• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cenazeye yalnız gönderen kocanın tribe devamı

Merhaba,

Daha önce konu açmıştım. Eşim ailemle küs olduğu için beni yalnız göndermişti babaannemin cenazesine başka şehire. Hadi asla haklı değil de bir nebze gelmeyebilir denmişti ama duyar duymaz beni yanız bırakıp oyun oynayıp birgün sonra ben yalnız gidip iki gün sonra dönene kadar ne aradı ne sordu. Öldün mü kaldın mı bile demedi ve bu kabul edilemez demiştik.

Kendisiyle konuştum bunun kabul edilemez oldugunu evliliğe devam ediyorsa kendi katılmasa bile ölüm hastalık gibi durumlarda en azından benimle birlikte gelmesi gerektiğini konuştum. Israrla hayır ben gelmem modunda. E bu ölüm her zaman hayatımızda. Hadi bunda kendim gidebildim Allah korusun çok kötü olup yalnız gidemeyeck olursam diyorum doğru düzgün cvp bile vermedi. Dedim ben göze alamıyorum herkes esiyle beni düşün dayanamıyorum eksikliğini hissediyorum ama sonuç yok. O zaman benden bitti dedim ve ayrılmaya karar verdim. Eşyalarımı bile toplamaya başladım.

Tabi bu aralar psikolojim bozuk. Fikrine güvendiğim bir iki kişiyle konusunca daha da çelişkiye düştüm. Zamanla düzelir mi konusunu göze alamıyorum açıkçası aşırı kindar. Asla unutmaz. Hadi kötü günde geldi diyelim bayrama düğüne asla gelmes gibi hissediyorum.

Bir yıl oldu evleneli. Çalışıyorum. Çocuk yok. Ailem arkamda. Ancak bir yandan da evim,düzenim,binbir özenle seçtiğim eşyalarım,komsularım. Yani ayrılığın getirdiği o gelgitleri mi yaşıyorum bilmiyorum. Net düşünemiyorum ama bir yola da girdim.

Ha öncesinde bu durumdan önce iyi miydiniz derseniz bi iyi bi kötü devam ediyorduk herşey süperdi diyemem ki çogu evlilikte olur gelgitler diye düşünüyorum.Ama tabi adamın kendine odaklı hayat tarzından dolayı krize girdiğim zamanlar çok oluyordu.

Herşeyin hayırlısı diyorum eğer ayrılmam hayırlıysa engel çıkmasın eğer devam etmem hayırlıysa da bişey olur ve kalır diyorum.
Siz ne düşünüyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim kafamı karıştırmadan lütfen. Şimdiden teşekkürler.
Kendini tart bence. Esin çok bencil ve merhametsiz görünüyor. Yanı nasıl kıydi bir inat bir kızgınlık uğruna. Senin bu durumu hadi evliliğin yürüsün diyetler edebilme durumun var mı? Kaldırabilecek misin? Bir de esin bu şekilde davranıyorsa senin de onun ailesine o şekilde yaklaşman adaletli olur. Yoksa kendini yer bitirirsin. O zaman o bunu kaldırabilecek mi?

Son düzenleme:
Eşin ne iyi günde ne kötü günde yanında olmayacak. Bir yakının evlenecek senin yanında eşin olmayacak dans etmek için, babaannen vefat etti insan eşine sarılıp ağlamak ister ama sen yapamadın. Evliyken bekar olacaksın kısacası. Halbuki iyi günde kötü günde beraber olmak için evlenmemiş miydiniz? "Ya Değişirse" üzerine yapma planlarını. Bu şartlar altında tamam mı devam mı ona karar vereceksin.

bosan demesi kolay。 ben olsam bu bencil davranisi kabul edemezdim herhalde bosanmasam bile ayni hareketi onun aileaine yapar konusmazdim。 hatalar tek tarafli olmazki sutten cikma akkasiklar sanki

Kendini tart bence. Esin çok bencil ve merhametsiz görünüyor. Yanı nasıl liydi bir inat bir kızgınlık uğruna. Senin bu durumu hadi evliliğin yürüsün diyetler edebilme durumun var mı? Kaldırabilecek misin? Bir de esin bu şekilde davranıyorsa senin de onun ailesine o şekilde yaklaşman adaletli olur. Yoksa kendini yer bitirirsin. O zaman o bunu kaldırabilecek mi?
Bu şekilde asla devam edemem. Kısasa kısas yapıp ben de gitmesem sürekli evde kavga olacak. Sanırım en doğrusu ayrılmak.

bosan demesi kolay。 ben olsam bu bencil davranisi kabul edemezdim herhalde bosanmasam bile ayni hareketi onun aileaine yapar konusmazdim。 hatalar tek tarafli olmazki sutten cikma akkasiklar sanki
Nitelikli yalnızlık öyle bir evlilikten kat kat kat kat...... daha iyidir. Boşanmak da hiç zor değil. Yeter ki insan nasıl bir hayat yaşamak istiyor bilsin.

