• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yerimde Olsanız?

Canım o zaman eğer mümkünse her iki aileye de eşit uzaklıkta bi ev kiralayın.Eşin geldiğinde kendi evinizde kalırsınız,o olmadığında da canın kimde istiyorsa orda kalırsın.Aslında bazen büyüklerin kafa yapısıyla düşünmek gerekiyor,onlar öyle görmüşler,öyle biliyorlar.Orta yolu bulmak lazım tabi..Umarım hakkında herşey çok güzel olur :)
Cok guzel soyluyorsun da orta yerden ev tutmak benim zararima. Is yerim zaten evime uzak bir de orta yerden tutmaya kalkarsam daha da uzak olacak. Annemlerin ordan servis cok yakinimdan geciyor. Az once nisanlimla yine konustuk sen dert etme ben gelince halledecegim diyor.

Cok guzel soyluyorsun da orta yerden ev tutmak benim zararima. Is yerim zaten evime uzak bir de orta yerden tutmaya kalkarsam daha da uzak olacak. Annemlerin ordan servis cok yakinimdan geciyor. Az once nisanlimla yine konustuk sen dert etme ben gelince halledecegim diyor.
O zaman halleder canım emin ol.Seni ve nişanlını tanımıyorum ama anlattıklarına göre bu adam sana değer veriyor ve senin üzülmeni istemiyor.O yüzden herşeyin senin istediğin şekilde olacağına inanıyorum ben. Haberini de bekliyorum :)

Sağol canim . bende seninle ayni durumdaydım 5 yil sevgililik sonra tam evlencegimiz zaman beklenmeyen bir yere tayin ve 2 yil ayrilik. Bnde seninle ayni sebeplerle evlendim boyle daha kolay olur diye dusundum ama evliyken ayri kalmak bambaşka oluyormuş .
Aslında ben ayrılığı dert etmiyorum biliyomusun. Çünkü yaklaşık 2 yıldır birbirimizden ayriyiz. Nisanlimi gormek icin gitmeye kalksam babam tek basina gidemezsin diyor kardesinle git diyor. Bu sefer de yol masrafi kalacak yer masrafi yuzunden gidemiyorum. En azindan evli olunca bu derdim olmayacak imkanlar el verdigi taktirde kimseden izin almadan esimin yanina gidebilecegim. 1 yil daha sikariz disimizi yeter ki ailelerden yana problem yasamayalim ben en cok bundan korkuyorum.

O zaman halleder canım emin ol.Seni ve nişanlını tanımıyorum ama anlattıklarına göre bu adam sana değer veriyor ve senin üzülmeni istemiyor.O yüzden herşeyin senin istediğin şekilde olacağına inanıyorum ben. Haberini de bekliyorum :)
Biz ilkokul arkadasiydik. 6 bucuk yildan fazladir da sevgiliyiz. Yani cok uzun yillardir taniyoruz birbirimizi. Ondan yana hic suphem yok onu cok seviyorum onun da beni sevdigini hissediyorum. Cok emek verdik kavusmak icin sagolsun o da benim fikirlerime deger verir. Allahim bozmasin insallah evlendikten sonra da boyle devam eder. Canim annem babamin ailesinden cok cekti hala da cekiyor ben de sonum oyle olacak diye cok korkuyorum. Nisanlim simdilik benim tarafimda umarim degismez.

Biz ilkokul arkadasiydik. 6 bucuk yildan fazladir da sevgiliyiz. Yani cok uzun yillardir taniyoruz birbirimizi. Ondan yana hic suphem yok onu cok seviyorum onun da beni sevdigini hissediyorum. Cok emek verdik kavusmak icin sagolsun o da benim fikirlerime deger verir. Allahim bozmasin insallah evlendikten sonra da boyle devam eder. Canim annem babamin ailesinden cok cekti hala da cekiyor ben de sonum oyle olacak diye cok korkuyorum. Nisanlim simdilik benim tarafimda umarim degismez.
Kavuşmak için bu kadar beklediyse senin tarafında kalmaya devam edecektir.Ben de geçenlerde sevgilimin annesiyle ufak bi sorun yaşadım,halbuki çok severim kendisini,o da beni çok sever.Sevgilim bunu bilmesine rağmen,sırf ben haklıyım diye ben gittikten sonra annesiyle tartışmış,neden böyle davrandın kıza gibisinden.Şimdiden böylelerse,ilerde de değişmezler diye tahmin ediyorum,tabi ki bizden bi saygısızlık görmedikleri müddetçe..

