“Şiddete uğrayan her üç kadından ikisine, aynı zamanda ekonomik şiddet de uygulanıyor. Kadının çalışmasına izin vermeyip veya maddi imkanı daha geniş olduğu halde, kadına çok kısıtlı para vermek, çalışan kadının kazandığı paranın tümünü elinden almak, evle ilgili tüm maddi bilgileri eşinden saklamak, mal ve mülklerin sadece kendi üzerinde olmasını sağlamak gibi davranışları ekonomik şiddetin yöntemleri olarak sayabiliriz.”

Şiddet uygulayan erkek profili

“Her türlü şiddet kontrol amaçlıdır ve ego tatmini ön plandadır. Ne yazık ki insanın eğitim düzeyi, sosyal statüsü, ekonomik seviyesi ve daha başka etmenler bu tipteki davranışları önlemeye yetmiyor. Çeşitli kaynaklar şiddet uygulayan erkeklerin hepsini “normal, bildik, tanıdık biçimde davranan erkekler” olarak tanımlıyor. Çoğunlukla kadınlar şiddet uygulayan kocalarını “dışarıda melek” olarak tanımlıyorlar.” Duygusal şiddet uygulayan insanların çoğunluğunda aşağılık kompleksi vardır. Bunun altında yatan sebepler çocukluğa da dayanır. Farkında varmasak da, çocukken yaşadığımız ve öğrendiğimiz davranış biçimleri, büyüdüğümüzde tüm hayatımızın içine yayılır. Kişi, kendi ailesinde bu tarz davranışları gözlemlemiş bir çocukluk geçirmişse, bilinçaltında mutlaka anne veya babasının tavrını örnek alacaktır.

Şiddet ruh sağlığını olumsuz etkiliyor

“Eşleri veya karşı cinsten her hangi biri tarafından şiddete uğrayan kadınlar, ruhsal açıdan da sorunlar yaşıyor. Şiddete uğrayan kadınlarda, had safhada korku, ürkeklik, sessizlik ve çekingenlik, uykusuzluk, bitkinlik, seslere karşı aşırı tepki, baş dönmesi, ayakta duramama, unutkanlık, irkilme, çarpıntı, öfke patlamaları, aşırı yorgunluk, umutsuzluk, sık sık ağlama krizleri, yalnızlık hissine kapılma, hayata, kendine karşı güvensizlik ve ümitsizlik görüyoruz.”

“Sağlıklı bir ilişkide ne fiziksel, ne de sözel şiddetin yeri yoktur. Eğer eşinizde ya da erkek arkadaşınızda, bu davranış bozuklukları varsa, ses çıkarmamayı değil, çözüm üretmeyi seçmelisiniz. Eğer eşinizin nasıl oluyor da size böyle davrandığı konusunda kafanız karışıyorsa, bunun cevabı aslında siz sevgi bazlı bir ilişki yaşamaya çalışıyor olsanız da kontrol bazlı bir ilişki yaşadığınız gerçeğidir. Ruhsal şiddette bulunan taraf kendi değersizliği ile ilgili duyguları ile boğuşmaktadır ve ilişkinizi sizin üzerinizden kişisel bir güç hissi yaratmak için kullanmaktadır. Korku sevgi odaklı bir ilişkinin parçası değildir. Eğer bu tarz bir ilişki yaşıyorsanız veya böyle bir ilişkinin içinden çıktıysanız mutlaka ruhsal şiddetin üstesinden gelme konusunda uzmanlaşmış bir kişiden veya programdan yardım alınması gereklidir. Bu şekilde yeniden kendinizi güçlü hissetmeyi, kendinize inanmayı ve gerçekten istediğiniz hayatı ve ilişkiyi yaşamayı seçebilirsiniz.”

Ayşe Yanık Knudsen / Psikolog

Back
X