Çalışan Bir Annenin İtirafları

bende çalısıyorm ve calışmakta zorndayım suanda en azından esim askerde şimdi hamileym birikim yapmak zorndaym ama esim gelsin cocuğm doğsun calışmayı düşünmüyorm en azından bebeğim biraz büyüyene kadar yetmiyosa ek iş yapacak yinede bize bakacak ama biraz büyür bebeğim ihtiyacım olur yine calısırm ama sennde ihtiyacın yoksa calısma arkadasım elalemi umursama boşuna evladından önemli değil hiç bişey biraz yasın ilerleyip cocugun büyüynce pişman olursun bence iyi düşünmelisin

Oğlunun sevginden mahrum kalmadıgını nerden biliyorsun ki, anne sevginden mahrum kalmıyorum felan mı diyor size

Kamuda calişmiyorsan özel tam bir kölelik sistemi..bi sürü insanın kaprisini çekiyorsun..ama insan ileriyi de düşünmeli ..şimdi çocuklar küçük ama yaşlandiginizda onların da eline bakmamak için bir emeklilik maaşı herkes için gerekli bence..ileride oglunuz size bir destek çıksa gelin sizden nefret eder,ya da damat...yaşliligi da düşünmek gerek..

Başkaları ne der diye yaşamışsınız çok yazık çok yıpranmışsınız egonuz yüzünden hırpalanmışsınız . Hani desem ihtiyaçtan çalışıp bu kadar yoruluyorsunuz diye ama siz rahatlıktan yıpranmışsınız kusura bakmayın . Bırakın elalem ne der diye ,eşinize kızınıza vakit ayırın . Bakın eltiniz kılıfına uydurmuş halinden çok memnun . Bence sizde nasıl mutlu olacaksanız ona göre tercih yapın bende eğitimimi yarıda bıraktım evlendim anne oldum . Ev hanımı olmak ,anne olmak çok kutsal bi şey Ama siz bu kavramlara cahil bişey bilmeyen ,kocasının eline bakan gibi anlamlar yüklüyorsunuz ki ben onu anlıyorum ,yapmayın bizleride kırarsınız . Bu konuda çok hassasım . Doktorun biri ekg de bu şekilde bi azarda bulundu ama haddini çabuk bildirdim . Ev hanımları çok cahil anca çocuk doğursunlar ,ev işi yapsınlar ,çok cahiller bakımsızlar bilmem ne dedi ama ev hanımlarını ezdirmedim haddini bildirdim . Yani diceğim o ki bırakın egonuzu tatmin etmeyi ,mutlu olmaya bakın

10 yıl geçmiş ama kafa hala aynı, kadın hem çocuga bakıyor hem eve bakıyor hem de kendi hayatını kaybetmemeye çalışıyor Evdeki 2.yetişkin nerde peki, kadın parcalanırken o ne yapıyor? Bu adam neden yüküme ortak değil arkadş demek yerine vah vah karılık yapamadım derseniz anca böyle tükenirsiniz. Eşşek olunca sırta b8nen çok oluyor arkadaşlar, kendinizi eşşek etmeyin, hizmetçi değilsiniz insansınız kimseye hizmet borcunuz yok. Acıklı bir yazı olmuş, üstünden 10yıl gecmiş ama toplum milim ilerlememiş

Bugün annemle tam olarak bu konuyu konuştuk. Ben de kız kardeşim de çalışıyoruz. ikimizin de iyi diyebileceğimiz işleri ve benim 3 onun 2 çocuğu var. Annem keşke sizi okutmasaydim da ev hanımı olsaydınız daha az yorulurdunuz dedi. Oysa ki mesele yorulmak değil. Annemde üni.mezunu hayatının bir döneminde çalıştı ama sonra yapamıyorum ben deyip bıraktı. Zor geldi çünkü. Oysa çalışmaya devam etseydi şu an, babamı da kaybettikten sonra, kendini bu kadar yetersiz ve yalnız hissetmeyecekti. Ki çok kişisel gelişimi, aktif bir hayatı önemseyen biriydi.

İşin çocuk yetiştirme kısmına gelince çevremde çalışan ve çalışmayan üni.mezunu kuzenlerim var. Calismayanlar çok da matah çocuklar yetiştirmiş değiller. Oysa çalışanlara bakıyorum bizimkilerin istisnasız hepsinin çocuğu daha başarılı, daha sosyal, hatta daha becerikli. Demek ki daha kaliteli vakit geçiriyorlar. Sorunlara daha kalıcı çözümler buluyorlar.

Calismayip o ev gezmesi senin bu benim diye dolaşmak çok daha garip geliyor :)) çalışıp faydalı olmak mükemmel bir duygu. İş sadece maddi kazancta bitmiyor manevi tatmini yüksek bir iş yapılıyorsa çalışan insan daha huzurlu ve tatminkar olmuş oluyor. O huzurla çocuklarına da insan daha iyi bakabiliyor.