Kavuşmak için bu kadar beklediyse senin tarafında kalmaya devam edecektir.Ben de geçenlerde sevgilimin annesiyle ufak bi sorun yaşadım,halbuki çok severim kendisini,o da beni çok sever.Sevgilim bunu bilmesine rağmen,sırf ben haklıyım diye ben gittikten sonra annesiyle tartışmış,neden böyle davrandın kıza gibisinden.Şimdiden böylelerse,ilerde de değişmezler diye tahmin ediyorum,tabi ki bizden bi saygısızlık görmedikleri müddetçe..
Insallah canim Allah agzinizin tadini bozmasin. Benimki de haksizliga susmaz sevgiliyken de boyleydi. Kayinvalidemi ben de seviyorum o da beni sever. Ama annemlere yakin ev tutacagimizi duyunca okeanoss bize mesafe mi koymak istiyor demis. Nisanlim da guzel bir dille aciklamis. Yani oluyor boyle seyler. Kimseye saygisizlik yapmadim bu zamana kadar bundan sonra da olmaz insallah. Dugun mekani konusunda da ayri dusmustuk ama benim istedigim ikinci alternatifin olmasini sagladi nisanlim :KK48: Bu konuyu da halledecek insallah inaniyorum :)

Insallah canim Allah agzinizin tadini bozmasin. Benimki de haksizliga susmaz sevgiliyken de boyleydi. Kayinvalidemi ben de seviyorum o da beni sever. Ama annemlere yakin ev tutacagimizi duyunca okeanoss bize mesafe mi koymak istiyor demis. Nisanlim da guzel bir dille aciklamis. Yani oluyor boyle seyler. Kimseye saygisizlik yapmadim bu zamana kadar bundan sonra da olmaz insallah. Dugun mekani konusunda da ayri dusmustuk ama benim istedigim ikinci alternatifin olmasini sagladi nisanlim :KK48: Bu konuyu da halledecek insallah inaniyorum :)
Halleder bence de,enişteye pek bi güveniverdim nedense
xenforo-smilies-kk48.gif
İnşallah çoook güzel olur herşey canım :-*

En mantiklisi bunu nisanlinin soylemesi. Onun aciklamasi lazim o ailesinde daha rahat eder, bunu anlama iz lazim diye. Zaten demiste ailesinde kalir diye nisanlin. Acik acik konusucak ailesiyle. Hoslarina gitmiyecek ama kabullenmek zorunda kalicaklar.
Ben acikcasi gelinime israr etmezdim bende kalicaksin diye. Ne de olsa gercek baban deyil, insan rahat edemez kayinpederinde. Hele de esi yoksa.
Boyle aciklayin. Rahat koltukta uzanamazssin bile.
Ben yasadim kayinvalidem ve kayinpederimle 5,5 ay. Kayinpederim beni rahatsiz etmemek icin cok ozen gosterirdi ama dogru duzgun salonda oturabildigimi hatirlamiyorum.

Babasina soyledim. Annesi konuyu hic acmiyor zaten. Babasina da kurulu duzenimiz olsun istiyoruz biz ev acmak istiyoruz dedim. Sizde de kalirim babamlarda da kalirim ama evim olsun istiyorum dedim. Kem kum etti ama olmaz demedi. Nisanlimi aramis sonra ne gerek var masrafa demis. O da okeanoss rahat edemez baba ben de edemem ev tutacagiz demis. Babasi da iyice kararinizi verin gelince konusuruz demis. Muhtemelen ev isi olacak da annemlere yakin olmak sorun olacak bence. Onu nasil halledecegim ne demem lazim bir fikrin var mi?
tikl

Böyle bir tanıdığım var. Evlendiler, kıza kızın ailesinin yaşadığı ilde ev tutuldu, kız orada. Astsubay olan eş te başka bir ilde, dağda bayırda. Onlarında 1 sene zamanı var. Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle beklerim 1 sene sonra düğün yaparım. Evlendikten sonra başka evlerde uyumak çooookkkk zorrrr.... Ben asla dayanamazdım...

1- gitme:cünkü gidip yenidüzen kurmak zaten 1 yıl alır:)
2-ev tut,eşin geldiğinde annelerde olmaz,ev ev üstüne olmaz derler,çok doğru.ev tutar masraflardan kısarsınız
hadi bakalım şu zor olan 1 yılı atlatırsanız daha başka çoooook zorluklar olduğunu görebilirsiniz evlilikte...

Babasina soyledim. Annesi konuyu hic acmiyor zaten. Babasina da kurulu duzenimiz olsun istiyoruz biz ev acmak istiyoruz dedim. Sizde de kalirim babamlarda da kalirim ama evim olsun istiyorum dedim. Kem kum etti ama olmaz demedi. Nisanlimi aramis sonra ne gerek var masrafa demis. O da okeanoss rahat edemez baba ben de edemem ev tutacagiz demis. Babasi da iyice kararinizi verin gelince konusuruz demis. Muhtemelen ev isi olacak da annemlere yakin olmak sorun olacak bence. Onu nasil halledecegim ne demem lazim bir fikrin var mi?

