• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cheery'nin Karatay Günlüğü - Hedef 10 Kilo

Hoşgeldin Elenorax Elenorax :) Çok sevindim, 3 kişi olduk, cuma günü sana da hatırlatacağım, kilo bildirimi yaparsın, konunun ilk mesajına ekleyeceğim seni de:)

mesela tavadaki yumurta tam pismis olmucakmis ayarlamiyorum ayni sekilde haslanmis yumurta icinde gecerli.
Canım özellikle haşlanmış yumurta için geçerli bu, Hani çok pişirirsin de sarısıyla beyazı arasında gri bir renk oluşur, onun oluşmaması lazım. Biraz sulu kalsın istersen 4 dk civarı, kayısı kıvamında istersen 5 dakika civarı, biraz daha katı istersen 6 dakika civarı tutman lazım yumurtayı. Bu süreleri su kaynadıktan sonra tutacaksın elbette:) Deneye deneye bulursun canım:)
Bide bu izgara tavuk ve izgara balik yagsiz yapilacak degilmi ve nekadar yemeliyim insallah basaririm:) Tesekkurler
nrmn_cfrl nrmn_cfrl de yazmış ama ben ızgara tavuk yaparken tavam çok iyi olmadığından yapışmasın diye azıcık tavayı yağlıyorum, balık çok sevmediğimden ancak fırında biri yapar da önüme koyarsa yiyorum, ona yorum yapamayacağım o yüzden:)

Ben de 3 gündür menülerimi yazmıyorum, yoğunluktan kaynadı arada. Bir öğün kaçamağımı yaptım pazartesi günü, çok iyi oldu:) Yine pizzalar, dondurmalar, ama midem küçüldüğü için istediğim kadar yiyemedim:)
Hala spora başlayamadım, kendime çok kızıyorum!
13 Ekim Menüsü
@07:45

Zeytin (5 tane)
Peynir (yarım avuç içi kadar)
Domates (yarım)
Salatalık (yarım)
Maydanoz
Kuru Erik (2 Adet)
Çay
@12:10
Yeşil Çay (aferin bana, bu haftaki hedeflerimden biri her gün yeşil çay içmekti)
@15:30
Ispanaklı Peynirli Omlet (2 yumurta ile)
@18:30
Kahve

* 2litreden fazla su içmeyi de başardım sonunda:)
Akşam yemeği yemeye vakit bulamadım, şimdi de çok geç oldu, çok da acıkmadım, bu akşamı böyle geçirelim.

Suyu zorla icmeye calisiyorum tuvaletten beri gelebildigimiz yok:)) Insallah hepimiz ideal kilomuza en yakin zamanda ulasiriz. BAŞARACAĞIZ!

Merhaba bayanlar kahvaltimi yaptim biraz ceviz domates salata tuzsuz peynir ve zeytin ve sosisli yumurta ama biraz fazla pisirmisim sanirim:))

Afiyet olsun. cok guzel gidiyorun cheery cheery yesil caya tarcında Kat icerken tadı güzel oluyor
Tadını seviyorum aslında ama aklıma gelmiyor içmek, şimdi yaptım içiyorum:)

Suyu zorla icmeye calisiyorum tuvaletten beri gelebildigimiz yok:)) Insallah hepimiz ideal kilomuza en yakin zamanda ulasiriz. BAŞARACAĞIZ!
Elbette başaracağız!:)

Merhaba bayanlar kahvaltimi yaptim biraz ceviz domates salata tuzsuz peynir ve zeytin ve sosisli yumurta ama biraz fazla pisirmisim sanirim:))
Zamanla çözeceksin yumurta işini:) Bir de sosis tüketimine dikkat et, işlenmiş olduğundan pek tavsiye edilmiyor bu diyette. Arada bir kaçamak olur elbette:) Afiyet olsun

Sonunda dün spora başlayabildim pilatesle:)
Azıcık yaptım,10 - 15 dakika kadar ama mühim olan başlamak kızlar:)
Ben evde pilates yapıyorum;
  1. Karın, kalça ve iç bacak için
  2. Squat Challenge

Ardından da beş dakika kadar esneme hareketleri yaptım.

