- 11 Aralık 2018
- 39.552
- 245.035
- Konu Sahibi Cancancan333
Evlilikten mi bahsetiliyor satış sözleşmesinden mi anlamadım
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hayat müşterek kafasında olmak lazım, bı de karşılıklı sevip sayinca her şey halloluyor, varsın ev pis olsun nolacak...amannnn 2 tane buldum
ikisi de pinti çıktı, arkadaşım :)))))
şaka bir yana bazı yorumlara da katılıyorum herkesin eşi, işi, geliri, borcu... kısacası hayatının dinamiği farklı, herkes doğru olanı uygulayamıyor hayatında ama benim takıldığım konu; ben cok ev ısı yapıyorum dıye maasımdan vermem , ya da az verırım dusuncesı
ne kadın ne erkek bu kafada olmamalı....
Bizde de durum aynı, eşim geçen gelmiş yırtık çorabını gösteriyor, evlendim evleneli fakirim diyor ( şaka yapıyor tabiki , şimdi ciddi ciddi yorum yapan çıkar )Gerçekten kabus gibi bi yorum kendi maaş kartınıda vermiş eşim evdeyken kargolarım yığılmış bende işteydim bana diyo bu evde bi ben mi garibanım sen AB , ben hindistan ekonomisinde yaşıyoruz nerdeyse beni vergiye bağlayacaksın
Kocanızı fena alıştırmışsınızBen memurum, eşimin kendi işi. Benim çalışma saatlerim 8.30-17.30, eşim genelde 9.30 gibi iş yerini açar ve eve en erken 21.00 de gelir. Çocuğu kreşe götür, getir, ev temizliği, yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, çocukla ilgilenme (oyun, banyo, uyutma vs) dahil kısacası bir evde ne oluyorsa hep bende. Pazar günleri alış veriş yapıyoruz, aldıklarımızı buzdolabına yerleştirmeyi, bozulan iki salatalığı çöpe atmayı iş olarak görüyor. İş bölümü bir türlü yapamıyoruz. Eve geç geldiği için hadi yemeği ben yapıyorum diyelim, bulaşık makinesini boşaltsa ya da sabah benden sonra uyandığı için en azından kalkınca yatağı toplasa ona bile razıyım. Ama yok, yapmıyor. Hiçbir şey yapmıyor.
Sonuç; mutsuz, gözünün feri sönmüş, hiçbir şeye tahammül edemeyen çabuk sinirlenen bir insan oldum çıktım.
Para mevzusu aramızda tabi ki sorun olmuyor. Çünkü ücretsiz izinden döndüğümden beri kreş ücretini yatırıp maaşımdan bir miktar ayırıp kalanı ona havale ediyorum. Niye sorun olsun ki...
Ufak tefek şeyleri rica ederek başlayın bence. Yemek yaptıysanız çok yoruldum bulaşığı sen dizer misin, ben evi süpürürken çamaşırları makineye atar mısın gibi iş bölümü yapmaya çalışın. Kendiliğinden düşünemiyordur belki rica ettiğinizde yardım eder. Başka da bir şey gelmedi aklımaCanım evlenirken inan hiç bu konuları konuşmadık ya sadece çok yumuşak huylu olduğundan dedim yaparız ederiz her şeyi inan düğünden tut eşyalara kadar ikimiz sırtlandık yani ne bileyim yine beraber yaparız dedim daha önce bekar evinde yaşamış çok düzenli temiz diyorlardı hakkında. Ama evlenince evde yapan olunca kendini geri çekti demek
Ben fatura,aidat öderim. Kendi ihtiyacım kızımın ihtiyacı bi kısmı bende bi kısmı kocamda. Kart bilgileri bende bişey alırken alırım ordan. Market ondadır. Ne biliyim bizde hiç bunun hesabı olmadı. Ortaya karışık yaşıyoruz. Mesela arabayı ben kullanıyorum işe giderken ama o da verir yakıt parası bende koyarım.Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Not: Ev hanımı evli bir arkadaşım alma o alsın diyor sen niye alıyorsun diyor
Sizinki de abartmışBen memurum, eşimin kendi işi. Benim çalışma saatlerim 8.30-17.30, eşim genelde 9.30 gibi iş yerini açar ve eve en erken 21.00 de gelir. Çocuğu kreşe götür, getir, ev temizliği, yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, çocukla ilgilenme (oyun, banyo, uyutma vs) dahil kısacası bir evde ne oluyorsa hep bende. Pazar günleri alış veriş yapıyoruz, aldıklarımızı buzdolabına yerleştirmeyi, bozulan iki salatalığı çöpe atmayı iş olarak görüyor. İş bölümü bir türlü yapamıyoruz. Eve geç geldiği için hadi yemeği ben yapıyorum diyelim, bulaşık makinesini boşaltsa ya da sabah benden sonra uyandığı için en azından kalkınca yatağı toplasa ona bile razıyım. Ama yok, yapmıyor. Hiçbir şey yapmıyor.
Sonuç; mutsuz, gözünün feri sönmüş, hiçbir şeye tahammül edemeyen çabuk sinirlenen bir insan oldum çıktım.
Para mevzusu aramızda tabi ki sorun olmuyor. Çünkü ücretsiz izinden döndüğümden beri kreş ücretini yatırıp maaşımdan bir miktar ayırıp kalanı ona havale ediyorum. Niye sorun olsun ki...
Bu şekilde uzun vadede perişan olursun uyarmadılar deme.Ben memurum, eşimin kendi işi. Benim çalışma saatlerim 8.30-17.30, eşim genelde 9.30 gibi iş yerini açar ve eve en erken 21.00 de gelir. Çocuğu kreşe götür, getir, ev temizliği, yemek, bulaşık, çamaşır, ütü, çocukla ilgilenme (oyun, banyo, uyutma vs) dahil kısacası bir evde ne oluyorsa hep bende. Pazar günleri alış veriş yapıyoruz, aldıklarımızı buzdolabına yerleştirmeyi, bozulan iki salatalığı çöpe atmayı iş olarak görüyor. İş bölümü bir türlü yapamıyoruz. Eve geç geldiği için hadi yemeği ben yapıyorum diyelim, bulaşık makinesini boşaltsa ya da sabah benden sonra uyandığı için en azından kalkınca yatağı toplasa ona bile razıyım. Ama yok, yapmıyor. Hiçbir şey yapmıyor.
Eşi karşılıyormuş zaten yanlış anlamadıysam. Sadece eşi evde yokken evin ihtiyaçlarını kendisi alıyormuşEv işleri ve çocuk bakımı konularında meslektaşıyla evli olmayan öğretmenler çok zorlanıyor. kendimden biliyorum askerlerin kazancını bilemiyorum ama sana ek kart çıkartıp market ve manav alışverişini karşılamasını isteyebilirsin.
Yok canım açıp da dolaba eksik görüp bişey alıp gelmez ben de emir verir gibi şunu al bunu al diyemiyorum marketten söylüyorum eve getiriyorlar dolabı da doldurmayacaksa ben niye evlendim kiEşi karşılıyormuş zaten yanlış anlamadıysam. Sadece eşi evde yokken evin ihtiyaçlarını kendisi alıyormuş