- Emoji Skoru
- 1.195
- Puanlar
- 113
- Konu Sahibi Cancancan333
Çalışan kadınların tüm maaşını eşine atmasını doğru bulmuyorum.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Haklı olabilirsiniz de ben evlilikle ayrı gayrı yapabilecek biri değilim ya bana ters geliyor yani çok güvenmemek lazım tabi erkek milletine ama ben tüm malımı ortaya koyarım yaEğer ortaya koymak istiyorsaniz koyarsınız. Belirli sebeplerden koymak istemezseniz koymazsiniz (mesela ilk eşinizden size kalan bir daire gibi) . Hukuki açıdan mal sadece sizindir. İstediğinizi yaparsiniz.
Yorum yapan üyenin evinde kardeşi yaşiyor kira vermeden. Evlilik öncesi alinan bir daire olduğu için eşinin söz hakkı yok ve olamaz.
Evlilik içinde edilen mülk paylaşılır. Aşko kuşko derken insan tüm malini ve mülkünü ortaya koymak zorunda değil. Ben mesela koymadim ve mutlu mesut bir evliliğim var.
Haklı olabilirsiniz de ben evlilikle ayrı gayrı yapabilecek biri değilim ya bana ters geliyor yani çok güvenmemek lazım tabi erkek milletine ama ben tüm malımı ortaya koyarım ya
Maaşınızı vermeyin,zorla mı alacak ne münasebet neden ona gönderiyorsunuz ne yapıyor bu paraları bilginiz var miÇünkü değişmesi için hayatı paylaşmak için elimden geleni yaptım ama değişmiyor
Tabi ki varMaaşınızı vermeyin,zorla mı alacak ne münasebet neden ona gönderiyorsunuz ne yapıyor bu paraları bilginiz var mi
bakın bu da olacak şey değilMesele ev işi de değil şu sıralar kafama takılan market ihtiyaçları bi adam dolapta eksik görüp hiç mi bişey alıp gelmez eve ya ya illa ben mi direk ben mi alıcam o kadar yoruldum ki inanın kendi çok iyi biri ama gerçekten aşırı sorumsuz çocuk gibi ya
son cümlenize özellikle katılıyorum ve en başından beri de demek istediğim bu aslında.Eşimde bende öğretmeniz hesabımız ortak aynı gün maaşınız yatar kredi kartı borçlarını öderiz ev ve araba kredisini öderiz bir miktar nakit parayı çeker koyarız kimin ne kadar ihtiyaci varsa alır. Tek doğru yok tabi ama evliliklerde hesaplarında ortak olması gerektiğini düşünüyorum.ev işi konusunda da genel olarak ben yemeği yaparken o çocuğun ödevlerini yaptırıyor eve temizlik için ya yardımcı alıyoruz yada çocuğu zaman ben yapıyorum o çocuğu parka çıkarıyor.genel olarak o sırada yada ben müsait değilsem o yapıyor gibi. Çocuğun kursu etkinlikleri vs o getirip götürür bekler Hayat ortak evet ama üniversitede ki gibi sen bu kadar harcadın ben bu kadar gibi maddi tattismalrin yaşanmasını yada ben yemek yaptıysam sende mutlaka bulaşık yikayacaksin gibi konuşmaların olmasını sevmiyorum.
Bence de o alsın genel olarak.Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Not: Ev hanımı evli bir arkadaşım alma o alsın diyor sen niye alıyorsun diyor
Hic uzatma meseleyi eve düzenli gelecek bir kadın bul . Her kuruşun hesabını da verme. Adamı evde rahat ettirirsen sana yardim etmez . Evde olduğu gün çağır temizlik yapacak yardımcyi her konuda bırak o yapsın karışma sorumluluk alsınMerhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?
Valla zannetmiyorum ama kendinize ait malınız mülkünüz varsa tam da öyle yapmanızı öneririm... Çünkü olanlar öyle yapıyor...Evlendiysem benim arabam aynı zamanda eşimindir artık onunki de benim
Arabayı satıp yatırım yapmayı, ev almayı düşündüğünüzde ben arabamı satamam ona senin ortak olmanı istemiyorum mu diyeceksiniz
Ev işleri konusunda haklısınız da, bu en masrafları konusu tuhaf geldi. Mutfak harcamaları ikiniz için de sonuçta. Bizim evimizde böyle şeylerin asla muhabbeti olmaz, kim müsaitse, dışarıdaysa, markete yakınsa yapar alışverişi kartıyla ve ay sonunda da kendi kredi kartını kendisi öder. çok büyük harcamaları daha çok kazananın kartından yaparız, zaten limiti yükek olan onun kartıdır, yavaş yavaş ödenir. Onun dışında mutfak giyim vs. harcamaların aramızda lafı olmaz, kim müsaitse o alır. Ev işlerini paylaşma konusunu çözerseniz çok iyi olur, yardım da değil direkt paylaşmak lazım. Bizde bir paylaşım yok çünlü eşim her iyi yapar, yine aynı harcamalarda olduğu gibi kim müsaitse işi o halleder. Temizlik, yemek, bulaşık, alılveriş, çocuk bakımı her konuda eşitiz. Sizin durumunuz biraz daha zor olduğu için bence siz direkt iş bölümü yapmaya çalışın. Başlarda az iş verin eşinize işte çamaşır katlasın mesela veya sofrayı toplasın, sonra alıştıra alıştıra arttırın. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim ama iki kişi de çalışıyorken tüm ev işinin birisine yakılması insafsızlık, değer vermemek, umarım eşiniz bu huyundan vazgeçer.Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık öğretmen 1 buçuk yıllık evli kadınım. Eşimle ikimiz de çalışıyoruz kendisi asker. Benim sorum maaş gider gelir dengesi ve ev işi paylaşımı döngüsü. Şöyle söyleyim eşim nöbet sistemi çalışıyor fakat 1 gün nöbetçiyse 1 ya da 2 gün evde istirahatli oluyor. E haliyle evde yokken zaten ev işine karışmıyor nöbet dönüşleri de ben bekliyorum biraz ev işi yapsın bişey yapsın. Hani parayı yerken ortak sen ben yok da ev işine gelince kadın erkek işi olsun istemiyorum. Ayrıca 2 haftalık Adana’ya göreve gitmişti zaten evde yoktu bu süre zarfında hiç param var mı yok mu ne yedim ne içtim sormadı arkadaşlar normal zamanda kişisel ihtiyacım için hiç para istemedim kendinden o evde yoksa evin ihtiyaçlarını da ben aldım. Bilmiyorum nasıl anlatsam koyuyor yani bana bu durum hem evin işini temizliğini yemeğini çamaşırını yap hem de eve maddi kazanç getirmek kartlarımız birbimizde yok o benim paramı hiç sormaz Allah var ikimiz de maaşlarımızdan birer miktar birikime ayırırız yani. Ama bi kadın olsak eşimin maaşının her ay ne surumda olduğunu borcunu harcını merak ediyorum açıkçası ben de öyle müsrif biri değilim evin erzağına veririm alırsam da kıyafet alırım beğenip. Bilmiyorum arkadaş ÇALIŞAN KADINLAR NASIL GÖTÜRÜYORSUNUZ BU EVLİLİĞİ?