Ama bu bir tercihtir. Bana erken kalkmak koymuyor aksine mutlu ediyor. Bazen iş saaatinden daha erken çıkıp bı kahve içip ise gitmek çok keyif veriyor. Hayatım çok daha düzenli. Ev hanımı olan kuzenlerim evlerini dağınık bırakıp gezmelerine giderken ben herşeyimi planlayıp ayarlayıp geziyorum çok daha düzenli ilerliyor işlerim. Onlardan da daha düzenli oluyor her yaptığım. .
Tabi bu biraz yapıyla da ilgili. Ben hiperaktif biriyim. İsim de tam buna uygun. İlk cocugumda iki yıl ara vermiştim. Ama yapamadım yüksek lisans ve başka bir lisans bölümü okudum o arada. İkizlerde ise hiç izne ayrilmadim. Annem kayınvalidem bakıcı ile hallettik işleri sukur. 3 yaşlarına gelince de kreşe göndereceğim. Kendimden yoksun bırakmadığımi düşünüyorum çünkü evde olduğum zamanlar vakit ayırmak bile daha güç olabiliyor. Evde olmayınca, döndüğümde planlı şekilde özel ilgilenebiliyorum ve çok keyif alıyoruz.
Hayatı elaleme göre yasamamak lazım asla ay her gün aynı kıyafetle ise mi gidilir diyenlerden de değilim. Temiz güzel olduğu sürece haftada iki kez ben giyiyorum. Ayrıca özgüvenli, çalışan kadınlar elalemi de çok daha az takıyor bence :))

Çok uzattım ama lafın kısası elaleme değil kendinize göre yaşayın dünyayı.

kimsenin bişeye ozendiği yok ozenen zaten iş bulur çalışır çokta zor bişey değil,ev kadını,iş kadını diye ayırmakta ayrı bir trajedi,kadın kadındır,kimisinin paraya ihtiyacı var çalısır kimisinin yok çalışmaz,doğru bir değilki,kişiden kişiye değişkenlik gösterir,herkes kendi şartlarının doğruluğuna inanır onu dikte eder,çalışan bir kadın çalışmanın cazibesinden bahseder,çalısmayanda özgürce gezebilmenin,uyuyabilmenin vs. cazibesini anlatır,sonuçta kimin canı ne istiyorsa öyle yapmalı,bu tartışılacak bir konu değil,kıyas yapılacak bir konuda değil,kişisel bir seçim ve iki durumdada zararı dokunmaz kimseye,bugun işten çıkarsınız belki 5 sene sonra tekrar çalışmaya başlarsınız,hayatta tek bir şansınız varmış gibi düşünmeyin,ben hamileyken işten ayrıldım,çocuğumla ilgilenmek istedim,8 yaşına gelincede tekrar işe başladım,istersem yine bırakırım nolacakki,şimdi ben ev kadını iş kadını tanımının neresindeyim,böyle bir yaklaşım olabilirmi hayata,kadına dair...

Çalışmak sadece para için değildir hanımlar. Kendini gerçekleştirmektir, faydalı olmaktır, üretmektir, yenilik güzellik, katmaktır. Eğer ki size uygun bir iş degilse yaptığınız o zaman uygun olan kendinizi geliştirip faydalı olacağınız başka bir işi yapabilmektir esas mesele. Ömür bitiyor, çocuklar da gelip geçiyor. Biz kendimize kalıyoruz. Ve bir yaşa kadar neyle meşgul okuyorsan yasliligimizda da o işin uzmanı, piri, ustası artık ne derseniz o olabiliyoruz. Ya da hayattan el etek çekiyoruz. Bizler mükemmel işler başarabilecek yetilerle yaratilmisiz. Allah bu yetileri kullanmamamizin hesabını da soracaktır bence. İki saat daha fazla uyumak için evde olmak çok akla uygun gelmiyor:)

Bu yazıyı 2013 yılında yazan bağyan çalışmamak için bulduğu züğürt tesellisini kendine saklasın.
Ne güçlü kadınlar var dedim, her şeye koşuyorlar, okurken yoruldum, kalktım bir çay içeyim dedim, yatışırım belki. Ne kabag.t herifler var, vicdan yok merhamet yok, kadınlar bunlarla ömür geçirecek çok yazık.

Valla kadınlarımız uyanık olacak. Öyle kalmadı pembe panjurlu ev hayalleri. Ama bazılar var her şeyim hıyar diyene bir avuç tuz alıp koşuyor sonrada iki göz iki çeşme geri dönüyor sonra ah, vah keşkelere fayda vermiyor

Erkek kişisi çalışmana gerek olmadığına karar veriyor aklınca, sen çalıştıkça elini de bi şeye sürmüyor ve sen çalışmaktan vahlanıyorsun, demiyorsun ki benim kocam niye böyle anlayışsız, vicdansız, ahraz bişey.

Ne güzel. Boşanınca çocuktan da boşandı diye üzülüyoruz sonra.
Çok kutsal olunca dokunamiyorlar. Maazallah azıcık ebeveynlik yapsalar carpilacak hale geldiler. Analar yapmalı!
Hastaneye yatırmamiz gerekmisti ikizlerden birini dediler ki annesi kalmak zorunda. Baba kalamaz. Böyle saçma birşey duymadım. Ebeveynligi yapıştırmışlar anneye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…