Eşim çalış diye baskı yapıyor napmam lazım

baba şevkatı için muhtemelen evlendın adamla sevgi değil şevkati aradığın için üzüldüm ah be canım ya
Ya bilmiyorumda bu bana çok ters geliyor. Baba şefkati dediğin duygu ile, yatağına gireceğin adamda yaşayacağın duygunun eşleştirilmesi... Evleneceğin insanda baba şefkati aramak bana tiksinç bir cümle geliyor..

Lise mezunusun değil mi? Lise mezunları için kpss'den atanmak çok kolay. Çalış ve atan. O arada da devlette terapi alabiliyorsan al. Baba eksikliği yaşayan kızlarda çok yaygın bir psikolojik durumdan dolayı bu berbat evliliği yapmışsın. Anne eksikliği yaşayan erkeklerde de bu arayış oluyor ama kendisinden 20 yaş küçük erkeğe bakacak kadar fırsatçı bir kadın bulmak zordur.

Adam için kaba bir tabir ama sigorta gibisiniz. kendisi 60 70 olsa da genç çalışabilecek, kendisini rahat ettirecek bir kız ile evlenmiş.

Ya bilmiyorumda bu bana çok ters geliyor. Baba şefkati dediğin duygu ile, yatağına gireceğin adamda yaşayacağın duygunun eşleştirilmesi... Evleneceğin insanda baba şefkati aramak bana tiksinç bir cümle geliyor..
Maalesef insan psikolojisi tiksinme gibi duygulara göre değişmiyor. Çocukluğundan beri eksiklik çekiyor ve adam flört döneminde bu ilgiyi vererek onu kandırmış. Zaten kız onla birlikte olmayacak olsa asla bu şefkati vermedikleri için bu kızlar böyle ilişkilere başlıyor.

Siz bu 46 yaşında ki adam ile nasıl evlendiniz?
Babanız hayatta değilmiş. Anneniz de belli ki size annelik yapmamış. Başınıza bir şey mi geldi de bu adamı kabul ettiniz. Çok mu bakimli, yakışıklı ne bileyim nasıl 23 yaşında gencecik bir kız 46 yaşında bakımsız, çirkin birisi ile evlenebilir. Aklım almiyor. Zengin koca bulup ömür boyu yan gelip yatmak isteyen genç kızları bir nebze anlayabilirim dertleri para. Ama siz de belli ki para da yok.
Yanlış bir evlilik yapmışsınız. Çok üzgünüm sizin için. Aklı başında bir karar verememissiniz diye düşünüyorum. Umarım bir şeylerin farkına varıp artık kendinizin için bir şeyler yaparsiniz.
Adamdan ayrilmayacaksaniz muhakkak sigortalı bir işe girin veya sigortanızı adama yaptirtin. Kendinizi ezdirmeyin hem genç kadın alacak koynuna hem de çalıştırıp parasını yiyecek ş....
46 yaşında bir adam bakımsız ve çirkin olacak diye bir kural yok. Pekala bu yaşta da ki bence çok ileri bir yaş değil, yakışıklı, bakımlı erkekler var. Ama 46 yaş elbette 23 yaşındaki biri için çok büyük ..Neyse konu tam olarak bu değildi zaten..

Ben şunu merak ettım.
SıZe davranışı nasıl?.
Calısma dışında anlaşıyor musunuz?
Yani seviyor musunuz?
Çalıs demese evde oturup mutlu mesut bır yaşamınız mı var?. Yoksa hata mı yaptım diyorsunuz?

Maalesef insan psikolojisi tiksinme gibi duygulara göre değişmiyor. Çocukluğundan beri eksiklik çekiyor ve adam flört döneminde bu ilgiyi vererek onu kandırmış. Zaten kız onla birlikte olmayacak olsa asla bu şefkati vermedikleri için bu kızlar böyle ilişkilere başlıyor.
Yaşayan zaten bunu "baba şefkati" olarak adlandırmaz. Psikolojide bu şekilde tanımlanması rahatsız edici, belki yanlış da değil çünkü bağlantısı var mı, evet vardır tabii...Gene de kulağa hoş gelmiyor..

