ne fıkra amaAklıma bir fıkra geldi, paylaşmadan edemeyeceğim...
A.ına K.dumun Bankasi ...
Adamin biri bir bankaya girmis ve bankadaki gorevli kadina yaklasmis ve
- "A.ına K.dumun bankasinda b.ktan bir hesap actirmak istiyorum " demis. Kadin bir anda afallayip ...
"Afedersiniz anlayamadim tekrar eder misiniz ?" demis. Bunun uzerine adam
"Anlamayacak bisey yok, A.ına K.dumun bankasinda b.ktan bir hesap actirmak istiyorum " demis , kadin cok bozulmus ve
" Aman beyfendi sozlerinize dikkat edin lutfen ve ne istediginizi kibarca soyleyin " demis.Neyse adamda hicbir degisme yok ayni lafi tekrar tekrar soylemis...En sonunda kadin dayanamamis ve muduru yanina cagirmis .. Mudur ters ters yanlarina yaklasmis, kadin durumu iletmis, bunun uzerine mudur adama donup
"Beyefendi mesele nedir ?" diye sormus. Bunun uzerine adam ..
" Ulan Azina s.ctimin sayisal lotosundan en buyuk ikramiye bana cikti ve bunu A.ına K.dumun bankasinda b.ktan bir hesap actirarak degerlendirmek istiyorum" demis... Bu lafi duyan mudur eliyle bankodaki bayani isaret ederek .....
" VE BU A.ına K.dumun O.OSPUSU SIZE YARDIMCI OLMUYOR HAA...? "
VE SİZ HALA BU KADAR LAFIN ÜZERİNE A.INA K.DUMUN EVİNDE HALA OTURUYOR MUSUNUZ yahu???
arafta olcak bisey yok tatlım sen cezasını kes artık neyden yaparsın esinin neyden kısarsın sen düsün yatak sohpet para konusmama ne olursa hayatınızı sıkıntıya ne sokucaksa onu biraz kızdırBen esimi taniorum öyle kolay kolay bosanicak bi tip değil. Ne için öyle dedi onu da bilmiyorum yakinda çıkar kokusu. Ya araftayim arkadaşlar zamana ihtiyacim var inanin ne yapacagimi bende bilmiyorum
Pessbir kişinin geçmişte yaşadığı ağır bir hastalığı başa kalkmak edepli birşey mi. ben yine terbiyeli insanım ona beddua etmedim. ama hastalığımı başa kalktıktan sonra konu sahibinin hala çocuk olduğunu ve sataşamayacak bişey bulamadığından hastalığımdan yola çıkmış zavallıcık. hastalığımı başıma kalkması onun nasıl kötü ve cahil bir insan olduğunu gösteriyor. konu sahibi ne yaşarsa yaşasın haketmiş
Sorun amcanın kızının size haber vermeden gelmesi değil canım benim. Sorun eşinin sana hakaret etmesi. Egosu yüksek biri diye sürekli egosunu okşamaya kalkarsan, bu evlilik yürümez. Eğer imkanın varsa, bir yerlere git. Seni almaya gelene kadar da bekle derim. Egoist insan her zaman daha fazlasını ister unutma. Ona seni kaybedebileceği sinyalini vermelisin. O sinyali almalı. Çünkü erkekler böyle. Evdeki kuşun hiç uçamayacağını, kanatlarının kırık olduğunu düşünürler. Bir iki kanat çırp bak nasıl korkacak.Merhabalar
Günlerdir yazmayı düşünüyordum zor bir surecti ama bugün ki olaydan sonra artık birilerine patlamamak için yazmaliyim dedim
Şimdi konu söyle gelişti. .Eşimin amcasının kızıyla bi tartışma yaşadık. .ve düğününe dahi gitmedim hoş o da arayip yapıcı bi konuşma yapmadı. Aradan 4 5 ay geçti mrb mrb muhabbetimiz.
