• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Bir Annenin İtirafları

kadınlar........
evde otursa calısmıyorum sıkılıyorum cocukla hep ben ılgılenıyorum..
calıssa:
cocukla ılgılenemıyorum kocama hep bagırıyorum dagınıklıga tahmmulum yok..
kendıme vakıt ayıramıyorum..
annelık yapamıyorum...... vs vs vs
bunların sonu yok..
işten ayrılsabda ev ortmına alısmak zor olacak..
her sekılde bırseylerden sıkayet edıyoruz..
bende calısıyorum bende senın dedıgın kelımelerı kullanıyorum
ama çalışmayı sevıyorum 4 ay evde durdum o gunlerı getırdıkce aklıma
sukredıyorum suankı halıme..
ınsanın yapısıyla alakalıdır bu..
benım bır arkadasım unı mezunu ama ben evı keke borek yapmayı temızlık yapmayı cok sevıyorum calısmıycam calısmak bana gore degıl dıyor... kek borek ıslerını bende severım ama bana gorede calısmak tam benlık bırsey..

iyi dusun kaarar ver..
kımse ıcınde yaşama..!!

bu yorumlara :46::46:
çalışan bir anneyim oğlum 3 yaşında kreşe gidiyor vee hiçbir zaman sevgimden ilgimden geri kalmıyor akşamları ve haftasonları bütün zamanım onun ev işi bile yapacaksam oğlumla oyuna çevirip yapıyorum çalışan anne çocuklarına acıyarak bakılmasını ise hiç anlamıyorum eminimki akşama kadar evde olsam bu kadar sabırlı olamazdım kaybettiğim zamanı yakalamak adına beraber olduğum heranı dolu dolu geçiriyorum :21:
evime yardımcı almıyorum işimide yemeğimide yetiştirebiliyorum,kazandığım parayla oğlumun kreş parasını,kredi borcunu ödüyorum geriye kalandan aile bütçesine aktarıyorum,harçlığımı pazar paramı ayırıyorum en güzeli ne biliyomusunuz eşimden para istememek (kaldı ki mükemmel tabir edilebilecek bir eşe sahibim)
akşamları oğlumu uyuturken uyuya kasam bile eşime beni uyandırmasını söylüyorum ki karşılıklı bir kahve içip sohbet edebilelim :)
ben bütün bunları yaparken eşim armutmu topluyo hayır herşeyde elim kolum o benim çok yoğun çalışmasına rağmen her türlü yardımını yapar
kısacası insan ne çağırırsa onu getirir ben mutlu olmazsam oğlumda eşimde mutlu olmaz iyi düşünelim iyi olsun :16:

yemin ederim,bir an ben yazdım sandım yorumu...:)

Zevki
için çalışan bir annenin kızıyım.. İhtiyaç mihtiyaç şöyle dursun, ay bari erken uyanıyorum saçımı başımı yapıyorum ihihihi diyen bir kadındır annem. :27:
Tamam babamla beraber çalışıyor, ama sabahı sabah, akşamı akşam onun da sonuçta.
Bir ben, bir de kardeşim kaldık evde..
Sevgiden yoksun kalmadık, hatta fazla sevgiye boğulduk..
İlgiden yoksun kalmadık, her toplantımda annem vardı, sevgilimle kavga ettim, annem vardı, hasta oldum annem vardı..
Tamam bir telefonla gelmedi yanıma belki de, birkaç saat içinde hep yanımdaydı..
Paraya boğdu bizi, hala da boğar, arkadaşlarımdan geri kalmadım.
Sürekli irtibat halindeyiz.. Arar 1-2 saatte bir, kızım naptınız, kardeşin okuldan geldi mi, bak dolapta yemek var ısıtın yiyin sakın aç kalmayın tembihleri bilmem kaç kere..

Ev hanımları konu dışında bırakarak söylüyorum ki; yok öyle koca gün çocuğuyla ilgilenen anne..
Yemeği belli, sohbeti belli, derdi belli işte..
Oyunsa bizde oynadık.. Sohbetse biz de ettik..

Evet akşamları yemek de yaptım ben, ev de süpürdüm.
Annem çalışmasa da yapardım, ne var ki bunda..
Dersim oldu, işim oldu; kimi akşam eve geç geldim, annem de yorgun gelmiş, yemek memek yok evde, salçalı ekmek yapıvermiş hepimize..
Bundan da gocunmadık.. Oturduk güle oynaya yedik. Sonra da enerji toplayınca annem, yaptı yarının yemeğini attı dolaba..
Hayat yahu bu, her şey dört dörtlük olur mu...
Hep yemek olmaz, hep temizlik olmaz, açıkçası hep çocukla ilgilenme de olmaz, bu çalışsa da geçerli çalışmasa da..

