- Emoji Skoru
- 33.205
- Puanlar
- 548
- Konu Sahibi Cancancan333
-
Şahsen senin yerinde olsam paramı kocama vermem. Tamam iş saatleri senden uzun olabilir ama sonuç olarak senin yükün daha fazla.Çünkü değişmesi için hayatı paylaşmak için elimden geleni yaptım ama değişmiyor
Çalışan biri olduğun için adamın sana " paran var mı?" diye sorması gerekmez. Ha olur da paraya sıkıştın, o zaman çekinmeden kocandan isteyebilirsin. Ama ev işleri konusunda haklısın, yük tamamen senin üstünde olmamalı.Bu konuyu kocanla konuş, anlaşın. Konuşmazsan adamın nereden haberi olacak?Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Not: Ev hanımı evli bir arkadaşım alma o alsın diyor sen niye alıyorsun diyor
Doğru diyorsunuz da peki ucu para muhabbetine dayanmadan nasıl anlatılabilir bir erkeğe, öneriniz nedir bu konuda? Benim arkadaşım böyle çözüme ulaşabilmişti ancak. Ne yapsa kocasının onurunu kırmadan halledebilirdi?ben en buyuk kavgaları da eden bırıyım
bır erkegın kırk kere anlatsan anlamayacagını da cok ıyı bılırım ki annem 40 sene sonra babamı bosadı
ben 2 kez evlendım vs vs
ben dıyorum ki, bır konuda sıkayet sıtem ya da kavga dahı edılırken; namus
ve parasal ıfadeler kullanılmamalı
cunku bu ıkı ıfade, sevıyeyı bozar ılıskıye zarar verır . saygıyı yok eder
Markette falan ödeme yapmıyorum artıkEşimin birçok kartı var birini aldım. Yemek kartını da aldım. Alışveriş ve ev işlerini ben hallediyorum, çocukların da sorumluğu bende. Eşim çok yoğun çalışıyor. Ev işi beklersem duman oluruz. O kazansın yeter diyorum (yatırım tavsiyesi değildir) eşim paran var mı yok mu diye sorar nakit istemek için o danakit akışını da ben sağlıyorum. Kreş, kurs ödemeleri vs de bende. Eşimi beklesem hiçbir ödeme zamanında olmaz. Fatura akışını otomatik ödeme yaptı Allah'tan yoksa sıkıntı. Para eksiğim yok, harcadığımın hesabı sorulmaz. Ama oturup bütçe için hesap yapıyoruz o ayrı. Yatırımlardan haberim var kendi adıma da eşim adına da birikim yapıyoruz oralar karışık biraz.
Pazara çok gidiyordum. Baktım benim parada düşüş var yettiremiyorum pazar alışverişini azalttım. Marketten eşimin kartıyla alıyorum hep
Para hesabı yapılan senin paran benim param durumları saçma geliyor bana bilemiyorum. Tabii birbirine koşulsuz şartsız güvenme ve şeffaf olmak çok önemli. Paranız yoksa isteyin. Mesela kredi ödemelerim vardı o ay param bitti adamın aklına gelmiyor para gönder dedim gönderdi. Net bir şekilde para gönder, yetmiyor diyeceksiniz.
eee zaten ayırıyormussunuz kendınıze, adam sıze paran var mı dıye nıye sorsun ki
ha ıhtıyac olur ve karsılamak ıstemez, orası baska...
bız herseyı ortaya koyarız ama yıne de sormayız bırbırımıze. kımın kalmadıysa, o soyler zaten ve hallederız ...
ev hanımı ya da calısan farketmez, kımse kımsenın kolesı degıl . arkadasına da pes dedım, sonra kaynanalar dıyor kı ıste, ohhh oglumun parasını yıyor dıyor gelınler ıcın. sacma sacma. erkege bankamatık gozuyle bakılınca, bu annelere de laf dusuyor boyle.
evet dınımızde de erkek evıne bakmak zorunda , kadının altınına da maasına da el suremez. zorla alamaz. ama zaten zorla almıyor adam. calısan bır kadınla evlenmıs kı, daha rahat maddıyat olsun cıft gelır olsun bırıkım olsun, tatıller olsun vs dusunmus ... ya da daha az borcla evlenmek gıbı.
