Çalışıyorum diye yapıldığını düşünüyorum :((

Aslında ılımlı bi konuşma olmuş , bence eşiniz de anlamış sizin ne demek istediğinizi bu kadar lafın üzerine eşin başka birşey yapmaz bence

Canınızı sıkmayın derim. laf geçiremiyorsanız, bırakın kendi haline. sizde verdiğiniz kadar alma yöntemleri bulun. tamam eşiniz ama bunu size yaşatıyorsa hak ediyor. k.validenize nekadar gönderiyorsa sizde bir bahane ile aynı tutarda alın, sanki biryere ödeyecek gibi.

benim k.validem yok. ben ve eşim öyle kimselerden altınlar görmedik. benim annem babam ablam ve kız kardeşim bilezik taktı. eşimin bana taktıklarınıda krediyle almıştık. eşim kardeşinin düğününe bilezik almış. birde düğün baküde olmuş. eltim yabancı. sanki türkiyede kızın kıtlığı gelmiş gibi. benim düğünümde bir bilezik getirmişler şaka gibi kararmış,incecik, kırıldı kırlacak üstelik 14 ayar. oğlumuz oldu amcasının getirdiğini söylüyorum, eltim beğenmiş. 1 aylık bebeğe 5 yaş şortu, 4 yaş gömleği getirmişler. eltim birde diyorki küçükler çok pahalı idi büyük aldık. ne salak sanki bu çocuk 4-5 yaşına kadar çıplak duracak. eltimin çocuğu yok. tedavi görüyormuş. eşim bebekleri olunca altın götürürüz, ilk yeğenim olacak felan dedi. dedim orada dur düğünde senin götürdüğünü getirmedi bu beni bağlamaz senin değerin. ama oğluma getirdiklerini not ettim olursa bizde aynılarından alıp götürürüz dedim. sesini kesti. para kolay kazanılmıyor. rızkınızı kimseye yedirmeyin.

Ay canım onur duydum teşekkür ederim
Ama bu zamanda annesi para isteyince eşine söyleyen koca zor bulunur
Maşallah konu sahibi bu konuda şanslı

saçma şeyler ya. kv sizi sömürmeye çalışıyo anlaşılan. olmadı ayrılın işten. oğluşu ödesin annesinin altınlarını. ödeyebilirse tabi. o zamanda kesin bişey istemezler.

Açık kapı bırakmak isterdim ama eminim ki kv çalıştığım için bunu istiyor, o yüzden kocama söyleyeceğimi söyledim sıra kv de de..

Zaten bir fırsatı kaçırdım denk geldiğinde bize yönelmemelerini söylemem gerek.

Ya bende hata, bende.. Off nezaket bi yere kadar....

E tamam, durumları sıkışıksa tabi ki para isteyecekler, önemli olanın bunun rutine binmemesi, bunun duyurmayla ne alakası var? Yakın kişi varken başkasından neden istensin? Ki size haber de veriliyor. Evlilik zor bir şey değil, sizin içinde olmanıza rağmen, aklınıza ortada olandan farklı düşünceler gelmesi garip. Ve evet evlendiğiniz kişinin ailesini tanımıyormuşsunuz, şimdiden mesafe koymanın yolunu arayacağınıza sizin hakkınızı düşünen ve yanınızda olan görümceniz gibi insanlarla ilişkilerinizi iyi tutun. Kardeşler arası bağlılık çift taraflıdır sonuçta, şimdi ikinizin iyiliğini isteyen kardeşin zamanı geldiğinde yine yanınızda olmasını bekliyorsanız yapın tabi bunu.

açıkça tavrınızı koyun daha şlimdiden içinizi şişirmeyin...
telefon açın ve söyleyin hatta hemen bir daha bu konu açılsın istemiyorum...
herkes kendi ekmeği ile ilgilensin... kimseye altın parası falan veremeyiz.. daha fazla da uzatmayın deyin... ama eşinizle aranızı bozmayın soınra gizli gizli göndermeye çalışırsa önünü alamazsınız... lafınızı esirgerseniz kaybeden olursunuz
ben evli değilim ama derdim var köşesinden en net çıkardığım anlam eşinle ailesi için tartışma lafını da asla esirgeme ama eşin yokken söyle.. onlar nasıl sen yokken yapıyorsa sen de özellikle eşlin yokken söyle ama eşine fırsat kolladığını asla belli etme

Ay canım onur duydum teşekkür ederim
Ama bu zamanda annesi para isteyince eşine söyleyen koca zor bulunur
Maşallah konu sahibi bu konuda şanslı
Bizimkiler bize zorla para vermeye çalıştığı için böyle sorunlarla karşılaşmıyoruz. Ama bir ara lazım oldu kayın validemlere yüklü bir miktar.Borç alacaklardı birinden. Eşim de ne biçim evlatsa, ben demesem aklına gelmeyecek biz verelim diye. Biz teklif ettik, borç olarak aldılar. Geri öderler zaten. Çok iyi insanlardır. Eşimin kafa hep aynı, annemiz babamız değil mi, alsınlar yapsınlar kafasında... Bu huyuna bazen çok kızıyorum.

