Çalışıyorum diye yapıldığını düşünüyorum :((

İnsanın kendi emeğiyle yaptığı kendi yararına, İnsanın başkalarının sırtından kazandığı kendi zararınadır. Sırtınızdan geçinmeyi uyanıklık sayanlar sizden daha zararlılar. Ama genede mümkün olduğunca haklarınızı korumaya çalışın.

Yooo hiç de değilim. Biz İç anadoluluyuz. Bizde altınları gelinle damat alır, kaynana kayınbaba anne baba geri takar. Düğün başka sünnet başka. HErkes kendi çocuğuna takılanı öder. Sünnette senin çocuğuna takıldığına göre sen alıcan. Sisten bu şekilde. Benim kızkardeşim geldi bana bilezik taktı. Ayyy anne napıcam ben şimdi onun çocuğuna bilezik mi takıcam dedim, o yaşıtım sayıldığı için, yok kızım herkes kendi çocuğuna takılanı öder. Onu biz takıcaz, sen ayrı takarsın, o da senin çocuğuna takar dedi. Ama arkadaşlarımınkini ben takıcam çünkü ben davet ettim. Sonuç olarak takıları gelinle damat alır. HErkes kimi davet ettiyse, davet ettiğinin düğününe giderken altınını götürür.

Yoksa bana ne yani. Sade bi düğün yaparım. Sadece arkadaşlarımı çağırırım. Dayılarımın teyzelerimin bana taktığı beni değil annemi babamı bağlar. Hiç düğün yapmayalım o zaman. Bizde 150 gram eşimin anne babası, 130 gram da sadece benim annemle babam taktı. Ne gerek var ki davetliye, düğüne, onca masrafa,geri millete altın mı ödeyecem :) Ailelerimizin kendi başlarına taktığı yeter de artar bile. Sonuçta düğüne gelenler anne babalarımızın davetlileri. Şahsen ben tek arkadaşımı çağırdım. Eşimin arkadaşlarının taktığını da ailesi götürüp takıyor. Bizim orada sistem bu şekilde. Başka yerde nasıldır bilemem.

cnm takıları yine gelin damat alır ama artık evlenmis ve ayrı hanesi var o altın takanlar seneye onlarada davetiye vercek yani sen ilerde olucak cocugun icin yatırım yapıp altın takıcan kaynanan eger bekar cocugu yoksa para taksın yeter ama bekar bi cocugu daha varsa kız erkek farketmez altın takar ki onunda cocuguna getirsinler diyel

ayrıca ablanın cocuguna tabiiki sen ayrı bileizk yapıcaksın yani annenin takması baska senin baska ablanın cocugunada kücük altın takıcak halin yok ya

sistemin bana göre cok yanls yani sen evlendikten sonra kimsenin dügününe gitmedin amca dayı hala teyze haric haa
püfff
bana göre hic degil ee sen o insanları gördügünd utanmıcan mı yarın nasıl cocuguna sinnet dügün yapıcan

Eşinle sen hallet, o da bir zahmet ailesi ile, sen onlarla hiiiiç muatap olma. Kendinide kullandırma

Olay aslinda su... Yani kilit nokta... Sizden para alip taki takicaklar, peki bunu sizin adinizami yoksa kendi adlarinami takacaklar? Eger sizin adiniza takacaklarsa bi nevi, yinede bu karari size birakmalari lazim ve eger davet edildiyseniz takarsiniz gidip gitmemek yada gidememek bu asamada arka planda ... Ama taki parasini siz verip onlar insanlara kendileri takiyormus gibi gösterecekseler cok ayip ve cok acikgöz bi kv niz var... Ayrica gecerli sebepleri yoksa eltilerin dügününüze gelmemeleri büyük terbiyesizlik, ben olsam tavrimi ona göre koyardim... Kv nizide fazla alistirmayin, elinizi vermeye baslamissiniz vallah kolunuzu kurtaramazsiniz... Ayrica calisip calismamaniz fark etmiyor, ogluya, oglunun parasi onun parasi olarak sayan annelerden....iiiiiyyyyy en uyuz oldugum kv tipi... Allah kolaylik versin, ama benden size tavsiye, sessiz kaldikca yolunursunuz ona göre....

Canım bizde hiç kart ya da evde kalan yok. Hepsi benden önce evlendi. Evlendiklerinde de çocuktum. Nasıl düğünlerine gidecem pardon da. Hiç birinin düğününü dahi hatırlamıyorum şaka mısın? Ben onların ablasının çocuğuyum. Evet evlendikten sonra kimsenin düğününe gitmedim. 8 ay oldu evleneli. Eşim gitti. Götüreceği altını da kayın validemden aldı.
Ayrıca sistem de benim sistemim değil. Bizim yörenin sistemi. Ben hayatım boyunca tek bir arkadaşımın düğününe gittim. Bir çeyrek altın götürdüm. Onu da annem verdi. O da geldi annesinden aldı bana taktı. Her yerin adeti ayrı yani. Osmaniyeliler de altın takmıyormuş mesela. Sanki ortada benim çıkardığım bir sistem varmış gibi konuşuyorsun. Ayrıca benim sistemim saçma olsa, konu sahibi altını kayın validesinin takması gerektiğini düşünmez. MAksadınız nedir anlayamıyorum.