vermek zorunda degılsınız ama bu bır hayatsa, ortak bırlıkte karsılamak kadar dogru bır sey de yok tabi ki.
kaldı ki ben de şunu derim mesela: anne baba cocuguna bakmak zorundayken, ben mesela 10 sene aılemın kırasını bıle odedım. eee aılemleylen calısıyorsam, calıstıgımı da aıleme harcıyorsam, evlenınce nıye esımle paylasmıyorum degıl mı
Birden fazla eş alma gibi bişey mi bahsettiğiniz? Öyle ise çok alakasız bir örnek olmuş olur.Dini yorumlar yasak ama dinimize dayanarak vermek zorunda değilim diyen kadınlar (lafim asla size değil) dinimizin erkeklere sunduğu farklı haklari göz önünde bulunduruluyorlardir umarim.
Birden fazla eş alma gibi bişey mi bahsettiğiniz? Öyle ise çok alakasız bir örnek olmuş olur.
Oda alakasız ama olsunFazla alakasiz değil aslinda. Iyi aklima getirdiniz, unutmuşum :)
Ben daha çok Nisa, 4/34 gibi sureleri düşünmüştüm - eşitlik konusunda :)
Neyse, dini yorumlar yasak olduğu için fazla derine inmeyelim.
Evlilik ici türk kanunlari geçerli olduğu için dini açıdan yorumlamak gereksiz
Oda alakasız ama olsun
Ben hallediyorum derken karttan işte. Kreşi de babaya ödetirdim de unutur beni elalemle yüz göz ederMarkette falan ödeme yapmıyorum artıkeşim benden gayet fazla kazanıyor, ee ben hem çalışıyorum hem ev işi, çocuk derken daha çok yoruluyorum. Bu kadar emeğin bir karşılığı olmalı bence.
Önceden kreş ücretini de ben ödüyordum, bu sene ilk okula baslayacak kolej ücretini babası olarak ödemesini bekliyorum meselao kadar yıldan sonra kocamın parasına acimayi bıraktım, kendime pozitif ayrımcılık yapıyorum
Bizde benim maaşım kendime eşimin maaşı ev giderlerine şeklinde oluyorMerhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Not: Ev hanımı evli bir arkadaşım alma o alsın diyor sen niye alıyorsun diyor
Gerçekten kabus gibi bi yorum kendi maaş kartınıda vermişyorumunuzu okurken oturduğum yerde sinir oldum
yardım yardım yardım yardım..
neden yardım ?
neden "iş bölümü" yapmak yerine erkeğin "yardım"ıyla yetiniyorsunuz merak ettim.
üstelik karşınızdaki adam kendi işini de görmeye alışkın birisi ?
ben çok üzülüyorum sizin gibi kadınlara ya. hem maaş kartınızı vermişsiniz hem de bir işin ucundan tutması "yardım"ın ötesine geçmiyor (ki iş bölümü olması gerekirdi, yardım değil) hem de bazen bunu ağzınızla istemek zorunda kalıyorsunuz.
oldu ya kadın hem maaş kartını versin hem ev işini yüklensin, hem de zorlandığında karşısındaki kişi kendisini adam yerine koysun diye "ben de bu eve para getiriyorum" diye açıklama yapsın...
hiçbir kadın bu muameleyi hak etmiyor, yerinizde olmak istemezdim. köle misiniz ayol ? maaş kartı vermek ayrı fecaat zaten.
E anlatiyor siz neden kontrol etme ihtiyaci hissediyosunuz o sizin harcamalarinizi kontrol ediyormu etse ne hissedersiniz siz guvenmiyorsunuz demekki bu sekilde cocuk gibi kontrol olmaz aranizda harcamalari paylasirsiniz birikiminizi belirlersiniz paylasirsiniz size sen harcama o harcasin diye akil verenlere cok kulak asmayin ev isi paylasimini gozden gecirin yada temizlikci ucretini o versin her hafta temizlikci alin vs vsCanım kartı ben de olmadığı için tam göremiyorum soruyorum her ay nereye ödeme yaptın diye anlatıyor göstereyim ister diyor falan ama hep nasıl takip edicem ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?