- 29 Mart 2015
- 20
- 0
- 36
-
- Konu Sahibi nadirensevda
Sorunlu musun nesin? Biz düğününe gidip takı takmadıklarımıza davetiye vermiyoruz hayatım. Ya ben salak mıyım? Niye düğün yapıp bi yemekli salona milyarlar harcayım? Yaparım nikahımı giderim. Alla allaaaaa. Eşimin de benim ailelerim de, daha önceden takı takmadığı kimseyi çağırmadı düğüne. Seneye adamın düğünü olacaksa, kaynanama davetiye verir, bana vermez. Kaynanam da gider takar. Ama nezaketen beni de çağırırsa eşşek değilim. Gider ben de takarım heralde. E annemin kuzeni geldi benim düğünüme. Kuzeni bana takı taktı. Kızı da ben ayrı takacam, cydatesi çok seviyorum dedi. O da altın taktı. Bu yaz da düğünü var. Annem de götürüp takacak bende. Çünkü kız ailesinn dışında geldi taktı altınını. Bana özel yani. Eşek değilim. Onu da ben alacam. Ama annesinin taktığını annem alır.bidaha yazıyorum belki anlarsın
sen evlendin sana altın getirdiler o insanalrın seneye dügünü oldu sana altın getirenlere sen ne takıcan arkadasım ondan haber ver ananaın taktıgı bu saatten sonra seni baglamaz sana altın takan birine ne takıcan
ister ailenin büyük cocugu ol hic farketmez
sen artık o evden cıktın kendi hanen var
Bana altın takan annem taktı diye takıyor yani anladın mı??? Annem taktı diye değil de, kendi takan bir kişi oldu. Ailesinden ayrı bir tane daha taktı beni sevdiği için. Onu da götürüp ben takıcam. İnşallah bu kez anlamışındır.Sorunlu musun nesin? Biz düğününe gidip takı takmadıklarımıza davetiye vermiyoruz hayatım. Ya ben salak mıyım? Niye düğün yapıp bi yemekli salona milyarlar harcayım? Yaparım nikahımı giderim. Alla allaaaaa. Eşimin de benim ailelerim de, daha önceden takı takmadığı kimseyi çağırmadı düğüne. Seneye adamın düğünü olacaksa, kaynanama davetiye verir, bana vermez. Kaynanam da gider takar. Ama nezaketen beni de çağırırsa eşşek değilim. Gider ben de takarım heralde. E annemin kuzeni geldi benim düğünüme. Kuzeni bana takı taktı. Kızı da ben ayrı takacam, cydatesi çok seviyorum dedi. O da altın taktı. Bu yaz da düğünü var. Annem de götürüp takacak bende. Çünkü kız ailesinn dışında geldi taktı altınını. Bana özel yani. Eşek değilim. Onu da ben alacam. Ama annesinin taktığını annem alır.
Yakınlığına göre değişir. Onlar bana ne taktıysa ben de onu takarım ama çağırırsa. Çağırmıyorlar işte. Annem gitti. Halalarının kızlarına da oğullarına da altın taktı. Onlardan önce evlenmişti. Onların düğününe gitse de davetiye vermedi onlara. Bizde böyle işte. Ben sana diyorum ki biri beni çağırdıysa, ben gider annem taksa da takımı takarım ama çağırmıyorlar. Anladın mı? Annemi çağırıyorlar. Bizi adam yurduna koyan yok yani. Kayın validemler de öyle. Düğünümüze 1000den fazla davetli geldi. Burada beni düğününe sadece anne ve babamın kardeşleri çağırır. Ona da eşek değilim gider takarım ama onlar taktı diye takmam yani. Takmasa da takarım.ya sen okumuyomusun sen evlendin diyorum bekar kız zaten ayrı takı takmaz
