• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cheery'nin Karatay Günlüğü - Hedef 10 Kilo

çayı kahveyi şekersiz içerim, pilav makarna düşkünlüğümde pek yoktur ekmeği günde 2-3 dilim yerim.ama tatlı :KK6:aklıma düşmesin yeterki ne uyku uyuyabilirim ne işme konsantre olabilirim böylede pis bir huyum var işte ama 1 haftadır çok dikkat ediyorum şimdilik yediğim yoğun tatlı kek oldu, umarım devam edebilicem:KK36:
Canım türkçe kaynak var mı bilmiyorum ama ingilizce bir sürü kaynak bulabilirsin şekerin konsantrasyonu azalttığı ve uyku düzenini bozduğuna dair.
Aslında olan şekerle gelen o ani canlanma, konsantrasyon artışı halini vücudun tekrar tekrar istemesi. Kötü olan kısmı şu ki yedikten sonra hızla gelen o enerji ve konsantrasyon aynı hızla düşüyor. Ve dibe vuruyorsun, elbette beynimiz o ayık halini yine istiyor, yine şeker geliyor aklına.
Yani beynine şekerin bu özelliğini unutturursan uykuların da kaçmayacak emin ol:)
Elbette devam edeceksin, sıkıntı yaşadığında gel hemen yaz canım bize:) birbirimize destek olalım

Cuma günleri kilo bildirimi yapıyoruz kızlar, aramıza katılmak isteyenler;
Boy
Kilo
Hedef Kilo

bilgilerini yarın bildirirseniz, takipte olabilmek için konunun ilk mesajına ekleyebilirim sizleri de;)

Benim hergün yediğim menü standart. Sabah iki yumurta kiriyorum tereyagla pisiriyorum cok pisirmemeye gayret ediyorum 10 tuzsuz zeytin avuc icim kadar tuzsuz beyaz peynir 1 çay bardagi kadar ceviz domates salata. Ara öğünüm yok. Akşamda izgara balik,izgara köfte,izgara tavuk gögüsünden birini yapiyorum yaninada salata yapip ekmeksiz yiyorum. Hergün yazarim isterseniz ama standart . pazartesi başlayacaktim ama yuruyus yaptim tempolu ve simit fasulye yedim sali tam anlamiyla basladim suan 3 3-5 kg arasi verdim:) Hergünde düzenli 1 saat yurumeye calisiyorum

Benim hergün yediğim menü standart. Sabah iki yumurta kiriyorum tereyagla pisiriyorum cok pisirmemeye gayret ediyorum 10 tuzsuz zeytin avuc icim kadar tuzsuz beyaz peynir 1 çay bardagi kadar ceviz domates salata. Ara öğünüm yok. Akşamda izgara balik,izgara köfte,izgara tavuk gögüsünden birini yapiyorum yaninada salata yapip ekmeksiz yiyorum. Hergün yazarim isterseniz ama standart . pazartesi başlayacaktim ama yuruyus yaptim tempolu ve simit fasulye yedim sali tam anlamiyla basladim suan 3 3-5 kg arasi verdim:)
Süper bir menü olmuş:) tebrikler

Bugün burda gezinirken gördüm bi kiz 1.5 ayda 14 kilo vermiş istedikten sonra oluyor Allahim şu kilolari verelim artik
Sağlıklı beslendikten sonra inan giden kilonun sayı olarak bir önemi olmuyor, ben ilk hafta çok hızlı verdim, bu hafta yavaşladı fakat net olarak görebiliyorum inceldiğimi. Ekim başında ölçülerimi almıştım. Kasım başında aradaki farkı yazacağım buraya da.
Bir diğer önemli faktör de kiloların yerleşmiş olup olmaması, yeni alınan kilolar hızlı gidiyor. Yerleşmiş olanlar nasıl gidecek hep beraber göreceğiz, ben özellikle 62'den aşağı nasıl ineceğim çok merak ediyorum.
Elbette hepimiz ulaşacağız hedefimize, biraz azim yeterli olacak:)

Sağlıklı beslendikten sonra inan giden kilonun sayı olarak bir önemi olmuyor, ben ilk hafta çok hızlı verdim, bu hafta yavaşladı fakat net olarak görebiliyorum inceldiğimi. Ekim başında ölçülerimi almıştım. Kasım başında aradaki farkı yazacağım buraya da.
Bir diğer önemli faktör de kiloların yerleşmiş olup olmaması, yeni alınan kilolar hızlı gidiyor. Yerleşmiş olanlar nasıl gidecek hep beraber göreceğiz, ben özellikle 62'den aşağı nasıl ineceğim çok merak ediyorum.
Elbette hepimiz ulaşacağız hedefimize, biraz azim yeterli olacak:)
Şu ana kadar ne kadar kilo verdiniz mahsuru yoksa ve ne kadar surede

selam chreey bende basladim diyete.pko war.insulin direnci war.banada yardimci olurmusun??bugun 5.gun diyette.hergun 45 dkka yuruyus hzli tempo.tam bugday ekmegi yiorum 1 dilim sabah aksam.hergun 20 mekik cektim.tuz yok seker yok un yok.bska napabilirim???

selam chreey bende basladim diyete.pko war.insulin direnci war.banada yardimci olurmusun??bugun 5.gun diyette.hergun 45 dkka yuruyus hzli tempo.tam bugday ekmegi yiorum 1 dilim sabah aksam.hergun 20 mekik cektim.tuz yok seker yok un yok.bska napabilirim???
Merhaba hoş geldin aramıza. meSela ilk olarak ekmegi cikar hayatından

Kahvaltıda ekmeği bırakıp onun yerine 1 çay bardağı kadar ceviz,fındık,fıstık yemelisin. Ama ceviz fındık fıstık kavrulmamış olucak. Fındık ve ceviz kabuklu olmalı her sabah kırıp yemelisin:)

Elbette yardımcı olabilmeyi çok isterim.
İnsülin direncini kırabilmen için senin bizden daha azimli olman gerekiyor. Bir çok kaynakta Karatay usulü beslenen insanların insülin dirençlerini kırdıkları, pcos'a rağmen kilo verebildikleri yazıyor.
Şeker , un, tuz yoksa süper ama unutma ki tam buğday ekmeği de un içeriyor. Karatay usulü besleneceksen ekmeğe temelli veda etmen gerekiyor.
Spor yapıyor olman çok güzel.
Genel hatlarıyla diyetimiz şöyle.
Sabah kahvaltısı atlanmayacak.
Öğünler arasında 4,5 - 5 saat olacak, ara öğün mecbur kalınmadıkça yapılmayacak. (Şeker hastalığınız yoksa geçerli bu)
Ana öğünler arası acıkıyorsanız, yanlış menüler seçiyorsunuz demektir.
Uyumadan 4 - 5 saat önce yemek yeme işine son veriyoruz.
Ekmek - Patates - Pilav - Makarna - Tatlı yok.
Meyve tüketilecekse sabah kalvaltısında tercih edilecek.
Bir de benim kendi eklediğim bir kuralım var, haftada bir öğün, ne istersen yiyebilirsin:)
Çok geniş bir konu tabii, sen sorularını yazarsan cevaplamaya çalışırım.

Back