- 12 Temmuz 2006
- 3.505
- 2.035
- 698
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bir kocanın ikna yöntemi adlı metni okudum sanki
Ben hortlatmadim ya ben de düştümBu konuyu nereden bulup hortlattınız ki.işsizlikten her yorumu da okudum.tam cevap verecektim ki 10 sene geçmiş neyse dedim.
Ben hortlatmadim ya ben de düştümBu konuyu nereden bulup hortlattınız ki.işsizlikten her yorumu da okudum.tam cevap verecektim ki 10 sene geçmiş neyse dedim.
Pick me girl müüü? ay en tahammül edemediğim insan tipi. Yazıyı okurken bile tüm hücrelerimle sinirlendim. Sakin bir zamanımda bakayım sitesine.Aynı nickli sitesi de var bu üye yazar Sema Maraşlı pick me girl kendisi
Kendi bile yazmıyordur zaten üni Mezunu da değil erkekler yazıyor bu da yayınlıyor amaç çalışan kadınları e kart etmek
Çocuk & Aile
İşi bırakmaya kalksa en çok karşı çıkacak da o erkek kişisi. İşine geliyor öyle demek çünkü kadın "yoruldum bir işin ucundan tut" dese "e çalışma diyorum sana ihtiyacımız yok otur evinin işini yap" die bahanesi olacakErkek kişisi çalışmana gerek olmadığına karar veriyor aklınca, sen çalıştıkça elini de bi şeye sürmüyor ve sen çalışmaktan vahlanıyorsun, demiyorsun ki benim kocam niye böyle anlayışsız, vicdansız, ahraz bişey.
Yani o kadar calisip 1 yillik maasimi sema marasliya tazminat olarak yedirmeye niyetim yok. He calisma karicim ben senin tazminatini bile oderim diyen bi kocam olsaydi dusunurdumDirekt Sema Maraşlıya mail atmaya ne dersin :)
Boşanmış mıBu üye Sema Maraşlı
Çocuk & Aile Aynı nick isimli sitesi de var.
Zamanında erkekler tarafından çok tutan pick me girl kitapları var. Kadınlara çalışmamayı öğütlerden kendisi çalışıp kitaplar seminerler düzenleyip gününü gün etti.
Türkiye’nin ilk pick me girl ‘i .
Boşanmayın erkeklerin her sözünü dinleyin diyip kendi boşanmış.
Madem konuyu hortlatınız bilginiz olsun
Hemen inceleyeceğim ama çok şaşıracağımı düşünmüyorum. Çok iyi biliyorum düşüncelerini. Bana ters yapısı. Hatta okumayı reddettiğim bir yazardır. Okuma gruplarında bi kaç kitabını okuyup tahlilini yapalım dediklerinde kabul etmemiştimÇocuk & AileEvet bak aynı nickli sitesi var
"Erkeğğ ya tabiyyy erkeğğğ ya, herşey beklenir di mi her kötülük onlardan beklenir tabi her şeyi erkeğğ yapmıştır, erkeğğ ya." Ayyh.Pick me girl müüü? ay en tahammül edemediğim insan tipi. Yazıyı okurken bile tüm hücrelerimle sinirlendim. Sakin bir zamanımda bakayım sitesine.
Canım ne güzel yazmışsın inşallah benim kuzumda senin gibi düşünürZevki için çalışan bir annenin kızıyım.. İhtiyaç mihtiyaç şöyle dursun, ay bari erken uyanıyorum saçımı başımı yapıyorum ihihihi diyen bir kadındır annem.
Tamam babamla beraber çalışıyor, ama sabahı sabah, akşamı akşam onun da sonuçta.
Bir ben, bir de kardeşim kaldık evde..
Sevgiden yoksun kalmadık, hatta fazla sevgiye boğulduk..
İlgiden yoksun kalmadık, her toplantımda annem vardı, sevgilimle kavga ettim, annem vardı, hasta oldum annem vardı..
Tamam bir telefonla gelmedi yanıma belki de, birkaç saat içinde hep yanımdaydı..
Paraya boğdu bizi, hala da boğar, arkadaşlarımdan geri kalmadım.
Sürekli irtibat halindeyiz.. Arar 1-2 saatte bir, kızım naptınız, kardeşin okuldan geldi mi, bak dolapta yemek var ısıtın yiyin sakın aç kalmayın tembihleri bilmem kaç kere..