SEN EVLENDİN SANA DAVETİYE GELDİ BUNLARIN HEPSİ SANA ALTIN TAKANLAR SEN NE TAKARSIN ANNEN BABAN AYRI ONLAR NE TAKAR SENİ BAGLAMAZ BU SAATTEN SONRA
SANA ALTIN TAKAN BİRİNE NE TAKARSIN SADECE AMCA DAYI HALA TEYZE DEN BAHSETMİYROUM SANA ALTIN TAKAN TÜM AKRABALARDAN BAHSEDİYORUM
SİMDİ ANLADIN MI
SEN EVLENMİSSİN ARTIK HANEN AYRI SANA ALTIN TAKAN KİSİ SENİ OGLUNA YADA KIZINA YADA SÜNNETİNE CAGIRMISSS SEN NE TAKARSIN ANNEN ALTININDNA BAHSETMİYROUM ANNENİN ALTINI ANNENİN SEN ESİN NE TAKARSIN OLDUMUUUU
OOO SİZİN AKRABALAR SİZİ İNSAN YERİN EKOYMUYO ACIK NET NE ESİNİN TARAFI NEDEN SENİN TARAFIN SİZE DAVETİYE VERMİYO NE ACI Bİ DURUM..Yakınlığına göre değişir. Onlar bana ne taktıysa ben de onu takarım ama çağırırsa. Çağırmıyorlar işte. Annem gitti. Halalarının kızlarına da oğullarına da altın taktı. Onlardan önce evlenmişti. Onların düğününe gitse de davetiye vermedi onlara. Bizde böyle işte. Ben sana diyorum ki biri beni çağırdıysa, ben gider annem taksa da takımı takarım ama çağırmıyorlar. Anladın mı? Annemi çağırıyorlar. Bizi adam yurduna koyan yok yani. Kayın validemler de öyle. Düğünümüze 1000den fazla davetli geldi. Burada beni düğününe sadece anne ve babamın kardeşleri çağırır. Ona da eşek değilim gider takarım ama onlar taktı diye takmam yani. Takmasa da takarım.
Benim sadece annem ve babam 130 gram bilezik taktı bana iyi okusan görürdün. Ayrıca genelde babam herkese takar geri dönüp de takan hiç görmedim. Düğünümde dayılarım, teyzelerim, kardeşim ve dedelerimden başka kimse takı da getirmedi. Babamlar herkese cumhuriyet taktığı halde. Bahaneleri de şu oldu. Oğullarınıza takıcaz :)OOO SİZİN İKİ TARAFTA ALTIN TAKMAYAN AİLELER MİS ZATEN BASTAN DESEYDİN TÜHHH
Valla hiç acı bi durum değil bence. Ben sokakta görsem tanımayacağım adamın düğününe neden gideyim ki? Biz halam ve amcamlarla bile görüşmüyoruz :) Amca çocuklarım ve halalarım düğünüme gelmemiş, amcam düğünüme gelmemiş. Ben bunu takmazken beni sadece altın takmam için düğününe çağıran birine niye beni çağırmadı diye üzüleyim. Siz de annemin kuzenleri gibisiniz heralde. Bize davetiye vermediler diye küsmüşler. Duyduğumda çok gülmüştüm. Dııdııımın dıııdıısı bana davetiye verse neee vermese ne???OOO SİZİN AKRABALAR SİZİ İNSAN YERİN EKOYMUYO ACIK NET NE ESİNİN TARAFI NEDEN SENİN TARAFIN SİZE DAVETİYE VERMİYO NE ACI Bİ DURUM..
AKRABALIK SİZİNGİBİLER YÜZÜNDNE BİTİYO VALLA YAZIKValla hiç acı bi durum değil bence. Ben sokakta görsem tanımayacağım adamın düğününe neden gideyim ki? Biz halam ve amcamlarla bile görüşmüyoruz :) Amca çocuklarım ve halalarım düğünüme gelmemiş, amcam düğünüme gelmemiş. Ben bunu takmazken beni sadece altın takmam için düğününe çağıran birine niye beni çağırmadı diye üzüleyim. Siz de annemin kuzenleri gibisiniz heralde. Bize davetiye vermediler diye küsmüşler. Duyduğumda çok gülmüştüm. Dııdııımın dıııdıısı bana davetiye verse neee vermese ne???