Evde sürekli bi kavga her bayramda düğünde hastalıkta. Sadece kendi de kinini bırakıp normal davranırsa yürür merak ettiğim de bu acaba değişir mi?

Ben o konuyu açık açık yazmak istemiyorum şu an doğru da bulmuyorum öncelikle. Her ne olduysa sonuçta biz bu evliliğe devam ettik. E evliliğe devam ediliyorsa gerekleri yapılmalı değil mi? Bu açıdan bakın istiyorum

Devam etmek demek bazı kırılan şeyleri unutmak demek değil ki...O olay her ne ise çözülmemiş hala konuşmuyor ailenle ve sorunlarınız da hep bundan çıkıyor işte....orayı çözmeden ilerleyemezsin

Maddi ve manevi olan her şeyin en iyisi ve en güzeli alınır ya gururun ve seni hiçe sayan saygı duymayan bir eş sen durdukça daha da kötü davranacak seni bu kadar aşağılara çeken bir adamla bu evlilik yürümez sürekli ezecek seni sanki yapışıp kaldın gibi davranıyor sana onla doğmadın ki onla ölesin

Arada çok kötü olaylar olduysa gelinmemesini haklı bulmasam da anlarım . Bunu kadınlar yapamıyor ama erkekler gözünün üstünde kaşın var lafına bile ölümüne kin gidebiliyor. Ama eşini teselli etmemeyi, götürmemeyi(kendisi eve gitmeseydi) çirkin laflar etmeyi anlayamam. Merhametsiz insan bir ömür çekilmez ama burda konu sahibine sen boşanmazsın diyerek tahrik etmeyi de yanlış buluyorum. Boşanmak kolay değil enine boyuna düşünülmesi gereken bir konu. Aradaki diğer problem bilinse daha iyi akıl verilir ama şu haliyle bile bu adamın gaddar olduğunu söyleyebiliriz.
Konu sahibi boşanın ya da boşanmayın diyemem ama uzun süre çocuk yapmayın. Bu tavra hiç bir insan katlanmak zorunda kalmamalı. Sizi teselli etmeye, özür dilemeye bile çalışmıyor halen. Ona diyecek söz yok, siz ben bu adamı ne kadar çekerim, çekmelimiyim sorularına cevap verin kendi içinizde. Bunun doğumu var, ölümü, düğünü var. İnsan mahallesinde bile biri ölünce özenli davranır, eskiden öyleydi yani. Evimizde annem TV açmazdı.adamın tavrı gerçekten korkunç. Bu kararı sadece siz verebilirsiniz.

Bu şekilde asla devam edemem. Kısasa kısas yapıp ben de gitmesem sürekli evde kavga olacak. Sanırım en doğrusu ayrılmak.
ÇOK üzücü tabi ama sen zaten kafanda kararını vermişsin bence. Sadece güç topluyorsun. Emin olmak istiyorsun. Pişman olmamak için. Allah yardımcın olsun. Düzen kurmak zor, bozmak daha da zor.

Arada çok kötü olaylar olduysa gelinmemesini haklı bulmasam da anlarım . Bunu kadınlar yapamıyor ama erkekler gözünün üstünde kaşın var lafına bile ölümüne kin gidebiliyor. Ama eşini teselli etmemeyi, götürmemeyi(kendisi eve gitmeseydi) çirkin laflar etmeyi anlayamam. Merhametsiz insan bir ömür çekilmez ama burda konu sahibine sen boşanmazsın diyerek tahrik etmeyi de yanlış buluyorum. Boşanmak kolay değil enine boyuna düşünülmesi gereken bir konu. Aradaki diğer problem bilinse daha iyi akıl verilir ama şu haliyle bile bu adamın gaddar olduğunu söyleyebiliriz.
Konu sahibi boşanın ya da boşanmayın diyemem ama uzun süre çocuk yapmayın. Bu tavra hiç bir insan katlanmak zorunda kalmamalı. Sizi teselli etmeye, özür dilemeye bile çalışmıyor halen. Ona diyecek söz yok, siz ben bu adamı ne kadar çekerim, çekmelimiyim sorularına cevap verin kendi içinizde. Bunun doğumu var, ölümü, düğünü var. İnsan mahallesinde bile biri ölünce özenli davranır, eskiden öyleydi yani. Evimizde annem TV açmazdı.adamın tavrı gerçekten korkunç. Bu kararı sadece siz verebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim. Gerçekten yardımcı olmaya çalışanlar,iyi ki varsınız... Ben de diyorum bir defaya mahsus bişey olsa tamam. Ölüm bu ne zaman olur bilinmez. Geçemem ama hadi düğünü bayramı da geçtim ama ölümde eş yanında olmazsa kime söyler insan beni götür diye yaa.

