çıkmazdayım :(

canım benım ALLAH sana ve senın durumunda olan tum kadınlara yardım etsın.EVLILIK NE ZORMUS BUNUN ICINE GIRMEDEN ANLIYAMIYOR INSAN KADINLIK NE ZORMUS HERZAMAN FEDAKARLIK YAPMAK ZORUNDA KALIYORUZ COGU ZAMAN TEK TARAFLI MUCADELE VERMEK GIBI BIRSEY NEYAZIKKI ERKEKLER COK VURDUMDUYMAZ YA BEN ERKEKLERDEN NEFRET ETMEYE BASLADIM YA

canım eşin 35 yaşına geldiyse karakteri oturmuştur düzelmesini bekleme.bir de onca yaptıklarına karşı seni suçlaması bencil bir karakteri olduğunu gösterir.hayatının sonuna kadar bu adamla yaşayabilecek misin?cevabın evetse sözüm yok.ama HAYIRSA bir şeyler yapmalısın.zaman geçiyor çünkü.en kötü şey kararsız kalmak...başta ayrılmak hayatın sonu gibi gelir.ama Allah öyle kapılar açıyor ki insana ayrılınca iyi ki cesaret edip ayrılmışım diceksin.çocuğunun nafakasını vermek zorunda yasal olarak...vermese bile anneler çocuklarına kıyamaz.beraber elbirliğiyle çalışır,bakarsınız yavrucağa...en azından kafan rahat olur...yaşın genç...bu genç yaşta bu adamı sırtında taşımak zorunda değilsin...hayatına yazık etme canım benim...

nasıl bir insan bu yaa..gerçek mi????arkadaşım hayatta normal insanlar da var bir sürü, normali kesinlikle bu tip değil..bu kadarını hiç duymamıştım..bir akrabamın eşi vardı mesela o da çalışıyor ama ev masraflarını karşılamıyor karısına karşı cimri, kıyafet vs alıp duruyordu, eşi-ki ilkokul mezunu ayrıldı ev tuttu etrafın da yardımıyla çocuk bakıp geçiniyor şimdi, en azından kafam rahat diyor, maddi olarak çok zor günler geçirdi yine de bu halinden çok memnun..ama işi olunca çalışıyor demişsin bir de çocuk var, iyi düşün karar ver..düzelebilecek gibiyse tabi yıkma yuvanı..

kendimi çok kötü hissediyorum bu sabah...taşıyamaıyorum yükleri omuzumda artık...sabah yine girdik birbirimize...kahvaltı hazırlamıyormuşum vs...evden çıktıktan sonra msj attım bütün düzenimizi huzurumuzu ilişkimize dair ne varsa kafamda herşeyi yıktın benden bişey bekleme artık vericek hiçbirşeyim kalmadı sana dedim...ayrılalım anlaşıp bu iş yürümeyecek yazmış oda...iki gündür kollarım bildiğiniz uyuşuk...sinirsel muhtemelen haftasonuna randevu aldım sakinleştirici kullanıcam artık konu bu arada şurdan patladı kahvaltı etmeyecekmisin dedi yok dedim etme tabi dışarda yemek varken para harcamak varken niye evde yiyesinki dedi bana gözüm döndü işte o an...evet yapmıyorum yemekte yapmıyorum kahvaltıda hazırlamıyorum...sadece evimi temizliyorum ve çamaşırları yıkıyorum...ben 4 aylık bebeğpimi bırakıp çalışmaya başladım ona destek olmak için bir bardağı alıp yerine koymuyo...eşekmiyim ben bindi benim sırtıma hem çalış borç öde hem çocuğa bak hem evle uğraş...yapmicam arkadaş ya yapmicam...hak etmiyor...of kızlar çok doluyum iyiki varsınız konuşacak hiçkimsem yok ...içimi dökebiliyorum hiç değilse burda....ah şu annemin durumu şöle olmasa...ne yapıcam ben şimdi...dedimki eşim olacak adama üzgünüm dedim 1-2 ay daha beraber yaşamak zorundayız istersen eve gelmeme hakkına sahipsin ama bu karda kışta çocuğumun düzenini bozamam hemen öyle... napıcam ...napıcam...

allah yardımcın olsun
canım
bebeğinde küçük
ama yürümüyorsa yapcak bişey yok
sendeki de can nereye kadar sabır
en azından
az aldım kendim yedim dersin
bide adamın borcuyla harcıyla uğraşmassın
sanki noklarında boncuk var beyfendilerin
tek onlar çalışıyo
ev geçindiriyo
bakamayacaksınız
niye evleniyosunuz
bide çocuk yapıyosunuz
ama erkek ya evlenmesi lazım e çocuksuz olurmu elalem neder
ama bakmaya gelince hanım sende çalış yetmiyo
yetmiyoda
çalıştığında bi görülse hep sen ne yaptınki
3 -5 ay çalıştında
ne oldu
laf laf laf başka bişeye güçleri yetmez
hep arkalarını toplucaksın bunların
yoksa
tuvaletin yolunu bile bulup
giremezler
ama atmaya gelince ellerine padişah bile su dökemez

aynen öyle hayatım...hammallık eder ben evime bakarım....bakıyo saolswun bi kirayı ödüyo k...mızda donumuz bile yok işte öyle bakıyor hiç bir ihtiyacımızı karşılamadna hiç bir sosyalimiz olmadan...neyseki melisin herşeyini tam yapıyo zahmet edip...bide iki tane çok yakın ark.vardı bunun biri eşini aldatır diğeride sorumsuzun önde gideniydi...onlarla bile görüşmeyi kesmişti insan karısına çocuğuna bunu yaparmı biraz akıllı olun die...banada anlatırdı onların yaptıklarını ben hayatta yapmam birazcık akıllı olsunlar bak biz neler yaşadık derdi...anlayamadım nasıl yaptı bunu üstelik hadi yaptı birde nasıl bu kadar pişkin olabildin üstüne...inanamıyorum çok şaşırıyorum çok...