Herkesin kendi yapısı o. Kimseyi ilgilendirmez. Biz yapısal olarak ailelere bağlı insanlar değilizdir zaten. Bunun bir mahsuru olduğunu da düşünmüyorum. Benim için dayım olsa da oluuur olmasa da. Ya da amcam. Fark etmez yani. Sonuçta benim ekmeğimi aşımı onlar vermiyor :) Kardeşlerim, annem babam ve eşim yeter bana. Fazlasına gerek yok. Biz böyleyiz diye de durumu genel geçer bir şeymiş gibi öne sürmen çok komiğime gitti. :) Bizim akrabalık ilişkilerimiz yok diye bütün Türkiye akrabalık ilişkilerini mi bitirecek? Ahahaha :) Çok komiksiniz. Bizde genel olarak akrabalık ilişkileri sıkı değildir canım. Çünkü bütün kardeşler mal davası yüzünden birbirlerine düşerler. Zengin ailelerin çocukları olduğu için, mutlaka mal bölümünde bir sıkıntı çıkar ve herkes herkese küser. Babamın kardeşleri de mal davası yüzünden küsler. Babaannemin kardeşleri de o yüzden birbirlerine küs. Büyük babamın da. Napalım. Küs olduğumuz adamları düğüne mi çağıralım :)AKRABALIK SİZİNGİBİLER YÜZÜNDNE BİTİYO VALLA YAZIK
SİZİM COCUKLARINIA KUZENLERİNİ BİLE TANIMICAKLAR
Hay gözünü seveyim senin kardeşim yaaa. Valla bazen sizin gibi aklı başında, mantıklı düşünen insanları görünce burda, gurbette kardeşimi bulmuş gibi oluyorum. Anlatmaya çalıştığım şey ancak bu kadar net ve kısa özetlenebilirdi. Darısı anlamayanların başına :)Ayrıc git sarıl eşine bence çünkü çok iyi bi adam bence
Çünkü kv nin para istediğini senden gizleyebilirdi gizlememiş
Ayrıca düğün takılarına karşılık sizin de karşı tarafa takı takmanıza gerek yok o sorumluluk kv ve kp ye ait
Ekmek bölündü artık eşin canı şsterse verir para istemezse vermez
Siz ayrı aile oldunuz
He çok zor durumdadır çok gerekli bişey için ister o zaman verilir eltinin kardeşinden size ne
Eşim bana annemlere 200 lira para göndereceğim, annemlerin parası kalmamış, eltinin erkek kardeşi evlenecekmiş ona hediye götüreceklermiş dedi.
… benim için eşimle kesin kavga sebebi olurdu
Eşinle sen hallet, o da bir zahmet ailesi ile, sen onlarla hiiiiç muatap olma. Kendinide kullandırma
eşine uygun bi dille anlat ve kesin tavrını ortaya koy sen çalış ev geçindir eşinde sağa sola annesiyle altın yollasın ohhh ne alaaa miss
Ayrıc git sarıl eşine bence çünkü çok iyi bi adam bence
Çünkü kv nin para istediğini senden gizleyebilirdi gizlememiş
Ayrıca düğün takılarına karşılık sizin de karşı tarafa takı takmanıza gerek yok o sorumluluk kv ve kp ye ait
Ekmek bölündü artık eşin canı şsterse verir para istemezse vermez
Siz ayrı aile oldunuz
He çok zor durumdadır çok gerekli bişey için ister o zaman verilir eltinin kardeşinden size ne
Ne yapmanız gerektiğini söyleyeyim: Canım bizim düğünümüzde altın takan şu şu akraba vardı ya şimdi onların çocuğu evleniyo altınlarını götürmemiz lazım annemlere vericem. Neden filan derse de aa bu normal değil mi sende öyle yapıyorsun ya diyip safa yatmalı
bidaha yazıyorum belki anlarsın
sen evlendin sana altın getirdiler o insanalrın seneye dügünü oldu sana altın getirenlere sen ne takıcan arkadasım ondan haber ver ananaın taktıgı bu saatten sonra seni baglamaz sana altın takan birine ne takıcan
ister ailenin büyük cocugu ol hic farketmez
sen artık o evden cıktın kendi hanen var