Arkadaşım sende de bir sorun var galiba, eksik okuma, tam oku, tam okumadıysan da yorum yapma. Zaten bize gelenlerin altınları daha önceden götürülmüş. Sonrası beni bağlar diyorum. Siz kendinize tartışacak adam mı arıyorsunuz? Sabır mı sınıyorsunuz? Çocuğuma gelince, zaten ben şimdiden çocuğum için yatırım yapmaya başladım. Sistem bu şekilde diye diye salak gibi niye siz ödeyin deyim çocuğuma? Geri zekalıya mı benziyorum ordan bakınca. Üstünevazife olmayan işe karışma sen

Üstüme vazife olanı olmayanı sana mı sorucam?????

Siz davetli değilseniz, kv nin takacağı altının parasını neden siz veresiniz. Eğer altın alınacaksa altını alın siz gidin takın. Ha yok kv takacaksa eşinden borç olarak mı istiyor parayı? Ya da eşini kandır, çok yakın akraba değil bizim düğünümüze de gelmediler karınca kararınca bir borcam alıp yollayalım vs de. Ben olsam hayatta izin vermezdim.

altın günü gibi olmuş bu konu,ne hale gelmiş

konu sahibi bir seferlik bir durum ise bence abartmaya gerek yok.asılnda haklısınız eltinin kardeşi için 200 lira vermek çok saçma ancak bazen hatır gönül için mecbur kalınabiliyor.

Bunun adı iyi niyet falan değil, Ben mi yanlış anladım kayınvalidenizin düğününüzde "size(!) hediye vermemesi" gibi bir konunuz varken, eltilerinizin düğününüze gelmemesi gibi bir durum varken, eltinizin kızkardeşine hediye almak için mi sorgulanıyorsunuz.. Siz buradakilerden akıl alsanız da üzgünüm ama uygulayabilecek iradeye sahip değilsiniz. Ya gerçek bir konu değil ya da kendinize eğlence bulmuşsunuz.

Üstüme vazife olanı olmayanı sana mı sorucam?????
Benimle ilgili bir konuda bahsediyorsan bana soracaksın. O kadın orada benden bahsediyor. Amaaan her neyse yaaa. Gerçekten siz ve sizin gibilerden bıktım. Herkes kendine bir vazife çıkarıyor burada. Konu sahibine yorumunu yap, çık. Sağa sola ne sataşıyosunuz? Üstünüze vazife olmayan şeye karışmak yerine okuduğunuzu anlamayla ilgili eğitim alın lütfen.

Tek seferlik olup olmadığını zaman gösterecek kadesa, bakış açıları şayet benim dediğim gibi ise biraz uğraşıcam sanırım...

Ya zaten meselenin benim tarafımdan esası şu, eşim ailesinin gerçekten ihtiyacı varsa (henüz ailesinin yanına gidemedik, bayramda gideceğiz kısmetse, orada göreceğim artık) onlara ihtiyaç dahilinde para vermesine bir şey demem. Ama bundan sonra göndermek isterse aklımda şüphe kalıcak bu da canımı sıkıyor maalesef.

Ya canim eger duskun olsalar yemeye icmeye bisiyleri olmasada senden yardim isteseler ver diyecegim vermemek olmaz ama didinin didisina altin borclularmista neymis gitsin borc alip versinler sakin verme.esinede ben bu sekilde istemiyorum de acikca konus ilkten tavrini koyki baska bu tip seylerle gelmesinler karsina...esinlede aran iyiymis seni anlayacagini dusunuyorum...

Hande, okuma fırsatın olduysa daha önceki sayfalarda eşimle konuştuğumu söylemiştim. Bugün gönderdi parayı, ne diyim .. Bundan sonrası için artık bakacağız.

Ayrıca buradaki bazı arkadaşlar yazılan mesajları bir kaç defa okusunlar, çünkü ziyadesi ile yanlış anlayıp hadlerini aşarak kişiliklere hakaret etme cüretini gösteriyor. Dikkate almıyoruz bilgilerine...

Ben diğer arkadaşlarımın önerileri doğrultusunda eşimle konuştum, hislerimi, düşüncemi anlattım, rahatladım. Amacma ulaştım, konuyla ilgili (konuyu anlayarak mesaj yazılırsa) seve seve dikkate alırım.

Kayınvalidenize sinir oldum,düğünde size yaptıklarına filan. O kısmı atlıyorum o yüzden ve Allah sabır versin,öyle birinin gelini olmak zordur. Eltiniz sizin düğünüze gelmemiş ama takısını yollamış yanlış okumadıysam. Hem eltiniz hem de eltinizin babası mı altın takmıştı size? Eğer öyleyse size de düşer, doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…