ÇİFT MAAŞLI OLANLAR?

Ben bir miktar ayırıp maaşın büyük bölümünü eşime yollarım. O ödemeleri yapar. Artarsa altın alır. Genelde fiziki altın, hatta ajda bilezik. Evin tüm alışveriş yükü eşimde. Çocuğu al bırak, parka götür, dışarıyla ilgili tüm işler eşimde. Ev işlerinin üçte ikisi bende, üçte biri onda. Yaptığı şeyler balkon yıkamak, ev süpürmek, yemek yapmak falan. Bunlar da hep değil tabii ki. Eşim haftada bir temizliğe abla gelmesinden yana ama ben kıyamıyorum paraya bu ara, çünkü doğum iznindeyim, tek maaştık bu sene. 3-4 haftada bir çağırıyorum. Bu arada ben kredi kartımı kapattırdım. Eşimde iki tane vardı. Birini ben kullanıyorum. Ödemelerini eşim hallediyor.
 
Belki eşinizin aklına ev işi yapmak gelmiyordur,malesef bazı aileler erkeğe bu alışkanlığı kazandırmıyor. Söylenerek de bu alışkanlığı kazandıramazsınız,tam tersi savunmaya geçer siz suçlayınca. Yavaş yavaş görev verin ama şu şekilde hayatım ben bulaşıkları yerleştiriyorum sen de evi süpür sonra beraber kahve içeriz gibi. Yqada yemekten sonra sen bulaşık işini hallet ben bi banyoyu temiliyeyim gibi onu görevlendirin. Ama sen iş yapmıyorsun ,niye aklına gelmiyor diye söylenmeden ya da yaptıklarını eleştirmeden. Mükemmel olmayıversin takılmayın önce iş alışkanlığı gelişsin,sonra daha iyi yapmayı öğrenir.
Para için de böyle bir beklentiniz varsa söyleyin ,sormadığında beni önemsemediğini düşünüyorum deyin. Kimse biz istemeden isteklerimizi bilemez. Bana kalırsa maaşınız var, sormasına gerek yok ihtiyaç olursa sizin zaten söyleyebilmeniz lazım sonuçta yabancı değil
 
Karı koca aynı işi yapıyor, aynı parayı kazanıyorsa tam anlamıyla bir görev dağılımı, gelir gider düzeninden bahsedilebilir ama onun haricinde birinin is yükü ağırsa bu daha çok erkekler oluyor, kadin evle daha çok ilgilenebilir bu durumda maddi meseleler tamamen ortak olmaz. Her evlilikte dengeler değişir bu yüzden.
Ben erkeğin her koşulda maddi olarak daha çok sorumluluk hissetmesinden, almasından yanayım zaten. Kadın çalışın, çalışmasin bari bunu tam olarak sorumluluk edinsinler. Ev işi yapsalar dahi program, ayrıntı yine kadında oluyor. Çocuk varsa da yine öyle özellikle belli bir yaşa kadar kadın da çok sorumluluk aliyor. Maddi meselelerde kadının kafası rahat olsun en azından.
 
Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Not: Ev hanımı evli bir arkadaşım alma o alsın diyor sen niye alıyorsun diyor
Çalışan biri olduğun için adamın sana " paran var mı?" diye sorması gerekmez. Ha olur da paraya sıkıştın, o zaman çekinmeden kocandan isteyebilirsin. Ama ev işleri konusunda haklısın, yük tamamen senin üstünde olmamalı.Bu konuyu kocanla konuş, anlaşın. Konuşmazsan adamın nereden haberi olacak?
 
ben en buyuk kavgaları da eden bırıyım

bır erkegın kırk kere anlatsan anlamayacagını da cok ıyı bılırım ki annem 40 sene sonra babamı bosadı

ben 2 kez evlendım vs vs

ben dıyorum ki, bır konuda sıkayet sıtem ya da kavga dahı edılırken; namus


ve parasal ıfadeler kullanılmamalı

cunku bu ıkı ıfade, sevıyeyı bozar ılıskıye zarar verır . saygıyı yok eder
Doğru diyorsunuz da peki ucu para muhabbetine dayanmadan nasıl anlatılabilir bir erkeğe, öneriniz nedir bu konuda? Benim arkadaşım böyle çözüme ulaşabilmişti ancak. Ne yapsa kocasının onurunu kırmadan halledebilirdi?
 
