• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan Bir Annenin İtirafları

ben çalışan anneyim,
kızımı 4 aylıktı kayınvalideme bıraktığımda.

çalışıyorsam kötü bir anne değilim,
çalışıyorsam ilgisiz bir anne değilim,
çaıştığım için kızıma kayınvalidem bakıyorsa ASLINDA çok çok şanslıyım, biliyorum ki babanesi ona çok çok iyi bakıyor.
çalıştığım için yavrumu babanesi baktığı için kötü bir anne olduğumu hiç düşünmüyorum.
ben çalışan ama kızına doyamayan bir anneyim ama kesinlikle kalitesiz bir anne değilim.
hiçbirimiz değiliz.çalışan annede bitanedir kuzusuna çalışmayan annede bitanedir kuzusuna.
benim belki ihtiyacım yok çalışmaya ama hayatın bana ne getireceğini hiç bilmiyoruz değilmi. insan bu zamanda kardeşine bile güvenemiyor.kaldı ki hayt arkadaşına güvensin.
bu devir gerçekten zor ve benim hayallerimde hep kızımın okuyup güzel bir meslek sahibi olması var.
ve bunun için 50 yaşına kadar çalışmam gerekirse kızım için çalışırım yeterki okusun da meslek sahibi olsun.hepimizin böyledir aslıda hayalleri
sevgiler...:72:

Çalışan bir anneyim, mesleğimi anneme borçluyum. Annem ev kadınıydı benim. Ama evde bile boş durmazdı, dikiş dikerdi dışarılara, bizimle ilgilenir boş kalan her anında sabahlara kadar makine sesi eksilmezdi evden. Ne için? Çocukları okusun diye. Birimiz öğretmen birimiz mühendis olduk. O gün annem dedi ki benim görevim artık bitti, sizden tek isteğim mesleğinizi bırakmayın gün gelir yalnız kalmak zorunda kalırsınız hayatta bir emekli maaşınız olsun.. Söz verdik ve erkenden ayrıldı annem aramızdan :(

2 kız çocuğu sahibiyim, sabah 8.30'da işime geliyor akşam 18'de evde oluyorum çocuk gelişimi mezunu bir bakıcı ablamız var 2 kızıma tüm gün oyun, eğitim vs.. ne varsa sağlıyor. Akşamları ise ben eve geldiğimde onlarla sadece oyun oynuyorum. Dün akşam salonda çift kale maç yapıyorduk :) Bir çok ev hanımıyım diyen anneden çok daha kaliteli zaman ayırabiliyorum kızlarıma, isteklerini daha rahat karşılayabiliyorum, sınırlarım belli ayda 1 oyuncak belki ama istediği oyuncağı alabiliyorum. Tv, dizi izlemiyorum, kitap okuyoruz onların yerine hep beraber, resimler yapıyoruz, evde her şeyden oyunlar üretebilecek potansiyele sahibiz. Kendime de daha iyi bakabiliyorum, mutluyum ve benim mutluluğum onlara yansıyor. Çalışıyor olmam hayat standartlarımı yükseltiyor, bir gün yalnız kalmak zorunda olur muyum derken eşimle boşandık. Sorunlarımız vardı, aşamadık yollarımızı ayırdık ama anne babalıktan asla vazgeçmedik. İşim olmasaydı belkide iki çocukla ayrılmaya cesaret edemezdim ancak insan maddi güce sahip olunca bir çok şeyi daha çabuk kabulleniyor ve karşılıyor. Annemin söylediği sözlerin kıymetini bir kez daha anladım.

Çalışın çalışmayın diyemem, bu tamamen tercih imkan meselsi. Annem çok emek sarf etti okumamız için bizler de değerlendirdik sadece. Çocuklarımın ilk 1 yılında yanlarındaydım home office çalıştım sonra tekrar aktif iş hayatıma geri döndüm. Tek söyleyebileceğim çocuklarınızı okutun, özellikle kız çocuklarınızı daha çok okutun ve meslek edinmelerine yol açın...