Ne gerek var masrafa diye birşey olur mu? Evli bir çift olacaksınız siz.

O zaman evlenen hiç kimse ayrı ev açmasın, ayrı ayrı aidat-elektrik-su-doğalgaz parası vermesin. Boya badana-eşya parası vermesin. Komün halinde yaşayalım hep beraber. Çocuklar-torunlar-eltiler-görümceler cümbür cemaat yaşayalım.

Öyle saçma şey mi olur?

Aklın yolu bir anyı şeyi ben de teklif ettim ama nişanlım bana sakın böyle bir şey söyleme nişanı atarım diyor.
Böyle bir saçmalık olmaz.Ne demek nişanı atarım.Sonuçta en zor durumda kalacak olan sensin.1 yıl daha beklenilebilir.
Bunun dışında,oraya yakışırsın buraya yakışırsın diye birşey yok.Sonuçta yuva kuruyorsun.Nerde yaşamak istiyorsan orda ev tutman en doğrusu.

Nişanı atarmış. Düğünü erkenden yapmanın mantığı yok, evli hayatınız bile olmayacak 1 yıl. Ne evlendiğini anlayacaksın, ne düğünü.

Valla 4 taraftan sıkışmissiniz ya dugunu ertelerdim ondada nisanlin tehdit ediyo o ayri yada gitmezdim bi sene beklerdim yapacak bişey yok o arada annenlerde kal kaynananlarda kalma bence cok sorun yaşarsın

koskoca insanlarsınız kendi kararlarınızı kendiniz vereceksiniz. orada kal burada kal olmaz. düğünü şimdi yapın evinizi tutun. 1 sene sonrada tayin işini halledersiniz. ailesine açıklama yapmak zorunda değilsiniz biz böyle istiyoruz diyin olsun bitsin.

Arkadaslar nisani atarim demek kendince savunma mekanizmasi ben bunda bir sorun gormuyorum. Yukarida yeni seyler yazdim. Dugunu ertelemek gibi bir dusuncem yok. Nisanlimla aramizda problem yok. Arkamda kendisi. Bu sayfadaki ve onceki sayfadaki yazdiklarima gore yorum yapin rica ederim.

Nişanı atarmış. Düğünü erkenden yapmanın mantığı yok, evli hayatınız bile olmayacak 1 yıl. Ne evlendiğini anlayacaksın, ne düğünü.
2 yildir zaten ayriyiz biz ben bu duruma alistim bu yuzden beklemenin anlami yok. Dugunu ertelemeyi dusunmuyorum. Amacim karsi tarafi kirmadan ailemin yakininda ev tutmaya ikna etmek.

Canim olur mu oyle sey her seyi konusacagiz tabiki :) Evet konuyu okudun. Nisanlimla konustuk sagolsun arkamda daha once de dedigim gibi kendisi ev acmayi istiyor. Iki gun once babasi beni aradi. Sonra da ee kim gidiyor kim kaliyor dedi. Ben kalacagim nisanlim oyle istiyor sanirim mantikli olan da bu diyerek sebeplerini acikladim. Tamam kizim biz de kalirsin babanlarda da kalirsin gecerr vakit dedi. Baba biz ev kiralayacagiz nisanlim da oyle istiyor. Sizde de arada gelir kalirim babamlarda da kalirim o sorun degil biz kurulu duzenimiz olsun istiyoruz dedim. Konusuruz bunlari o da olur filan dedi. Artik benim ne istedigimi biliyorlar. Kayinvalidemle konusuyoruz sik sik bu konu hic acilmiyor ne o ne ben bir sey demiyoruz :) Babasi sonra nisanlimi aramis oglum masraf ne gerek var demis. O da baba okeanoss rahat edemez ben de edemem tutucaz biz ev demis. Kararininizi verin iyice gelince konusuruz demis. Kararimiza saygi duymalarini bekliyorum artik biliyorlar ne istedigimizi. Nisanlimsa benim ailemin oldugu ilceden ev arastiriyor surekli ne olacagini ben de merakla bekliyorum.
Canım benim sen bu işinde altından kalkarsın ve saygı duyacaklardır sen de nişanlın da aynı fikirdesiniz sonuçta :) Keşke bu dönemde böyle şeyler yaşamasak her şey tıkırında gitse olan stresimizin üzerine yenisi eklenmese ama malesef oluyor biliyorsun yaşıyoruz ne yazıkki o_O 5 ay sonra birbirimize ayy neler atlattık yaa çok şükür şimdi evimizdeyiz diyeceğiz :KK73:

Back