• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve hamileligimi soyleyememe sorunu

Kusura bakmayın ama annenize ben doğumu eşimin yanında istiyorum bile diyemiyorsunuz.
Hayır anneniz çok mükemmel bir anne olur kırmak istemezsiniz amenna ama dayak saygısızlık her şey var annenizde.
Eşinize dediği onca laftan sonra hala bi gel derse gideceksiniz o ışığı aldım sizden
Bu sitede erkek böyle anne sözü dinleyince o kocayı boşayın hemen deniliyo biliyorsun dimi

Ne kadar pesin hukumlu yazmissiniz oyle.. gitmeyi dusunmuyorum.. zaten gitsem mi diye bir sorum yok. Annemin psikolojik baskisindan nasil kurtulurum derdim bu. Ayrica kaynana gelin muhabbetlerinde genelde erkek pasif olur. Ben esimi savunuyorum. Ama o da annem. Napayim gorusmeyi keseyim mi. Esim artik senede 4 gun gorusuyor annemlerle.. o kadar da gorusmeyebilirsin dedim ama saygisindan geliyor sagolsun. Ayrica kayinvalidemin de bana yaptigi yanlislar oldu. Ona ragmen gorustugumu bildigi icin o da annemlere geliyor. Kayinvalidemin yanlislari beni uzmuyor acikcasi.

canim yazdiklarini okuyunca aklima geldi kendi dogumum. Ben de dogum icin annemin yanina gittim . Dogudaydim o zaman hastane iyiydi doktorum da cok iyiydi o ilin en iyisinden birisiydi ama ben anem.benim.yanima gelmek zorunda kalmasin gelene gidene annem.hizmet etmesin diye anneme kiyamadigim icin sirf onu dusundugum icin yanina gittim. Dogum yaptigimin aksami esim de geldi . 20 gun kaldi annemde. Annemdeki surat annemin lafina bakarak surat yapan babam neler yasadim. Annem evde rahat giyinemiyor diye yaptiklari onu gormezden gelmeleri sinir bozucu gunlerdi bizimde uzun sure olmamisti cocugumuz ikimizde cok seviniyoduk burnumdan geldi. Cocuguma da bana da gul gibi bakti orasi ayri hakkini hic bir zaman odeyemem

Yasadiklarimiz ne kadar benziyormus.. ben de babami yalniz birakamaz ve hastane iyi diye annemlerde kalmistim. Babam sagolsun hic yuz surat yapmaz.. sever damadini.. ama dedigin gibi basim acik dolasamiyorum diyordu.. yahu 3 gunde kapali dolas.
Esim beni almaya geldiginde oglumu tutmasina bile 'cuval gibi tutuyorsun' demisti. Odada dursak odaya kapandiniz, ciksak rahatsiz olduk. Ama esim olmadiginda iyiyiz tabi ki.

ama esim hicbir sekilde saygisizlik etmedi simdi annemlere 1 saat uzaktayim esim hicbizamn geldiklerinde lafini etmiyor esimde biliyordu dogum zamani istenmedigi . Aynisini.kaynanam bana yapsaydi birdaha gorusmezdim sanirim esime karsi bu konuda cok mahcubum neyse uzattim sana diyecegim annene soyle sonradan.ogrenirse uzulur daha kotu olur ama sinirlarini da ciz yani dogumunu nerde istiyorsan orda yap senin de bi ailen var esinde yardimci oluyormus daha ne kendini sikma bu kadar tamam mi canim :)

Ayni seyleri yasadigimiz icin yorumunuz daha bir sevindirdi beni. Tesekkurler..O sinirlar nasil cizilecek bilmiyorum.. ipler kopacak kesin.. ama ayni seyleri yasayamam..

Yasadiklarimiz ne kadar benziyormus.. ben de babami yalniz birakamaz ve hastane iyi diye annemlerde kalmistim. Babam sagolsun hic yuz surat yapmaz.. sever damadini.. ama dedigin gibi basim acik dolasamiyorum diyordu.. yahu 3 gunde kapali dolas.
Esim beni almaya geldiginde oglumu tutmasina bile 'cuval gibi tutuyorsun' demisti. Odada dursak odaya kapandiniz, ciksak rahatsiz olduk. Ama esim olmadiginda iyiyiz tabi ki.
alakasız ama iyi dizi projesi olur annenden.dizi çeksen tutar.bayağı komikmiş, napacaksın o zaman onu da öle kabullen gitsin