Tadını seviyorum aslında ama aklıma gelmiyor içmek, şimdi yaptım içiyorum:)

Elbette başaracağız!:)

Zamanla çözeceksin yumurta işini:) Bir de sosis tüketimine dikkat et, işlenmiş olduğundan pek tavsiye edilmiyor bu diyette. Arada bir kaçamak olur elbette:) Afiyet olsun
Ben biyerde sucuklu yumurta peynirli hepsi olur diye duymustum o yuzden yaptim bidaha yapmiyayim ozaman :))

Merhabalar ben sali gunu diyete basladim tam anlamiyla ama suanda 2.5 3 kilo vermis durumdayim anlamadim noluyor:)))

Merhabalar ben sali gunu diyete basladim tam anlamiyla ama suanda 2.5 3 kilo vermis durumdayim anlamadim noluyor:)))
Canım bana da öyle oldu, karbonhidratlarla birlikte tutulan su atılıyor vücuttan:) Karın bölgende şişkinlik varsa o da azalmıştır muhtemelen, bu diyetin en güzel tarafı bu, motivasyon sağlıyor ilk hafta, sen de bu motivasyonla devam ediyorsun diyete, bir bakmışsın alışmışsın bile:) Tebrikler

14 Ekim
@7:45

Yumurta (2 adet haşlanmış) + Zeytin (4 Adet) + Peynir (yarım avuç içi kadar)+ Salatalık (yarım) + Domates (yarım) + Maydanoz + Çay
@9:00
Kahve
@12:45
Yoğurt + Domates + Salatalık + Maydanoz + Peynir + Ispanak
@13:00
Yeşil Çay
@14:10
Minik bir parça çikolata:KK14:
@21:30
Şarap + Et Fileto + Humus + Peynir + Çikolata :KK14:

Evet biraz çikolatalı şaraplı bir gün oldu, telafi edeceğim mecburen:KK64:

Küçük Hatırlatmalar #3
Şeker Bağımlılığı

Şekeri neden bu kadar istiyoruz biraz yakından bakalım.
  • Önünüze sebze yemeği konsa yemeyeceğiniz anda bir porsiyon kazandibini yiyip, üzerine bir porsiyon daha yesem mi acaba diye düşündüğünüz zamanlar oluyor mu?
  • Ya da sabah ne güzel kahvaltıda mısır gevreği yemiştim (hem de az kalorilisinden), daha 2 saat oldu acıktım diyor musunuz?
  • Ya da nutella kavanozlarının küçük olduğunu düşündüğünüz oluyor mu? Hem küçük, hem şekilsiz, o arada kalanları yemek eziyet gibi değil mi?
Bu ve buna benzer düşünceler tanıdık geliyorsa okumaya devam edin, çünkü sonunda suçun aslında sizde olmadığını göreceksiniz. Bunlar hep şekerin bir oyunu!

Şimdi şeker içeren bir besini yediğimiz ana geri dönelim, bu andan sonra vücudumuzda neler oluyor?
  1. Önce tadını seviyoruz, yerken keyif alıyoruz. Herkes keyif aldığı aktivitelere bağlanır. Eğlenceli arkadaşlarımızla görüşür, sevdiğimiz programları izleriz. Aynı şekilde keyif aldığımız şeyi yeriz. Şeker verdiği keyif sebebiyle bağımlılık yapıcıdır!
  2. Tüketimimizle birlikte kan şekerimiz hızla yükselir. Metabolizma kan şekerini kontrol almak için pankreastan insülin hormonu salgılar. Bu hormon kanımızdaki şeker oranını düşürür. Ama nasıl? Nereye gitti bu şeker? Bir kısmı kaslarınıza gidecek, yani fiziksel aktivite yapacaksanız kısa süre içinde onun için kullanılacak. Kalanı direkt olarak yağ hücrelerine gönderilip, depolanacak. Tebrikler artık daha büyük yağ hücreleriniz var.
  3. İnsülin sağolsun kan şekerimiz düştü. Ama çok hızlı düştü. Çünkü karbonhidratlar kana hızlı karıştıkları gibi hızlı da uzaklaşırlar. "Ayy şekerim düştü galiba, halsizleştim, bir şeyler mi yesem acaba?" tanıdık geldi mi? Şimdi de acıktınız. Artık hem yağ hücreleriniz daha büyük, hem de açsınız.
  4. Açlıkla yeniden yediniz, muhtemelen yine karbonhidrat ağırlıklı yediniz. Şimdi 1. maddeye geri dönün, çünkü tamamı yeniden yaşanacak.
tamda bana olan şeyler çok tanıdık geldi :KK6:peki bununla nasıl başa çıkıcaz:mad::KK34:

bu arada bende 1 haftadır yediklerime dikkat ediyorum ve spor yapmaya çalışıyorum ama 1haftada kilo değişimim +600 :KK11: nolcak sonum bilmiyorum, birde benimde sabahları daha düz olan göbeğim akşama doğru şiştikçe şişiyo pantolonumu zorluyo, demek bu çok karbonhidret tüketmekten oluyo bundan sonra daha çok dikkat edicem