23 yalındaki kıza çöken adam benim gözümde iyi falan olamaz kusura bakma. Sen de aynı forsatçılığı yap, bir işe gir başka insanları tanımaya başla. Üç beş kenara at. Yani olduğu kadar işte, en aIndan kafan dağılır. Zaten anlaşamazsınız çok yakın zamanda uyulamazsınız . Çocuk falan yapma.

Aranızda ki yaş farkı çok çok fazla... Neyse evlenmişsiniz neticede.
Yalnız şunu anlamadım çalışmaktan gocunmam diyen insan eşinin yaşının büyük olmasını nasıl bahane edebiliyor? Eşiniz kaç yaşında olursa olsun sizin çalışmamanız için bir sebep yok. Muhtemelen eşiniz sizi çalıştırmayacağını öne sürerek ikna etti. Sizde ev hanımı olmayı istiyordunuz?

Ah be kızım ya… o anan mutlu mu bari senin hayatını mahvetmene izin verince rahata erdi mi ?
Hayatını bilmiyorum ama 46 yaşında adam senin arkanda da kimse olmadığı için seni çok ezer ablacım ya ne yazık ki mutlu olamazsın. Gir bir işe kendi ayaklarının üzerinde dur bir mesleğin var mı bilmiyorum ama kendi paranı kazanmaya başlarsan asla ezilmezsin. Milleti boşver seni çok düşünüyorlardı madem annenin kocası seni kovalarken neden sahip çıkmamışlar? Hani girişken bir kız değilsin anladığım kadarıyla ama yapabilirsin yaşın çok genç. Çalışmaya başla bize teşekkür edeceksin.

Öncelikle herkese merhabalar ben 23 yaşındayım evliyim çocuğumuz yok eşim benden yaşça büyük 46 yaşında güzel bı evliliğimiz vardı . Taksi şoförü kendi aracı küçük bı şehirde yaşıyoruz zaten ev kiramiz 8 bin . Neyse arkadaşlar son zamanlarda bana sürekli çalış diye baskı yapıyor . Git çaycılık yap garsonluk yap diye üstüme geliyor . Ben tabikide çalışmaktan gocunan utanan bı insan asla olmadım kasiyerlik garsonluk yaptım ( evlenmeden önce ) ama şuan aramızda yaş farkı olduğu için açık ve net belki tepki cekicem ama çalışmaya sıcak bakmıyorum . Tabikide yaş farkını bilerek ve severek evlendim ama çevrem akrabalarım kaç yaşında adamla evlendi hala garsonluk yapıyor demesinler istiyorum . Anlatabildimmi bilmiyorum ama . Yani aslında baktığımda çok harcaması olan bı kadın değilim . Sizce ne yapmam lazım belki benden yaşı büyükler vardır bana bı akıl verirseniz çok sevinirim iyi günler diliyorum hepinize
Çok yanlış düşücelerin var. Bu bahsettiğin işleri yapanlara da saygısızlık olmuş bu konu. Severek falan da evlendiğin yok bence . İstemediğin işlerde çalışma buna sözüm yok ama daha 23 yaşinda bu kafada olursan ard arda 2 çocuk yapıp çocuklarım için katlanıyorumculuk oynarsın.

Soruyu açtığıma pisman ettiler sagolsunlar
Burada kimse sana çalışma demez. Evet ne yazık ki anadan doğduğuna kadar pişman ederler seni. Ayrıca 23 yaş neeereee 46 yaş nereee. Ne sebeple evlendin bilmiyorum ama çalışmandan çok daha büyük dertlerin var gibi geldi bana. Ayrıca eninde sonunda çalışacaksın. Çünkü bu adam sana huzur vermez. Bir şekilde bu ip kopar. Haa çocuk yaparım calismaktan kurtulurum diyorsan bu sefer seni çok daha kötü psikolojik baskılar bekliyor. Ben sana çalış dedim sen çocuk istedin, sen çalışsaydın çocuğa daha iyi bakardık,sen çalışsaydın vs.uzar gider bu liste..
Ben olsam çalışmaya başlardım. Sana olan davranışları değişiyor mu bakardım. Haaa olumlu yönde değişiyorsa onu boşardım. Çünkü sen boşamazsan o seni birgün boşayacak.

