Kahvaltıda ekmeği bırakıp onun yerine 1 çay bardağı kadar ceviz,fındık,fıstık yemelisin. Ama ceviz fındık fıstık kavrulmamış olucak. Fındık ve ceviz kabuklu olmalı her sabah kırıp yemelisin:)
Elbette yardımcı olabilmeyi çok isterim.
İnsülin direncini kırabilmen için senin bizden daha azimli olman gerekiyor. Bir çok kaynakta Karatay usulü beslenen insanların insülin dirençlerini kırdıkları, pcos'a rağmen kilo verebildikleri yazıyor.
Şeker , un, tuz yoksa süper ama unutma ki tam buğday ekmeği de un içeriyor. Karatay usulü besleneceksen ekmeğe temelli veda etmen gerekiyor.
Spor yapıyor olman çok güzel.
Genel hatlarıyla diyetimiz şöyle.
Sabah kahvaltısı atlanmayacak.
Öğünler arasında 4,5 - 5 saat olacak, ara öğün mecbur kalınmadıkça yapılmayacak. (Şeker hastalığınız yoksa geçerli bu)
Ana öğünler arası acıkıyorsanız, yanlış menüler seçiyorsunuz demektir.
Uyumadan 4 - 5 saat önce yemek yeme işine son veriyoruz.
Ekmek - Patates - Pilav - Makarna - Tatlı yok.
Meyve tüketilecekse sabah kalvaltısında tercih edilecek.
Bir de benim kendi eklediğim bir kuralım var, haftada bir öğün, ne istersen yiyebilirsin:)
Çok geniş bir konu tabii, sen sorularını yazarsan cevaplamaya çalışırım.
Ekmek düşmanı bir konumuz var! Tebrikler kızlar
Evet herkes öyle diyor ama gerçekten ekmeği bıraktığında anlıyorsun ki öyle değil. Ona bakılırsa günde 5 6 öğün yememizi söylüyorlar ama canan karatay hocamız günde 2 öğün diyor. Ama eğer çok acıkırsanız 3 öğün olabilir diyo şahsen ben 2 öğün yapıyorum. KARATAY DİYETİNDE KARBONHİDRATTAN UZAK DURACAĞIZ:)hb canim.ekmeksiz diyet olmazmis ama cogu saglikci boyle diyor
Evet herkes öyle diyor ama gerçekten ekmeği bıraktığında anlıyorsun ki öyle değil. Ona bakılırsa günde 5 6 öğün yememizi söylüyorlar ama canan karatay hocamız günde 2 öğün diyor. Ama eğer çok acıkırsanız 3 öğün olabilir diyo şahsen ben 2 öğün yapıyorum. KARATAY DİYETİNDE KARBONHİDRATTAN UZAK DURACAĞIZ:)
Olursiz beni yonlendirin cnm olma mi:)
Canım ben salı günü tam anlamıyla başladım bu arada yaşım 18 üniversiteye gideceğim için seneye kilo verme ihtiyacı duydum. Ben diyete başladığımda 75.4oo düm Sabah kahvaltısında 10 adet (tuzsuz zeytin) Avuç içim kadar tuzsuz peynir 1 çay bardağı kabuklu cevizi kırıyorum. 2 tane yumurtayı kırıp tereyagında yumurta yapıyorum sosiste kattıgım oluyor yiyemiyorum diye ve yumurta çok pişmemiş olacak. Çünkü çok piştiği durumda trans yağa dönüşüyor. Domates salatada yiyorum istersen yanında yeşillikte yiyebilirsin. Sonra 5 saat ara veriyorum 5 saat aradan sonra akşam yemeğinde:Izgara balık, ızgara tavuk gögüsü, ızgara köfte bunlardan birini seçip yanına bolca salata yapıp yiyorum.peki canim sen ne yiyosun o iki ogunde?sporun nasil?kac kilo werdin smdiye dek?
Ne sormak isterseniz sorunlolita555
Hayır canım değil ben öyle yiyorum zaten araştırdım öyle yazıyorcok diilmi bir cay bardagi canim?
Canım yalnızca ekmekte olan hiçbir zaruri besin maddesi yok. Ekmek yiyelim de neden yiyelim?hb canim.ekmeksiz diyet olmazmis ama cogu saglikci boyle diyor
Hayır canım değil ben öyle yiyorum zaten araştırdım öyle yazıyor
Ekmek yerine ceviz fındık fıstık bunları yiyebilirsin ama dediğim gibi kavrulmamış olucak o yüzden kabuklu olursa daha iyi olursadece ceviz mi peki canim.bska ne yiosun sabah?
Ekmek yerine ceviz fındık fıstık bunları yiyebilirsin ama dediğim gibi kavrulmamış olucak o yüzden kabuklu olursa daha iyi olur
Canım kendine göre ayarlayabilirsin kahvaltıları, mesela ben ceviz yemiyorum çok sevmediğimden. Biraz deneme yanılma işi. Sabah öğle bir yiyeceksin ki 5 saat acıkmayacaksın. İşin sırrı bu. Geç kahvaltı yapıyorsanız 2 öğün, erken yapıyorsanız 3 öğün yiyeceksiniz.sadece ceviz mi peki canim.bska ne yiosun sabah?
Bu arada söylemeyi unutmuşum akşam yemeğini doyana kadar yiyebilirsiniz :)
Akşam yemeğini doyana kadar yiyebiliyoruz. Ama ızgara tavuk balık köfte için geçerli sanırım:)nasil yani doyana kadar anlamadim cnm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?