Ev hanımları konu dışında bırakarak söylüyorum ki; yok öyle koca gün çocuğuyla ilgilenen anne..
Yemeği belli, sohbeti belli, derdi belli işte..
Oyunsa bizde oynadık.. Sohbetse biz de ettik..
Evet akşamları yemek de yaptım ben, ev de süpürdüm.
Annem çalışmasa da yapardım, ne var ki bunda..
Dersim oldu, işim oldu; kimi akşam eve geç geldim, annem de yorgun gelmiş, yemek memek yok evde, salçalı ekmek yapıvermiş hepimize..
Bundan da gocunmadık.. Oturduk güle oynaya yedik. Sonra da enerji toplayınca annem, yaptı yarının yemeğini attı dolaba..
Hayat yahu bu, her şey dört dörtlük olur mu...
Hep yemek olmaz, hep temizlik olmaz, açıkçası hep çocukla ilgilenme de olmaz, bu çalışsa da geçerli çalışmasa da..
He şimdi noldu ?
15 yaşında kardeşimin, kendini geçtim, çocuğunun hayatı bankada yatıyor..
Ben desen, hayatımı yaşıyorum..
Kimin sayesinde?
Annem ve babamın..
Günde 15 dk az ilgilendi belki, haftasonu acısını çıkarttık dibine vurduk eğlencenin..
Allah onlardan razı olsun..
Sizde ajitasyon yapıyorsunuz gibime geliyor.
Alın bir çocuk olarak yazdım..Sizin sandığınız gibi işlemiyor olay..
Kuru kuru, ilgi yetmiyor..
Arkadaşları onu bunu alırken, evde anneyle oyun oynamak kesmez kimseyi..
Evet, aldatıldığı içindi yanlış bilmiyorsam. Aynı hanımefendi bize çalışmayın evinizde çocuk büyütün, erkeeenizin kıymetini bilin diyor işte, kendi hem iş hayatında aktif hem de özel hayatında bir erkeğe bağlı değilken. Proje mi bilmiyorum gerçekten ama öyle ise bile kötü bir seçim olmuş. Kim dikkate alır ki?Boşanmış mı
Hıc bı zaman ozenmedım nıye genellıyorsunuz kiEv hanımlarını bir türlü anlamıyorum neyimize özeniyorsunuz?
5 senelik evliyim. Bu 5 sene nasıl geçti bana hiç sormayın.
Çalışan ve ayakları üzerinde duran! bir kadınım. Çoğunluğun tabiriyle, o ayakların üzerinde nasıl duruyorum bileniniz var mı?
Sabahları kocamdan önce kalkıyorum. Kocama ve kızıma kahvaltı hazırlamam lazım çünkü. Nasıl geliyor o sıcacık yataktan kalkmak anlatam. Gün içersinde o yatağa bir daha dönemeyeceğimi bilmek hele içler acısı.
Kızımı kreşe ben bırakıyorum, kocamın iş yerine ters mesafede olduğu için.
Kızım benden ayrılamıyor her sabah ağlıyor. Bende ondan ayrılamıyorum ama ağlayamıyorum. Minicik yavrum duygularını belli ediyor ben edemiyorum.
Öyle onu gözü yaşlı bırakıp çıkıyorum. Anne sıcaklığını hissettiremiyorum yavruma daha 3 yaşında minicik bana hasret. Ama en güzel en iyi eğitimi veren en kaliteli öğretmenlerin olduğu kreşe verdim.
Kendimi tatmin diyorum işte böyle. Anne sıcaklığını hangi kaliteli eğitim verebilir?
Kocam aslında çalışmamı istemiyor. İhtiyacımızda yok açıkçası. Ben el ne der, o kadar diplomayı boşuna mı almış dedikleri için gururumu ve nefsimi tatmin etmek için çalışıyorum. Haa birde kocamın eline bakmamam lazım onun kölesi olmamam lazım, param olması lazım ki benim de sesim evde gür çıksın!
Patronum da erkek ama onun kölesiyim. Bağırışlarına, azarlamalarına gıkımı çıkar(a)mıyorum. Maaşımı o veriyor ya!.
Para kazanıyorum, ev hanımları çevremdeki herkes bana imrenerek bakıyor. Acaba o paradan 5 kuruş cebime giriyor mu? Kızımın kreş masrafı, arabamın benzin masrafı, olmazsa olmaz kıyafet harcamalarım, parfümüm, kuaför masrafım vs. vs. geldiğinden fazlasını harcıyorum.