Öncelikle herkese merhabalar ben 23 yaşındayım evliyim çocuğumuz yok eşim benden yaşça büyük 46 yaşında güzel bı evliliğimiz vardı . Taksi şoförü kendi aracı küçük bı şehirde yaşıyoruz zaten ev kiramiz 8 bin . Neyse arkadaşlar son zamanlarda bana sürekli çalış diye baskı yapıyor . Git çaycılık yap garsonluk yap diye üstüme geliyor . Ben tabikide çalışmaktan gocunan utanan bı insan asla olmadım kasiyerlik garsonluk yaptım ( evlenmeden önce ) ama şuan aramızda yaş farkı olduğu için açık ve net belki tepki cekicem ama çalışmaya sıcak bakmıyorum . Tabikide yaş farkını bilerek ve severek evlendim ama çevrem akrabalarım kaç yaşında adamla evlendi hala garsonluk yapıyor demesinler istiyorum . Anlatabildimmi bilmiyorum ama . Yani aslında baktığımda çok harcaması olan bı kadın değilim . Sizce ne yapmam lazım belki benden yaşı büyükler vardır bana bı akıl verirseniz çok sevinirim iyi günler diliyorum hepinize
Bu yaş farkına bence de çalışmayın . Ama boşanır ederseniz ne olacak diye de geçti aklımdan. Niye böyle bir evlilik yaptınız

46 yaşında bir adam bakımsız ve çirkin olacak diye bir kural yok. Pekala bu yaşta da ki bence çok ileri bir yaş değil, yakışıklı, bakımlı erkekler var. Ama 46 yaş elbette 23 yaşındaki biri için çok büyük ..Neyse konu tam olarak bu değildi zaten..
Evet biraz konu dışına çıktık ama 46 yaş taksici ve çalış çalış diye tutturan bir erkek profil bende bir sempatik yakışıklı düşüncesi olusturmadi.

23 yaşında birinin evli olması bile yeterince vahimken bir de 46 yaşında biri ile evli olması. O yaşta ne derdin vardı da koştur koştur evlendin
Genç yaşta evlenenlerin derdi sanami kaldı.

Gerçekten kaç kere yazdım yazdım sildim. Diyecek bişey bulamadım. Adam doğru söylüyor çalış meslek sahibi ol

Şimdi öyle ama adam 50yi geçince yaş farkı çok belirgin olacak ve kadın da mutsuz olacak..Acunla yeni karısı arasında 30 yaş var mesela ama kız rüyasında bile göremeyeceği süper lüks hayat yaşıyor..Tersi de olabiliyor,seda sayan ve oğlu yaşındaki kocası gibi..böyle aşırı bi yaş farkı varsa kadın iş aramamalı yaa...hele çaycılık falan..23 yaş nedir ki,okuyup hayata güzel bir yerden başlayabilir

Tamam neyse kızlar benim yorumum bu ben siLerin hiçbirinizin kalbini kıracak bişey demedim ama sizler hemen saldırıyorsunuz mantıklı mantıksı gelebilir herkesin kendi yorumu ben çok zor sönemlerdeyim KPSS için pskoljim 0 yok evde yatmak vs hakkımı helal etmiyorum siz gidin çalışın özgür olun. Ben Allah’ın izniyle atamalar açılsın istiyorum tek derdim bu kızcağazdq ne çalışsın ne evde dursun ikiside onun için iyi olmayacak hepinizde biliyorsunuz baştan gelen yanlışlık var zaten evlenilmemeli iyi akşamlar
Siz biraz daha okuyum lütfen. İkide bir pskoljim yazıyorsunuz ki bu da yazım hatası yapmadığınızı gösteriyor. Öğretmen olduğunuza da asla inanmadım

Evlilik senin için bir kurtuluş kaçışsa üvey babadan , amacın aile özlemini gidermekse kendine denk birini evlenmek için tercih edebilirdin. Aranızdaki yaş farkı maalesef ki çok çok fazla. Büyük bir jenerasyon farki var. Hobileriniz zevkleriniz hayata bakış açınız, bence en önemlisi cinsel talepleriniz bile çok farklı olacaktir. Bu evliliğin geleceği yok bir an önce kendini kurtarmalisin. Hele de git çalış diyen erkekten asla koca olmaz.

X