ayakları üzerinde duramadığı için eşinin sözlü fiziksel şiddetine maruz kalan ,aldatılan ve gidicek bir yeri işi olmadığı için her defesında affeden ve gururunu hiçe sayan bunuda ay çocuğum var ay bilmem ne diye kılıflar uyduran kadınların dramını yazsaymış bence daha gerçekçi bir yazı olurmuş .resmen kadının çalışmasını okumasını isttemeyenlerin yazdığı taraflı bir yazı . her kelimesinden iğrendim resmen . ne demek ya biz kadınların idealleri yok mu ?biz kadınların gerçekleşmesini istediğimiz bir amacı yok mu ?biz sadece anne ve eş miyiz ?bundan mı ibaretiz . yazık yazık . bu yüzyılda bu bize aşılanmaya çalışıyor . valla çalışmak istemeyenler hiç okumasın bence hemen evlensin 17 sinde . hayır okulları işgal ediyorlar gerçekten çalışmak üretmek isteyenlerin önüne geçiyorlar boşuna . hayat sadece lgs sınavından iyi puan yapmakla ibaret değil .önemli olan ondan sonrası .
çocuğuna annelik yapamıyormuş . onun geçimi için saçını süpürge eden sabhın körüne kalkıp işine giden kadın çocuğuna annelik yapamıyor . bütün gün evde yayılan oturan kadın çocuğuna iyi annelik yapıyor . bak sen olaya gel . kimseyi kandırmasınlar lütfen . yeter artık . kadın sussun otursun kadın aldatılsın otursun adamın 4 kadın alma imkanı var nasıl olsa değil mi ?kendini eşya sanan bir bir kadın anca çalışmak istemez .kocam bana baksın der . aklı başında gururlu kadın çalışır hizmetçilik bile yapsa çalışır . iş bulamıyordur o başka konu . ama amann canım ne çalışcam sabahın köründe kalkıcam diyen kadından hiç birşey beklenmez . kocasına güler yüzle kapıyı açıyorlarmış koptum .o koca güler yüzle açan başka kadın bulunca ne yapıcaksın onu düşün .çünkü kadınlarımızın yarısından fazlası bu güler yüze sahip

Her konuda anlayışlı olabiliyoruz madem..
Ben de bazen diyorum "evde oturayım, yeter" diye...
Çocuğumla kaliteli vakit geçireyim diyorum..
Beceremiyorum ki.. Yorgunum pestilim çıkıyor..
O pestille çocuk ne kadar eğlenebilir...
Doya doya evcilik oynayamıyoruz...
Çıkıp anne kız yürüyüşlerimizi yapamıyoruz...
Çoook eleştiri alacağız bu konuda biliyorum ama yazıyorum işte...
Okulumu bitirip hedefime ulaşacağım, mali müşavirliğimi alacağım elime..
Ama çocuğumla evde akşama kadar tepinmek istiyorum..
O melek ruhlu kocama suratsız sevimsiz olmak istemiyorum artık..
Uykuya düşkün değilimdir ama yorgunluktan uyumasam da sızıyorum...
Sızmasam her akşam bir işim var..
Annemle yaşıyoruz, çok yerde söylediğim gibi, ev dubleks..
Annem ameliyatlı, 3 kez fıtık ameliyatı oldu..
Yemek yapar, çamaşırları makineye atar ve asar..
Başka hiç birşey yapamaz, yasakladık..
İki kardeş, koca, çocuk..
Akşamları ağlayacak gibiyim çok zaman...
Yardımcı olmuyorlar mı, her zaman olmasa da Allah razı olsun..
Erkek kardeşim ev bile süpürür bazen ama her zaman olmuyor...
Yorgunum, sinirliyim, bitkinim..
Bazen nöbet izinlerimde evdeyken akşama kadar mutfaktan çıkmıyordum..
Nöbetlerim de kalktı o keyfim de kaçtı :)))
Değişik yemekler pastalar, güzeeeelce yerleştirmeler falan..

Oooof of.. Söylenecek çok şey var aslında...
Çalışmayı çok seviyorum, bayılıyorum işime..
Birikim yapıyoruz, evimizi aldık şükür..
Yine de çook rahat harcayabiliyorum, eşim sağolsun..
Gerçi cimriyimdir biraz kendime :))
Yine de paramı kazanmayı da seviyorum, kabul...
Ama çok yorgunum.. 25'im daha ben...
Bir de küçük bir yerdeyim, işe yürüyerek 20 dk'da gelebiliyorum..
9-5 çalışıyorum ama çok yoruldum..
Aslında tahammülsüzlüğümden bıktım..
Canımın içi kocam bile bana katlanıyor ama ben kendime katlanamıyorum...
Sinir terapisi bile almayı düşünüyorum...
Bir de kv öyle anlayışlı ki, annemle oturduğum halde sık sık çağırmaz..
Yanlız kalmasınlar ya da sen dinlen der..
Öyle olmasa ne yapardım bilmiyorum inanın...

