• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annem ve hamileligimi soyleyememe sorunu

esine hakaret etmesine izin vermissin ya hani, annesi icin karisini ezen uzen iten erkeklerin hikayesi tonlarca burda, ne farkin kaliyo onlardan? hic bahane surme ileri, o erkekler bahane uretse, hicbirimiz ikna olmayiz, senin icin de ayni durum gecerli.. hamile olman yalnizca esinle seni ilgilendirir.. gonlunu kir demiyorum ama annen azcik haddini bilecek, evinin reisi hayatinin hakimi o degil.. esin senden uzaklassin mi annen yuzunden? biz nasil guvememiyoruz o tip eslere? yine sen de ayni duruma dusmus olabilirsin..
annendir, kirma evet ama bu kadar luzumsuz cekingenligin manasi yok..

Esime hakaret etmesine izin vermedim. Bunu kabul edemem..cunku kendimi biliyorum. Annemle bu konuda surekli kavga da ettim, esimi de savundum. Ama yilda 4 gunde kavga cikiyorsa bu benim sucum degil, annemin agzini da baglayamam. Tek cozumum esimi muhattap etmemek, yaptim da. Hatta esime istersen hic gelme de dedim.. ilk sene anneme cok soguktum, hep kavga ettim.. ama sonra hamilelik olunca, mesafe de girince annemle cok munakasaya girmemeye karar verdik.. cogu erkek benim kocami savundugum kadar karisini savunmaz.
Yalniz dersiniz kendini cok ezdirmissin, evet ezdirdim..

Annen seni ezdiği gibi eşini de ezmeye çalışıyor. Eşinle minimum seviyede görüşsünler, adama yazık, anlattığın kadarı ile o davranışların hiç birini haketmiyor. Hamileliğini de söyle ama doğuma annenin yanına gitme bir bahane uydurursun o zamana. Annenden hamileliğini söyleyemeyecek kadar da korkma. Artık karşısında ezebileceği biri olmadığını anlasın.

annenden saklama hamileliğini hatta mutlulukla keyifle ara ,coşkuyla söyle ki eleştirme hakkını kendinde bulamasın:KK66:

Esime hakaret etmesine izin vermedim. Bunu kabul edemem..cunku kendimi biliyorum. Annemle bu konuda surekli kavga da ettim, esimi de savundum. Ama yilda 4 gunde kavga cikiyorsa bu benim sucum degil, annemin agzini da baglayamam. Tek cozumum esimi muhattap etmemek, yaptim da. Hatta esime istersen hic gelme de dedim.. ilk sene anneme cok soguktum, hep kavga ettim.. ama sonra hamilelik olunca, mesafe de girince annemle cok munakasaya girmemeye karar verdik.. cogu erkek benim kocami savundugum kadar karisini savunmaz.
Yalniz dersiniz kendini cok ezdirmissin, evet ezdirdim..
anlattiklarina gore, esin yonunden cok sanslisin, kiymetini bil.. kizin ailesi cok iyiyken bile o tarafa cephe alan kisiliksiz erkekler de var..

Dun aksam esimle konustum. O da simdiye kadar soylemedin biraz daha soyleme.. hem senin kafan rahat olsun, hem de o tansiyondan acillik olmasin dedi..
Isin garibi annem de bana hamileyken kizmasin diye annesine soylememis, kizmasin diye..
Aynen anneler kıymetli , önemli :)

Sorunum annem.. annem ozunde iyi bir insan. Bizim icin ne fedakarliklar yapti hala da yapiyor. Suanda 14 haftalik hamileyim ama hala anneme soyleyemedim. Bir cok sebebi var.
1. Annemden hala cok korkuyorum. 18 yasima kadar siddet gordum. Evde en cok onunla ben tartisirim ama icimde degisik bir korku var ve atamiyorum bunu.

2. Daha yeni dedem oldu ve anneannem kanser. Annem cok evhamli. Surekli beni sormasini ve simdi ogluna bakmazsin imalarini istemiyorum. Cunku oglum dogdugundan beri kocamla bana hep kotu ebeveyn gozuyla bakiyor. Ozellikle kocama.. kocam ki gecelerce besik sallamis, isten 9da gelmesine ragmen direk ogluyla ilgilenen bir baba.

3. Hemen bize gel diyecek. Oglumda annemde dogum yaptim. Hamileligimde ve dogumdan sonra benimle cok ilgilendi. Ama 40'i cikmasina ragmen evime gitmeme izin vermedi. Surekli kocami sucladi, iyi bir babaysa o fedakarlik yapip sizi burada birakir. Kisin yollarda cocugu usutmez vs diye.. ki sonunda ozel arabayla kendileri birakmislardi beni.