Ancak bugün kayinvalidem aradı ve x kişi eşiyle size gelicek yarın sabah dedi. Bende dedim ki beni arayan olmadı ayrıca hiç konuşmadık Özür mayetinde mi gelecekler dedim Hayır dedi. Peki bana neden sorulmuor kafalarına göre kusup kafalarına göre aramadan sormadan neden geliyolar dedim. Kayinvalidem hak vermişti o kavgamizda bana bugün de bişey demedi ben ne deyim kızım şimdi dedi.
Neyse eşime döndüm böyle böyle geliceklermis dedim hmm evet dedim ama biz konuşmuyoruz ki dedim biliyorum dedi peki neden geliyorlar dedim gelecekler işte dedi. Bende dedim ki bu nasıl iştir Özür için gelmiyolar arayip bi haber vermiyolar. Ben hayatımda böyle bi aile görmedim dedim.
Ve eşim bana benim ailemden kimse gelmicekse sen ne işe yariyorsun o evde çık git o zaman g..zekalı dedi.
Ben dondum kaldım. Böyle yani kızlar. . Zaten sorunlu bi ilişkimiz var.. ve egosu yüksek bi insan. Yazdım rahatladım ya
Arkadaş burda veriyorlar gazı , veriyorlar gazı . Sonra vay efendim niye boşandım . Vay bana bunu dedi. burda bin kişiden farkli ses çıkar. - dinlersen- . Kocanı bilmiyoruz. Belki sinirle söyledi o an. Eve döndüğünde pişman olacak. Her lafı buraya yazıp ; Aaa bana bunu dedi dersen emin ol sen kaybedersin. Yanı biz kaybederiz . Çoğu yerde cenemizi tutmayı bilmiyoruz. Sözü uzatmayım. Nabza gore serbet vermek vardır . Bilir misin?
Hic bir şeyi normallestirmiyorum. Kavgalar iki taraflıdır. Ben kalkıp konu sahibi için demedim. Yazdığım yorumu gerçekten düşünerek okusaydınız bu kanaate varmazdınız. Psikolojik baskı nedir hakaret nedir çok iyi biliyorum. Ama insani buna sürükleyen şahıslara ne demeli. (Konu sahibi konu dışı) bi insan durup dururken hakaret eder mi veya gidip döver mi. Bunu anlatıyorum tabi anlamak istersen. Vay bana bunu dedi. Hımmm ssende ona şunu de. Ee al sana kavga ,al sana cinayet. Ben kadın milleti kessin sesini kırsın dizlerini otursun demiyorum. Ama bi bakin yok ben ayaklarımin üstünde duruyorum kimse bana laf edemez diyen iki laf duyunca basıyor boşanmayı. Neyse ya devam edin. Sonra da evliliklerin yarısından fazlası boşanıyor desinler. Tabi derler. Haklilar. Devam edin.Hakaret diye bir sey vardir siz onu bilir misiniz? Mesela gerizekali demek. Heleki evlilik icinde esine demek. Psikolojik baski vardir bunu bilir misiniz?
Ben kimseye bosan bosanma vs vs demem ama soyle davranislari normallestiren kadinlar yok mu gercekten sinir oluyorum. Siz bu kadar normallestirdiginiz icin kadinlar bu kadar eziliyor. Olay olmasi icin demekki adamin agzimizi burnumuzu filan kirmasi lazim, psikolojik baskilar kalp kirikliklari sayilmiyor.
Merhabalar
Günlerdir yazmayı düşünüyordum zor bir surecti ama bugün ki olaydan sonra artık birilerine patlamamak için yazmaliyim dedim
Şimdi konu söyle gelişti. .Eşimin amcasının kızıyla bi tartışma yaşadık. .ve düğününe dahi gitmedim hoş o da arayip yapıcı bi konuşma yapmadı. Aradan 4 5 ay geçti mrb mrb muhabbetimiz.
