Çalışıyorum diye yapıldığını düşünüyorum :((

Valla ben calisan bayan degilim ama benim eşimde ailesine para yardiminda bulunuyor ayrıca düğünlerde takilacak hediyeleri Esim temin edip ailesine gönderiyor ayrıca bekarken bende calustigim için dugunumuzude ceyizimizide takilarimizida kendimiz yapip ailemizin eline verdik 2 yillikda evliyiz beni mağdur etmesin kapima borçlu getirmesin isterse maasini versin neticede kazanan kendisi

bidaha yazıyorum belki anlarsın
sen evlendin sana altın getirdiler o insanalrın seneye dügünü oldu sana altın getirenlere sen ne takıcan arkadasım ondan haber ver ananaın taktıgı bu saatten sonra seni baglamaz sana altın takan birine ne takıcan
ister ailenin büyük cocugu ol hic farketmez
sen artık o evden cıktın kendi hanen var
Sorunlu musun nesin? Biz düğününe gidip takı takmadıklarımıza davetiye vermiyoruz hayatım. Ya ben salak mıyım? Niye düğün yapıp bi yemekli salona milyarlar harcayım? Yaparım nikahımı giderim. Alla allaaaaa. Eşimin de benim ailelerim de, daha önceden takı takmadığı kimseyi çağırmadı düğüne. Seneye adamın düğünü olacaksa, kaynanama davetiye verir, bana vermez. Kaynanam da gider takar. Ama nezaketen beni de çağırırsa eşşek değilim. Gider ben de takarım heralde. E annemin kuzeni geldi benim düğünüme. Kuzeni bana takı taktı. Kızı da ben ayrı takacam, cydatesi çok seviyorum dedi. O da altın taktı. Bu yaz da düğünü var. Annem de götürüp takacak bende. Çünkü kız ailesinn dışında geldi taktı altınını. Bana özel yani. Eşek değilim. Onu da ben alacam. Ama annesinin taktığını annem alır.

Sorunlu musun nesin? Biz düğününe gidip takı takmadıklarımıza davetiye vermiyoruz hayatım. Ya ben salak mıyım? Niye düğün yapıp bi yemekli salona milyarlar harcayım? Yaparım nikahımı giderim. Alla allaaaaa. Eşimin de benim ailelerim de, daha önceden takı takmadığı kimseyi çağırmadı düğüne. Seneye adamın düğünü olacaksa, kaynanama davetiye verir, bana vermez. Kaynanam da gider takar. Ama nezaketen beni de çağırırsa eşşek değilim. Gider ben de takarım heralde. E annemin kuzeni geldi benim düğünüme. Kuzeni bana takı taktı. Kızı da ben ayrı takacam, cydatesi çok seviyorum dedi. O da altın taktı. Bu yaz da düğünü var. Annem de götürüp takacak bende. Çünkü kız ailesinn dışında geldi taktı altınını. Bana özel yani. Eşek değilim. Onu da ben alacam. Ama annesinin taktığını annem alır.
Bana altın takan annem taktı diye takıyor yani anladın mı??? Annem taktı diye değil de, kendi takan bir kişi oldu. Ailesinden ayrı bir tane daha taktı beni sevdiği için. Onu da götürüp ben takıcam. İnşallah bu kez anlamışındır.

ya sen okumuyomusun sen evlendin diyorum bekar kız zaten ayrı takı takmaz
SEN EVLENDİN SANA DAVETİYE GELDİ BUNLARIN HEPSİ SANA ALTIN TAKANLAR SEN NE TAKARSIN ANNEN BABAN AYRI ONLAR NE TAKAR SENİ BAGLAMAZ BU SAATTEN SONRA

SANA ALTIN TAKAN BİRİNE NE TAKARSIN SADECE AMCA DAYI HALA TEYZE DEN BAHSETMİYROUM SANA ALTIN TAKAN TÜM AKRABALARDAN BAHSEDİYORUM
SİMDİ ANLADIN MI

