Çalışıyorum diye yapıldığını düşünüyorum :((

maksatım yok sistemin farklı diyorum
sen beni anlamadın kaynananın eger esindne sonra baska bekar cocugu yoksa artık gidicegi kisiye altın takmasına gerek yoktur sen evlenmissin sana tlakmıs ömür boyu böyle bi beklemti sacma evlenmlenissin farzet ilk sene cocugun oldu 4 sene sonra sünnet yaptım sen kimseye gitmemissin ee ne yüzle sünnet yapıcan davet edicen insanları bide evlendikten sonra hic dügüne gitmemissin sacma sacma sacma yanii
oldu bana altın taktılar simdi kaynana git sen tak yazık kaynanalara böyle gelin düsmesin....

hayır cnm yanlış anlıyorsun örneğin teyzem bana geldi bilezik taktı o kızını evlendirirken hem bana hem anneme davetiye gider benim annem teyzemin bana taktığı gibi oda yeğenine bilezik takar bende bütçeme göre çeyrek yarım para takarım

annem bana takılanı yani borcunu ödemiş olur. bende çocuğuma geleceğe yatırım yapmış olurum
yeni evli çifte iki ailenin yaptığı bir nevi yardım gibi düşünün

hayır cnm yanlış anlıyorsun örneğin teyzem bana geldi bilezik taktı o kızını evlendirirken hem bana hem anneme davetiye gider benim annem teyzemin bana taktığı gibi oda yeğenine bilezik takar bende bütçeme göre çeyrek yarım para takarım

annem bana takılanı yani borcunu ödemiş olur. bende çocuğuma geleceğe yatırım yapmış olurum
yeni evli çifte iki ailenin yaptığı bir nevi yardım gibi düşünün
işte benim dedigimde buydu ama arkadas bize davetiye vermiyolar ki diyo yada esinin tarafıda kendi tarafıda teyze hela aöca dayıdan bahsetmiyroum sana kücük altın takana seninde gitmen lazım diyroum cünkü o insanlar sana altın takmıs seninde gitmen lazım diyorum bana davetiye vermiyolar diye garipp yanii

Gelen altını geri götürmek ne demek anlayamadım
Bu arada çalışan gelinler para basıyor kendimden biliyorum
kesinlikle katılıyorum.
çalışıyorsun çok zenginsin sanıyorlar,
çalışmıyorsun oğullarının parasını yiyiyorsun sanıyorlar.

sadece sizin orada değil çoğu yerde sistem böyle cnm
zaten çoğu akrabada bizim ailelerimizin onların çocuklarına taktıklarının karşılığını getirir
örneğin benim oğluma kardeşimin kv si altın taktı ben de ona takıyım dedim torununa
annem hayır bende onun torununa takcam dedi
Biliyorum tatlım da ne bileyim. Bazıları bunu uyanıklık olarak düşünüp, beni yargılamaya çalıştığı için, belki onların orada farklıdır diye söylemiştim. Yoksa hemen hemen çoğu yerde bu şekilde diye biliyorum. Ama bazıları ne uyanıklığımı bıraktı ne de ailemin sorunlu olduğunu. Ama şöyle bir mesajlaşmalarını görünce algılama problemli ve onunla bununla tartışmaya bahane arayan tipler olduğunu anladım :) Yoksa bizim sistemimiz şöyle böyle diye söylemek istemezdim ama bazıları ne yüzsüzlüğümüzü koydu ne pişkinliğimizi. Sanki bir altınla zengin ya da fakir olacaz :)

işte benim dedigimde buydu ama arkadas bize davetiye vermiyolar ki diyo yada esinin tarafıda kendi tarafıda teyze hela aöca dayıdan bahsetmiyroum sana kücük altın takana seninde gitmen lazım diyroum cünkü o insanlar sana altın takmıs seninde gitmen lazım diyorum bana davetiye vermiyolar diye garipp yanii
İyi okusaydın bir milyon kere yazdım aynı şeyi.Senin maksadın ona buna sataşmak olduğu için yazılanları okumayıp polemik çıkarıyorsun. Adamlar bana gelmiyor aslında, annemin çocuğuna geliyor. O yüzden de bizi davet etmiyorlar. Oradaki maksat da biz sadece bir altın taktık, sadece annesi gelsin, kızı da gelirse o da takı takar, hediye umuyormuş gibi olur diye düşünülür. Annem sırf o yüzden kuzenlerini bile çağırmadı bizim düğünlerimize.

