- 27 Ocak 2015
- 1.143
- 822
- 37
- Konu Sahibi nadirensevda
Aslında ılımlı bi konuşma olmuş , bence eşiniz de anlamış sizin ne demek istediğinizi bu kadar lafın üzerine eşin başka birşey yapmaz bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ay canım onur duydum teşekkür ederimHay gözünü seveyim senin kardeşim yaaa. Valla bazen sizin gibi aklı başında, mantıklı düşünen insanları görünce burda, gurbette kardeşimi bulmuş gibi oluyorum. Anlatmaya çalıştığım şey ancak bu kadar net ve kısa özetlenebilirdi. Darısı anlamayanların başına :)
E. Hayır canım ne gerek var. Onlar eltinin kardeşine altın için para istememişler, paraları olmadığı için istemişler. Başkasından isteyecektik bi size soralım demişler dedi. Ben de ama sana duyurmuşlar dedim. (Sonra, altın takmıyorsun ama bari bu sefer hem değeri düşmeyecek hem de takabileceğin bilezik alalık dedi)
lütfen büyük harfle yazmayın. bu sitemizde yasaktırAKRABALIK SİZİNGİBİLER YÜZÜNDNE BİTİYO VALLA YAZIK
SİZİM COCUKLARINIA KUZENLERİNİ BİLE TANIMICAKLAR
Bizimkiler bize zorla para vermeye çalıştığı için böyle sorunlarla karşılaşmıyoruz. Ama bir ara lazım oldu kayın validemlere yüklü bir miktar.Borç alacaklardı birinden. Eşim de ne biçim evlatsa, ben demesem aklına gelmeyecek biz verelim diye. Biz teklif ettik, borç olarak aldılar. Geri öderler zaten. Çok iyi insanlardır. Eşimin kafa hep aynı, annemiz babamız değil mi, alsınlar yapsınlar kafasında... Bu huyuna bazen çok kızıyorum.Ay canım onur duydum teşekkür ederim
Ama bu zamanda annesi para isteyince eşine söyleyen koca zor bulunur
Maşallah konu sahibi bu konuda şanslı
Arkadaşım sende de bir sorun var galiba, eksik okuma, tam oku, tam okumadıysan da yorum yapma. Zaten bize gelenlerin altınları daha önceden götürülmüş. Sonrası beni bağlar diyorum. Siz kendinize tartışacak adam mı arıyorsunuz? Sabır mı sınıyorsunuz? Çocuğuma gelince, zaten ben şimdiden çocuğum için yatırım yapmaya başladım. Sistem bu şekilde diye diye salak gibi niye siz ödeyin deyim çocuğuma? Geri zekalıya mı benziyorum ordan bakınca. Üstünevazife olmayan işe karışma senBu pek sevgili arkadaş bizde sistem anne baba üzerinden yürüyor, bana takılanın iadesi anne babayı bağlar ben altınları alır otururum diyor amaaaaa sıra kendi çocuğuna gelinine vs gelince de uyanıklılığa devam edip altınları alan sizsiniz banane gidin iade edin der herhalde
Arkadaşım sende de bir sorun var galiba, eksik okuma, tam oku, tam okumadıysan da yorum yapma. Zaten bize gelenlerin altınları daha önceden götürülmüş. Sonrası beni bağlar diyorum. Siz kendinize tartışacak adam mı arıyorsunuz? Sabır mı sınıyorsunuz? Çocuğuma gelince, zaten ben şimdiden çocuğum için yatırım yapmaya başladım. Sistem bu şekilde diye diye salak gibi niye siz ödeyin deyim çocuğuma? Geri zekalıya mı benziyorum ordan bakınca. Üstünevazife olmayan işe karışma sen
Merhaba arkadaşlar,
Biraz önce eşimle yaptığımız bir konuşma üzerine hem sıkıntımı anlatmak istiyorum hem de bana yol göstermenizi istiyorum... Aslında pek çok kişi ile aynı gibi ama gelgelelim insan kendi yaşayınca nasıl davranacak bilemiyor...