Ancak bugün kayinvalidem aradı ve x kişi eşiyle size gelicek yarın sabah dedi. Bende dedim ki beni arayan olmadı ayrıca hiç konuşmadık Özür mayetinde mi gelecekler dedim Hayır dedi. Peki bana neden sorulmuor kafalarına göre kusup kafalarına göre aramadan sormadan neden geliyolar dedim. Kayinvalidem hak vermişti o kavgamizda bana bugün de bişey demedi ben ne deyim kızım şimdi dedi.
Neyse eşime döndüm böyle böyle geliceklermis dedim hmm evet dedim ama biz konuşmuyoruz ki dedim biliyorum dedi peki neden geliyorlar dedim gelecekler işte dedi. Bende dedim ki bu nasıl iştir Özür için gelmiyolar arayip bi haber vermiyolar. Ben hayatımda böyle bi aile görmedim dedim.
Ve eşim bana benim ailemden kimse gelmicekse sen ne işe yariyorsun o evde çık git o zaman g..zekalı dedi.
Ben dondum kaldım. Böyle yani kızlar. . Zaten sorunlu bi ilişkimiz var.. ve egosu yüksek bi insan. Yazdım rahatladım ya
malesef şimdiki genclik bire için yorgan yakıyor kimsenin kimseye tahammülü kalmadı ama eminim ki konu sahibi tek bi laf yüzünden bosanmıyor bardak dolup tasmıştır öncesi vardır bilemiyorum ama bi konuda haklısın herkes kadın veya erkek çok çabuk vazgeçiyor yuvasından oysa bir kişinin yuvası yıkılırken arşı ala titrermiş derler büyüklerimiz bilmiyorum ama 25 yas altı gençler bi günde aşık olup bi günde evlenip bi günde de boşanıyor genelleme yapmak istemem kesinlikle ama bu böyle eskiden annelerimiz babalarımız yuvam var çocugum var diye sabreder oluruna bakar yıkmazmış yuvasını bi kilim bi yorgan yeter miş şimdi evler tıka basa dolu eşlerin ikiside kazanıyor ama mutsuz ve doyumsuzlar biraz gerikafalılıkla suçlanacagım belki ama vasıfsız yani universte yada önlisans diploması olmayan hayatı boyunca çalışmamış ama bi işe girince bunu koz olarak kullanan kadınların da kadınları artık para kasası ve eger işi varsa kazancı varsa gibi kritere göre evlenen erkeklerin etkisi oluyor bu boşanmalardaHic bir şeyi normallestirmiyorum. Kavgalar iki taraflıdır. Ben kalkıp konu sahibi için demedim. Yazdığım yorumu gerçekten düşünerek okusaydınız bu kanaate varmazdınız. Psikolojik baskı nedir hakaret nedir çok iyi biliyorum. Ama insani buna sürükleyen şahıslara ne demeli. (Konu sahibi konu dışı) bi insan durup dururken hakaret eder mi veya gidip döver mi. Bunu anlatıyorum tabi anlamak istersen. Vay bana bunu dedi. Hımmm ssende ona şunu de. Ee al sana kavga ,al sana cinayet. Ben kadın milleti kessin sesini kırsın dizlerini otursun demiyorum. Ama bi bakin yok ben ayaklarımin üstünde duruyorum kimse bana laf edemez diyen iki laf duyunca basıyor boşanmayı. Neyse ya devam edin. Sonra da evliliklerin yarısından fazlası boşanıyor desinler. Tabi derler. Haklilar. Devam edin.