Çok konuştum.. Susuyorum :1:

eşin bir gün bırakıp giderse suda çıkmış balığa dönmeyin sonra .

ben 3 yıl çalıştım ve şu an ücretsiz izindeyim. bir kadın çalışmalı arkadaş. ben şimdi evdeyim de sürekli oğluma eğitim verip onunla oyun mu oynuyorum. hadi ben yeteneksizim diğer ev hanımı arkadaşlar böyle mi büyütüyorlar çocuklarını. hadi çocuğunu 2,5-3 yaşa kadar büyüttün sonra vereceksin iy bi kreşe eve yetişemiyorsn ayda alacaksın temizlipe yardımcı bir bayan çalışacaksın.

annem ev hanımıydı , 3 kuruş harçlık isterdik babama söylemesi gerekirdi. üstümüze başmıza bi şey alacağımız zaman hep babamı beklemek zorunda kalırdık.annem şu an 50 yaşında bi emekli maaşı olsa hiç fena olmazdı. Keşke annem de çalışsaydı.

kadın çalışmalı! evde oturup altın günleri yapıp basen büyüten kadınlar daha acınası durumda bana kalırsa. Dikkat ederseniz şiddete maruz kalan kadınların çoğu ev hanımı. kadın ekonomik özgürlüğe sahip olmalı. çocuğu büyüyene kadar iş hayatına ara vermeli! kadının sigortası olmalı, emeklilik hakkı olmalı. yaşlanınca tek kişinin emekli maaşıyla yetinmeye çalışırlar yoksa.

7 senelık evlıyım. 10 senedır de iş hayatındayım.
5 yaşında oğlum var ve senelerdirde cocugum olmasına rağmen , çalışan kadın olmama rağmen,
evimde her türlü işi kendım yapıyor olamama ve bir yardımcı kadın bıle olmamasına rağmen,
koca nın canı yardım etmek ısteyecekte edecek.. olmasına rağmen her işimi kendım goruyorum.
3 yasında bır cocuk anlatmasını bıldıgınız taktırde sızın neden çalıştıgınızı, ne için gayret ettıgınız cok ıyı anlar.

sabahtan aksama kadar evde boş boş dolasıp cocuguna bır soru sordugunda cevap verme zahmetınde bulunmayan el tersı eden
anneler de var, sızce bu cocugu daha cok sevdıgı anlamına mı gelır? yoksa sızden daha ıyı ann oldugu anlamına mı gelır.
aksamları oglumla oyunlar oynarım. kıtap okurum. uyumadan yatakta keyıf yaparız. ope koklaya uyuturum. şevkatımden mahrum etmem. ev işlerımı aksam oglum uyuduktan sonra yaparı. hafta sonuna temızlıktı camasırdı bırakmam. aılecek gezer vakıt gecırırız.
sabahtan aksama kadar cocukla bırlıkte olmak onemlı degıl. muhım olan kalıtelı vakıt gecırmek ve cocuga bırseyler kazandırabılmek.

ben calısıyor olmaktan cok memnunum ıyı kı de calısabılme ımkanım var. calısmaya da ıhtıyacım var zaten.
ama calısmamak sıze kendınızı daha ıyı hıssettırecekse madden zorlanmayacaksanız calısmayın tabi.
ama hem evlı olup hem cocuklu olup bırde ustune calısmak her yiğidin harcı degıl bence.
hayatınızdan memnun olmaya bakmalısınız dıye dusunuyorum. aksı taktırde yapılan hıc bır seyden ınsan tat alamaz.
sıktıgın parfumden. gıydıgın kıyafetınden. bakımlarından. onlarda kesmez sıkıntını. ıyı dusun ıyı olsun. :10::6:

Son düzenleyen: Moderatör:
eşin bir gün bırakıp giderse suda çıkmış balığa dönmeyin sonra .