He şimdi noldu ?
15 yaşında kardeşimin, kendini geçtim, çocuğunun hayatı bankada yatıyor..
Ben desen, hayatımı yaşıyorum..
Kimin sayesinde?
Annem ve babamın..
Günde 15 dk az ilgilendi belki, haftasonu acısını çıkarttık dibine vurduk eğlencenin..

Allah onlardan razı olsun..

Sizde ajitasyon yapıyorsunuz gibime geliyor.
Alın bir çocuk olarak yazdım..Sizin sandığınız gibi işlemiyor olay..
Kuru kuru, ilgi yetmiyor..
Arkadaşları onu bunu alırken, evde anneyle oyun oynamak kesmez kimseyi..
Kızım henüz çok küçük ama senin yazdıkların bana ışık tuttu.Seni sevgiyle kucaklıyorum kardeşim.Günde 24 saat yanında durmakla evlat yetiştirilmiyor

yemin ederim,bir an ben yazdım sandım yorumu...:)

daha yazılacak çok şey varda ne yazmaya vakit var ne anlatmaya :)

Kızım henüz çok küçük ama senin yazdıkların bana ışık tuttu.Seni sevgiyle kucaklıyorum kardeşim.Günde 24 saat yanında durmakla evlat yetiştirilmiyor

kesinlikle 24 saat yanyana olmak demek mükemmel olmak olamaz

Son düzenleme:
Allah göstrmesin tabi ama açın bir bakın eşi ve ailesi ile sorunları olanların açtığı konulara ve bizzat ben kendimden de örnek verebilirim sana,ihtiyacımız yok çalışmama diyorsun ya güvendiğin dağlara kar yağabilir unutma.herşey olabilir hayatta.o nedenle bir işin varsa ona sahip çık,o senin altın bileziğin,durum bu kadar dramatik değil ayrıca,belli ki biraz bunalmışsın buna bi çare ara,sanki ev hanımları mübarek tam gün özel ilgi gösteryorlar çocuklara,beraber geçirilen zamanın süresi değil kalitesi önemli.hem çalışmadığın zaman evde daha çok iş çıkıyor,daha çok kirleniyor dağılıyor ev,daha çok yemek yeniliyor,ev hanımısın diye senden beklentiler artıyor.bu arada işinden memnun olmayabilirsin,çalışmayı bırakmadan daha iyi iş fırsatları kovalayabilirsin.eşinle sıkıntını paylaşabilirsin.ama dyorum ya,evliliği ile ilgili sorunlar kısmını bir kurcala

hani böyle çizgi filmlerde kliplerde subliminal mesaj veriliyor ya yazıda cidden o var gibi insan bir an çok etkileniyor sonra mantıklı düşünüce ve hayatın gerçekleriyle yüzleşince bir noluyor diyor. Nedense bu zamanlar çoğaldı bu tür yazılar, hikayeler ,fikirler. Sonuçta tuzu kuru ve çalışmayı sevmeyen insan istemezse çalışmaz ama bunu yazarken insan acaba gerçekten çalışmak zorunda olup da o çocuğunu kreşe ya da annesine veya kayınvalidesine veyahut bakıcıya bırakan bir kadının durumunu da düşünerek yazmalı.

Son düzenleme:
hani böyle çizgi filmlerde kliplerde subliminal mesaj veriliyor ya yazıda cidden o var gibi insan bir an çok etkileniyor sonra mantıklı düşünüce ve hayatın gerçekleriyle yüzleşince bir noluyor diyor. Nedense bu zamanlar çoğaldı bu tür yazılar, hikayeler ,fikirler. Sonuçta tuzu kuru ve çalışmayı sevmeyen insan istemezse çalışmaz ama bunu yazarken insan acaba gerçekten çalışmak zorunda olup da o çocuğunu kreşe ya da annesine veya kayınvalidesine veyahut bakıcıya bırakan bir kadının durumunu da düşünerek yazmalı.

evet, kesinlikle amaçlı yayınlar bunlar.5 sene sonrasının kalıpları hazırlanıyor

BUYURUNUZ:
Çocuklarına yeterince zaman ayıramayan çalışan annelerin bunu telafi etmeyi bildiği ortaya çıktı.

ABD'de yapılan bir araştırmada, çalışan annelerin çocuklarına harcadıkları zamanın niceliği değil, niteliğinin önemli olduğu belirlendi. Çalışmayan annelerin çocuklarına çalışan annelerden sadece 1.5 saat fazla zaman ayırdıkları tesbit edildi. Öte yandan bir başka araştırmada da anneleri çalışan çocuklar ile çalışmayanlar arasında belirgin bir sosyal ve entelektüel fark bulunmadığı gözlendi.