bende öyle düşünüyorum kadınlar para kasası eskiden erkek için öyle idi parayı elinde tuttuğu için kadınlar ücretli işlerde kolay çalışıp kazanma fırsatı olmadığı için katlanmak zorunda kalıyordu.gidecek bir yeri yoktu.yani erkeklerin bu zihniyeti kadınlara öğretildi,kadınların bu zihniyeti de erkeklere(erkekler çalışma fırsatı olsa bile kısa yoldan hazır para sahibi olma derdine düştüler).eskiden erkek evini geçindiremiyorsa, ailesi ile ilgilenmiyorsa adamdan sayılmazdı. şimdi her taraf olgunlaşmayan kolaycı ergen kafalı erkekler.kendileine bakan geliştiren(aşırı bakmasada olur parası olsun yeter diyenleri de var) ayakları üzerinde duran ruhu aç kadınlar. ile oluşan yuvalar.saygı olmadığı için erkekler ergenleştikçe ergenleşiyor.kadınlar otoriterleştikçe otoriterleşiyor.etrafta bir sürü baba olamayan erkek,ilk zorlukta elindeki imkanlarla kaçmaya uğraşıyor.sonra babasını sallamayan evlatlar.malesef şimdiki genclik bire için yorgan yakıyor kimsenin kimseye tahammülü kalmadı ama eminim ki konu sahibi tek bi laf yüzünden bosanmıyor bardak dolup tasmıştır öncesi vardır bilemiyorum ama bi konuda haklısın herkes kadın veya erkek çok çabuk vazgeçiyor yuvasından oysa bir kişinin yuvası yıkılırken arşı ala titrermiş derler büyüklerimiz bilmiyorum ama 25 yas altı gençler bi günde aşık olup bi günde evlenip bi günde de boşanıyor genelleme yapmak istemem kesinlikle ama bu böyle eskiden annelerimiz babalarımız yuvam var çocugum var diye sabreder oluruna bakar yıkmazmış yuvasını bi kilim bi yorgan yeter miş şimdi evler tıka basa dolu eşlerin ikiside kazanıyor ama mutsuz ve doyumsuzlar biraz gerikafalılıkla suçlanacagım belki ama vasıfsız yani universte yada önlisans diploması olmayan hayatı boyunca çalışmamış ama bi işe girince bunu koz olarak kullanan kadınların da kadınları artık para kasası ve eger işi varsa kazancı varsa gibi kritere göre evlenen erkeklerin etkisi oluyor bu boşanmalarda
Canım yorumlarına tamamen katılıyorum. Benim de az çok anlatmak istediklerim buydu. Bu arada benim yas 19 ama eminim ki bir çok insandan daha olgun düşünüyorum çünkü görüyorum. Gördüklerimi değerlendiriyorum. Diyorum ya madem iki laf â evden çok git yok şöyle yap boyle yap diyenler devam etsin ya. Konu sahibine kızmadım veya yaptığına herhangi yorum yapmadım. Ama işin diğer tarafı burada o kadar gereksiz konular açılıyor ki . Belki de hemen çözülecek bi olayı burda insanlar gaz vererek büyütüyor yazık açan konu sahibide etkilenip belki de rest çekiyor. Tabiri caiz se biri öte git dese buraya konu açıyorlar sonra büyüyor. Neyse canım dediğim gibi kafalarına gore takılsinlar.malesef şimdiki genclik bire için yorgan yakıyor kimsenin kimseye tahammülü kalmadı ama eminim ki konu sahibi tek bi laf yüzünden bosanmıyor bardak dolup tasmıştır öncesi vardır bilemiyorum ama bi konuda haklısın herkes kadın veya erkek çok çabuk