Diğer mesajımla cevaplamak istedim:

SCHATZİ, haber için çok teşekkürler..
Böyle olduğunu düşünüyordum içten içten ama haber daha iyi geldi, ellerine sağlık :)))

Neden mi bu kadar yükleniliyor bu yazılara?
O kadar hassasız, o kadar değerli ki çocuklarımız...
Onları önemsemediğimiz gibi, bu tarz yazılar görünce resmen çıldırıyoruz çünkü...
Şahsen keyiften çalışmayan (çevreme göre gerek yok ya neyse!!!), çocuğumun ve kendimizin geleceğine katkıda bulunmak isteyen bir anneyim...
Uzun uzun anlattığım gibi... Çok yorgunum aslında..
Annemle yaşamanın da yükü var omuzlarımda..
Babasızlık, iki kardeş..
Allah eşimden ve annemden razı olsun..
Eşim onları yanlız bırakmamayı seçti, annem de ameliyatlı olduğu halde kızıma bakıyor..
Aynı evdeyim, çok rahatım aslında..
Ama bilmiyorum neden.. Bazen çok yorgun olduğumu hissediyorum...
Çalışmayı seviyorum, üretmek, faydalı olmak gibisi yok..
Ama bu konuda hemen hemen her anne gibi aşırı hassasım...
"Yazııık, annesini özlüyoooor, çok küçüüüük" inlemelerinden de bıktım... Bıktık!!!
Yorulduğumuz zaman böyle serzenişte bulunmak bizim de hakkımız değil mi ama :)))
Birazdan geçer, bir çok şey gibi..
Yaşasın üretmeeeek :1:

Çok çok yorgun olduğumda da sızlanmayacak mıyım canııım :))
Gece sırt ağrısından uyuyamadım, şimdi de ölü gibiyim..
Böyle anlarımdan birine denk gelmiş, yazmışım..
Ama diyorum ya, işimi seviyorum, çalışmayı seviyorum, üretmeiy seviyorum...
Dediğiniz gibi hayatın ne getireceğini bilemiyoruz hiçbir zaman..
En güzel örneğini, sapasağlam babacığımın ölüm haberini aldığımda çook iyi anladığım zamandan vereyim..
Eşimle de ne olacağımız belirsiz, doğru..
Hiçbir sorun olmasa ölüm var değil mi..
Sadece biraz dökülmek de lazım..
Evde otururken bile öyle değil miydim sanki :1:
"Çalışmak istiyoruuuuum :43:" diye kaç kez haykırdım eşime :1:
Arada sızlanalım ama değil mi yaa...

ev hanımıyım en önemliside anneyim.çalışmaya ihtiyacımız olmadığı içinde düşünmüyorum.yavrumu gereksiz yere niye kendime hasret bırakayım?neden eşimi güler yüzle dinç bi şekilde en güzel sofralarla karşılamıyayım?
sabahın köründe sıcacık yatağından çık, mışıl mışıl uyuyan yavrunu kaldır ömür boyu gideceği okula 3 sene önce yazdır.yazık günah.en iyi okula ,kreşe versen ne!en iyi öğretmeni tutsan kime ne!o çocuğun anne sevgisine şefkatine ihtiyacı var.
hıhh bide çalışan kadın sosyal ev hanımı pasif.hanımlar siz 2-3 ev hanımını görüpde yorum yapmayın.çok şükür sinemaya da gidiyorum arkadaşlarımla buluşup gezmelerede.bi dernekte gönüllü olarakda görev alıyorum.hem kızımla gidiyorum hem manen kendimi mutlu hissediyorum.ayrıca kimsenin boyunduruğu altında kalmadan....
çalışan biri olmak istemezdim bence kadınların beynine girerek sen güçlüsün,sen herşeyi yaparsın diyerek onları dahada yıpratıyorlar.hem evde mükemmel ol hem işte.hem iyi anne ol hem iyi bir eş valla çok zor işiniz kardeşim.Allah kolaylık versin .ben sizin gibi yavrumundan ayrı kalıp işe gidemem,patronumun kaprislerini çekemem birde yorgun argın eve gelip yemek,bulaşık ütüyle uğraşamam.
eşimden de para istediğim yok şükür zaten o cüzdanımı boş bırakmaz ayrıca sevdiğim bir hobimle uğraşıyorum üstelik bundanda para kazanıyorum.
bi arkadaşım vardı annesi çalışan onun dediği laf hala aklımda;annem çalışıp para kazanacağına keşke okulda eve geldiğimde evde olsaydı demişti.çok işime işlemişti .umarım böyle evlatlar olmazlar.

