Öncelikle forumdaki bir çok kişiden daha iyi yazıyorsun:) Hiç dert etme yazım hatalarını:)Ben gunde 2 öğün besleniyorum, tek başına diyet uyguluyorken 1 hafta sonra motivasyon gidiyor bende. Kaçamak yapmaya basliyorum. Onun için bu gunden inşallah size katiliyorum, yazımda hata varsa affola. Ben Azerbaycanliyim onun için yazim hatasi yapa bilirimher hafta kilo bildirimi yapalim mi?
Tesekkur ederimÖncelikle forumdaki bir çok kişiden daha iyi yazıyorsun:) Hiç dert etme yazım hatalarını:)
Konunun başındaki ilk mesajımda ben her gün kilomu güncelliyorum, bundan sonra cuma günleri ayrıca kilo bildirim günü yapabiliriz elbette:)
Motivasyon çok önemli, gereksiz yere yemek yememizi tetikleyen unsurlar var. Bunları tespit etmek gerekiyor. Canın sıkılınca mı yiyorsun, üzülünce mi, televizyon izlerken mi, bir arkadaşın mı zorluyor? Yani motivasyonunu yok eden neyse onu bulalım birlikte, şimdi motivasyonun varken hemen başla.
İki öğün senin için yeterli oluyorsa, o şekilde devam et elbette. Ben de haftasonları geç uyandığımdan 2 öğün yapıyorum. İlk öğünümün üzerinden 4 - 5 saat geçene kadar kesinlikle acıkmıyorum. Acıkıyorsam az yedim demektir. Bunlara dikkat ederek başla sadece, zamanla kafanda oturur diyetin mantığı
Tatlılar! Ben de aynıyım canım (hangimiz değiliz ki:)) Bulabildiğim tek çözüm tatlıların önünden bile geçmemek. Böylece en azından görerek istememe engel oluyorum. Peki canım istediğinde ne yapıyorum?:)Ben uzgun oldukta yemek yiyorumtatlilara dayanamiyorum tek yenilgim tatlilar. Haftada 1 gün senin gibi serbest öğün olarak ben tatlı tercih ede bilirmiyim?
Her gün yazıyorum yaptığım sporu da menülerin altına, bu hafta 3 kez tempolu yürüyüş dışında bir şey yapmadım. Ama yapacağım buradan da neler yaptığımı yazacağım. Evde pilates ve yoga yapıyordum eskiden. Ona geri döneceğim öncelikle şu beslenme işini bir oturtayım, yakında başlarım.Spor yapiyomusun sen?
Canım meyve yasak değil. Canan Karatay'ın kitabında şöyle yazıyor, yiyecekseniz saat 3ten önce yiyin. Sabahları yemen çok mantıklı, meyve de şeker içerir, günün geri kalanı için enerji sağlar sana.kahvaltida meyvada yiyorum, meyva yasak mi?
Insallah yarindan itibaren öğünlerimi paylasicam burdan, çok yardimci oldun bana.Tatlılar! Ben de aynıyım canım (hangimiz değiliz ki:)) Bulabildiğim tek çözüm tatlıların önünden bile geçmemek. Böylece en azından görerek istememe engel oluyorum. Peki canım istediğinde ne yapıyorum?:)
Tarçınlı elma, tarçınlı süt gibi şeylerle bastırıyorum.
Bir de serbest öğünümde isteğim gibi yiyorum. Mesela geçen hafta serbest öğünümde epey bir dondurma yedim.
[litrelik dondurma kabından kaşık kaşık yedim hem de yarısına yakınını:)]
Ve kiloma bir etkisi olmadı.
Mesela bir kaç hafta hiç kilo veremezsem o zaman onu da kısarım ama şimdilik ihtiyaç hissetmiyorum. Ye yani istediğin gibi:)
Her gün yazıyorum yaptığım sporu da menülerin altına, bu hafta 3 kez tempolu yürüyüş dışında bir şey yapmadım. Ama yapacağım buradan da neler yaptığımı yazacağım. Evde pilates ve yoga yapıyordum eskiden. Ona geri döneceğim öncelikle şu beslenme işini bir oturtayım, yakında başlarım.
Canım meyve yasak değil. Canan Karatay'ın kitabında şöyle yazıyor, yiyecekseniz saat 3ten önce yiyin. Sabahları yemen çok mantıklı, meyve de şeker içerir, günün geri kalanı için enerji sağlar sana.
