• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Bir Annenin İtirafları

Eskilerden birkaç konu hatırlıyorum, o yazarın adının duyulduğu zamanlara denk gelmiş nerdeyse. Diğer sosyal medyalarda da çok görürdüm boy boy, kk yı bilmiyorum o zamanlar tabi.

2013 de çok aktifti bu pick me girl yazar. Kadınlar sırf hava atmak için kıyafet almak için çalışıyor temalı yazıları.

Şimdi de güçlü kadın neden mutlu değil diye bi kitabı var o da aynı mallıkta.

Kendi lise mezunu bi ara yabancı üniversite yazmıştı sonra sildirdi o üni parayla diploma verdiği ortaya çıktı diye.

Kitapları kendi yazmıyor : muhafazakar erkekler kadınlar iş hayatına girince tahtları sallandı onu engellemek için bakın biz demiyoruz bu kadın da diyor diye bu kadını öne attılar.

Ve tüm muhafazakar kadın yazarlar gibi kadınlara güçlü kadın olmayın diye yazıp yazıp kendileri yazar, konferansçılık yapıyorlar

Konuyu açan kişinin o kadar parası var ama ne eve ev işi için yardımcı ne ev yemekleri konusunda dışarıdan destek alıyor. Yazıldığı şartlarda yaşayan bir kadının ilk önceliği evdeki yükünü azaltmak olur. Konuyu açan kişi tüm maaşını kendisine göre harcıyormuş. Her ay parfüme, kuaföre tüm maaşın yatırıldığı nerede görülmüş.

Eve bir yardımcı bulursun, yemek temizlik yükün hafifler. Çocuğu servise verirsin. Evine gelir bulaşık derdine düşeceğine çocuğunun saçını tararsın.

Sema maraşlı mı? Gerçekten mi? Kitaplarını okumuştum ve gerçekten çok uçta düşünceleri var. Yani tamam eşindir tabii ki fikrini almalısın ama biraz fazla "sus otur kocandır yapar" anlamına çıkıyor dedikleri. Feministler ne kadar uçta yaşıyorsa bu zihniyet de okadar uç. Bir orta yolu bulamıyoruz

Kendi boşanmış ama 😏 kocam da kocam dememiş öğütlediği gibi

Kendi çalışan kadın ama çalışan kadınlara giydiren kitaplar yazıyor 😏

anca boomer nesli teyzelerini kandırır işte

Konuyu açan kişinin o kadar parası var ama ne eve ev işi için yardımcı ne ev yemekleri konusunda dışarıdan destek alıyor. Yazıldığı şartlarda yaşayan bir kadının ilk önceliği evdeki yükünü azaltmak olur. Konuyu açan kişi tüm maaşını kendisine göre harcıyormuş. Her ay parfüme, kuaföre tüm maaşın yatırıldığı nerede görülmüş.

Eve bir yardımcı bulursun, yemek temizlik yükün hafifler. Çocuğu servise verirsin. Evine gelir bulaşık derdine düşeceğine çocuğunun saçını tararsın.

Sema’m yapmaz 😜 Sema Maraşlı bu

Yazar Sema Maraşlı bu. Fake konu yani

Allah sizi bildiği gibi yapsın 10 yıllık konuyu hortlattınız, üzerine bir de günlerdir ilk sayfada tutuyorsunuz. Ben de atraksiyon var galiba diye açtım okudum 🤣

10 yılda kkdaki zihniyetin nasıl değiştiğini görmek için iyi oldu hani bir taraftan da.

Bir yandan da içselleştirdim konuyu, çocuklar küçükken ne zor çalışan anne olmak, hele eşiniz de destek değilse. Ama artılarını düşündüm, yarın boşanarak veya allah korusun bir kayıpla yalnız kalırsan çalışmaya ne kadar ihtiyaç duyacağını, çocuklarına iyi bir gelecek verebilmeyi, istediklerini alabilmeyi. Orta halli bir Tek maaşın artık ancak kira ve karın doyurmaya yettiğini görünce başka çare de yok ki dedim. Ev hanımı olma lüksüne sahip son nesildik biz, geçti o tercih hakkımızın olduğu günler.