Bugün eşim kayınvalidemleri hal hatır sormak için aramış, k.validem eltimin kardeşinin düğünü olacakmış ona hediye için eşimden para istemişler.
Eşim bana annemlere 200 lira para göndereceğim, annemlerin parası kalmamış, eltinin erkek kardeşi evlenecekmiş ona hediye götüreceklermiş dedi. En sinir olduğum şeyde eşim bi de üstüne bu ay şunları alıcaz, yok araba bakımı, yok yaz lastiği... Banane hallet bana yansıtma dedim.... Resmen suç bastırıyor...
Ben de saf gibi tamam dedim..
Mevzunun bu kısmında şunu söylemek istiyorum, ben 10 aylık evliyim ve kayınvalidem tarafını hiç tanımıyorum. Benim iki eltim de düğünüme gelmediler, ki gelmeyebilirler bunu dert etmiyorum. K.validemler maalesef küçük bir hediye takmadılar düğünde bunu da dert etmiyorum, herkesin kendi bileceği iştir nihayetinde. Bunu neden söylüyorum peki, ben çalıştığım için sanırım gerekli görmüyorlar...
İkinci söylemek istediğim konu da şu; ocak ayında bebeğimizi kaybettik biz, hastanede yattım bir süre sonra bebeğimiz düştü. K. validemler 20 gün bizde kalmaya gelmişlerdi. Neyse ben hastaneden geldim ertesi gün oturuyoruz hep birlikte k.validem eşime düğünde bize hediye getiren insanlara hediyelerini götürmemiz gerektiğini söyledi, tabi hep eşimle muhatap oluyor. Ben yokmuşum gibi. Sinirlendim odadan çıktım yatak odasına geçtim tüm konuşmaları duyuyorum ben. Tartışıyorlardı aralarında. Neyse yatarken dedim ki eşime yorgan gitti neyin tartışması bu, altın yok yani araba aldık onlarla. Eşimde yok bişey dedi, duyuyorum yani ne yok...
Dedim ki tatlım annen sanırım düğünde kendi etrafının taktığı altınları hediyeleri bizim götürmemizi istiyor ancak akla mantığa uygun değil bu söylediği, öyleyse benim ailemin, babamın hiç tanımadığım insanların getirdiklerini de götüreceksin e artık 2 yıl altın ödersin dedim. Eğer bizi ayrıca davet ederlerse elbette alır altınımızı gideriz, yok senin ailen davet edilmişse kusura bakma ben böyle bir şey yapamam. Ben bunarı söyledim, eşim öyle şey olmaz sen takma kafana dedi konu kapandı.
3 ay sonra konu kapanmamış demekki k. validem eşimden altın parası istiyor....
Keşke ta o zaman k. valideme bizzat söyleseydim eşime söylediklerimi, Keşke şimdi eşime "elbette onlar senin ailen, dar zamanında yanında olacaksın sözüm olmaz ama bu annenin söylediği şey olmuyor mu bize altınlarını aldırıyorlar gibi hissettim" deseydim.
Şİmdi nasıl söyliyeyim ben, ne diyim ki??
Benimle ilgili bir konuda bahsediyorsan bana soracaksın. O kadın orada benden bahsediyor. Amaaan her neyse yaaa. Gerçekten siz ve sizin gibilerden bıktım. Herkes kendine bir vazife çıkarıyor burada. Konu sahibine yorumunu yap, çık. Sağa sola ne sataşıyosunuz? Üstünüze vazife olmayan şeye karışmak yerine okuduğunuzu anlamayla ilgili eğitim alın lütfen.Üstüme vazife olanı olmayanı sana mı sorucam?????
altın günü gibi olmuş bu konu,ne hale gelmiş
konu sahibi bir seferlik bir durum ise bence abartmaya gerek yok.asılnda haklısınız eltinin kardeşi için 200 lira vermek çok saçma ancak bazen hatır gönül için mecbur kalınabiliyor.
