Eşim çalış diye baskı yapıyor napmam lazım

Ama şartlar uygun değil. Karşınızdaki adam maddi olarak şimdinizi ve geleceğinizi güvence altına alır, ki bu ekonomide her yiğidin harcı değil bu, o zaman anlarım. Ee adam bir taksici geliriyle kiraya yetişemiyor. Yarın başkasını bulsa bu kızın yine kendi ayakları üstünde durması lazım. Zaman geçtikçe daha zor olur.
Orası öyle tabii ki ama belli ki konu sahibi şu an çalışmak istemiyor ve illa ki bir şeyleri yaşayıp görmesi gerekiyor. Yaşayıp görsün bakalım.

İroni yaptığımın farkında mısın? Bakımlı olmaya güzel temiz olmaya çalışıyoruz. Cocuk doğuruyor yetiştiriyoruz, sağlığımıza vücudumuza dikkat ediyoruz. Bunların bir karşılığı olmalı elbette. Erkeğin maaşı evin, kadının maaşı kadının olmalı. Biri erkek hem ev işi yapacak hem evi gecindirecekse ne kârı var dediği için seks hizmeti alıyor daha nolsun dedim. Dinen kadının çocuğuna bakmak emzirmek gibi bir yükümlülüğü bile yok. Tek görevi esinin gönlünü hoş etmektir kadınların.
he he ironi

Para için evlilik yapmışsın anladık yargılamıyorum da ama para için evlensem rahat edeyim diye düşünsem ne bileyim acun gibi zengin filan bulurum :) iş adamı doktor vs olur da mantığıma yatar. Siz kirada oturuyorsunuz taksi şoförü ile evlisiniz hem yaşlı hem fakir ,e mantık nerde ? Seviyorsanız aşk evliliği ise gidin çalışın destek olun aşk olsa çevreyi düşünmezsiniz zaten ne bileyim üzüldüm size

Yanlış anlamayın ama 46 yaşındaki adam, 14 sene sonra 60 yaşındayken siz 37 yaşında olacaksınız. Sizin hormonlarınız tavanken, eşiniz tansiyon kalp vb hastalıklarla uğraşacak. Bir de çocuk sahibi olursanız eyvahh.
Siz bir yerlere gidip birşeyler yapmak isteyeceksiniz, o ise evde romatizmam var ağrım var deyip oturmak isteyecek, siz sevişmek isteyeceksiniz o prostatla uğraşacak ve dahası vs vs
Bunlar acı ama gerçek.
Çalışma iş bulma vs olayına hiç yorum yapmayacağım baştan yanlış bir evlilik zaten. Aklınız varsa bir meslek edinin, okuyun, okuyamıyorsanız bir şeylerle uğraşın, eşiniz için değil kendiniz için çalışın. Bu şekilde hayat geçmez.

Para için evlilik yapmışsın anladık yargılamıyorum da ama para için evlensem rahat edeyim diye düşünsem ne bileyim acun gibi zengin filan bulurum :) iş adamı doktor vs olur da mantığıma yatar. Siz kirada oturuyorsunuz taksi şoförü ile evlisiniz hem yaşlı hem fakir ,e mantık nerde ? Seviyorsanız aşk evliliği ise gidin çalışın destek olun aşk olsa çevreyi düşünmezsiniz zaten ne bileyim üzüldüm size
Aynen katılıyorum size. Bir tanıdığım mantık evliliği yaptı 20 yaş var eşiyle arasında. Ama adam varlıklı biri, kadına ev aldı, benden sonra evsiz kalmasın diye. Gezip tozup hayatına bakıyor. Kimsenin de bir laf ettiği yok.
Ama dediğiniz gibi hem ev kira hem eşinin maddi durumu belli, üzerine 23 yaş fark. Sevgide bir yere kadar, akıl işi değil.