Aynı duyguları yaşayan sevgili kk hanımları, çocuklar büyüyünce anlıyorsunuz çalışmanın ne kadar değerli olduğunu, sakın aldanmayın bu yazılara

Ev hanımlarını bir türlü anlamıyorum neyimize özeniyorsunuz?
5 senelik evliyim. Bu 5 sene nasıl geçti bana hiç sormayın.
Çalışan ve ayakları üzerinde duran! bir kadınım. Çoğunluğun tabiriyle, o ayakların üzerinde nasıl duruyorum bileniniz var mı?
Sabahları kocamdan önce kalkıyorum. Kocama ve kızıma kahvaltı hazırlamam lazım çünkü. Nasıl geliyor o sıcacık yataktan kalkmak anlatam. Gün içersinde o yatağa bir daha dönemeyeceğimi bilmek hele içler acısı.
Kızımı kreşe ben bırakıyorum, kocamın iş yerine ters mesafede olduğu için.
Kızım benden ayrılamıyor her sabah ağlıyor. Bende ondan ayrılamıyorum ama ağlayamıyorum. Minicik yavrum duygularını belli ediyor ben edemiyorum.
Öyle onu gözü yaşlı bırakıp çıkıyorum. Anne sıcaklığını hissettiremiyorum yavruma daha 3 yaşında minicik bana hasret. Ama en güzel en iyi eğitimi veren en kaliteli öğretmenlerin olduğu kreşe verdim.
Kendimi tatmin diyorum işte böyle. Anne sıcaklığını hangi kaliteli eğitim verebilir?

Kocam aslında çalışmamı istemiyor. İhtiyacımızda yok açıkçası. Ben el ne der, o kadar diplomayı boşuna mı almış dedikleri için gururumu ve nefsimi tatmin etmek için çalışıyorum. Haa birde kocamın eline bakmamam lazım onun kölesi olmamam lazım, param olması lazım ki benim de sesim evde gür çıksın!
Patronum da erkek ama onun kölesiyim. Bağırışlarına, azarlamalarına gıkımı çıkar(a)mıyorum. Maaşımı o veriyor ya!.

Para kazanıyorum, ev hanımları çevremdeki herkes bana imrenerek bakıyor. Acaba o paradan 5 kuruş cebime giriyor mu? Kızımın kreş masrafı, arabamın benzin masrafı, olmazsa olmaz kıyafet harcamalarım, parfümüm, kuaför masrafım vs. vs. geldiğinden fazlasını harcıyorum.
Her gün aynı kıyafetle işe gidilir mi? Ona uyumlu, saç, makyaj olmazsa halim ne olur? Sonra elalem ne der? Her gün aynı kıyafetle işe geliyor, kıyafetlerine bak ne kadar uymsuz, üstündekilerin modası geçeli yıl oldu hala bunlarla geliyor. Dedirtmiyorum açıkçası.

Sokakta beni gören evde bir görse tanıyamaz. Kocama süslenmem gerekirken başkalarına süsleniyorum.
Eve pestilim çıkmış geldiğimden, yemeğiydi, temizliğiydi, çocuğun bakımıydı derken en paspal halimle kocamın karşısına çıkıyorum. Yazık adamı hasret bırakıyorum kendime. Kocama kadınlıkta yapamıyorum.
O kadar çok yoruluyorum ki, ya türlü bahaneler buluyorum yada uyuyup kalıyorum. Kardeş gibi uyuyoruz.

O kadar da tahammülsüz oldum ki ben benle evli olsam beni çekmezdim.
Kocamın her işine karışıyorum, ağzını açsa sinirlerim tepeme çıkıyor. Hele birde dağınıklıığı beni öldürüp bitiriyor.

Çok yoruluyorum, kendime ayıracak gram vaktim yok.
Sözde çalışan kadın özgürdü. Hep okulda, çevremizde, ailemizde bunu işlediler beynimize.
Hani özgürlük ben niye göremiyorum? Hep özgürlük diye kandırdılar bizi kandırıldığımı ne zaman anladım?