canım benim bende aranıza yeni katıldım.. benimde 1,5 yaşında oğlum var bende çalışıyorum ve işten ayrılmak istiyorum bitürlü ayrılamıyorum bi ayrılsam gerisi gelecek ha bu ay ha bi dahaki ay kesin derken zaman geçiyor.. evlendiğimden beri evimde doğru dürüst zaman geçirmedim hep bi koşuşturmaca eşimle doğru dürüst ilgilnmedim kazandığımız olduğu gibi gidiyor zaten... arabanın masrafları kıyafet masrafı hiç bişey kalmıyor elimize çoğu kez hazır yemek yiyoruz... ve 2. çocuğu istiyorum artık yavaş yavaş diye düşünüyorum ama iice dinlenmeden olmaz diyorum oda olursa artık bu sefer kesin ayrılrım işten ama eşimin geliri 1350 tl yeter miki acaba bunalırmıyız acabbaa:(((

canım benim bende aranıza yeni katıldım.. benimde 1,5 yaşında oğlum var bende çalışıyorum ve işten ayrılmak istiyorum bitürlü ayrılamıyorum bi ayrılsam gerisi gelecek ha bu ay ha bi dahaki ay kesin derken zaman geçiyor.. evlendiğimden beri evimde doğru dürüst zaman geçirmedim hep bi koşuşturmaca eşimle doğru dürüst ilgilnmedim kazandığımız olduğu gibi gidiyor zaten... arabanın masrafları kıyafet masrafı hiç bişey kalmıyor elimize çoğu kez hazır yemek yiyoruz... ve 2. çocuğu istiyorum artık yavaş yavaş diye düşünüyorum ama iice dinlenmeden olmaz diyorum oda olursa artık bu sefer kesin ayrılrım işten ama eşimin geliri 1350 tl yeter miki acaba bunalırmıyız acabbaa:(((

bana aylar önce bir şey sormuşsun yani mesajımı alıntılayarak yeter mi yetmez mi onu bilemem. benim eşimin maaşı senin eşinden daha az . çok şükür geçinip gidiyoruz. sinemaya da tatilede yemeğede kahve içmeye de gideriz ama çok lüks olmaz bize yeter o kadar. kıyafet konusunda da her gördüğümüzü almayız neye ihtiyacımız varsa onları alırız. hazır gıda çok tüketmemeye çalışırız küçük çocuğumda olduğu için sırf sağlık açısından dikkat ederim tatlıdan dondurmaya kendim yapmaya çalışırım içinde ne olduğunu bilirim.

ben aslında çalışan anneyide yargılamam ev hanımı anneyide. herkes istediği hayatı seçer seçtiği hayatı yaşar. kim nasıl mutlu olursa onunla meşgul olur.

benim meşguliyetim ailem önceliğim onlar .kızımla parka gitmek gelince bloglardan yemek tariflerini araştırmak onları denemek el nakışı yapma.... sen nasıl mutlu olursan öyle yap.

eşin çalışma mecburiyeti koymuyorsa çalışma özlediğin hayatı yaşa eğer o parayla geçinmek istersen de geçinebilirsin bence...

umarım mutlu olduğun bi yaşamın olur. Allah kolaylık versin...

mecbur kalmazsam çalışmayı düşünmüyorum bende..
2 küçük çocuğum var.. neden onları kendimden mahrum bırakayım ki?
ama dediğim gibi geçim sıkıntısı olursa mecburum derim çalışırım..
ama eşimin hali vakti yerinde olacak bende karda kışta 2 bebeği döke saça keyfi olarak çalışmaya gidecem yok ben yapamam...
bi de hayat müşterek demişsiniz.. ya ne müştereği allah aşkına..
herşey kadının üstünde yemek temizlik çocuk bakımı..
dinimizde de bu böyle hangi hocaya sorarsanız sorun, kadın çalışmak isterse çalışır...
eşi yani erkek ailesini geçindirmekle yükümlüdür.. bu böyle.... evet kız çocuğu okumalı...
evet kadının bir mesleği olmalı.. yarın bir gün ayrıldığında evliyken çalışmasa bile çalışabilecek bir işi olmalı..
ama dediğim gibi kadını hayat müşterek diyerek çalışmaya zorlamak bence yanlış...
kendi tercihine bırakılmalı..