Otoriter bir annede bende var cnm.ben ogluma hamileyken soyluyememistim.kizim dort yasindaydi o zmn.uc aylik hamileyken ogrendiii,bi gorseniz ikigozu iki cesmee.ama nasil bagira bagira agliyor.goren zina yaptim sanir.hahah.tobeee yaaa..
Simdi oglumu bir seviyorki gormeye deger.oglumm ben senin dogacagini duydugumda cok agladimm.diyor..annem resmen oluyor ogluma..ama annemin baska kotu huylarida vardi.her seyimize karisirdi.kardesleriminde.bizde artik pes dedik.mesela gelirdi bir sey konusulurdu saka falan,hemen kuser giderdiii.biz yalvar yakar.zor ikna ederdik.sonra artik bunaldik giderken engellemedik.gidebilirsin dedik.ve birdaha yapmadiii.yani umursamayinsaygisizlik yapmayin,ama sizinde bir hayatiniz oldugunu kabullendirin.

Otoriter bir annede bende var cnm.ben ogluma hamileyken soyluyememistim.kizim dort yasindaydi o zmn.uc aylik hamileyken ogrendiii,bi gorseniz ikigozu iki cesmee.ama nasil bagira bagira agliyor.goren zina yaptim sanir.hahah.tobeee yaaa..
Simdi oglumu bir seviyorki gormeye deger.oglumm ben senin dogacagini duydugumda cok agladimm.diyor..annem resmen oluyor ogluma..ama annemin baska kotu huylarida vardi.her seyimize karisirdi.kardesleriminde.bizde artik pes dedik.mesela gelirdi bir sey konusulurdu saka falan,hemen kuser giderdiii.biz yalvar yakar.zor ikna ederdik.sonra artik bunaldik giderken engellemedik.gidebilirsin dedik.ve birdaha yapmadiii.yani umursamayinsaygisizlik yapmayin,ama sizinde bir hayatiniz oldugunu kabullendirin.

Zaten cok uzagiz. Senede iki kere falan gorusuyoruz. Gittigimde de tatsizlik yasamak istemiyorum. Butun sikintilari kendime cekiyorum.. kavgayi benimle etsin. Kocamla ederse esimin icinde yara kalir.

Sizin de anneniz oteritermis.. genelde anneler yumusak olur. O yuzden kimse anlamiyor.. hele anne olduktan sonra annenin evine gitme, rest cek, gorusmeyi kes, cek git vs bunlar yapilmiyor.. kayinvalidem de beni cok uzdu her gidisimde aglatir.. ama esim ona tek laf soylemez. Cunku annesi. Ama mumkun oldugunca beni muhatap etmemeye calisir.

Ben sert yazacağım yine, çünkü hatalı sizsiniz.

1. Anneniz iyi bir anne değil. Size şiddet uygulamış, bu mesajınıza göre çocuğunuza da yanlış davranıyor, iyi bir anneanne de değil.

2. Annenizin eşinize ettiği laflardan sonra tası tarağı toplayıp evden ayrılsaydınız bir daha böyle bir şeyi yaşamazdınız. a) Anneniz daha dikkatli davranırdı veya b) Rest çektiğiniz için evine kalmaya falan gitmezdiniz. Sonuç olarak eşinize bir daha saygısızlık yapamazdı.

Ben sürekli eşini ezdiren erkekler hakkında hoş olmayan şeyler yazıyorum burada, sizi bundan ayırmıyorum.

3. Ne yapsak olmadı, düzelmiyor yazıyorsunuz ama hiçbir şey yapmamışsınız. Anneniz haklı. Siz bu kadar zayıf davranırsanız o da bu kadar sert ve yönetici konumda davranır. Yumuşak konuşmalar, gerçekleri saklamalar bunlar herhangi bir yöntem veya tepki değil.

4. Çocuk sorumluluğu alabilecek kadar olgunlaştığınızı düşünmüşsünüz ki yapmışsınız ama daha kendi doğumunuzu nerede yapacağınıza rahatça karar veremiyorsunuz, bildiremiyorsunuz.

Evet olgunlastigimi dusundum. Zaten sorunum nerede dogum yapacagimi ve karar alma problemim degil. Annemin bu konuda uzerimde kuracagi baski.. bana yasatacagi stres. Ben bu bu baskiyi nasil azaltirim, sorunum bu.. ilk dogumumda annemlerde kalmam, hastane, imkanlar ve ilk dogumun tecrubesizligi.