Şimdi öyle ama adam 50yi geçince yaş farkı çok belirgin olacak ve kadın da mutsuz olacak..Acunla yeni karısı arasında 30 yaş var mesela ama kız rüyasında bile göremeyeceği süper lüks hayat yaşıyor..Tersi de olabiliyor,seda sayan ve oğlu yaşındaki kocası gibi..böyle aşırı bi yaş farkı varsa kadın iş aramamalı yaa...hele çaycılık falan..23 yaş nedir ki,okuyup hayata güzel bir yerden başlayabilir
Bu konu kapsamında söylemedim aslında genelleme yazmıştım. O yaşta olup bakımlı ve yakışıklı, sporunu yapan, kendine bakan adamlar tanıyorum, iş çevremde de vardı. Ama tabii o yaşı kendi çerçevesinde değerlendiriyorum. Konu sahibi çok genç dolayısıyla kendinden bu kadar büyük bir insanla evlilik yerine dengi biriyle evlenmesi daha yerinde olurdu..Bu kız olgun dönemlerindeyken eşinin yaşı ilerlemiş olacak. Konu sahibi okumalı, meslek sahibi olmalı bence ki hem sosyal hayata karışsın hem de maddi özgürlüğünü kazansın, geleceği için önemli. Ama kendinden bu kadar büyük bir adam bu yazdıklarımiza pozitif bakmayacaktir. O çalışsın da para kazansın derdinde dolayisiyla en doğrusu yol ayırmak olur ama bu raddeden sonra hayatını baştan inşa etmek herkesin harcı olmuyor. Konu sahibinin gençliğine acıdım açıkçası..Herşey dengi dengine olmalı..

Bu konu kapsamında söylemedim aslında genelleme yazmıştım. O yaşta olup bakımlı ve yakışıklı, sporunu yapan, kendine bakan adamlar tanıyorum, iş çevremde de vardı. Ama tabii o yaşı kendi çerçevesinde değerlendiriyorum. Konu sahibi çok genç dolayısıyla kendinden bu kadar büyük bir insanla evlilik yerine dengi biriyle evlenmesi daha yerinde olurdu..Bu kız olgun dönemlerindeyken eşinin yaşı ilerlemiş olacak. Konu sahibi okumalı, meslek sahibi olmalı bence ki hem sosyal hayata karışsın hem de maddi özgürlüğünü kazansın, geleceği için önemli. Ama kendinden bu kadar büyük bir adam bu yazdıklarımiza pozitif bakmayacaktir. O çalışsın da para kazansın derdinde dolayisiyla en doğrusu yol ayırmak olur ama bu raddeden sonra hayatını baştan inşa etmek herkesin harcı olmuyor. Konu sahibinin gençliğine acıdım açıkçası..Herşey dengi dengine olmalı..
İnşallah aklını başına alır,söylediklerimizi dinler kendisine güzel bir yol çizer..aile de çok önemli, insana yol gösterecek, rehberlik edecek bir aile olmayınca insan hatalara düşebiliyor..

Yok hiç farkında değilim? Her konuda benzer şeyler yazıyorsunuz, bu kadar ironi yapmak fazla değil mi?
Yaptığım ironi erkekler ne kadar değerli bizim çalışmadığımiz için değerimiz yok demek. Tam tersini iddia ediyorum. Ironi bu demek. Cok cahilsiniz ki o mesajimi gercek manada anladiniz. Mesajin basinda ohooo yazmisim neyini anlamadiniz. Erkekler calisiyor para ve güç ve saygı kazanıyor. OK. Ama evdeki kadın sayesinde akşam temiz bir ev sıcak bir yemek güzel bir kadın ve sağlıklı çocuklara geliyor işten döndüğünde. Bildiğin otele geliyor. Bizim de çalışmak dışında bir kaygımiz olmasa biz de çok başarılı oluruz. O zaman bizim de guzel ve saglikli bir aile icin verdigimiz emegin karşılığı verilecek. Erkekler hem evi gecindirecek hem de ev işlerine destek olacak kadın çalışıp harçlığını çıkarıyorsa.

Yaptığım ironi erkekler ne kadar değerli bizim çalışmadığımiz için değerimiz yok demek. Tam tersini iddia ediyorum. Ironi bu demek. Cok cahilsiniz ki o mesajimi gercek manada anladiniz. Mesajin basinda ohooo yazmisim neyini anlamadiniz. Erkekler calisiyor para ve güç ve saygı kazanıyor. OK. Ama evdeki kadın sayesinde akşam temiz bir ev sıcak bir yemek güzel bir kadın ve sağlıklı çocuklara geliyor işten döndüğünde. Bildiğin otele geliyor. Bizim de çalışmak dışında bir kaygımiz olmasa biz de çok başarılı oluruz. O zaman bizim de guzel ve saglikli bir aile icin verdigimiz emegin karşılığı verilecek. Erkekler hem evi gecindirecek hem de ev işlerine destek olacak kadın çalışıp harçlığını çıkarıyorsa.

Ya öff! Birde bana utanmadan cahil diyorsun, siz önce dönüp alimce yaptığın zırva yorumlarınıza bakın.

X