Eşimin birçok kartı var birini aldım. Yemek kartını da aldım. Alışveriş ve ev işlerini ben hallediyorum, çocukların da sorumluğu bende. Eşim çok yoğun çalışıyor. Ev işi beklersem duman oluruz. O kazansın yeter diyorum (yatırım tavsiyesi değildir) eşim paran var mı yok mu diye sorar nakit istemek için o da 🤦🏻 nakit akışını da ben sağlıyorum. Kreş, kurs ödemeleri vs de bende. Eşimi beklesem hiçbir ödeme zamanında olmaz. Fatura akışını otomatik ödeme yaptı Allah'tan yoksa sıkıntı. Para eksiğim yok, harcadığımın hesabı sorulmaz. Ama oturup bütçe için hesap yapıyoruz o ayrı. Yatırımlardan haberim var kendi adıma da eşim adına da birikim yapıyoruz oralar karışık biraz.
Pazara çok gidiyordum. Baktım benim parada düşüş var yettiremiyorum pazar alışverişini azalttım. Marketten eşimin kartıyla alıyorum hep 🌝
Para hesabı yapılan senin paran benim param durumları saçma geliyor bana bilemiyorum. Tabii birbirine koşulsuz şartsız güvenme ve şeffaf olmak çok önemli. Paranız yoksa isteyin. Mesela kredi ödemelerim vardı o ay param bitti adamın aklına gelmiyor para gönder dedim gönderdi. Net bir şekilde para gönder, yetmiyor diyeceksiniz.
Markette falan ödeme yapmıyorum artık 😅 eşim benden gayet fazla kazanıyor, ee ben hem çalışıyorum hem ev işi, çocuk derken daha çok yoruluyorum. Bu kadar emeğin bir karşılığı olmalı bence.
Önceden kreş ücretini de ben ödüyordum, bu sene ilk okula baslayacak kolej ücretini babası olarak ödemesini bekliyorum mesela 😂 o kadar yıldan sonra kocamın parasına acimayi bıraktım, kendime pozitif ayrımcılık yapıyorum
 
eee zaten ayırıyormussunuz kendınıze, adam sıze paran var mı dıye nıye sorsun ki

ha ıhtıyac olur ve karsılamak ıstemez, orası baska...

bız herseyı ortaya koyarız ama yıne de sormayız bırbırımıze. kımın kalmadıysa, o soyler zaten ve hallederız ...

ev hanımı ya da calısan farketmez, kımse kımsenın kolesı degıl . arkadasına da pes dedım, sonra kaynanalar dıyor kı ıste, ohhh oglumun parasını yıyor dıyor gelınler ıcın. sacma sacma. erkege bankamatık gozuyle bakılınca, bu annelere de laf dusuyor boyle.

evet dınımızde de erkek evıne bakmak zorunda , kadının altınına da maasına da el suremez. zorla alamaz. ama zaten zorla almıyor adam. calısan bır kadınla evlenmıs kı, daha rahat maddıyat olsun cıft gelır olsun bırıkım olsun, tatıller olsun vs dusunmus ... ya da daha az borcla evlenmek gıbı.

vermek zorunda degılsınız ama bu bır hayatsa, ortak bırlıkte karsılamak kadar dogru bır sey de yok tabi ki.

kaldı ki ben de şunu derim mesela: anne baba cocuguna bakmak zorundayken, ben mesela 10 sene aılemın kırasını bıle odedım. eee aılemleylen calısıyorsam, calıstıgımı da aıleme harcıyorsam, evlenınce nıye esımle paylasmıyorum degıl mı

Dini yorumlar yasak ama dinimize dayanarak vermek zorunda değilim diyen kadınlar (lafim asla size değil) dinimizin erkeklere sunduğu farklı haklari göz önünde bulunduruluyorlardir umarim.
 
Dini yorumlar yasak ama dinimize dayanarak vermek zorunda değilim diyen kadınlar (lafim asla size değil) dinimizin erkeklere sunduğu farklı haklari göz önünde bulunduruluyorlardir umarim.
Birden fazla eş alma gibi bişey mi bahsettiğiniz? Öyle ise çok alakasız bir örnek olmuş olur.
 
Ev işleri ve çocuk bakımı konularında meslektaşıyla evli olmayan öğretmenler çok zorlanıyor. kendimden biliyorum 😂 askerlerin kazancını bilemiyorum ama sana ek kart çıkartıp market ve manav alışverişini karşılamasını isteyebilirsin.
 