Siz kendinize bile bile eziyet ediyorsunuz bence...Aslında kendinize değil önce evladınıza bunu nasıl yapıyorsunuz bilemedim ben..İhtiyacınız olursa tabi ki çalışırsınız..Yoksa da keyfe keder kendi işinizi yaparsınız ya da part time işler yaparsınız illa ki diploma boşa gidecek düşüncesi içindeyseniz..Çocuğunuz geçen yılların hesabını size ileride soracak emin olun...Bende üniveriste mezunuyum şuanda çalışmıyorum..Home office evden yaptığım bir işim var kazançta sağlıyorum...Elimi güçlendiriyor en azından ama kimseyi ihmal etmiyorum..Umarım sizde doğru kararlar alırsınız en kısa zamanda...

Yazdıklarım yanlış anlaşılmasın ben kadın çalışmasın demiyorum....Bende çalışıp para kazanıyorum..Ama bu yaptığınız iş sizi bu denli yoruyor ne eşinize ne çocuğunuza vakit ayıramıyorsanız o zaman başka şeyler yapın diyorum..Ya yarım gün bir iş ya home office yapılacak bir iş ya da madem eşinizin eli güçlü size bir iş kursun kendi işinizi yapın...Ben şuanda sosyal güvencemide ödüyorum,kendi ihtiyaçlarımıda alıyorum...Oğlumu tam gün değil günde 4 saat anaokuluna gönderiyorum..Kimse hiç birşeyden mahrum kalmıyor..Umarım anlatabilmişimdir...

Merhabalar.ben de çalışan aneyim.ama 4 senedir izindeyim.Konu sahibini oldukça iyi anlıyorum.bir anne ve eğitimci olarak vede uzmanlara danışarak 0-3 yaş dönemindeki çocukların anneye ihtiyacı olduğunu , bakıcıya bırakılacaksa yanında babaanne veya anane olması gerektiği kreşe gidecekse 3 yaşından önce gitmemesi gerektiğini biliyorum.fakatt ister çalışan ister evhanımı ol çocukların 3 yaşından sonra sosyalleşmeye ihtiyacı vardır. 3 yaşındaki çocuklar için tam gün kreş fazla bir süredir. Özellikle büyükşehirde yaşayan , akrabası , komşusu olmayan enim gibi annelerin çocukları kreşe gitmeli fakat 3 yaşından sonra. Belki konu sahibi çocuğunu bebeklikten itibaren bıraktı onun pişmanlığını yaşıyor. 0-2 yaş dönemi anne sütü alma dönemi bebeğin anneye bağımlı olduğu dönemdir. Konu sahibinin bu yöndeki pişmanlığı normaldir . Fakat hiç bir şey için geç değildir .ev hanımı olup çocuğu ile iyi vakit geçirmeyen kadınlar da fazladır . Az ve kaliteli zaman geçiren çalışan anne daha yeteneklidir. Çalışan annelerin 0-3 yaş dönemin çocuğuyla daha fazla zaman geçirmeleri için devletin birşeyler yapması gerekmektedir ki bu gelişmiş ülkelerde böyledir. Ben 2 çocuğumu peşlere doğurup ücretsiz izin haklarımı kullanarak birini 4 buçuk diğerini 3 yaşına getirdim . Bundan sonra da çocuk anneden ayrılmalı zaten.ev hanımı olsam da bu yaştan sonra onları yarım gün verirdim bir kurumA. Her çalışan annenin böyle sosyal hakları olmadığını biliyorum herkese bu yapılmalı en aından çalışma saatleri esnetilmeli 0-2 yaş arası bebeklerin anneden başka kimseye ihtiyaçları yok gerçekten

Kazandığınız parayı bir kenara atıp birikim yapamıyosanız ne anladım ben o çalışmakdan..

Aldığınız ücret zaten çocuğunuzun kreşi, giyim,süs-üs olayına gittiğinide söylemişsiniz zaten..
Boşuna hamallık gibi geliyo bana beden, kafa yormak..
Aynı yaşları tekrar yaşamıcaksınız,tekrar dünyaya gelme bir lüxümüz yok malesef..

