Hayırlı olsun..
Eşinize yeterince sahip çıkamıyorsunuz. "Hayır, çıkıyorum" demeyin zira annenizden korktuğunu söylediniz zaten. Ondan çok çekindiğiniz zamanlarda, mesela eşinizle ilgili şikayetlerde bulunduğunda, yeterli tepkiyi koyamamışsınız. Bir anne, olabilecek en kutsal şey.. Mantıklı ve yol gösterici her söylediğini dinlemek şart.. Saygıyı da muhafaza etmeli elbette.. Ancak elmalarla armutları karıştırmayalım.
Eşiniz gerçekten hakediyorsa ve ona güveniyorsanız şunları yapın bence..
- Annenizle telefonda konuşurken sürekli "Aşkım bu aralar çok yoruluyor ya.. özlüyorum sürekli aklım onda, tam dinleyemedim annecim bir daha tekrar et" arada sırada "ay bitanem bana mesaj attı, bir dakika onu okuyayım, sonra seni arayacağım" gibi bir başlayın.. Neden görüştüğünüzde değil?.. "Görmek, fiziksel korku nedeniyle sizi tehlikede hissettirir. oysa telefonda bu mümkün değildir ve mesafeden ötürü daha rahat hissedersiniz. Size, bu konuda aşağılayıcı şeyler söyleyebilir telefonda akabinde kahkaha atın "Ay babam seni hiç sevmemiş annem ya.. kıyamam.. olsun biz seni seviyoruz, hem de çok" deyiverin.. Bu tarz kelimerden sonra telefonu tatlı tatlı kapatın mümkünse hemen..
- İlk görüşmenizde eşinizle el ele gidin, gittiğinizde birlikte oturun.. Eşinizin servisini siz yapın ve yaparken şakalaşın.. Annenizde negatif bir tutum görürseniz surat asın ve "kendimi iyi hissetmiyorum, başım döndü, eve dönmek istiyorum" deyip kalkın..
- Eşinizin çok mükemmel bir baba olduğunu sıkça dile getirin..
- Hamileliği söylerken net olun.. Tavır ve üslubunuz, ondan beklediğiniz tepkinin şiddeti yüzünden düşmesin.. Hatta çok sevinçle arayın ve söyleyin.. Canınızı sıkmaya başlarsa "Ay duygusal olarak hırpalanmamam lazım, kapatacağım.. Kusuruma bakma öpüyorum, hadi seviyorum seni de, iyi bakın kendinize" deyip kapatın... Üslup da kelimeler de bu..
"Hadi seviyorum seni de, iyi bakın kendinize" ile "Annecim, seni çok seviyorum, kendine iyi bak olur mu?" arasında dağlar kadar fark vardır.. Karakter ve yaşanılanlardan ötürü inanılmaz zayıflıklarınız var.. çok şey yazılabilir ancak eş ile ilgili durumları ve evlilik karakterinizi hiç bilmiyorum..
Bebeğiniz hayırlı olsun,
Selamlar,