Arti olarak ogluma hamileyken yaz tatilinde annemlere gitmistik. Esim annemlerde 3 gunden fazla kaldigi icin "ben evimde 3 gunden fazla damat istemiyorum. Anasinin evine gitsin" diye bagirmisti. Ustelik esim de evdeydi.. esim evdeyken surekli yuzu asik. Esim oda hapsinde gibi yasiyordu. Odadan ciksa rahatsiz oluyorum, basim acik oluyor vs diyordu. Sabah esim sonra da ben banyo yaptik diye "hamile hamile sey mi yapiyorsunuz. Ne kadar zararli vs" demisti.. yazin en sicak zamanlarinda banyo yapmak anormal mi yani.. ustelik esime surekli tembel, eskiden sunu yapmadi, sunu almadi surekli kotuler. AdamcagiZ bir gozune giremedi. Kizkardesim de hosgeldin eniste bile demez. Bir hafta olsun yanina bile cikmaz.

Cok uzattim ama paylasmak istedim.. annem boyleyken hamile oldgumu soylemeye korkuyorum. Doguma yakin soylemeyi dusunuyorum. Dogumu da evimde yapmak istiyorum. Annem buna cok kizacak, belki de yillarca hatirlatacak. Ama annem ogrenirse illa dogum icn beni cagiracak. Bu dogumumu esimin yaninda yapmak istiyorum.. sizce ne yapayim?
:KK57: Kendi annemi gördüm, yoksa biz kardeş miyiz :KK70: Benimde annem bize aşırı düşkündür, aşırı fedakarlıklar gösterdi ve hala gösteriyor. Bu yüzden sadece onun olmalıymışız kimseyle evlenmemeliymişiz, dizinde büyüyüp, dizinde ölmeliymişiz gibi davranıyor. Ablam evlendi ama nasıl evlendi gelinde ona sorun. Anenm bu durumu kendisine bir ihanet saydı. Eniştemle kavgalar etti. Ablamın doğumunda sinirlenip enişteme yumruk attı. Şimdi annem ile eniştem görüşmüyor. Benimde bir ilişkim var. Bir tanısanız o kadar özel karakterli bir adam ki.. Dünyanın en kalpli ve anlayışlı erkeği herhalde. 3. yılımıza gireceğiz.:nazar: Fakat o kadr iyi bir insanı bile bir türlü annemin gözüne sokamadık. Erkek arkadaşım annemin üzerine titriyor, sevsin onu diye. Fakat annem yalancılıktan tutun da abuk subuk her konuda suçladı onu, iftiralar attı. Hakaretler etti yüzüne. Ama erkek arkadaşım gene de büyüğümdür deyip sustu ve arayı düzeltmeye çalıştı. Üniversite son sınıftayız, yakında ciddi birşeyler düşünüyoruz. Ve isteme, nişan, düğün, doğum beni o kadar korkutuyorki. Sanırım ileride hamileliğimi bende sizin gibi zor söyleyeceğim anneme. Çünkü yaşayacaklarımı biliyorum. Annemi çok seviyorum ama hayatta herşeyi zor ve yıpranarak yaşamak zorunda kalıyoruz onun yüzünden. Çok efkarlandım bak şimdi çok..:KK14:

:KK57: Kendi annemi gördüm, yoksa biz kardeş miyiz :KK70: Benimde annem bize aşırı düşkündür, aşırı fedakarlıklar gösterdi ve hala gösteriyor. Bu yüzden sadece onun olmalıymışız kimseyle evlenmemeliymişiz, dizinde büyüyüp, dizinde ölmeliymişiz gibi davranıyor. Ablam evlendi ama nasıl evlendi gelinde ona sorun. Anenm bu durumu kendisine bir ihanet saydı. Eniştemle kavgalar etti. Ablamın doğumunda sinirlenip enişteme yumruk attı. Şimdi annem ile eniştem görüşmüyor. Benimde bir ilişkim var. Bir tanısanız o kadar özel karakterli bir adam ki.. Dünyanın en kalpli ve anlayışlı erkeği herhalde. 3. yılımıza gireceğiz.:nazar: Fakat o kadr iyi bir insanı bile bir türlü annemin gözüne sokamadık. Erkek arkadaşım annemin üzerine titriyor, sevsin onu diye. Fakat annem yalancılıktan tutun da abuk subuk her konuda suçladı onu, iftiralar attı. Hakaretler etti yüzüne. Ama erkek arkadaşım gene de büyüğümdür deyip sustu ve arayı düzeltmeye çalıştı. Üniversite son sınıftayız, yakında ciddi birşeyler düşünüyoruz. Ve isteme, nişan, düğün, doğum beni o kadar korkutuyorki. Sanırım ileride hamileliğimi bende sizin gibi zor söyleyeceğim anneme. Çünkü yaşayacaklarımı biliyorum. Annemi çok seviyorum ama hayatta herşeyi zor ve yıpranarak yaşamak zorunda kalıyoruz onun yüzünden. Çok efkarlandım bak şimdi çok..:KK14:
Sevginin bile aşırısı zarar demekki. Allah yardımcın olsun:KK14:

Sevginin bile aşırısı zarar demekki. Allah yardımcın olsun:KK14:
Evet herşeyin olduğu gibi sevginin de aşırısı zarar. Bu anne sevgisi olsa bile.. Herkesin mutlulukla ve zevkle hayal ettiği isteme, nişan, düğün merasimlerini ben dehşete düşerek hayal ediyorum, korkulu rüyalarım oldu şimdiden. Teşekkür ederim :KK42:

hep erkek anneleri geline karsi boyle davranir zannederdim, duyduklarimiz da genelde boyle, kiz anneleri damatlara karsi daha cekingen daha iyi sanki.. şoklardayim :KK53:

Cocuklari mukemmel ama evlendikleri insanlar dunyanin en beter insani gibi davraniyor di mi.. halbuki oglu gibi sevse ne de mutlu olurum..

Birincisi senelerdir annemle esim hakkinda kavga ettim. Annem evlenmemem icin her seyi yapti. Evlenecegim gune kadar agladim ve esimi savundum. Annesi istemedigi halde evlenen bir kizdim. Ve artik bu tarz kavgalara girmek istemiyorum. Evet otariter bir annem var ama bu benim karakter zayifligim oldugunu ispat etmez. Zayif olsaydim tehditler, evlere kitlenmem sonucunda yilip esimle evlenmekten vazgecerdim..
2. Oyle sinirlendin cat kalk gibi luksum yok.. senede ikikere gorusuyoruz en fazla..
3."Ay babam seni hiç sevmemiş annem ya.. kıyamam.. olsun biz seni seviyoruz, hem de çok" yazmissiniz.. size saygi duyarim ama terbiyesizce bence.. kim annesine kahkaha atip bu tarz bir sey soyleyebilir..

"Terbiyesizce" olan, kim olursa olsun "evlilik birliğine" 3. kişilerin, hangi statü altında kendini görürse görsün, karışmasıdır. Eğer bu yaşadıklarınızı eşinizin annesi size yapıyor olsaydı, bu yazdıklarımı sanırım daha iyi anlayacaktınız. 3 gün bir odaya kapanıp da oradan çıkamamak, eşinin evinde rahat edememek.. Bilemiyorum, buna maruz bırakan bir insan için elbette terbiyesiz diyemeyiz.. bu sizin tanımınızdı zaten.. Anladığım kadarıyla bu öfkenin altında annenizi korumak var. Haklısınız. Koruyun elbette. Annenizi tartışmaya açtınız diye yazdım. Uygulamak zorunda değilsiniz.

Beni tanımadığınız için fevri yazdığınızı düşünüyorum..
"Babam seni hiç sevmemiş" kısmı doğru bir önermedir bu arada.. Şu açıdan, babanız annenizi çok sevmiş olabilir, ama annenizin sevgi dilinde olmayabilir.. Yeterli gelmemiş de olabilir. Çok kırmış da olabilir.. Bu yaradan ötürü biraz da bunlar yaşanıyor zaten. Kızın, veya daha kötüsünü yazın. Zira evlilikte erkek tarafından yeterli güveni görmemiş anneler, kızları için daha fazla endişe taşırlar.. Elbette bunu sizin anneniz gibi yansıtması anlamsız. O size bunu yapıyor diye, mecburen yarasına basabilirsiniz anlamında yazdım.. Çünkü yazıdaki üslubunuz gerçekten çare arayan, çaresiz biri gibi hissettirdi. Belki ancak yarasına basarsanız, bir an düşünür diye...

Umarım kızgınlığınız geçmiştir,
Ne yazık ki buraya yazmak, karşılıklı konuşmak gibi olmuyor.. Bazen net oluyor..
Siz elbette daha iyisini bilirsiniz,
Selamlar

Butun yorumlari okumadim.ilk satirlari okuyupta benim gibi dusunen oldumu merak ettim acikcasi.
Affiniza siginarak soylemek istiyorum hamileligimi anneme nasil soylerim deyince evlilik disi bir hamilelik oldugunu sandim.devamini okuyuncada sok oldum resmen.
bence ilk once siz evlenip bir yuva kurdugunuzu farkina varip, sonra annenize mujdeli haberi gayet dogal bir sekilde vermelisiniz.ne kadar saklarsiniz anneniz okadar tepki verir bence.
artik kendi kararlarinizi kendiniz verebileceginiz icin nerde nasil dogum yapacaginiza da kendiniz karar vermelisiniz.
tabi ki annenizinde fikrini alabilirsiniz ama oncelik siz ve esinizin olmali.
anneniz ne kadar ters davransa da siz duymazliktan gormezlikten gelip hersey normalmis gibi davransaniz daha iyi olur gibi. Ama esiniz ne kadar dayanir bilemem o ayri :KK64: Allah kolaylik versin.

Back