SEN EVLENMİSSİN ARTIK HANEN AYRI SANA ALTIN TAKAN KİSİ SENİ OGLUNA YADA KIZINA YADA SÜNNETİNE CAGIRMISSS SEN NE TAKARSIN ANNEN ALTININDNA BAHSETMİYROUM ANNENİN ALTINI ANNENİN SEN ESİN NE TAKARSIN OLDUMUUUU

ya sen okumuyomusun sen evlendin diyorum bekar kız zaten ayrı takı takmaz
SEN EVLENDİN SANA DAVETİYE GELDİ BUNLARIN HEPSİ SANA ALTIN TAKANLAR SEN NE TAKARSIN ANNEN BABAN AYRI ONLAR NE TAKAR SENİ BAGLAMAZ BU SAATTEN SONRA

SANA ALTIN TAKAN BİRİNE NE TAKARSIN SADECE AMCA DAYI HALA TEYZE DEN BAHSETMİYROUM SANA ALTIN TAKAN TÜM AKRABALARDAN BAHSEDİYORUM
SİMDİ ANLADIN MI

SEN EVLENMİSSİN ARTIK HANEN AYRI SANA ALTIN TAKAN KİSİ SENİ OGLUNA YADA KIZINA YADA SÜNNETİNE CAGIRMISSS SEN NE TAKARSIN ANNEN ALTININDNA BAHSETMİYROUM ANNENİN ALTINI ANNENİN SEN ESİN NE TAKARSIN OLDUMUUUU
Yakınlığına göre değişir. Onlar bana ne taktıysa ben de onu takarım ama çağırırsa. Çağırmıyorlar işte. Annem gitti. Halalarının kızlarına da oğullarına da altın taktı. Onlardan önce evlenmişti. Onların düğününe gitse de davetiye vermedi onlara. Bizde böyle işte. Ben sana diyorum ki biri beni çağırdıysa, ben gider annem taksa da takımı takarım ama çağırmıyorlar. Anladın mı? Annemi çağırıyorlar. Bizi adam yurduna koyan yok yani. Kayın validemler de öyle. Düğünümüze 1000den fazla davetli geldi. Burada beni düğününe sadece anne ve babamın kardeşleri çağırır. Ona da eşek değilim gider takarım ama onlar taktı diye takmam yani. Takmasa da takarım.

Yakınlığına göre değişir. Onlar bana ne taktıysa ben de onu takarım ama çağırırsa. Çağırmıyorlar işte. Annem gitti. Halalarının kızlarına da oğullarına da altın taktı. Onlardan önce evlenmişti. Onların düğününe gitse de davetiye vermedi onlara. Bizde böyle işte. Ben sana diyorum ki biri beni çağırdıysa, ben gider annem taksa da takımı takarım ama çağırmıyorlar. Anladın mı? Annemi çağırıyorlar. Bizi adam yurduna koyan yok yani. Kayın validemler de öyle. Düğünümüze 1000den fazla davetli geldi. Burada beni düğününe sadece anne ve babamın kardeşleri çağırır. Ona da eşek değilim gider takarım ama onlar taktı diye takmam yani. Takmasa da takarım.
OOO SİZİN AKRABALAR SİZİ İNSAN YERİN EKOYMUYO ACIK NET NE ESİNİN TARAFI NEDEN SENİN TARAFIN SİZE DAVETİYE VERMİYO NE ACI Bİ DURUM..

OOO SİZİN İKİ TARAFTA ALTIN TAKMAYAN AİLELER MİS ZATEN BASTAN DESEYDİN TÜHHH
Benim sadece annem ve babam 130 gram bilezik taktı bana iyi okusan görürdün. Ayrıca genelde babam herkese takar geri dönüp de takan hiç görmedim. Düğünümde dayılarım, teyzelerim, kardeşim ve dedelerimden başka kimse takı da getirmedi. Babamlar herkese cumhuriyet taktığı halde. Bahaneleri de şu oldu. Oğullarınıza takıcaz :)