İyi okusaydın bir milyon kere yazdım aynı şeyi.Senin maksadın ona buna sataşmak olduğu için yazılanları okumayıp polemik çıkarıyorsun. Adamlar bana gelmiyor aslında, annemin çocuğuna geliyor. O yüzden de bizi davet etmiyorlar. Oradaki maksat da biz sadece bir altın taktık, sadece annesi gelsin, kızı da gelirse o da takı takar, hediye umuyormuş gibi olur diye düşünülür. Annem sırf o yüzden kuzenlerini bile çağırmadı bizim düğünlerimize.
amana banane yaa senin gibi dayısını amcasını istemeyen kuzenini dügünlerini cagarmayan bi zihniyetle daha fazla yazısamam esine yazık valla kimseyi istemen biriyle evlenmiss ilerde cok pisman olucak
esi kimseyi istemez dayım olsun olmasın banane amcam olmasın banane bide kendince mal davası yazıyo
allah sizin gibsine daha cok kavga cıkkarır mal davasındna bi akıllıda cıkıp dememis tamam gelin kavga etmeyelim barısalım yarın öbür gün cocuklarımız var küs kalmayalım

amana banane yaa senin gibi dayısını amcasını istemeyen kuzenini dügünlerini cagarmayan bi zihniyetle daha fazla yazısamam esine yazık valla kimseyi istemen biriyle evlenmiss ilerde cok pisman olucak
esi kimseyi istemez dayım olsun olmasın banane amcam olmasın banane bide kendince mal davası yazıyo
allah sizin gibsine daha cok kavga cıkkarır mal davasındna bi akıllıda cıkıp dememis tamam gelin kavga etmeyelim barısalım yarın öbür gün cocuklarımız var küs kalmayalım
Senin kafa bu işte. Anlayamayınca kısa devre yapıyor anlaşılan. Lafı nereden nereye çekti. :) Ben senle yazışmaya bayılıyordum zaten. Sazan gibi olaya atlamasan ya da beynini ona buna sataşmaya yormasan senin için daha hayırlı olur bence. Eşim de benden çok memnun :) Benim eşimi düşüneceğine kendi eşinin bozduğu makinayla ilgilenmeye devam et bence sen. El alemin derdi seni germesin canım. Aileme akıl verecek son insan da sensin bu arada. Şu insanlarla yazışmalarına bakıyorum üstüne vazife olmayan her şeye atlayıp, kimseyle uzlaşamamışsın. Herkesle tartışmışsın. Bir yaptığın bir yaptığını tutmamış bir de el aleme akıl veriyorsun. Sen o aklını kendine sakla. Ben seninle yazışmaya meraklı değilim. Sana laf atan, başkasına yaptığın yoruma atlayan da ben değilim. Bana sataştığın an, benim cevap hakkım doğar. Seninle yazışmaya heves olduğumdan yazmıyorum yani. Tek derdim sen değilsin. Belki dedim anlar ama kafa okuduğunu anlamadan başka her şeye çalışıyor. Her lafı tutup başka yere çekiyorsun.
Hem sazan gibi atlıyor hem de amaaan bana ne diyorsun. Sana neyse niye karışıyorsun? Ben konu sahibine yorum yaptım. O da özelden mesaj yazmış, demek ki yorumumu faydalı buldu. Sana ne oluyor da bana akıl veriyorsun? Fikrini sordum mu? HAyır! O zaman gerçekten sana ne benim yorumumdan yahut ailemden?