vazgeçiyor yuvasından oysa bir kişinin yuvası yıkılırken arşı ala titrermiş derler büyüklerimiz bilmiyorum ama 25 yas altı gençler bi günde aşık olup bi günde evlenip bi günde de boşanıyor genelleme yapmak istemem kesinlikle ama bu böyle eskiden annelerimiz babalarımız yuvam var çocugum var diye sabreder oluruna bakar yıkmazmış yuvasını bi kilim bi yorgan yeter miş şimdi evler tıka basa dolu eşlerin ikiside kazanıyor ama mutsuz ve doyumsuzlar biraz gerikafalılıkla suçlanacagım belki ama vasıfsız yani universte yada önlisans diploması olmayan hayatı boyunca çalışmamış ama bi işe girince bunu koz olarak kullanan kadınların da kadınları artık para kasası ve eger işi varsa kazancı varsa gibi kritere göre evlenen erkeklerin etkisi oluyor bu boşanmalarda
kv de hiç çalışmamış dantel bile yapmaz kp der getirirse yer getirmezse yemez ama bana kaç kere oglum çalışıyor sen yiyorsun azcık destek olayım demiyorsun dedi bende evin erkegi oysa o çalıssın anne hep diyorsun erkek adam diye dedim susup kaldı şimdi malesef kadın çalışmazsa kötü oluyor para yşiyici oluyor eskiden erkekler bundan ar duyarklar 2 işte birden çalışır yine hanımlarından para almazlardıbende öyle düşünüyorum kadınlar para kasası eskiden erkek için öyle idi parayı elinde tuttuğu için kadınlar ücretli işlerde kolay çalışıp kazanma fırsatı olmadığı için katlanmak zorunda kalıyordu.gidecek bir yeri yoktu.yani erkeklerin bu zihniyeti kadınlara öğretildi,kadınların bu zihniyeti de erkeklere(erkekler çalışma fırsatı olsa bile kısa yoldan hazır para sahibi olma derdine düştüler).eskiden erkek evini geçindiremiyorsa, ailesi ile ilgilenmiyorsa adamdan sayılmazdı. şimdi her taraf olgunlaşmayan kolaycı ergen kafalı erkekler.kendileine bakan geliştiren(aşırı bakmasada olur parası olsun yeter diyenleri de var) ayakları üzerinde duran ruhu aç kadınlar. ile oluşan yuvalar.saygı olmadığı için erkekler ergenleştikçe ergenleşiyor.kadınlar otoriterleştikçe otoriterleşiyor.etrafta bir sürü baba olamayan erkek,ilk zorlukta elindeki imkanlarla kaçmaya uğraşıyor.sonra babasını sallamayan evlatlar.
Hic bir şeyi normallestirmiyorum. Kavgalar iki taraflıdır. Ben kalkıp konu sahibi için demedim. Yazdığım yorumu gerçekten düşünerek okusaydınız bu kanaate varmazdınız. Psikolojik baskı nedir hakaret nedir çok iyi biliyorum. Ama insani buna sürükleyen şahıslara ne demeli. (Konu sahibi konu dışı) bi insan durup dururken hakaret eder mi veya gidip döver mi. Bunu anlatıyorum tabi anlamak istersen. Vay bana bunu dedi. Hımmm ssende ona şunu de. Ee al sana kavga ,al sana cinayet. Ben kadın milleti kessin sesini kırsın dizlerini otursun demiyorum. Ama bi bakin yok ben ayaklarımin üstünde duruyorum kimse bana laf edemez diyen iki laf duyunca basıyor boşanmayı. Neyse ya devam edin. Sonra da evliliklerin yarısından fazlası boşanıyor desinler. Tabi derler. Haklilar. Devam edin.