Hicbir seyi yapmadigimi bilemeSiniz. Ilk sene surekli annemle tartistim. Yakin olmama ragmen evine gitmedim, cogu zaman da aramadim. Ama daha da ters tepti. 50 yasindaki kadinin karakterini degistiremiyorum. Onyargilarini kiramiyorum ne yazik ki. Butun kardeslere karsi tutumu ayni ayrica.
Yorumunuz icin tesekkurler.

Sorunum annem.. annem ozunde iyi bir insan. Bizim icin ne fedakarliklar yapti hala da yapiyor. Suanda 14 haftalik hamileyim ama hala anneme soyleyemedim. Bir cok sebebi var.
1. Annemden hala cok korkuyorum. 18 yasima kadar siddet gordum. Evde en cok onunla ben tartisirim ama icimde degisik bir korku var ve atamiyorum bunu.

2. Daha yeni dedem oldu ve anneannem kanser. Annem cok evhamli. Surekli beni sormasini ve simdi ogluna bakmazsin imalarini istemiyorum. Cunku oglum dogdugundan beri kocamla bana hep kotu ebeveyn gozuyla bakiyor. Ozellikle kocama.. kocam ki gecelerce besik sallamis, isten 9da gelmesine ragmen direk ogluyla ilgilenen bir baba.

3. Hemen bize gel diyecek. Oglumda annemde dogum yaptim. Hamileligimde ve dogumdan sonra benimle cok ilgilendi. Ama 40'i cikmasina ragmen evime gitmeme izin vermedi. Surekli kocami sucladi, iyi bir babaysa o fedakarlik yapip sizi burada birakir. Kisin yollarda cocugu usutmez vs diye.. ki sonunda ozel arabayla kendileri birakmislardi beni.

Arti olarak ogluma hamileyken yaz tatilinde annemlere gitmistik. Esim annemlerde 3 gunden fazla kaldigi icin "ben evimde 3 gunden fazla damat istemiyorum. Anasinin evine gitsin" diye bagirmisti. Ustelik esim de evdeydi.. esim evdeyken surekli yuzu asik. Esim oda hapsinde gibi yasiyordu. Odadan ciksa rahatsiz oluyorum, basim acik oluyor vs diyordu. Sabah esim sonra da ben banyo yaptik diye "hamile hamile sey mi yapiyorsunuz. Ne kadar zararli vs" demisti.. yazin en sicak zamanlarinda banyo yapmak anormal mi yani.. ustelik esime surekli tembel, eskiden sunu yapmadi, sunu almadi surekli kotuler. AdamcagiZ bir gozune giremedi. Kizkardesim de hosgeldin eniste bile demez. Bir hafta olsun yanina bile cikmaz.

Cok uzattim ama paylasmak istedim.. annem boyleyken hamile oldgumu soylemeye korkuyorum. Doguma yakin soylemeyi dusunuyorum. Dogumu da evimde yapmak istiyorum. Annem buna cok kizacak, belki de yillarca hatirlatacak. Ama annem ogrenirse illa dogum icn beni cagiracak. Bu dogumumu esimin yaninda yapmak istiyorum.. sizce ne yapayim?

söyleme nokta

Sorunum annem.. annem ozunde iyi bir insan. Bizim icin ne fedakarliklar yapti hala da yapiyor. Suanda 14 haftalik hamileyim ama hala anneme soyleyemedim. Bir cok sebebi var.
1. Annemden hala cok korkuyorum. 18 yasima kadar siddet gordum. Evde en cok onunla ben tartisirim ama icimde degisik bir korku var ve atamiyorum bunu.

2. Daha yeni dedem oldu ve anneannem kanser. Annem cok evhamli. Surekli beni sormasini ve simdi ogluna bakmazsin imalarini istemiyorum. Cunku oglum dogdugundan beri kocamla bana hep kotu ebeveyn gozuyla bakiyor. Ozellikle kocama.. kocam ki gecelerce besik sallamis, isten 9da gelmesine ragmen direk ogluyla ilgilenen bir baba.

3. Hemen bize gel diyecek. Oglumda annemde dogum yaptim. Hamileligimde ve dogumdan sonra benimle cok ilgilendi. Ama 40'i cikmasina ragmen evime gitmeme izin vermedi. Surekli kocami sucladi, iyi bir babaysa o fedakarlik yapip sizi burada birakir. Kisin yollarda cocugu usutmez vs diye.. ki sonunda ozel arabayla kendileri birakmislardi beni.