Ben o konuyu açık açık yazmak istemiyorum şu an doğru da bulmuyorum öncelikle. Her ne olduysa sonuçta biz bu evliliğe devam ettik. E evliliğe devam ediliyorsa gerekleri yapılmalı değil mi? Bu açıdan bakın istiyorum
O zaman olayı kendine çevir. O değil de sen yaşasan olayları affedermiydim diye kendine sor Samimi cevapla kendine. Evet affederdim diyebiliyorsan eşin kinci. Yok çok ağırdı ben de affetmezdim diyorsan da kendin bilirsin. Önünü sonunu anlatmadığın olaya biz ne diycez. Durup dururken gelmiyorsa hemen git annenin evine.

ÇOK üzücü tabi ama sen zaten kafanda kararını vermişsin bence. Sadece güç topluyorsun. Emin olmak istiyorsun. Pişman olmamak için. Allah yardımcın olsun. Düzen kurmak zor, bozmak daha da zor.
Aynen öyle. İyice düşündğm deyip bu evden gittikten sonra üzülmemek istiyorum...

Eşiniz ve aileniz küs diyelim ki hakli eşiniz sizinle o şehre gelebilirdi ama babanızın evine gelmezdi, cenazeye katılmazdi. Böylece size destek olmuş olurdu. Sizinle ilgilenebilirdi.

Eşiniz sorunlu bir tipe benziyor bir kere çok kindar. Ya çekeceksiniz düzelmez çünkü eşiniz. Yada gideceksiniz. Hangisi sizi daha mutlu edecekse. Bence yaşadığınız ve hissettiginiz şeyler normal. Kim ister yuvası yıkılsın. Ama dikkat edin o yuva size kadar yuva.

Bir arkadaş demiş ya çocuk olunca sorunlar daha da büyür diye. Buna çok katılıyorum. sizin anne babanız gelmek isteyecek. Ama eşiniz kabul etmeyebilir.

O zaman olayı kendine çevir. O değil de sen yaşasan olayları affedermiydim diye kendine sor Samimi cevapla kendine. Evet affederdim diyebiliyorsan eşin kinci. Yok çok ağırdı ben de affetmezdim diyorsan da kendin bilirsin. Önünü sonunu anlatmadığın olaya biz ne diycez. Durup dururken gelmiyorsa hemen git annenin evine.
Tabi ki sordum kendime. Cevabım evet belki bir süre ben de gitmezdim ama evde onu teselli ederdim diye düşünüyorum

Uzulmeniz çok normal, alıştığınız bir düzen, bir rutin var sonuçta. Atlatmaniz zor olmaz diye düşünüyorum zaten mutlu değilsiniz. Eşiniz ne tepki verdi ayrılmak isteyince?

Çok teşekkür ederim. Gerçekten yardımcı olmaya çalışanlar,iyi ki varsınız... Ben de diyorum bir defaya mahsus bişey olsa tamam. Ölüm bu ne zaman olur bilinmez. Geçemem ama hadi düğünü bayramı da geçtim ama ölümde eş yanında olmazsa kime söyler insan beni götür diye yaa.
Diyemez haklısınız, ayakta bile duramayacak halde olabilirsiniz, Allah kötü gün göstermesin ama insan yaşadıkça görücek bunları. Her seferinde kinini alevlendiricekse böyle bilmiyorum yani işiniz çok zor. Aynı şeyi kendisi kesinlikle kabul etmezdi. Yok mu bir büyük, onun ailesinden bununla konuşacak akıl sahibi biri. Anne babası ne diyor bu duruma?

Back