Hala dedigimi anlamamak da ısrar ediyorsunuz galiba. Erkek şiddet uygulasın biz susalım oturalım demiyorum. Hala ısrar la bundan bahsediyorsunuz. Ortada o kadar çok aaa bana bunu dedi diye cazgır çıkaran kadın var ki kusura bakma savunamayacağım bunları. Diyorum ya siz devam edin. Kimse laf edemez sizin gibilere. Çünkü paranız var . Karşıdaki erkek kusursuz olmalı öte git bile dememeli. Deyince boşanın. Ne de olsa ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz. Anlamaktan yoksun olmaya da devam edin. Siz çok kusursuzsunuz. Burda bana resmen erkekleri savunduracaksiniz. Yok artik.Eee savunuyorsunuz, hatta son cumlelerinizle direkt savunmussunuz iste. Ne yapalim? Evlilikler devam etsin diye hep alttan alan taraf mi olalim? Hakaretlere goz mu yumalim? Evlilik her sey mi? Hakaret yiyecegime ceker giderim varsin bosandi desinler. Ben bu dunyaya birey olarak geldim. Evleneyim de evli desinler diye degil. Tabi ki butun kavgalar karsiliklidir. Biz de cikip durduk yere karsisindaki insani delirten kadinlara oh iyi yapmissin demiyoruz. Ama bu ulkede egemen bir erkek siddeti var, bunu kimse inkar edemez. Bu siddet (fiziksel veya psikolojik) aman bir kereden ne olur, aman bir taraf alttan almali diyen kadinlar yuzunden bu hale geldi. Neden biliyor musunuz cunku sizin gibi dusunen kadinlar bu bilincaltiyla erkek evlat yetistiriyor. Bu kisir donguyu kirmak icin bir seyler yapmak lazim. Mesela gerizakali sozune alttan alma, burnunu surt bir daha sana hakaret edemesin demek gibi. Vay herkesler bosaniyor demekle bir adim ileriye gidemiyoruz. Bosansinlar efendim eger kadin olarak hep hakarete ugrayacaksak hep ezileceksek bosanalim, kisiligimizi, ruh sagligimizi kaybedecegimize arkamizdan bosandi desinler!
Konu sahibinden bagimsiz, sizin cevaplariniza binaen yazdim.
Evet haklı olduğum bir çok konuyu burda sıralasam ne sayfa yeter ne zaman. Böyle olmasi gerekiyordu zaten her kavganın sonu bosarim ! Di oldu da işte bosuyorda. Ama keşke ben de yaşadığım şeylere katlanmayip yıllar önce tek celsede bosansaydim diyorum. Akıllı adammis kullandı bekarlık borçlarını kapattirdi tam düze çıktı hakaretler başladı. Işte geldim sonuna uzulmuyorum ama. Oğlumun yüzünü geçin tirnagini göremez artık
kendi ayaklarinizin uzerinde duramadiginiz icin mi cekiyorsunuz ya da cekene bu yuzden mi cwk diyorsunuz. Vallahi beni anlamayan sizsiniz. Evet ben kendi ayaklarimin uzerinde duruyorum, 25 yasindayim. Bugune kadar disimle tirnagimla calistim geldim bu yerlere tabiki kendimi ezdirmeyecegim. Ama ben uzayda yasamiyorum bu ulkede benim kadar sansli olmayan, sansini yaratabilecek duruma bile sahip olmayan tonlarca kadin var. Onlarin jeden katlandigini anlayabiliyorum. O kadar burjuva degilim yani bende bu halkla buyudum. Bu klnuda kadina sus cek demektense devlete kadina yardim et, imkani olmayan kadina sahip cik diyorum. Neden Avrupali kadin cekmek zorunda kalmiyor da Turk kadini cekiyor bunu dusunmek lazim. Neyse konu cok baska yere gidecek. Birbirimizi de pek anlamiyoruz zaten. Ben hakareti kabul etmiyorum, kadinlarin da kabul etmemesi gerektigini dusunuyorum. Yoksa zaten evlilik dediginiz sey alttan alarak yurutuluyor ama alttan alinacak sey var alinmayacak sey var.Hala dedigimi anlamamak da ısrar ediyorsunuz galiba. Erkek şiddet uygulasın biz susalım oturalım demiyorum. Hala ısrar la bundan bahsediyorsunuz. Ortada o kadar çok aaa bana bunu dedi diye cazgır çıkaran kadın var ki kusura bakma savunamayacağım bunları. Diyorum ya siz devam edin. Kimse laf edemez sizin gibilere. Çünkü paranız var . Karşıdaki erkek kusursuz olmalı öte git bile dememeli. Deyince boşanın. Ne de olsa ayaklarınızın üstünde duruyorsunuz. Anlamaktan yoksun olmaya da devam edin. Siz çok kusursuzsunuz. Burda bana resmen erkekleri savunduracaksiniz. Yok artik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?