Merhaba arkadaşlar,
Biraz önce eşimle yaptığımız bir konuşma üzerine hem sıkıntımı anlatmak istiyorum hem de bana yol göstermenizi istiyorum... Aslında pek çok kişi ile aynı gibi ama gelgelelim insan kendi yaşayınca nasıl davranacak bilemiyor...
Bugün eşim kayınvalidemleri hal hatır sormak için aramış, k.validem eltimin kardeşinin düğünü olacakmış ona hediye için eşimden para istemişler.
Eşim bana annemlere 200 lira para göndereceğim, annemlerin parası kalmamış, eltinin erkek kardeşi evlenecekmiş ona hediye götüreceklermiş dedi. En sinir olduğum şeyde eşim bi de üstüne bu ay şunları alıcaz, yok araba bakımı, yok yaz lastiği... Banane hallet bana yansıtma dedim.... Resmen suç bastırıyor...
Ben de saf gibi tamam dedim..
Mevzunun bu kısmında şunu söylemek istiyorum, ben 10 aylık evliyim ve kayınvalidem tarafını hiç tanımıyorum. Benim iki eltim de düğünüme gelmediler, ki gelmeyebilirler bunu dert etmiyorum. K.validemler maalesef küçük bir hediye takmadılar düğünde bunu da dert etmiyorum, herkesin kendi bileceği iştir nihayetinde. Bunu neden söylüyorum peki, ben çalıştığım için sanırım gerekli görmüyorlar...
İkinci söylemek istediğim konu da şu; ocak ayında bebeğimizi kaybettik biz, hastanede yattım bir süre sonra bebeğimiz düştü. K. validemler 20 gün bizde kalmaya gelmişlerdi. Neyse ben hastaneden geldim ertesi gün oturuyoruz hep birlikte k.validem eşime düğünde bize hediye getiren insanlara hediyelerini götürmemiz gerektiğini söyledi, tabi hep eşimle muhatap oluyor. Ben yokmuşum gibi. Sinirlendim odadan çıktım yatak odasına geçtim tüm konuşmaları duyuyorum ben. Tartışıyorlardı aralarında. Neyse yatarken dedim ki eşime yorgan gitti neyin tartışması bu, altın yok yani araba aldık onlarla. Eşimde yok bişey dedi, duyuyorum yani ne yok...
Dedim ki tatlım annen sanırım düğünde kendi etrafının taktığı altınları hediyeleri bizim götürmemizi istiyor ancak akla mantığa uygun değil bu söylediği, öyleyse benim ailemin, babamın hiç tanımadığım insanların getirdiklerini de götüreceksin e artık 2 yıl altın ödersin dedim. Eğer bizi ayrıca davet ederlerse elbette alır altınımızı gideriz, yok senin ailen davet edilmişse kusura bakma ben böyle bir şey yapamam. Ben bunarı söyledim, eşim öyle şey olmaz sen takma kafana dedi konu kapandı.
3 ay sonra konu kapanmamış demekki k. validem eşimden altın parası istiyor....
Keşke ta o zaman k. valideme bizzat söyleseydim eşime söylediklerimi, Keşke şimdi eşime "elbette onlar senin ailen, dar zamanında yanında olacaksın sözüm olmaz ama bu annenin söylediği şey olmuyor mu bize altınlarını aldırıyorlar gibi hissettim" deseydim.
Şİmdi nasıl söyliyeyim ben, ne diyim ki??
Ya canim eger duskun olsalar yemeye icmeye bisiyleri olmasada senden yardim isteseler ver diyecegim vermemek olmaz ama didinin didisina altin borclularmista neymis gitsin borc alip versinler sakin verme.esinede ben bu sekilde istemiyorum de acikca konus ilkten tavrini koyki baska bu tip seylerle gelmesinler karsina...esinlede aran iyiymis seni anlayacagini dusunuyorum...