Ayrıc git sarıl eşine bence çünkü çok iyi bi adam bence
Çünkü kv nin para istediğini senden gizleyebilirdi gizlememiş
Ayrıca düğün takılarına karşılık sizin de karşı tarafa takı takmanıza gerek yok o sorumluluk kv ve kp ye ait
Ekmek bölündü artık eşin canı şsterse verir para istemezse vermez
Siz ayrı aile oldunuz
He çok zor durumdadır çok gerekli bişey için ister o zaman verilir eltinin kardeşinden size ne

OOO SİZİN AKRABALAR SİZİ İNSAN YERİN EKOYMUYO ACIK NET NE ESİNİN TARAFI NEDEN SENİN TARAFIN SİZE DAVETİYE VERMİYO NE ACI Bİ DURUM..
Valla hiç acı bi durum değil bence. Ben sokakta görsem tanımayacağım adamın düğününe neden gideyim ki? Biz halam ve amcamlarla bile görüşmüyoruz :) Amca çocuklarım ve halalarım düğünüme gelmemiş, amcam düğünüme gelmemiş. Ben bunu takmazken beni sadece altın takmam için düğününe çağıran birine niye beni çağırmadı diye üzüleyim. Siz de annemin kuzenleri gibisiniz heralde. Bize davetiye vermediler diye küsmüşler. Duyduğumda çok gülmüştüm. Dııdııımın dıııdıısı bana davetiye verse neee vermese ne???

Valla hiç acı bi durum değil bence. Ben sokakta görsem tanımayacağım adamın düğününe neden gideyim ki? Biz halam ve amcamlarla bile görüşmüyoruz :) Amca çocuklarım ve halalarım düğünüme gelmemiş, amcam düğünüme gelmemiş. Ben bunu takmazken beni sadece altın takmam için düğününe çağıran birine niye beni çağırmadı diye üzüleyim. Siz de annemin kuzenleri gibisiniz heralde. Bize davetiye vermediler diye küsmüşler. Duyduğumda çok gülmüştüm. Dııdııımın dıııdıısı bana davetiye verse neee vermese ne???
AKRABALIK SİZİNGİBİLER YÜZÜNDNE BİTİYO VALLA YAZIK
SİZİM COCUKLARINIA KUZENLERİNİ BİLE TANIMICAKLAR

AKRABALIK SİZİNGİBİLER YÜZÜNDNE BİTİYO VALLA YAZIK
SİZİM COCUKLARINIA KUZENLERİNİ BİLE TANIMICAKLAR
Herkesin kendi yapısı o. Kimseyi ilgilendirmez. Biz yapısal olarak ailelere bağlı insanlar değilizdir zaten. Bunun bir mahsuru olduğunu da düşünmüyorum. Benim için dayım olsa da oluuur olmasa da. Ya da amcam. Fark etmez yani. Sonuçta benim ekmeğimi aşımı onlar vermiyor :) Kardeşlerim, annem babam ve eşim yeter bana. Fazlasına gerek yok. Biz böyleyiz diye de durumu genel geçer bir şeymiş gibi öne sürmen çok komiğime gitti. :) Bizim akrabalık ilişkilerimiz yok diye bütün Türkiye akrabalık ilişkilerini mi bitirecek? Ahahaha :) Çok komiksiniz. Bizde genel olarak akrabalık ilişkileri sıkı değildir canım. Çünkü bütün kardeşler mal davası yüzünden birbirlerine düşerler. Zengin ailelerin çocukları olduğu için, mutlaka mal bölümünde bir sıkıntı çıkar ve herkes herkese küser. Babamın kardeşleri de mal davası yüzünden küsler. Babaannemin kardeşleri de o yüzden birbirlerine küs. Büyük babamın da. Napalım. Küs olduğumuz adamları düğüne mi çağıralım :)