Durumu tam bilemiyorum da eğer bu ay durumları sıkışıksa istemiş olabilirler, tek seferlik bir şeyse olay çıkarmaya gerek yok, ikilenirse, içinizdekileri söylersiniz. Öyle şey olmaz, takma kafana demiş eşiniz çünkü konusu açıldığında bunun istisnai bir şey olmadığını görürseniz harekete geçin.

Bu saatten sonra ben sünnet yaparsam, gelir çocuğuma takarlar dayımlar. Çocuğuma takıldığı için onların çocukları evlenince ben de onların çocuklarına takarım. Sitem bu şekilde istiyor. Bizde düğünden sonra gelen altını biz takabiliriz. Şöyle anlatayım. Düğünde dayım ya da başkası bana taktı ya, annem götürür, onun çocuğuna takar. Ben evlendim, takıları aldım. O kısım annemi ilgilendirir. Benim çocuğum oldu diyelim. Hatta canlı örnek, kız kardeşimin oldu çocuğu. Doğum yaptığı için akrabalarımız altın taktı. Dayım altını takarken, bu altını sana taktım dedi. Yani, benim çocuğum evlenirken sen aynısını benimkine takacaksın. Sünneti olacak kardeşimin mesela, yine düğün olacak, dayımlar yine altın takacak. Totalde 2 çeyrek altın kardeşimin çocuğuna takmış oluyor ya, kardeşim onun tek çocuğu varsa, götürüp yarımlık, 2 varsa ikisine çeyrek çeyrak takacak. Anladın mı sistemi :)

maksatım yok sistemin farklı diyorum
sen beni anlamadın kaynananın eger esindne sonra baska bekar cocugu yoksa artık gidicegi kisiye altın takmasına gerek yoktur sen evlenmissin sana tlakmıs ömür boyu böyle bi beklemti sacma evlenmlenissin farzet ilk sene cocugun oldu 4 sene sonra sünnet yaptım sen kimseye gitmemissin ee ne yüzle sünnet yapıcan davet edicen insanları bide evlendikten sonra hic dügüne gitmemissin sacma sacma sacma yanii
oldu bana altın taktılar simdi kaynana git sen tak yazık kaynanalara böyle gelin düsmesin....

Ya iyi deee, anlamadığın bişey var. Bizim orada sistem öyle diyorum. Ben kurmadım ki sistemi. Kız kardeşimin çocuğuna ben ne takarsam, o da gelir benimkine takar. Bizde sistem çocuklar üzerinden işliyor. Tekrar ediyorum. Bu sistemi ben KURMADIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIMMM! Altın takanlar seneye kaynanamlara da annemlere de davetiye verecek de, sen zaten kendi dediğine kendin düştün. Zamanında onun annesi babası da, benim annem babam da herkese altın takmış zaten, herkes getirip onu bizlere taktı işte. Bizim öyle sıkıntımız yok ki :) Eşimin de benim de anne ve babalarımız, sülalelerindeki en büyükler. Babam en büyük çocuk, ilk torun, annem de öyle. Onun anne babası da öyle. Yani onlar herkese altınını fazla fazla takmışlar. Şimdi taktıkları gelip bize taksın diye herkese davetiye dağıttılar. Zaten annemin babamın eskiden takarak bana yatırım yapmış olduğu bir şey var ortada. Ben durduk yere niye yaşlılara bişey götüreyim. Dayımın halamın ya da teyzemin amcamın çocuğu evlenirse götürür takarım ama, karşılık için değil. Kuzenim olduğu için. Babamın asker arkadaşı gelmiş benim düğünüme, ben mi gidecem onun evladının düğününe. Zaten annemle babam geçmişte gitmiş, altınını takmış. Onlar da getirdi bize taktı. Götürüp anneme mi verecek :) Alemsin yani

