Çalışan Bir Annenin İtirafları

Ne saçma bir konu çalışma o zaman kardesim. Elalem ne der diye çalışılır mi yahu
Hayatına nereden nasıl baktığına bağlı valla aynı tempoda mutlu olan milyon kadın var. Yoruluyor isen tempoyu kaldıramıyor isen ya işi bırak ya da magnezyum al iyi geliyor

Bu konuyu nereden bulup hortlattınız ki.işsizlikten her yorumu da okudum.tam cevap verecektim ki 10 sene geçmiş neyse dedim.

Konu sahibinin her cümlesi hesaplı ve özenle seçilmiş. Tek derdi kadınları eve kapatmak ancak ne hikmetse kendisi çalışmaktan ve pahalı parfümlere den vazgeçmiyor.

Konu sahibi arkadaşım babam ben çok küçük öldü annem çalışıp bize baktı. Ne ben sevgi eksikliği hissettim nede annem birgün kendini yetersiz hissetti. Aynı şekilde arkadaşlarımın neredeyse tamamı çalışan anne hiçbiri vijdan azabı çekmiyor. Tam tersine hem onlar mutlu hem çocukları çok mutlu.

Ayrıca bence de siz çalışmayın. Sizinle aynı düşüncede insanların ne kendi mesleklerine nede ekonomiye hiçbir katkısı yok zaten.

Hayy ağzına sağlık.bir de canım çıkıyor, pestilim çıkıyor, 9 da koltukta sızıyorum diyen tayfa var.nasil işmiş o be.madende falan çalışmıyorsanız hangi işte bu kadar yorulunur ki.haa herşeyde olduğu gibi istisnalar vardır tabi.eee yorula da bilirsin işten işe fark var da dinlenirsin de yani biraz oturup ya da uzanıp.gencecik insanlar niye bu kadar yorulur ya da bu kadar yorulmak normal mi? Insanın zıpkın gibi hatta süpermen gibi olduğu yaşlar.diyorum tek sağlıklı, enerjik kadın ben miyim burada.tabi ki erken kalkacaksın yaa insan doğası bunu istiyor zaten.5 te kalmıyorsan 6 dan itibaren gayet de mâkul saatler. 12 saat çalışana hak veririm bak ama 9,5 ya da 8,4 çalışan da erken kalkıyorum demesin şimdi.erken falan değil.normal saatler.çalışma saatlerinde gayet kısa.

Son düzenleme:
Bende tarihe bakmadan yorum yaptım.
Ben de millete cevap yazdım.bize polemik lazim valla.heh en garanti polemik konusu.tartışın gitsin uzun zamandır boşanma aşamasındaki kocasından hamile kadın konusu açılmıyordu, bari arayı bununla kapatalım

Son düzenleme:
çıkıyor, pestilim çıkıyor, 9 da koltukta sızıyorum diyen tayfa var.nasil işmiş o be.madende falan

Onlar hangi işten bahsediyor bilmem de bazi işlerde fiziksel yorgunluktan çok ruhsal yorulmakta ayni etkiyi yapıyor.
Ben en son çalıştığım yerde sinirden tansiyonum çıkıyordu ellerim karincalanmaya başlamıştı ki yaşım 20lerin başıydı. tansiyon hastası filan da değilim yani.

Bu ülkede insanlarla çalışmak gerçekten çok zor alışmadiysan.

Evet ya öyle dedim ama bazı işler de öyle.ben zaten hep kovuldum o işlerden.insanlara laf anlatırken rahat olamıyorum.saldırıları savuşturamıyorum.sağlam duramıyorum.memur oldum da kurtuldum.hasta ve hasta yakını da görmüuoruz.miss.yoksa çok geriliyorum.

Çalışma ve hayat şartlarına göre değişir bu yorumunuz. Çalışıyorum ama çok güzel şartlarda... Öğretmenim, ders yüküm çok yok. Küçük bi okul olduğu için çok rahatım şükür. Yeri geldi üç gün çalıştım, yeri geldi öğlene kadar çalıştım. Ki en geç 3 olmadan ders bitiyor. Çocuklarım da benden mahrum kalmadı çok şükür. Tabii sabah gidip akşamın dokuzunda anca evde olabilen anneler için dediklerinizde çok haklısınız. Ha büyük kızımı da okula kaydettirdim. 3buçuk yaşında başladı. Ama çookk seviyor. Yazları ağlıyor okula gidicem diye. Bu yüzden yaz okuluna da yazdırdım. Haftasonları sürekli söylenir neden okul yok diye. Hiç de vicdan yapmadım. Evde olsaydım da sanırım yazdırırdım okula. Dediğim gibi bahsedilen şeyler aile dinamiğine ve çocuğa göre değişir. Allah herkese mutlu olduğu şekilde yaşama imkanı nasip etsin. Kimisi çalışır mutlu olur, kimisi ev hanımıyken mutlu olur

Bu üye Sema Maraşlı

Çocuk & Aile Aynı nick isimli sitesi de var.

Zamanında erkekler tarafından çok tutan pick me girl kitapları var. Kadınlara çalışmamayı öğütlerden kendisi çalışıp kitaplar seminerler düzenleyip gününü gün etti.

Türkiye’nin ilk pick me girl ‘i .

Boşanmayın erkeklerin her sözünü dinleyin diyip kendi boşanmış.

Madem konuyu hortlatınız bilginiz olsun

Iste ben dedi tırt diye

O kadar eminim ki bunun bir erkeğin kaleminden çıktığına ama ispatlayamam Boşa kuaför kıyafet masrafı, sesim çok çıkıyor vs çok belli etmiş.

Sema maraşlı mı? Gerçekten mi? Kitaplarını okumuştum ve gerçekten çok uçta düşünceleri var. Yani tamam eşindir tabii ki fikrini almalısın ama biraz fazla "sus otur kocandır yapar" anlamına çıkıyor dedikleri. Feministler ne kadar uçta yaşıyorsa bu zihniyet de okadar uç. Bir orta yolu bulamıyoruz

Çocuk & AileEvet bak aynı nickli sitesi var

O kadar eminim ki bunun bir erkeğin kaleminden çıktığına ama ispatlayamam Boşa kuaför kıyafet masrafı, sesim çok çıkıyor vs çok belli etmiş.

Aynı nickli sitesi de var bu üye yazar Sema Maraşlı pick me girl kendisi

Kendi bile yazmıyordur zaten üni Mezunu da değil erkekler yazıyor bu da yayınlıyor amaç çalışan kadınları e kart etmek

Çocuk & Aile

Eskilerden birkaç konu hatırlıyorum, o yazarın adının duyulduğu zamanlara denk gelmiş nerdeyse. Diğer sosyal medyalarda da çok görürdüm boy boy, kk yı bilmiyorum o zamanlar tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…