Ayrıca düğün takılarına karşılık sizin de karşı tarafa takı takmanıza gerek yok o sorumluluk kv ve kp ye ait
Siz ayrı aile oldunuz
He çok zor durumdadır çok gerekli bişey için ister o zaman verilir eltinin kardeşinden size ne
Hay gözünü seveyim senin kardeşim yaaa. Valla bazen sizin gibi aklı başında, mantıklı düşünen insanları görünce burda, gurbette kardeşimi bulmuş gibi oluyorum. Anlatmaya çalıştığım şey ancak bu kadar net ve kısa özetlenebilirdi. Darısı anlamayanların başına :)

Konu sahibi arkadaşım senden de ayrıca özür dilerim. Şu konun nerelere geldi. Konuyu anlamayanlar yorum yapmasa ya da sağa sola saldırmasa çok daha iyi olacak da neyse. Çok çok özür dilerim. Hakkını helal et. Devamında bir şeyler yazmışsın. Yine öneri istemişsin sanırım. İşe yarar mı bilmiyorum ama. KArdeşimin kayın validesi kayın pederi de sürekli para istiyor. Kız kardeşim bunaldı artık. Biz de yanlarındaydık. Eşi annemlere şundan da alalım deyince kardeşim kızdı. Hayırdır biz senin annenle babanın sponsoru muyuz, neye ihtiyaçları varsa kendileri alsın. Yeter artık dedi. Eşi de kardeşim haklı olduğu için ses edemedi. Gerçi senin eşin nasıl biri, ne tepki verir onu da tam kestiremedim ama. Şimdilik ses çıkarma. Bir daha aynı şey olursa böyle de bence.

takı ve hediyelerin geri gitme konusunda; Size o takı takanların veya hediye verenlerin kimlerini tanıyordunuz?? Yanı oraya kv hatırana gelip size hediye veya takı takanlara geri ödeyecekseniz sizi davet etmelerini beklemenz garip olmuş.

Takı adetini birazda gün gibi görmek lazım. Bu gün bize yarın onlara diye.

Eşim bana annemlere 200 lira para göndereceğim, annemlerin parası kalmamış, eltinin erkek kardeşi evlenecekmiş ona hediye götüreceklermiş dedi.

kv sizin adiniza takmayacak demekki..paralari yok diye sizden alip kendileri takacaklar..
ama ben olsam yinede yollardim artik Allah bilir insanlar bilmese diyerek..sonucta eltinin babasi size altin takmis ..sizde böylece geri vermis olursunz ..
kimsenin hakki kimsede kalmaz ve dügününüze gelmeyen elti ile birdaha muhattap olmazsiniz

hem altin takma para takmayi ne olarak görüyorsunuz ki?
Bana göre yeni evlenen ciftlere katki oluyor ilk zamanlar icin diye görüyorum..
Yani borc gibi..zamanla herkese geri veriyorsun ..

Son düzenleme:
Ne yapmanız gerektiğini söyleyeyim: Canım bizim düğünümüzde altın takan şu şu akraba vardı ya şimdi onların çocuğu evleniyo altınlarını götürmemiz lazım annemlere vericem. Neden filan derse de aa bu normal değil mi sende öyle yapıyorsun ya diyip safa yatmalı

Günaydın!

… benim için eşimle kesin kavga sebebi olurdu

Sevgili Ema, eşimle kavga edemem, etmemeliyim. Çünkü bundan sonra yaparsa her şeyi gizli yapar. Kavga etmek çözüm olmuyor…. Dün zaten dayanamadım ve oturup güzelce konuştuk.

Eşinle sen hallet, o da bir zahmet ailesi ile, sen onlarla hiiiiç muatap olma. Kendinide kullandırma

Sevgili Belissima, sanırım sorun kiminle ise onunla halletmek en iyisi. Kv. Ler bizdeyken ben bu altın mevzusunu ona açıklasaydım, kv belki bugün her şeyi çok normalmiş gibi görmezdi.