Yorumları okudum da en iyisi kimse kimseye altın takmasın geri dönüş bekleyerek parası varsa içinden geliyorsa hediyeleşmek sünnettir taksın....ama işi hesap kitap a dökmeyin utandım yahu sanki gelin damat dilenci sunnetler duğunler para için yapılıyor gibi...konu sahibi bu sefer eşini dinle olmaz demiş eşin bi daha ama tekrar ederse eğer ayrı yetten davet edilmişseniz eşinle birlikta paranız varsa içinizden geliyorsa nezaketen gidip hediyenizi verirsiniz....ama sonuçta kv her akrabasıyla samimi olup takı takacanız diye bişi yok mesele samimiyet meselesi

akraba sadece dayı hala amca teyze degil ki sen anlamadın devam et neyse annen ayrı altın takar sen ayrı altın normalde olması gereken budur sen ama uyanıklı yapıp bizimkiler takıcan ben takmam takarken öyle diyolar diyosun ama git götür bakalım bi kere hem annen hem sen tak
iciniz nasıl rahat anlamıyorum yani annen ben takarım onlara sen takma dese senind esininde demesi lazım aaa olmaz onlar bize altın taktı bizde takaım neyseee sen uyanıklık yap ii taktık bizde böyle haa :))

Sen şaka mısın ya? Sünneti tabi yapıcam. Onlar benim çocuğumun sünnetine ne takarsa gidip onun çocuğuna onu takacam. Yüz kere mi söyleyim. Ben anne tarafından da baba tarafından da en büyük çocuğum diyorum. Bismillah. İlk kardeşim evlendi ama o benden küçüktü. Benim babamın maddi durumu iyi hayatım. HErkes de babamı düğününe çağırır. O da herkese altınını fazla fazla takar. O düğüne çağırılan davetliler taktıkları geri çocuklarına takılsın diye çağırır. Bizim orada düğününe gitmediğin insana davetiye verilmez. E napıcam şimdi ben 24 yaşındayım. Hiç düğüne de gitmedim. Kimse düğünüme gelmeyecek mi? Annemin babamın takı taktıkları gelecek işte. Sünnete de öyle herkes çağırılmaz zaten bizde. Amca, dayı, hala, teyze, arkadaş.

meslea senin yaptıgın uyanıklıgı bende bi cvp veriyim
1 sene icinde bi akrabanın oglu sinnet oldu ben evli degildim o sene babam ogluna altın taktı sonra seneye kızı evlendi ben o sene evlenmistim hem babam o kıza hem ben o kıza taktık cünkü onlar bana takmıstı yani senin dedigin gibi olsa onlara haneden 2 taktık dur bakalım bizden biri daha evlensin ona taksın hasılat sıfırlansın gibi olur yani babam hem sünnette hemd ekızında taktı ama aynı sene evlenince hem ben hem babam taktı

ailenin sırtından altın gecindirmemek lazım

Üff KV denin yaptığı tam bi küstahlık ne saçmaya sizin cagrilmadiginniz ddüğüne nasil olurda altın istiyor sanırımsizi yonetmeye cçalışıyor eşine uygun bi dille anlat ve kesin tavrını ortaya koy sen çalış ev geçindir eşinde sağa sola annesiyle altın yollasın ohhh ne alaaa miss

bidaha yazıyorum belki anlarsın
sen evlendin sana altın getirdiler o insanalrın seneye dügünü oldu sana altın getirenlere sen ne takıcan arkadasım ondan haber ver ananaın taktıgı bu saatten sonra seni baglamaz sana altın takan birine ne takıcan
ister ailenin büyük cocugu ol hic farketmez
sen artık o evden cıktın kendi hanen var

İyi de ben 24 yaşındayım. Amcam halam teyzemin dışındaki düğüne neden gideyim beni çağırmazlar ki :) Davetiye kime gittiyse, düğüne o gider, takıyı da o takar. Sistem bu yahu. E şimdi kuzenlerim evlenecek. Annem ayrı, ben ayrı takacam. Ama annem dayımın bize taktıklarını takacak yeğenine. Kayın babamın bir kamyon arkadaşı gelmiş düğünüme, ben mi gidecem 65 yaşındaki amcaların düğününe, onlar gidecek tabi. Ben yüzsüz falan da değilim ayrıca. Sisteme uyuyorum. Konu sahibi kendine davetiye verilmeyen düğüne gitmediği halde neden parayı o ödüyor. Ben davet edilmediğim hiç bir yere gitmem.

Sen okuduğunu anlama problemi yaşıyorsun arkadaşım. Ben uyanıklık yapmıyorum. Bin kere söyledim. Kocaman yazayım da anla BİZİM ORANIN SİSTEMİ BUUUUUUUUUU! Bizde akrabalar, evlenmemiş kızı düğüne çağırmazlar. Davetiyeyi anne babaya verirler. Annem onlara takmış, onlar da bize taktı. Bitti. Napacam şimdi Hakkari'den Ankara'ya düğüne mi davet edecekler beni. Dayımın oğlu kızı olur giderim, teyzemin olur halamın olur giderim. Dıdımın dıdısı beni çağırmaz zaten orada annem babam dururken anladın mı? Dayımın çocuğuna da zaten ben kendim ayrı takarım yazdım. Okumuyor musun sen benim yazdıklarımı. Bizde çocuklar çok yakın akraba olmadığı müddetçe düğüne çaaağııırııılmaaaazzz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…