Kocamın kardeşinin hanımı çalışmıyor hemde çok güzel bir üniversitede okumuş. Cahil diye tabir ediyorlar ya üniversite okumayanları öyle değil.
Onlar 10 senelik evli hiç çalışma gereği duymadım diyor. Evlendiğim ilk sene çalışıyordum çünkü diyor. O kadar zordu ki. Hem çocuğumda yokken bu sıkıntıyı çektim. Evime, kocama nede kendime vakit ayıramıyordum. Sosyal hayatım sıfırdı diyor. Evden işe işten eve ama evde tam bir hayalettim. Hamile kaldığım zaman işi bıraktım hiçte pişman olmadım. Çocuklarımın her anlarında yanlarındaydım. İlk adımlarında, ilk sözcüklerinde, ağladıklarında ve güldüklerinde. Bana her ihtiyaçları olduklarında yanlarındaydım. Benim annemde çalışıyordu ben çok mahrum kaldım annemden hiç anne sevgisi tadamadım. Hep işiyle ilgilenirdi. Bizle ilgilenmek istesede genelde vakit bulamazdı.Beni ve kardeşlerimi anne sevgisine mahrum etti çok çektik bunun eksikliğini bunlarım bildiğim için kendimden mahrum etmedim çocuklarımı da eşimide.
Kendimide sürekli geliştirdim diyor boş boş durmadım açıkçası çok kitap okudum psikoloji, çocuk gelişimi, aile vs. hakkında. Evimi ihmal etmeyecek şekilde kurslara ve yardım derneklerine katıldım. Faydasız, gayesiz bir insan olmadım. Çabaladım. En önemlisi ben annem varken annesizliği yaşadım. Çocuklarıma da bunu yaşatamazdım diyor. Mesleğimi söylemekten de hiç bir yerde utanmadığını söylüyor. Ben ev hanımıyım en önemlisi de anneyim dedim, annelik değeri kaybedilmiş ama en önemli meslek diyor. Ne güzel bir meslek annelik.

Ne kadar haklı beni kendime getirdi bu sözleri. Bende başarabilir miyim?
Kocamı ve kızımı benden mahrum ettiğim yılların telefisini yapabilirmiyim?
Başkalarının boş sözlerine kulaklarımı tıkayıp en zor mesleği ANNELİĞİ icra edebilir miyim?
Yapabilir miyim Allah'ım. Ben yapmak istiyorum Allah'ım bana yardım et.

HAKAİK
Ekonomik olarak sizi etkilemeyecekse ve ilerde (dünya hali) bosanma durumunda kendinizi keşke çalışmaya devam etseydim diye paralamayacaksaniz ilk fırsatta istifa edin. Eş ve evladiniza güzel bir ömür sürün. Tadını çıkartın.

Sema maraşlı mı? Gerçekten mi? Kitaplarını okumuştum ve gerçekten çok uçta düşünceleri var. Yani tamam eşindir tabii ki fikrini almalısın ama biraz fazla "sus otur kocandır yapar" anlamına çıkıyor dedikleri. Feministler ne kadar uçta yaşıyorsa bu zihniyet de okadar uç. Bir orta yolu bulamıyoruz

Bende okudum kitaplarını. Kadınlara sen kadınsın çocuk doğurmak için varsın. Sen kölesin hiç bir şey yapmaya hakkın yok. Yaşam resmen diyor.

Allah sizi bildiği gibi yapsın 10 yıllık konuyu hortlattınız, üzerine bir de günlerdir ilk sayfada tutuyorsunuz. Ben de atraksiyon var galiba diye açtım okudum 🤣

10 yılda kkdaki zihniyetin nasıl değiştiğini görmek için iyi oldu hani bir taraftan da.

Bir yandan da içselleştirdim konuyu, çocuklar küçükken ne zor çalışan anne olmak, hele eşiniz de destek değilse. Ama artılarını düşündüm, yarın boşanarak veya allah korusun bir kayıpla yalnız kalırsan çalışmaya ne kadar ihtiyaç duyacağını, çocuklarına iyi bir gelecek verebilmeyi, istediklerini alabilmeyi. Orta halli bir Tek maaşın artık ancak kira ve karın doyurmaya yettiğini görünce başka çare de yok ki dedim. Ev hanımı olma lüksüne sahip son nesildik biz, geçti o tercih hakkımızın olduğu günler.