Her gün aynı kıyafetle işe gidilir mi? Ona uyumlu, saç, makyaj olmazsa halim ne olur? Sonra elalem ne der? Her gün aynı kıyafetle işe geliyor, kıyafetlerine bak ne kadar uymsuz, üstündekilerin modası geçeli yıl oldu hala bunlarla geliyor. Dedirtmiyorum açıkçası.
Sokakta beni gören evde bir görse tanıyamaz. Kocama süslenmem gerekirken başkalarına süsleniyorum.
Eve pestilim çıkmış geldiğimden, yemeğiydi, temizliğiydi, çocuğun bakımıydı derken en paspal halimle kocamın karşısına çıkıyorum. Yazık adamı hasret bırakıyorum kendime. Kocama kadınlıkta yapamıyorum.
O kadar çok yoruluyorum ki, ya türlü bahaneler buluyorum yada uyuyup kalıyorum. Kardeş gibi uyuyoruz.
O kadar da tahammülsüz oldum ki ben benle evli olsam beni çekmezdim.
Kocamın her işine karışıyorum, ağzını açsa sinirlerim tepeme çıkıyor. Hele birde dağınıklıığı beni öldürüp bitiriyor.
Çok yoruluyorum, kendime ayıracak gram vaktim yok.
Sözde çalışan kadın özgürdü. Hep okulda, çevremizde, ailemizde bunu işlediler beynimize.
Hani özgürlük ben niye göremiyorum? Hep özgürlük diye kandırdılar bizi kandırıldığımı ne zaman anladım?
Kocamın kardeşinin hanımı çalışmıyor hemde çok güzel bir üniversitede okumuş. Cahil diye tabir ediyorlar ya üniversite okumayanları öyle değil.
Onlar 10 senelik evli hiç çalışma gereği duymadım diyor. Evlendiğim ilk sene çalışıyordum çünkü diyor. O kadar zordu ki. Hem çocuğumda yokken bu sıkıntıyı çektim. Evime, kocama nede kendime vakit ayıramıyordum. Sosyal hayatım sıfırdı diyor. Evden işe işten eve ama evde tam bir hayalettim. Hamile kaldığım zaman işi bıraktım hiçte pişman olmadım. Çocuklarımın her anlarında yanlarındaydım. İlk adımlarında, ilk sözcüklerinde, ağladıklarında ve güldüklerinde. Bana her ihtiyaçları olduklarında yanlarındaydım. Benim annemde çalışıyordu ben çok mahrum kaldım annemden hiç anne sevgisi tadamadım. Hep işiyle ilgilenirdi. Bizle ilgilenmek istesede genelde vakit bulamazdı.Beni ve kardeşlerimi anne sevgisine mahrum etti çok çektik bunun eksikliğini bunlarım bildiğim için kendimden mahrum etmedim çocuklarımı da eşimide.
Kendimide sürekli geliştirdim diyor boş boş durmadım açıkçası çok kitap okudum psikoloji, çocuk gelişimi, aile vs. hakkında. Evimi ihmal etmeyecek şekilde kurslara ve yardım derneklerine katıldım. Faydasız, gayesiz bir insan olmadım. Çabaladım. En önemlisi ben annem varken annesizliği yaşadım. Çocuklarıma da bunu yaşatamazdım diyor. Mesleğimi söylemekten de hiç bir yerde utanmadığını söylüyor. Ben ev hanımıyım en önemlisi de anneyim dedim, annelik değeri kaybedilmiş ama en önemli meslek diyor. Ne güzel bir meslek annelik.
Ne kadar haklı beni kendime getirdi bu sözleri. Bende başarabilir miyim?
Kocamı ve kızımı benden mahrum ettiğim yılların telefisini yapabilirmiyim?
Başkalarının boş sözlerine kulaklarımı tıkayıp en zor mesleği ANNELİĞİ icra edebilir miyim?
Yapabilir miyim Allah'ım. Ben yapmak istiyorum Allah'ım bana yardım et.
HAKAİK
yaa ben onu 2023 okumuşum iyi mi10 yillik konuyu okutturup sinir krizine niye sokuyorsunuz bacilarim guzel bacilarim. Tam sinirle cevap doseyecektim 2013 yaziyor