Fakat sonuçta şeker olduğundan, akşam yersek ve aldığımız enerjiyi tüketecek şeyler yapmazsak, şekerle yükselen insülin hormonu vücudumuza der ki; Biz bu gelen enerjiyi tüketmedik, sen bunu yağ olarak depola, belki bir gün lazım olur. :)
Kısacası, porsiyonları abartmadan sabah saatlerinde meyveni ye, özellikle muz bana enerji veriyor, önümüzdeki hafta onu da eklemeye çalışacağım menülerime.
Ve sonra pisman oluruzKüçük Hatırlatmalar #3
Şeker Bağımlılığı
Şekeri neden bu kadar istiyoruz biraz yakından bakalım.
Bu ve buna benzer düşünceler tanıdık geliyorsa okumaya devam edin, çünkü sonunda suçun aslında sizde olmadığını göreceksiniz. Bunlar hep şekerin bir oyunu!
- Önünüze sebze yemeği konsa yemeyeceğiniz anda bir porsiyon kazandibini yiyip, üzerine bir porsiyon daha yesem mi acaba diye düşündüğünüz zamanlar oluyor mu?
- Ya da sabah ne güzel kahvaltıda mısır gevreği yemiştim (hem de az kalorilisinden), daha 2 saat oldu acıktım diyor musunuz?
- Ya da nutella kavanozlarının küçük olduğunu düşündüğünüz oluyor mu? Hem küçük, hem şekilsiz, o arada kalanları yemek eziyet gibi değil mi?
Şimdi şeker içeren bir besini yediğimiz ana geri dönelim, bu andan sonra vücudumuzda neler oluyor?
- Önce tadını seviyoruz, yerken keyif alıyoruz. Herkes keyif aldığı aktivitelere bağlanır. Eğlenceli arkadaşlarımızla görüşür, sevdiğimiz programları izleriz. Aynı şekilde keyif aldığımız şeyi yeriz. Şeker verdiği keyif sebebiyle bağımlılık yapıcıdır!
- Tüketimimizle birlikte kan şekerimiz hızla yükselir. Metabolizma kan şekerini kontrol almak için pankreastan insülin hormonu salgılar. Bu hormon kanımızdaki şeker oranını düşürür. Ama nasıl? Nereye gitti bu şeker? Bir kısmı kaslarınıza gidecek, yani fiziksel aktivite yapacaksanız kısa süre içinde onun için kullanılacak. Kalanı direkt olarak yağ hücrelerine gönderilip, depolanacak. Tebrikler artık daha büyük yağ hücreleriniz var.
- İnsülin sağolsun kan şekerimiz düştü. Ama çok hızlı düştü. Çünkü karbonhidratlar kana hızlı karıştıkları gibi hızlı da uzaklaşırlar. "Ayy şekerim düştü galiba, halsizleştim, bir şeyler mi yesem acaba?" tanıdık geldi mi? Şimdi de acıktınız. Artık hem yağ hücreleriniz daha büyük, hem de açsınız.
- Açlıkla yeniden yediniz, muhtemelen yine karbonhidrat ağırlıklı yediniz. Şimdi 1. maddeye geri dönün, çünkü tamamı yeniden yaşanacak.
ilk menü süper:)Gunaydin.cheery bugun kilom 61.2
İlk öğün 2 yumurlali omlet. 2 salatalik. 1 domates. Ayran. Cay bardagı ceviz
Çok iyi gidiyorsun canım, bir hafta içinde bu düzene alışacaksın iyice. Saatli yemek, yiyeceklerini planlamak ve tabii ki doyacağını bilmek çok kolaylaştırıyor sürdürmeyi.Gunaydin. İlk öğün; 12:35. ( 2 saat fark olduğu için Turkiye ile Azerbaycan arasında simdi bizde 12:40)
2 kucuk elma, 2 yumurlali omlet zeytin yağında, 2 karnıyarık. Ayran
Spor yok.
Canım bisey yemek istedikte tarcinli zencefilli cay iciyorum,
Akşam yemeği 18:00 da yiyicem,
Insallah canim. Sen kac aydır Karatayı yapıyorsun.?Çok iyi gidiyorsun canım, bir hafta içinde bu düzene alışacaksın iyice. Saatli yemek, yiyeceklerini planlamak ve tabii ki doyacağını bilmek çok kolaylaştırıyor sürdürmeyi.
Ay falan değil daha hafta yeni oldu:) bir sene önce okumuştum kitabını beğenmiştim ama başlamamıştım, şimdi çok pişmanım keşke önceden başlasaymışım.Insallah canim. Sen kac aydır Karatayı yapıyorsun.?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?