Arti olarak ogluma hamileyken yaz tatilinde annemlere gitmistik. Esim annemlerde 3 gunden fazla kaldigi icin "ben evimde 3 gunden fazla damat istemiyorum. Anasinin evine gitsin" diye bagirmisti. Ustelik esim de evdeydi.. esim evdeyken surekli yuzu asik. Esim oda hapsinde gibi yasiyordu. Odadan ciksa rahatsiz oluyorum, basim acik oluyor vs diyordu. Sabah esim sonra da ben banyo yaptik diye "hamile hamile sey mi yapiyorsunuz. Ne kadar zararli vs" demisti.. yazin en sicak zamanlarinda banyo yapmak anormal mi yani.. ustelik esime surekli tembel, eskiden sunu yapmadi, sunu almadi surekli kotuler. AdamcagiZ bir gozune giremedi. Kizkardesim de hosgeldin eniste bile demez. Bir hafta olsun yanina bile cikmaz.

Cok uzattim ama paylasmak istedim.. annem boyleyken hamile oldgumu soylemeye korkuyorum. Doguma yakin soylemeyi dusunuyorum. Dogumu da evimde yapmak istiyorum. Annem buna cok kizacak, belki de yillarca hatirlatacak. Ama annem ogrenirse illa dogum icn beni cagiracak. Bu dogumumu esimin yaninda yapmak istiyorum.. sizce ne yapayim?

Doğumu nasıl evde yapmak istiyorsunuz?
Evde mi doğuracaksın? Yoksa hastanede doğurup evinize geleceksiniz.
Bence annenize söylemelisiniz, aksi halde ölene kadar çenesinden kurtulamazsınız.

Annen kendi evinin hanımı,senin annen tamam.Ama artık sen kendi evinin hanımı ve annesisin.
Dolayısıyla kendine ait bir düzenin,en önemlisi kendi ailen var.Ailen için en doğrusunu sen bilirsin.
Annene bu sınırı çizmelisin.Kendi kendine anlamadığına göre sözle uyarman gerekiyor.
Elbette kırma ama kararlı ol.Seni yanına çağırırsa,oğlunun düzenini bozmak istemediğini söylersin.Geçen doğumda eşinden ayrı kaldığın için karı koca üzüldüğünüzü eklersin.Açık ol,eşimin yanında olmak istiyorum de,bu senin en doğal hakkın.Annen çok istiyorsa kendisi gelsin.Hatta keşke diyebilsen ama diyemezsin,eşim 1 hafta kalmana izin veriyor diye...Hani kendisi damat 3 gün kalabilir demiş ya...

annene amma da ezdirtmistin be esini. Bunu kayinvalide yapsa gelinine kadin bosanmaya kalkar. keske bu kadar ezdirtmeseymissin. Madem annen oyle yapiyor o zaman az gorus bence. Esinin de senin uzerinde hakki var. Annenede soylemek zorunda kalmadigin surece soyleme hamile oldugunu. Cok itici ve sinir bozucu geldi annenin davranislar.

Eminim öyle bir anne son anda öğrense bile bu seferde "Neden benden gizlediniz?" diye tartışma ortamı yaratacak.Damadı pek sevmediği için ona daha çok kin bile besleyebilir. Ben olsam söylerdim ama bu sefer önceki şeylerin aynısını yaşamamak için daha tedbirli olurdum.Üstelik Kızına çok çok iyi bakan damat sevilmez mi yaa? :KK14:

Ne kadar pesin hukumlu yazmissiniz oyle.. gitmeyi dusunmuyorum.. zaten gitsem mi diye bir sorum yok. Annemin psikolojik baskisindan nasil kurtulurum derdim bu. Ayrica kaynana gelin muhabbetlerinde genelde erkek pasif olur. Ben esimi savunuyorum. Ama o da annem. Napayim gorusmeyi keseyim mi. Esim artik senede 4 gun gorusuyor annemlerle.. o kadar da gorusmeyebilirsin dedim ama saygisindan geliyor sagolsun. Ayrica kayinvalidemin de bana yaptigi yanlislar oldu. Ona ragmen gorustugumu bildigi icin o da annemlere geliyor. Kayinvalidemin yanlislari beni uzmuyor acikcasi.