Böyle sorumsuz ve egosit bir adami cekecegime, annemle bir dairede oturur, cocuguma annem bakar ve bende calisirdim.
Ooohhh beyler gibide yasardik cocugum annem ve ben ama sen hala neyi düsünüyorsun anlamadim?
Böyle sorumsuz bir adamdan ayrilmaktanmi korkuyorsun???

yazdığım cevapları okursan anlarsın tatlım neyi düşündüğümü...

psikiyatriye gitme düşüncen çok iyi canım bu dönemi aldığın ilaçla daha iyi atlatırsın...böyle bir dönemde ilaçlar duygu yoğunluğu içinde boğulmayı önlüyor.böylece daha realist kararlar verebilirsin...allah yardımcın olsun...

canım benim,konumu okuyup özelden mesaj atmışsın..özel mesaj atamıyorum bende senin konunu okudum...yaşadıklarımız benziyor...sorumsuz insanın düzelmesi cidden çok zor...ben daha önce şu andaki eşimle boşandım fakat 1 ay sonra döndüm.hatalarını düzeltir sandım,evliliğimi bitirmeyeyim mücadele edeyim dedim.bak aradan yıllar geçti hala aynı ve hatta daha da beter,üstelik 1 de çocuğum oldu.keşke diyorum o zamanlar ger idönmeseydim.arada geçen zamanda ben çoktan yeni bir düzen kurup mutlu mutlu hayatımı sürdürüyor olacaktım...şimdi aynı sorunlarla boğuşuyorum yine...ve aynı benimkinde de en küçük bi çaba yok....insanı en çok da bu yoruyor zaten.karar vermek çok zor,ama kararsız da yaşanmıyor.bir an önce bi karar verip ona göre yola koyulmak lazım..allah yardımcımız olsun.hem senin hem benim....başka ne denir ki

amin canım benim...şuınu çok iyi biliyorumki 2 sene sonrada keşke o zaman bıraksaydım diceksin bu hep böyle devam ediyor malesef...her defasında keşkeler olacak hayatmızda...

çok haklısın ! ben de yaşadıklarımdan biliyorum ki bir insan düzelmez...7 sinde ne ise 70 inde de odur.

eğer konuşacak birilerine ihtiyacın olursa seve seve yanındayım burcu bilesin, dualarım sizinle.

kızlar nihayet yüzümü güldürecek bir gelişme oldu...anneme 2.500 tl nafaka bağlandı :) gerçi babama üzüldüm ama ne yapayım mağdur olan annem onu düşünmek zorundayım...en azından artık anneme yük olmam diyebilirim kendim içinde :) ama tabi biraz daha düzene girmesi lazım hayatının :)

çok sevindim senin ve annen adına...Allah bir zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka verir.sen içini rahat tut.Allaha güven canım...

canım konunu okudum çok çok üzüldüm özellikleben gelinliğimi anneliğimi hiç yaşayamadım demişsin canım 1 de bebeğin vamış onun geleceği çok önemli. ayrıl diyemiyorum herkes yaşadığını bilir ama eşinin durumu iyiye gitmiyor dediğim gibi ne zamana kadar borç ödeyeceksin ?maddi olarak neyse manevi olarak ta seni takdir eden bir adam değil anladığım kadarıyla hem çalışacaksın afedersin parayı getirip onun borçlarına sayacaksın o da sana böyle davranarak eline sağlık diyecek iyidüşün taşın canım hakkında hayırlısı olsun bu arada annenin nafaka işine sevindim bundan sonra güzel günler sizin olsun

çok kötü bir sabah...bana ağza alınmicak şeyler söledi iş yerindeyim oturdum ağlıyorum hıçkıra hıçkıra...sabah çok gergindi yine kapıyı çarptı çıktı msj attım çocuk olunca zor geldi dimi evi geçindirmek dedim çocuğa bakmak değil sana bakmak zor yazmış senin yüzünden 10 bin lira borcum var yine hep bana giriyo bıktım demiş dedimki 2 defa eşyalarımı sattın satmasaydın 2 ay evde yatıp başkasından borç aldın almasaydın çalışsaydın adam gibi dedim bana ne yazmışş kızlar biliyomusunuz ben yattımda ondan oldu dimi bunlar sen kendini ne sanıyosun hesapla bakalım 4 senede kaç gün çalıştın dedimki ben çalışmak zorunda değilim sen bakmak zorundasın ben kimsenin bakıcısı değilim demiş bana ya...ben mahvetmişim onu bitirmişim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…