Çalışan annelerin, çalışmayanlara oranla eksik kalan zamanı ev işlerinden feragat ederek tamamladıklarını tespit eden bilim adamları, çocuğun sosyal ve entelektüel gelişimi için, anne ile çocuk arasındaki ilişkinin niteliğinin, çocukla geçirilen süreden daha büyük etkisi ve önemi olduğunu belirtiyorlar.

ABD'nin Houston ve Texas üniversitelerinde görevli öğretim üyesi Stacey Rosenkrantz Aronson liderliğinde bir ekip tarafından yürütülen araştırmada, 7 ve 8 aylık bebekleri olan 1053 anne, tuttukları günlükler ve 3 yaşına basıncaya kadar çocuklar gözlemlendi.

Sadece 1.5 saat fark

Bilim adamları, çalışan annelerin bir işgünü ile çalışmadıkları iki ayrı 24 saati incelediklerinde, çalışmayan annelerin çocuklarına çalışan annelerden sadece 1.5 saat fazla zaman ayırdıklarını belirledi.
Araştırmayı yapan bilim adamları, bir çocuğa ayrılan toplam zamanın en büyük belirleyicisinin, evde bir başka çocuk olup olmadığına bağlı olduğuna işaret ederek, çalışan annelerin ev işlerinden feragat ettiklerini ve özellikle hafta sonları çocuklarına hobi ve sosyal faaliyetler için daha fazla zaman ayırdıklarını kaydettiler.

Çocuklar arasında belirgin fark yok

ABD'de yapılan bir başka araştırmada da anneleri çalışan çocuklar ile çalışmayanlar arasında belirgin bir sosyal ve entelektüel fark bulunmadığı tespit edildi.

Son düzenleme:
3 çocuk ile başlayıp sonra 5 çocuk hayaline kapılan bilinçlerin çıkardığı bilinçaltı yönlendirme yöntemlerinden biri daha.

msjın alt yazsı şu; ey kadınlar! bırakın çalışmayı falan.çalışmak erkeğe özgüdür..kadının görevi değildir.evde oturun,çocuk büyütün..

bir ileri boyutu ne olacak acaba? lafım ev hanımlarına falan değil,kimse yanlış anlamasın lütfen ama insanlara böyle garip hikayeler başlığı altında yapılan yönlendirmeler çok çirkin.

zaten her sabah çalışan anne olmanın zorluğunu dibine kadar yaşıyorum,bu yazıyı görünce gerçekten sinirlerim bozuldu.

Son düzenleme:
sabah sabah bu konu beni okadar çok gerdiki,öncelikle konu sahibi arkadaşım çocuğunla vakit geçiremiyorum diyosun,bi zahmet kuaförlere alışvarişlere ayırdığın vaktini çocuğuna versen.durumum iyi diyorsun sanki zorla çalıştırılıyormuş gibi burda yakınıyosun ihtiyacı olup çalışmak zorunda olan kişileri de burda üzüyosun.Kadın; evlat, eş, gelin ya da anne olmadan önce bir bireydir. Zaafları, arayışları, yanlışları, doğruları, sevinçleri, üzüntüleri, kayıpları ve kazançlarıyla o da Allah’a muhatap bir kuldur. Kendi varlığını keşfetmeden de, etrafında sorumlu olduğu kişilere faydalı olması mümkün değildir. Eğer kadın birey olarak kendi varlığının bilincinde değilse, ya da rolünü tam olarak bilmiyorsa, dönüşüm olarak ne kendine, ne de etrafına faydalı olması beklenemez.Çalışmayan zamanı bol olan kadınlarımız bu zamanları nasıl değerlendiriyor? Kendi gelişimleri için nasıl bir çaba sarf ediyorlar? Kaç kitap okuyor, ki okuyorsa da bu kitapları çocuğunun eğitimi için nasıl kullanıyor?
Çalışmayan zamanı bol olan kadınlarımız kendi fiziksel bakımlarını bile göz ardı ediyor.Yapmak istese bile zamanı da bol olmasına rağmen ekonomik özgürlüğü olmadığı için yapamıyor.çalışan kadının zamanı kullanma becerisi vardır,dolasıyla daha planlıdır.Çalışmayan anne genellikle evde mutsuzdur,alım gücü yoktur,sosyal hayat içinde maddi durumu olmayan anne ancak çocuğa bunları kazandırabilir.

Çalışan bir anne ise çocuğa neyi niçin yaptığını hayatını sorgulayıp düzene sokmasında da etkilidir.Kendi bağımsızlığını çocuğa da kazandırabilir.Annenin çalışması bu noktada çocuğa da sorumluluk bilincini yükler.
Çocuk böylece mutluluğunda, çalışmak ve gayret etmekle ilgili olduğunu keşfeder.
kadın çalışmalı niyemi???üzüm bağın yakışığıdır.benim çalışmam çocuğumun geleceğidir.kusura bakmayın çok sinirlendim .birde çocuğumu kreşe verirken sabah ağladı bu konuda tuz biber oldu yani.