Çoğu arkadaşımız altın takma adetinin saçma bir hal aldığını söylemiş, katılıyorum sizlere. Benim için de imkanlar dahilinde ne yapılması gerekiyorsa, ne yapmayı uygun görürse insan onu yapmalı. Hediye evlenen çiftlere yardımdır ancak ben ilk defa böyle bir şey yaşadığım için ve kvmin kendince akıllı davranarak bize aldırmaya çalıştığı için çıktı sorun. Sonuçta ben eltimi tanımıyorum ki ailesini nerden tanıyayım. Muhtemelen bu evlenecek çocukları için altın göndermiştir. Öyleyse kv tarafı altınını alıp gidecek bir zahmet.

Yine eltilerimin neden düğünüme gelmediği konusunda bir fikrimin olmadığını yinelemek isterim. Ben bunu düğünüme gelmeden 1 gün önce öğrendim, kendi koşuşturmam arasında onu sorgulamadım. Ama ben öyle zannediyorum ki aile içinde bir sorun var gibi, eltim uzak durmak istiyor gibi geldi bana. Neyse dediğim gibi gelmedilerse gelmediler yapacak bir şey yok…

eşine uygun bi dille anlat ve kesin tavrını ortaya koy sen çalış ev geçindir eşinde sağa sola annesiyle altın yollasın ohhh ne alaaa miss

Sevgili ervam eşimle akşam oturup konuştum, biraz sonra onu da nalatacağım, umarım kesin bir biçimde söyleyebilmişimdir ve eşim de ne demek istediğimi anlamıştır.

Siz ayrı aile oldunuz

Sevgili Mihriban balık, çok teşekkürler yorumunuz için. Evet aynen sizin gibi düşünüyorum, bi aklımı topladım eşime teşekkür ederek başladım zaten konuşmama…. J)

Ne yapmanız gerektiğini söyleyeyim: Canım bizim düğünümüzde altın takan şu şu akraba vardı ya şimdi onların çocuğu evleniyo altınlarını götürmemiz lazım annemlere vericem. Neden filan derse de aa bu normal değil mi sende öyle yapıyorsun ya diyip safa yatmalı

Sevgili btlsrdr, bunu en başında söyledim, eğer senin ailenin hatırına gelip ya da ailen önceden onlara takı götürüp de gelip hediye yaptılarsa senin aileni bağlar, yoksa benim aile etrafımın ve uzak akrabalarımın hediye paralarını sen hazırla dedim..

Hepinize çok teşekkür ediyorum, cydates özür dileyecek bir şey yok canım, konuşuyoruz oluyor anlaşmazlıklar arada.

Eveeet, şimdi gelelim akşam ki konuşmamıza.

Eşim PTT üzerinden gönderecekmiş parayı. Ben de dedim içimden nadiren konuştun konuştun yoksa sen bu işi unut J) Konuşmalarımızı aynen aktarıyorum:

Ben: Hayatım sen bunu söyleyince ben yanlış anlaşılma olmasın diye söylemedim ama bu konu hk. Bir şey söylemek istiyorum.

E. Hmm, söyle canım…

Ben: Öncelikle bunu bana söylediğin için teşekkür ederim. Aile olmak böyle bir şey, gizlimiz saklımız olmamalı, ben bunu başka bir yerde duysaydım çok kırılırdım sana.

E. Tabiki canım ne bekliyodun..

Sonra girdim konuya…

Ben: Onlar bizim ailemiz, elbette ki onlar bizim, biz onların sevinçlerinde, dar zamanımızda yanlarında olucaz, yanımızda olacaklar. Ama sen bunu söylediğinde ben annenin hastaneden geldiğimin ertesi günü bize gelen altınları siz alın dediği anı hatırladım ve sanki bunun karşılığında para istediğini düşünüyorum. Aileni tanımıyorum canım, onları sen tanıyorsun ama o günde söylediğim gibi bu mantık dışı ve asla böyle bir şeye müsaade edemem.

E. Hayır böyle bir şey yok, çünkü seninle konuştuktan sonra (ilk olay gününü anlatıyor yani) anneme dedim ki, valla anne oturup videoyu izleyin siz, size gelen altınları yazın, biz bize gelenleri yazdık, arkadaşlarımızınkini biz götüreceğiz dedim. (Şaşırdım ne yalan söyliyeyim)

Ben: Yani, en doğrusu da bu zaten.