Senin kafa bu işte. Anlayamayınca kısa devre yapıyor anlaşılan. Lafı nereden nereye çekti. :) Ben senle yazışmaya bayılıyordum zaten. Sazan gibi olaya atlamasan ya da beynini ona buna sataşmaya yormasan senin için daha hayırlı olur bence. Eşim de benden çok memnun :) Benim eşimi düşüneceğine kendi eşinin bozduğu makinayla ilgilenmeye devam et bence sen. El alemin derdi seni germesin canım. Aileme akıl verecek son insan da sensin bu arada. Şu insanlarla yazışmalarına bakıyorum üstüne vazife olmayan her şeye atlayıp, kimseyle uzlaşamamışsın. Herkesle tartışmışsın. Bir yaptığın bir yaptığını tutmamış bir de el aleme akıl veriyorsun. Sen o aklını kendine sakla. Ben seninle yazışmaya meraklı değilim. Sana laf atan, başkasına yaptığın yoruma atlayan da ben değilim. Bana sataştığın an, benim cevap hakkım doğar. Seninle yazışmaya heves olduğumdan yazmıyorum yani. Tek derdim sen değilsin. Belki dedim anlar ama kafa okuduğunu anlamadan başka her şeye çalışıyor. Her lafı tutup başka yere çekiyorsun.
Hem sazan gibi atlıyor hem de amaaan bana ne diyorsun. Sana neyse niye karışıyorsun? Ben konu sahibine yorum yaptım. O da özelden mesaj yazmış, demek ki yorumumu faydalı buldu. Sana ne oluyor da bana akıl veriyorsun? Fikrini sordum mu? HAyır! O zaman gerçekten sana ne benim yorumumdan yahut ailemden?
işine gelmedi dimi zoruna gitti sen bu kafayla daha cokk cekersinn...

işine gelmedi dimi zoruna gitti sen bu kafayla daha cokk cekersinn...
İşine gelmeyen sensin :) Zoruma gidecek ne söyledin sorabilir miyim? Verecek mantıklı yanıt bulamadın, işin içinden de çıkamadın, saçmalayıp duruyorsun. Bir bak bakalım hiç bdv de konum var mı :) Ya da çektiğim, üzüldüğüm bir şey? Daha çok çekersin diyor sanki öyle bir şey söylemişim gibi. Alakasız alakasız şeyler söylüyorsun. Yazık vallahi, acıdım haline.
Senin için söylenecek şey şu bence: Cahil ile sohbet güçtür bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline... Sen de diline gelen alakasız alakasız her şeyi söylüyorsun. Bakalım daha neler uyduracaksın.
Eşime yüksek lisans tezi olarak seni önereyim bari, çok değişiksin! :KK70: Ay çok güldüm vallahi ya.

Canım bizde hiç kart ya da evde kalan yok. Hepsi benden önce evlendi. Evlendiklerinde de çocuktum. Nasıl düğünlerine gidecem pardon da. Hiç birinin düğününü dahi hatırlamıyorum şaka mısın? Ben onların ablasının çocuğuyum. Evet evlendikten sonra kimsenin düğününe gitmedim. 8 ay oldu evleneli. Eşim gitti. Götüreceği altını da kayın validemden aldı.
Ayrıca sistem de benim sistemim değil. Bizim yörenin sistemi. Ben hayatım boyunca tek bir arkadaşımın düğününe gittim. Bir çeyrek altın götürdüm. Onu da annem verdi. O da geldi annesinden aldı bana taktı. Her yerin adeti ayrı yani. Osmaniyeliler de altın takmıyormuş mesela. Sanki ortada benim çıkardığım bir sistem varmış gibi konuşuyorsun. Ayrıca benim sistemim saçma olsa, konu sahibi altını kayın validesinin takması gerektiğini düşünmez. MAksadınız nedir anlayamıyorum.

bizdede ayri hane.olunca ayri davetiye gelir..mesela esimin amca kizi evlniyor sa hem kayinpeder takar hem biz takariz..he soyle bisey var sulalede.kimseye birsey takmayip kendi bekleyn cakallar olur..onlarada borcam falan iste:KK70:

bizdede ayri hane.olunca ayri davetiye gelir..mesela esimin amca kizi evlniyor sa hem kayinpeder takar hem biz takariz..he soyle bisey var sulalede.kimseye birsey takmayip kendi bekleyn cakallar olur..onlarada borcam falan iste:KK70:
Bizde de o şekilde olur ama bazılarına ayrı haneye geçince ayrı davetiye vermezler. Kuzenler falan verir. Verirlerse annem de takar ben de takarım. Arkadaşa başka bir mesajımda örnek vererek belirtmiştim bunu ama anlamadı maalesef. Zaten verilmemesindeki maksat da, herkes herkese takacağını taktığı içindir. Sonra bu sistem kuzenler üzerinden devam eder. Onlar bize takar biz onlara takarız. Onlar o sırada bekarsa, yine takarız, onlar da çocuğumuza takar. Sizinkiyle aynı işte. Annem kuzenlerine bile vermedi gerçekten. Çünkü onlarda evlenecek kimse kalmadı. Onlar bize taktı, biz de onlara. Daha ne diye düğüne çağıralım ki. Ayıp olur, hediye umar gibi.

X