Son düzenleme:
tamda bana olan şeyler çok tanıdık geldi :KK6:peki bununla nasıl başa çıkıcaz:mad::KK34:
Başa dönüyoruz ve o şekeri yemiyoruz:) Tabii söylemesi kolay:) Sadece şunu söyleyeyim, sandığınızdan çok daha kolay alışıyorsunuz şekersiz hayata.
Öncelikle çaya kahveye şeker atmıyoruz.
Tatlı yemiyoruz.
Meyveler de şeker doludur ve yukarıda yazdıklarımın tamamına sebep olur, yemiyoruz.
Çikolata yemiyoruz.
Makarna pilav patates yemiyoruz.
Ekmek yemiyoruz.
Bunları 3 - 4 gün yapın. Emin olun 5. gün canınız istemeyecek o kadar. Kilo probleminiz yoksa tüm bunları arada sırada yemeğe devam edebilirsiniz, ama ne kadar az o kadar iyi. Özellikle çaya kahveye şeker atmak, özel zamanlar haricinde şerbetli tatlı, pasta yemek çok saçma.
Mesela dün çikolata yedim 2 tanecik küçücük parça. Dünyanın en güzel çikolatalarından biri:) Eskiden olsa, 5 -6 tane yer bırakmazdım. Dün yediğim 2 tane bile fazla geldi, bugünse canım istemiyor.
Sadece kendinize biraz zaman verin, insülin direnciniz kırılsın.

Başa dönüyoruz ve o şekeri yemiyoruz:) Tabii söylemesi kolay:) Sadece şunu söyleyeyim, sandığınızdan çok daha kolay alışıyorsunuz şekersiz hayata.
Öncelikle çaya kahveye şeker atmıyoruz.
Tatlı yemiyoruz.
Meyveler de şeker doludur ve yukarıda yazdıklarımın tamamına sebep olur, yemiyoruz.
Çikolata yemiyoruz.
Makarna pilav patates yemiyoruz.
Ekmek yemiyoruz.
Bunları 3 - 4 gün yapın. Emin olun 5. gün canınız istemeyecek o kadar. Kilo probleminiz yoksa tüm bunları arada sırada yemeğe devam edebilirsiniz, ama ne kadar az o kadar iyi. Özellikle çaya kahveye şeker atmak, özel zamanlar haricinde şerbetli tatlı, pasta yemek çok saçma.
Mesela dün çikolata yedim 2 tanecik küçücük parça. Dünyanın en güzel çikolatalarından biri:) Eskiden olsa, 5 -6 tane yer bırakmazdım. Dün yediğim 2 tane bile fazla geldi, bugünse canım istemiyor.
Sadece kendinize biraz zaman verin, insülin direnciniz kırılsın.
çayı kahveyi şekersiz içerim, pilav makarna düşkünlüğümde pek yoktur ekmeği günde 2-3 dilim yerim.ama tatlı :KK6:aklıma düşmesin yeterki ne uyku uyuyabilirim ne işme konsantre olabilirim böylede pis bir huyum var işte ama 1 haftadır çok dikkat ediyorum şimdilik yediğim yoğun tatlı kek oldu, umarım devam edebilicem:KK36:

Oh valla boyle motivasyon oluyorum gercekten arkadaslar gel lokantaya gidelim diyor kilo verdim diye gidesim gelmiyor normalde affetmem katiyen :)))

Merhaba, internet bitmişdi. Onun icin gelemedim buraya, 14 Ekim İlk öğün 2 yumurlali maydanozlu omlet, 10 zeytin. yogurt. 13 : 00 2ci öğün 1 elma 2 mandalina, 10 fejoya. 18 : 00 dan sonra hicbisey yemedim. 15 Ekim 12 : 35 haslanmis yumurta 2 Adet . Ceviz. Avuc ici kadar peynir. .

Bugun ilk serbest öğünü yedim:KK55:. Her haftanın bugunu akşam serbest olarak istediyimi yiyicem. 2 dilim cikolatalı pasta:KK47: 1 nar

Bugun ilk serbest öğünü yedim:KK55:. Her haftanın bugunu akşam serbest olarak istediyimi yiyicem. 2 dilim cikolatalı pasta:KK47: 1 nar
Çok iyi yapmışsın canım, afiyet olsun:) Haftada bir sağlıklı yedik diye zayıflamayacağımız gibi, haftada bir kaçamak yaptık diye kilo da almayız:)

Back