Çalışıyorum diye yapıldığını düşünüyorum :((

Kaynım geldi ama eltim gelmedi, onlar takı taktılar. Eltimin babası da kv gil ile göndermişler. Ama ben o aileyi tanımıyorum ki, onu kv gil için takıyorlar, yani ben sizin oğlunuza taktım sizi davet ediyorum e siz de takarsınız deniliyor. ben o aileyi tanımam etmem... Benim vermem saçmalık bence...

helall beeee

kocana deki annemin bi akrabasının dügünü varmış hazır elin degmişken 200 lirada
bizimkilere gönder de

O zaman takmalısınız, bizde de hediye getirene hediye verilir.Mesela en basitinden örnek vereyim.Ben evlenirken dayım bana altın getirdi.Onun oğlu bekardı ozaman(Evli olsa takı takıyor) Sonra onun oğlu evlendi,annem dayımın oğluna altın götürdü bu sefer ben evli olduğum için ben de takı taktım.
Eltinizin babası da sizi tanımadan hediyenizi yollamışlar o açıdan bakmayın.Eltiniz niye gelmedi? Geçerli bir sebebi var mı?

Siz ve seviyesizliğinizle daha fazla muhattap olamıycam byee

uyanık ya ondan arkadaş işine gelmiyosa yazmıcan dimi ama sonra cvplar karsısından böyle kalakalırsın...
Niye kalakalıcam pardon? Ben açıklamamı yaptım. Algılama problemi yaşıyorsan, o senin sorunun. Burada bir çok kişi hemen hemen benim dediğimle aynı yola çıkan şeyler yazmış, siz de kendinize uğraş arayıp, bana bulaşmışsınız, polemiğe girmişsiniz. Kalakalacam olsam cevap yazmam zaten :) Susarım. Siz halen onca lafı anlamayıp konuyu saçma sapan ilgisiz yerlere çekiyorsanız, bu sizin sorununuz. Benim değil :) Alakasız alakasız şeyler yazan sizsiniz. Ben değilim. Hatalı olduğum taraf sizinle polemiğe girmem aslında. Sonuçta sizi bu yaştan sonra eğitecek olan ben değilim. Kendinize insanlara sataşmaktan başka meşgale bulun bence :) Komik duruma düşürüyorsunuz kendinizi.

olaya bak eltin gelmemiş onların tarafa altın için sizden para isteniyor ne tür insanlar var ya.Sen kazandıgından verme vermezsin ama yinede evinin rıskı yaniii her evlilikte oluyor demekki

gelene giderim vazifemi yaparım hiç kimseylede polemiğe girmem eşimle aramda hallederim

kocana deki annemin bi akrabasının dügünü varmış hazır elin degmişken 200 lirada
bizimkilere gönder de

tamda bunu yaparım eşime..

bence de, ben de olsam aynısını yaparım gerçi sanırım ben göndertmezdim düğünüme bile gelmeyen eltinin akrabasının altın parasını.... nasıl açıklama yaparsa yapsın

göndersin valla hiçte tınımda olmaz
tabi benim ailemede göndermek şartıyla

Ben de calisiyorum arti calismasam da her zaman param olur hic cebim bos kalmadi sukurler olsun ama annem benden para istese veririm esimin de annesi kendisinden para isterse esim de verebilir benden izin almak zorunda degil ben de ondan izin almak zorunda degilim ama her evin duzeni farklidir esinizin para vermesini istemiyorsaniz acik acik soyleyin vermeni istemiyorum su sebepten dolayi deyin guzelce tatli dille aciklayin sizi ezip gececegini sanmiyorum

cnm eşine diyeceğin bize söylediklerinin tıpkısının aynısı ama karşı tarafı suçlamadan
örneğin aşkım ben evlenirken kimseden yardım bekledimmi kimse bana bişi yaptımı hayır bu yüzden bende kendimin senin ve doğacak çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım

bu yüzden ailelere çok acil sağlık durumları dışında para yardımı yapılmasına karşıyım. su akarken kaplarımızı doldurmalıyız.
haaa sen illede yapmak taraftarı isen maaşınla evimizin tüm giderlerini karşıla geriye kalanıda yardım için kullan cnm

sonuçta bende çalışıyorum bende kendi paramı gönlümce harcarım (ufak bir tehdit maaş vermeme tehditi bende işe yaradı)

Ilk defa duydum ama yöreye gore adet olabilir.bende sızin gibi düşünuyorum ama annenize bir sorsanız normal birşeyi acaba bende merak ettim

hayır cnm hiç normal değil yani size takılan altınları geri ben niye ödeyeyim siz aldınız harcadınız araba aldınız demek istiyor. yöresi möresi yok bunun

önce bişi demedi şimdi niye sorun yapıyorsun diye düşünmemesi için bir kereye mahsus düğünleri olduğu için ses çıkarmadım gibisinden bir laf ta et bence

sadece sizin orada değil çoğu yerde sistem böyle cnm
zaten çoğu akrabada bizim ailelerimizin onların çocuklarına taktıklarının karşılığını getirir
örneğin benim oğluma kardeşimin kv si altın taktı ben de ona takıyım dedim torununa
annem hayır bende onun torununa takcam dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…