Peşin hükümlü yazmadım.
Ama anneme sonra söylerim zaman geçince söylerim vs vs ne baskısı yaparsa yapsın.
Siz anne burada doğuracağım diyeceksiniz ha şimdi ha sonra annen ne zaman söylersen gel diyecek.
Sizin iyi ebeveyn olmadığını düşünüyormuş eşinize bilmem ne demiş yani hala baskı yaparsa diyorsun.
Siz kararlılıkla cevap vermediğiniz sürece zaman aşımı sonra hallederim dedikçe sınır koyamazsınız.
Ve evet annen sınırları bilmiyorsa biraz gidip gelmeyi görüşmeyi kesebilirsin.
Siz tepkinizi vermedikçe ya da bi setle karşılaşmadıkça aynı davranırlar.
Sadece yazdıklarınızdan öyle yapayım o zaman mesafe koyayım sınır çizeyim kararlığı değilde annem yine üstüme gelicek bezdirecek yenilgisi gördüm.

Annem yonetici, sert ve her seyi ben bilirim mizacli bir kadin. Ve guven.duygusu yok. Ne desek inanmoyor. Tek bana degil. Abi ve ablama.da yapiyo bunu. Onlara da ayni sekilde karisip, guvenmiyor. Onlarin da eslerini sevmiyor mesela. Esimi de beni onlardan ayirmis biri olarak goruyor.

Mesela oglum yemek yemeyen bir cocuk.. doktoru dedi ki cizgi filmle yedirmeyin.. zorlamayin. Birakin ac kalsin, kendisi istediginde yedirin. Esime demedigini birakmadi. Cocugu oldureceksiniz, siz ne bicim anne babasiniz.. ki biz ogluma yemeyi sunuyorduk o yemiyordu. Sonunda oglumu alip kendi evine goturmudtu aglayarak. Biz esimle ikimiz kaldik oyle..

sen bence piskolojik tedavi gor. Annenin sana kucukken ve yetisirken, ve hala uyguladigi piskolojik siddet suruyor, ve sen annenin sacmaliklarina gikini cikartamiyorsun malesef. Biraz normale donmen lazim diye dusunuyorum. Sen de farkli sekilde yanlis davranabilirsin cocuguklarina diye dusunuyoprum, cunku sen de yarali bir kussun aslinda.
Bence kesinlikle piskolojik yardim al. Annen bence ruhsal yonden hasta bir kadin. Hic bir normal insan yapmaz bunlar.
Demek oglunu aldi gotturdu sen de baktin arkasindan.

Kusura bakma ama esin acayip sabirliymis ama sabri ne kadar surer bilemiyecem. Benim kayinvalidem yapmaya kalkacak kiyameti koparirdim, uzun surede cocugumu goremezdi.

Doguda kucuk bir yerde yasiyorum. Istersem doguma kadar bile saklarim. Imkanlar kisitli oldugu icin burada dogum yapmami istemeyecek.
surekli kendinden ornek verir. Ablamin dogumunda iki ay annesinde kalmis da babam gel dememis. Fedakarlik buymus vs..
Ya eşiniz niye öyle bir fedakarlık yapsın ki çok saçma. Adamın bebeği oluyor göremiyor neden çünkü o iyi baba. Sizin anneniz burd anlatılan en kötü kayınvalidelerden beter.
Şiddet görmüşsünüz, ben de gördüm ailemden, sizi anlıyorum. Ama onlar artık size dokunamazlar, artık bir bireysiniz, hayır demeyi öğrenin. Ve zavallı eşinizin kıymetini bilin. Yazık adamcağız ne kadar çok ezilmiş, dışlanmış aileniz tarafından. Siz de anladığım kadarıyla arkasında duramamışsınız. Her ne kadar ona hak verseniz de annenizi susturamamışsınız ve onu mağdur etmişsiniz çünkü.

Ben sert yazacağım yine, çünkü hatalı sizsiniz.

1. Anneniz iyi bir anne değil. Size şiddet uygulamış, bu mesajınıza göre çocuğunuza da yanlış davranıyor, iyi bir anneanne de değil.

2. Annenizin eşinize ettiği laflardan sonra tası tarağı toplayıp evden ayrılsaydınız bir daha böyle bir şeyi yaşamazdınız. a) Anneniz daha dikkatli davranırdı veya b) Rest çektiğiniz için evine kalmaya falan gitmezdiniz. Sonuç olarak eşinize bir daha saygısızlık yapamazdı.