Ben evlenmeden açık açık konuştum benden tam olarak bi ev hanımı beklememesi gerektiğini söyledim ki benimki 31 yaşında 17 yaşından beri ailesiyle aynı şehirde olmasına rağmen ayrı evde yaşıyor ve az çok gözlemledim. Ama ben bir iş yaparken arkamda biri olduğu zaman sinir olurum evde temizlik yaparken de öyle kendim yapsam daha az yorulurum derim anneme o ben süpüreyim sen sil der çekil ben hepsini yaparım derim. Elim de temizlik konusunda pratiktir ama cam silmem ütü yapmam 😂 annem de öyle babam mutfağa girdiği an sinir olur tıkır tıkır ama gerektiği zaman yapar yemek. Sofrayı kaldırır makine boşaltır evi dağıtmaz cam siler. Annem çalışmıyor ama çalıştığı olmuş. İlk evlerini aldıkları zaman annem çalışmış. Çalıştığı zamanlarda da baban Parama karışmazdı ben eve harcardım kendime harcardım baban borcunu öderdi der. Babam iş kurduğunda da çalışmış yine babam dükkanı döndürene kadar annem yine eve bakmış. Ama hep kısa süreli yani 48 yaşındaki 6 sene çalışmış sadece. Ben eşime söylüyorum onun iş kurma ihtimali var. Ben eve bakarım sen masrafları ödersin diyorum şimdi arabam var arabamı bile satarım mesela. Ama eşim çoraplarını yere atan koltuğa oturup benden hizmet bekleyen biri olsa kendi parasını kendine ayıran biri olsa bunu assssla yapmam büyük konuşmak gibi olmasın. Görüyorum çevremde kadın erkek çalışıyor ama ev işlerine gelince asla o eşitlik yok kadınlar hep daha fazla yoruluyor. Baksan kadının parasıyla her şey yapılıyor ama
 
Birden fazla eş alma gibi bişey mi bahsettiğiniz? Öyle ise çok alakasız bir örnek olmuş olur.

Fazla alakasiz değil aslinda. Iyi aklima getirdiniz, unutmuşum :)
Ben daha çok Nisa, 4/34 gibi sureleri düşünmüştüm - eşitlik konusunda :)
Neyse, dini yorumlar yasak olduğu için fazla derine inmeyelim.
Evlilik ici türk kanunlari geçerli olduğu için dini açıdan yorumlamak gereksiz
 
Fazla alakasiz değil aslinda. Iyi aklima getirdiniz, unutmuşum :)
Ben daha çok Nisa, 4/34 gibi sureleri düşünmüştüm - eşitlik konusunda :)
Neyse, dini yorumlar yasak olduğu için fazla derine inmeyelim.
Evlilik ici türk kanunlari geçerli olduğu için dini açıdan yorumlamak gereksiz
Oda alakasız ama olsun 😃
 
Markette falan ödeme yapmıyorum artık 😅 eşim benden gayet fazla kazanıyor, ee ben hem çalışıyorum hem ev işi, çocuk derken daha çok yoruluyorum. Bu kadar emeğin bir karşılığı olmalı bence.
Önceden kreş ücretini de ben ödüyordum, bu sene ilk okula baslayacak kolej ücretini babası olarak ödemesini bekliyorum mesela 😂 o kadar yıldan sonra kocamın parasına acimayi bıraktım, kendime pozitif ayrımcılık yapıyorum
Ben hallediyorum derken karttan işte. Kreşi de babaya ödetirdim de unutur beni elalemle yüz göz eder 😅😅
 
Evlilikte senin paran, benim param olayı biraz tuhaf geliyor bana. Evlilik birliği her şeyin ortak olması demek benim için. Bilemiyorum belki ben yanlış düşünüyorumdur. Bizde kendi masrafım dışında hiç bir masrafı ben ödemiyorum. Ama maaşımı aldığımda kredi kartımı ödeyip gerisini eşime gönderiyorum. O kira, fatura vs hallediyor. Harçlık ayırıyorum ama onun dışında sürekli sorar nakdin var mı diye. Şehir dışına gittiği zamanda yoklar, olsa bile ekstra bırakır.
Ev işlerinde o yemek işine karışmaz, ben ütü işine karışmam. Geri kalan her şeyi ortak yaparız. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla anne evinde yapmayan kendi evinde de yapmaz denilmiş ama bizde öyle olmadı. Annesinin evinde eline ütü almamıştı ama şimdi her şeyini kendisi ütülüyor. Yine annesinin evinde her gün 3 çeşit yemek olurdu ama şimdi öyle değil ve hiç neden böyle değil diye de sormadı. Ne yapılırsa teşekkür eder. Ama biz bunların hepsini konuşmuştuk evlenmeden önce. Belki biraz onun etkisi olabilir.
 
Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Not: Ev hanımı evli bir arkadaşım alma o alsın diyor sen niye alıyorsun diyor
Bizde benim maaşım kendime eşimin maaşı ev giderlerine şeklinde oluyor😄 yani market,fatura,kredi eşimde. Herkes kendi kredi kartını öder, arabanın giderlerinide eşim öder ben sadece kullanırken benzin biterse benzin alırım(genelde araba bende) ,anlık market ihtiyacı, kızıma oyuncak kıyafet yada kendimize eve beğendiğim şeyler vs bunları ben alırım. Yani ev geçindirmese hayati kalemler eşimde bende daha çok keyfi harcamalar ve birikim var. Eşimle nöbetli çalışanız ve izin günlerimizde ve işlerini ortak yaparız bazen ikimizde tembelleşiriz yardımcı ablamızı sık çağrırız🙈😄 açıkcası görevlendieme gibi aylık evde olmasa tabiki ben alırdım herşeyi evde eşiniz yokken market yapmanız gelen faturayı ödemeniz normal değil mi?
 
yorumunuzu okurken oturduğum yerde sinir oldum
yardım yardım yardım yardım..
neden yardım ?
neden "iş bölümü" yapmak yerine erkeğin "yardım"ıyla yetiniyorsunuz merak ettim.
üstelik karşınızdaki adam kendi işini de görmeye alışkın birisi ?
ben çok üzülüyorum sizin gibi kadınlara ya. hem maaş kartınızı vermişsiniz hem de bir işin ucundan tutması "yardım"ın ötesine geçmiyor (ki iş bölümü olması gerekirdi, yardım değil) hem de bazen bunu ağzınızla istemek zorunda kalıyorsunuz.
oldu ya kadın hem maaş kartını versin hem ev işini yüklensin, hem de zorlandığında karşısındaki kişi kendisini adam yerine koysun diye "ben de bu eve para getiriyorum" diye açıklama yapsın...
hiçbir kadın bu muameleyi hak etmiyor, yerinizde olmak istemezdim. köle misiniz ayol ? maaş kartı vermek ayrı fecaat zaten.
Gerçekten kabus gibi bi yorum kendi maaş kartınıda vermiş😄 eşim evdeyken kargolarım yığılmış bende işteydim bana diyo bu evde bi ben mi garibanım sen AB , ben hindistan ekonomisinde yaşıyoruz nerdeyse beni vergiye bağlayacaksın😂
 
Benim eşim 3 vardiya çalışıyor, şu anda ben bebeğimden dolayı çalışmıyorum.
Çalışırken de eşimin kredi kartı bendeydi , ihtiyacım olan her şeyi arabama yakıt da dahil eşimin kartından alıyordum.
O zaman eşim benden daha az alıyordu , ay sonunda ihtiyaç olursa ben ona takviye yapıyordum. Kalanı da kafama göre biriktiriyordum.
Şimdi de kredi kartı bende . Bir kez “ne aldın diye sordu kadınlara ne aldın diye sorulmaz ne almak istersin” diye sorulur dedim bir daha da sormadı 😄😄😄😄
Ev işlerini de hep beraber yaparız.
 
Canım kartı ben de olmadığı için tam göremiyorum soruyorum her ay nereye ödeme yaptın diye anlatıyor göstereyim ister diyor falan ama hep nasıl takip edicem ki
E anlatiyor siz neden kontrol etme ihtiyaci hissediyosunuz o sizin harcamalarinizi kontrol ediyormu etse ne hissedersiniz siz guvenmiyorsunuz demekki bu sekilde cocuk gibi kontrol olmaz aranizda harcamalari paylasirsiniz birikiminizi belirlersiniz paylasirsiniz size sen harcama o harcasin diye akil verenlere cok kulak asmayin ev isi paylasimini gozden gecirin yada temizlikci ucretini o versin her hafta temizlikci alin vs vs
 
X