( Benim eşim doğulu, ailenin en küçük çocuğu ve ailesiyle ilişkilerinin benim ailemle ilişkim gibi samimi olmadığını söyler hep. O yüzden sanıyorum biraz en büyük ablası ile halletmeye çalışıyor, bana göre yanlış ama böyle çözü bulduğunu söylüyor. Sanırım ablasına da daha önceki konuyu aksettirmiş.)

E. Ablam zaten anneme “anne çocuklara dokunmayın, zaten iki gelen altın vardı onu da elinden aldınız, rahat bırakın çocukları” demiş. (Bu da çok şaşırdım)

Ben: Yani dediğim gibi ben senin aileni tanımıyorum, fikri zikri nedir bilmiyorum ama ben çalışıyorum , eve iki maaş giriyor gibi bir mantıkla hareket ediyorlarsa ben yarın çıkayım işten, zor şartlar altında çalışıyorum biliyorsun, zaten çalışmak istemiyorum. Biz ev borcu ve araba borcu ödüyoruz, herkese davulun sesi uzaktan hoş gelir, bunu ailene senin hatırlatman gerek. Sen söyleyemem diyorsan ben bir şekilde söylerim, ayrıca zaten altınları bözdurmak konusunda acele ve hata ettiğimizi de düşünüyorum, herkes altınına dokunmadan kredi ile hallediyor ki biz de halledebilirdik. Altınlarımızda dururdu. Araba kredisi bitince ben bileziklerimi tekrar yapmak istiyorum ve bozdurmak istemiyorum.

E. Hayır canım ne gerek var. Onlar eltinin kardeşine altın için para istememişler, paraları olmadığı için istemişler. Başkasından isteyecektik bi size soralım demişler dedi. Ben de ama sana duyurmuşlar dedim. (Sonra, altın takmıyorsun ama bari bu sefer hem değeri düşmeyecek hem de takabileceğin bilezik alalık dedi)

Neyse devam etti, bak nadiren ben aileme bekarken de öyle para gönderen biri değildim, ama ihtiyaçları varsa ve bunu bana söylemişlerse evladıyım ben onların nasıl vermem. Bizim ailemizde çok para mevzusu olmaz, doğu da böyle kardeşler kardeşlere yardım eder. Altın için vermedim, paraya ihtiyaçları olduğu için verdim. Seni anlıyorum ama için rahat olsun.

Tüm konuşmalarımıza rağmen için rahat mi hayır… Evlilik gerçekten zor bişey, eşimi anlamaya çalışıyorum ama umarım bu bir daha tekrarlanmaz. Bakalım zaman ne gösterecek. Sanırım benim yapmam gereken iki önemli şey var; biri aile ile arama mesafe koymak, ikincisi tatlılıkla ama net şekilde büyük şehirlerde iki kişinin çalışmasının rahatlık olmadığını, mecburiyetten olduğunu, ve mecburiyetten çalıştığımı, paranın bir kıymetinin olmadığını anlatmam.. İşte bunu nasıl yaparım bilmiyorum???

bidaha yazıyorum belki anlarsın
sen evlendin sana altın getirdiler o insanalrın seneye dügünü oldu sana altın getirenlere sen ne takıcan arkadasım ondan haber ver ananaın taktıgı bu saatten sonra seni baglamaz sana altın takan birine ne takıcan
ister ailenin büyük cocugu ol hic farketmez
sen artık o evden cıktın kendi hanen var

Bu pek sevgili arkadaş bizde sistem anne baba üzerinden yürüyor, bana takılanın iadesi anne babayı bağlar ben altınları alır otururum diyor amaaaaa sıra kendi çocuğuna gelinine vs gelince de uyanıklılığa devam edip altınları alan sizsiniz banane gidin iade edin der herhalde :KK14:

X