Ben sürekli eşini ezdiren erkekler hakkında hoş olmayan şeyler yazıyorum burada, sizi bundan ayırmıyorum.

3. Ne yapsak olmadı, düzelmiyor yazıyorsunuz ama hiçbir şey yapmamışsınız. Anneniz haklı. Siz bu kadar zayıf davranırsanız o da bu kadar sert ve yönetici konumda davranır. Yumuşak konuşmalar, gerçekleri saklamalar bunlar herhangi bir yöntem veya tepki değil.

4. Çocuk sorumluluğu alabilecek kadar olgunlaştığınızı düşünmüşsünüz ki yapmışsınız ama daha kendi doğumunuzu nerede yapacağınıza rahatça karar veremiyorsunuz, bildiremiyorsunuz.
Kızcağız anne olmuş, bu yaşına gelmiş ama hala dayak korkusuyla bir köşede titreyen bir kız çocuğu gibi çok üzüldüm. Yazık o kadar ezmiş ki bu anne dediği kadın onu zamanında şimdi bile kurtulamıyor etkisinden. Ben olsam asla annemi ikna etmeye falan çalışmazdım, saklamazdım da ondan bir şey. Onun ne haddine çünkü, ne haddine yani. Bu yaşta anne babalarımız bize sadece tavsiye verebilir, ricada bulunabilir, biz de onları kırmamaya çalışırız.
Arkadaş hala o eski psikolojisinde, üstelik annesini de seviyor hala iyi bir insan diye savunmaya çalışıyor. Ben eşi için çok üzüldüm. Haklısınız burada erkeklere kızıyoruz karılarına sahip çıkmıyorlar annelerine ezdiriyorlar diye. O erkeklerin de bir çoğu sen haklısın diyor eşine zaten. Ama mesele sen haklısın demek değil ki. Mesele annesinin karşısındayken bunu diyebilmek ve annesin karısını ezmesine müsaade etmemek. Bunun için de bazen sert olmak gerekiyor işte, kapıları çekip çıkmak gerekiyor. Ama arkadaşımız görüntülü konuşma başlatmaya korkuyormuşmuş baksanıza, adamcağız aylarca bebeğini görememiş boş beşiğe bakıp ağlamış.
Bu konu beni çok üzdü gerçekten.

Kızcağız anne olmuş, bu yaşına gelmiş ama hala dayak korkusuyla bir köşede titreyen bir kız çocuğu gibi çok üzüldüm. Yazık o kadar ezmiş ki bu anne dediği kadın onu zamanında şimdi bile kurtulamıyor etkisinden. Ben olsam asla annemi ikna etmeye falan çalışmazdım, saklamazdım da ondan bir şey. Onun ne haddine çünkü, ne haddine yani. Bu yaşta anne babalarımız bize sadece tavsiye verebilir, ricada bulunabilir, biz de onları kırmamaya çalışırız.
Arkadaş hala o eski psikolojisinde, üstelik annesini de seviyor hala iyi bir insan diye savunmaya çalışıyor. Ben eşi için çok üzüldüm. Haklısınız burada erkeklere kızıyoruz karılarına sahip çıkmıyorlar annelerine ezdiriyorlar diye. O erkeklerin de bir çoğu sen haklısın diyor eşine zaten. Ama mesele sen haklısın demek değil ki. Mesele annesinin karşısındayken bunu diyebilmek ve annesin karısını ezmesine müsaade etmemek. Bunun için de bazen sert olmak gerekiyor işte, kapıları çekip çıkmak gerekiyor. Ama arkadaşımız görüntülü konuşma başlatmaya korkuyormuşmuş baksanıza, adamcağız aylarca bebeğini görememiş boş beşiğe bakıp ağlamış.
Bu konu beni çok üzdü gerçekten.

Aynı hisleri paylaşıyorum kesinlikle

Anne,baba yok efendim eş falan değil mesele. İnsan kendi hakkını ve haklı olanın hakkını savunmalı mutlaka. Eş bu duruma düşürülmemeli, anneye de bu kadar imtiyaz tanınmamalı.

Doğumu nasıl evde yapmak istiyorsunuz?
Evde mi doğuracaksın? Yoksa hastanede doğurup evinize geleceksiniz.
Bence annenize söylemelisiniz, aksi halde ölene kadar çenesinden kurtulamazsınız.

Hastanede yapacagim. Evimde derken dogum oncesi ve sonrasi kendi evimde gecirmek istiyorum.

Back