Aynı duyguları yaşayan sevgili kk hanımları, çocuklar büyüyünce anlıyorsunuz çalışmanın ne kadar değerli olduğunu, sakın aldanmayın bu yazılara
Ahahaha 10 yıllık mi konu 😀😂Ben şok 😂

2013 de çok aktifti bu pick me girl yazar. Kadınlar sırf hava atmak için kıyafet almak için çalışıyor temalı yazıları.

Kendi lise mezunu bi ara yabancı üniversite yazmıştı sonra sildirdi o üni parayla diploma verdiği ortaya çıktı diye.

Kitapları kendi yazmıyor : muhafazakar erkekler kadınlar iş hayatına girince tahtları sallandı onu engellemek için bakın biz demiyoruz bu kadın da diyor diye bu kadını öne attılar.

Ve tüm muhafazakar kadın yazarlar gibi kadınlara güçlü kadın olmayın diye yazıp yazıp kendileri yazar, konferansçılık yapıyorlar
Kadınlar okumasın çalışmasın erkeğe mahkum olsun boşanamasın..kendi çatır çatır boşanıyor
Kadın istediğini yapmalı çalışmadığım zamanlar da oldu ikiside benim seçimim

Ahahah o erkekler artık karılarının doğum izni bitsin diye gün sayıyor, eğer doğruysa azcık gerçekçi, zamanın ruhuna uygun bir şeyler yapsınlar, bak redpillciler bile en azından kadınlara "Çalışıyorsanız erkekler ile eşit şartlarda olacaksınız, size kadınsınız diye herhangi bir ayrıcalık olmayacak." diyebiliyorlar.

Ahahah o erkekler artık karılarının doğum izni bitsin diye gün sayıyor, eğer doğruysa azcık gerçekçi, zamanın ruhuna uygun bir şeyler yapsınlar, bak redpillciler bile en azından kadınlara "Çalışıyorsanız erkekler ile eşit şartlarda olacaksınız, size kadınsınız diye herhangi bir ayrıcalık olmayacak." diyebiliyorlar.

Evet katipcim, bu tarz insanlar çeşitli örgütlerle tuzu kuru bir hayat sürüyorlar ve herkesi böyle sanıyorlar. Sanmasalar da işlerine gelmiyor empati sıfır.

Aynı senelerde bi tane adam da hamile kadınlar ulu orta gezmesi çok kötü, gezmek isteyen hamile kadın beyinin otomobiline binip gezecek diyordu.

Akıl edemiyor ki her hamile kadının kocasının arabası var mı? Varsa sürekli karısını gezdirecek durumu ve zamanı var mı?

Sema Maraşlı da böyle emek vermeden birileri bi yerlere getirmiş akıl edemiyor her çalışan kadın şımarıklığına çalışıyor sanıyor. Sanmasa da empati kurmak istemiyor

Çalışan kadınların hepsinin kocası aman sen çalışma dediği halde hayırrrrr olmaz 🙅🏻‍♀️ ben elaleme ne derim, kıyafet makyaj almam lazım çocuğum da anasız kalırsa kalsın😏Dediğini zannediyor.

Geçim ne demek? Kira ne demek? Eve ekmek götürmek ne demek diye asla anlamazlar.İşlerine gelmez.

Kadınlar okumasın çalışmasın erkeğe mahkum olsun boşanamasın..kendi çatır çatır boşanıyor
Kadın istediğini yapmalı çalışmadığım zamanlar da oldu ikiside benim seçimim

niyetleri bu😘

ama imamın söylediklerini yapın yaptıklarını yapmayın minvalindeki hayatlarına dewamkeee

Bir kadın her ne olursa olsun çalışmalı. Gerekirse eşinizde çocuğunuzda sizden mahrum kalsın. Sonuçta bir kadın için ekonomik özgürlüğü herşeyden önce gelmeli hayat bu yarın ne olacağı belli değil. Geleceğinizi garanti altına almanız gerekiyor.

Back