Büyük babannemiz vardı (annemin babannesi) niye çalışcakmışım ben ipekli giyceksemde ipekli giymeyiveririm derdi..

Çalışmak eşiniz size yardımcı oluyorsa,saat-zaman sıkıntınız yoksa,ardınızda gözü yaşlı çocuğunuz yoksa,kıskanç bir eşiniz yoksa ve en önemlisi paraya ihtiyacınız varsa güzeldir.

Gerisi sıkıntı, ahh pazar gelse,off,puff,püfflerle geçiyo

Bende çalışıcam çalışıcam diye diretip 1 hafta çalışıp sonra yok ben çalışmak için yaratılmamışım diyenlerdenim..

Zor,zor,zor

Yaşasın gezmece-tozmaca hayat

Konu başlığı ilgimi çekince ben de düşüncelerimi yazmak istedim.
Anne değilim ama pek çok anne ile çalışıyorum.
Fikir sahibiyim ve üstelik insan psikolojisinden iyi anlarım.
Çalışmak sadece 'maddi' bir güç sağlamak için midir?
Çoğu insan ona bakarsanız aldığı maaşın çoğunu bakıcı-kreş- yardımcı Kadın'a vermiyor mu?
Demek ki mesele sadece maddi değil.
Sosyal bir çevre içinde bulunan, sadece ev işi-yemek- çocuk bakımı üçgeninden ayrı bir meşgalesi olan, toplum içinde kendini yararlı ve mutlu hisseden kadınlar daha verimli anne oluyorlar.
Çalışmayıp evde bunalımlar geçiren çok kadın biliyorum, oturtuyorlar çocuğu tv karşısına sabahtan akşama çizgi film.

Yani temelde önemli olan annenin kendini mutlu hissetmesi. 08.00-18.00 ve stresli bir işte çalışan, işi için dünyanın yolunu gidip yollarda yıpranan annelerin çalışmamayı tercih etmesini elbette anlıyorum. Çünkü bir çocuğun annesinden uzak kalabileceği süreden çok fazlası. Ama iş şartları uygun ve işinde mutlu olan, sosyal hayatını devam ettiren annelerin çocuklarıyla daha kaliteli,verimli zaman geçirdiğini, daha çok tatmin olduğunu gözlemliyorum.

Yani sözün özü, anne nasıl daha mutlu oluyorsa öyle olmalı. İlla çalışan anne şöyle, yok çalışmayan böyle diye eleştirmemeliyiz.

Tşk.ederim canım...ben 1,5 aya işten ayrılıyorm zaten bakalım nasıl geçicek ama şimdiden bir çok kursa gitme hayali kuruyorum hem çocuğumla daha çok vakit geçiricem hemde kendime zaman ayırıcam...

o kadar masum yazmışsınız kı kıtap gıbı...duşuncelerınız de cok haklısınız ...pedagog la goruşsenız sıze soyleyecegı şey...ışı bırakmanız olurdu..cunku maddı acıdan ıhtıyacınız yok...ama çocuğunuzun sıze ıhtıyacı var...3 yaşında arkasından ağlayan bır çocuğun daha sonrakı davranışları duyguları nasıl olur araştırın derım..goreceksınız hıc düşünmeyecek işi bırakmış olacaksınız..sıze onerım olacak...burç fm dınleyın..adem güneş..pazartesı saat: 09:30 salı: 09:30 ve pazar 10:30 saatlerınde başlıyor programı...pışman olmazsınız..ınanın cocugumu buyuturken hıc zorlanmadım dıyebılırım...ılk cocugumda hem yaş hemde gorduklerımle annelık yapmaya çalışmak şimdılerde gosterıyor bana asiliğini..

Tşk.ederim canım...ben 1,5 aya işten ayrılıyorm zaten bakalım nasıl geçicek ama şimdiden bir çok kursa gitme hayali kuruyorum hem çocuğumla daha çok vakit geçiricem hemde kendime zaman ayırıcam...

kurdele nakışına gittim 2 yıl çook eğlenceli tavsiye ederim .şimdi öğrendiklerimle kızıma tokalar kemerler yapıyorum

Back