Son düzenleme:
neden konu sahibine yükleniliyor anlamadım herkes aynı değil o çalışıyor ama yoruluyor bunu dile getirmiş neden abartılıyor herkes herşeye aynı şekilde katlanmaz bende bazen eşine hüküm etmek için çalışan bayanların aslında patronlarının hükümlerini nasıl yuttuklarına şaşıyorum kişi mutlu oluyorsa çalışmalı kimse için değil üstün olmak için değil kendi istediği için çalışmalı her kadın eğitimli olmalı ama her kadın çalışmamalı herkesin psikolojisi farklıdır her durumu herkes kaldıramaz.

neden konu sahibine yükleniliyor anlamadım herkes aynı değil o çalışıyor ama yoruluyor bunu dile getirmiş neden abartılıyor herkes herşeye aynı şekilde katlanmaz bende bazen eşine hüküm etmek için çalışan bayanların aslında patronlarının hükümlerini nasıl yuttuklarına şaşıyorum kişi mutlu oluyorsa çalışmalı kimse için değil üstün olmak için değil kendi istediği için çalışmalı her kadın eğitimli olmalı ama her kadın çalışmamalı herkesin psikolojisi farklıdır her durumu herkes kaldıramaz.

hay agzını öpimm :) ne güzel anlatmıssın

SCHATZİ, haber için çok teşekkürler..
Böyle olduğunu düşünüyordum içten içten ama haber daha iyi geldi, ellerine sağlık :)))

Neden mi bu kadar yükleniliyor bu yazılara?
O kadar hassasız, o kadar değerli ki çocuklarımız...
Onları önemsemediğimiz gibi, bu tarz yazılar görünce resmen çıldırıyoruz çünkü...
Şahsen keyiften çalışmayan (çevreme göre gerek yok ya neyse!!!), çocuğumun ve kendimizin geleceğine katkıda bulunmak isteyen bir anneyim...
Uzun uzun anlattığım gibi... Çok yorgunum aslında..
Annemle yaşamanın da yükü var omuzlarımda..
Babasızlık, iki kardeş..
Allah eşimden ve annemden razı olsun..
Eşim onları yanlız bırakmamayı seçti, annem de ameliyatlı olduğu halde kızıma bakıyor..
Aynı evdeyim, çok rahatım aslında..
Ama bilmiyorum neden.. Bazen çok yorgun olduğumu hissediyorum...
Çalışmayı seviyorum, üretmek, faydalı olmak gibisi yok..
Ama bu konuda hemen hemen her anne gibi aşırı hassasım...
"Yazııık, annesini özlüyoooor, çok küçüüüük" inlemelerinden de bıktım... Bıktık!!!
Yorulduğumuz zaman böyle serzenişte bulunmak bizim de hakkımız değil mi ama :)))
Birazdan geçer, bir çok şey gibi..
Yaşasın üretmeeeek :1:

Dikkat ederseniz konu sahibinin derdi, paylaşımı değil bu, alıntı.Ve son dönemde internette, sosyal paylaşım sitelerinde bu tür yazılar profilden profile dolaşıyor.

yazının taraflı hazırlandığı okurken kendini hissettiriyor zaten ;)
pardon da her ev tek kişinin çalışmasıyla geçinebiliyor mu acaba? durumun varsa çalışmazsın kendini psikoloji, çocuk gelişimi kitaplarına kurslarına vs. verebilirsin ancak...

Konuyu açan arkadaş evli bile değilmiş, alttaki yazısının ilk satırına baksanıza

http://www.kadinlarkulubu.com/aile-...-davasindan-vazgecmeliyim-3.html#post29138093

Sema Maraşlı' dan alıntıdır muhtemelen bu yazı da.Kendisi kadının evde oturup çocuk yetiştirmesini savunan, mutlu evliliğin sırrının kadının her daim alttan almasını savunan seminerler verip kitaplar yazmakla meşguldür.Bir sürü kitabı vardır.İktidar partisi desteklidir.Kadın fıtratında inat yoktur.İnat erkeğe has bir özelliktir.Baskın olmaya çalışan kadın erkekleşmeye çalışır vs. gibi söylevleri gayet manidardır.Özetle kadının kurdu yine kadındır.

işte arkadaşta aklınca burda ihtiyacı olup çalışmak zorundaki kadınlara duygu sömürüsü yapıp kadınların aklına girmeye çalışıyor.kadını annelik denilen silahla vurmaya çalışıyor.kimsenin ne aklına ne fikirlerine ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Back