çalışan anneler bakabilir mi

Böyle bir şey tabi ki var, ben memur değilim bizim kurumda da yarım gün gelenler var sanırım 4-5 yaşına kadar böyle bir hak var. ama sgk nız yarım yatıyor,izniniz yarım geliyor. Bizde sadece 1 kişi kullanabildi malum yarm maaş yetersiz kalıyor.

öle haklara memurlara uygulansa iyi ..
memurlara
YARİM GÜN izinivar.
1. cocuga 2 ay 2. cocuga 4 ay 3. cocuga 6 ay
bu istege baglı.
isterseniz süt izini kullanabilirsin. 1,5 yaşına kadar.
1 yaşına kadar 3 saatlık veriyor 1,5 yaşına gelince 1,5 saat.
okul çagina kadar yarim gün çalışacak söylentiler dolaşti maalesef yasaya çikmadi.. bunu sanirim büyük şehirlerde uygulaniyor diye biliyorum.. bu konu da bilgim yok.
siz özeldesiniz.. süt ( emzirme) parasi doğum ve çocuk parasi haklarini alabilirsin.:) emzirme doğum parasi SGK ya başvurabilirsin çocuk parasi aile bakanlığına...
memurlara emzirme parasi verilimiyor

cevaplarınız için teşekkürler. ama anlamadığım bir şey var, neden hep memurlar genelde yararlanabiliyor bu tür haklardan, tüm çalışan anneler aynı değil mi? zaten memur olmanın avantajları çok, ben bu ayırımı sevemedim memur ve diğer çalışan gibi(

böyle bir hak var ama uygulaması yok, o yüzden yürürlükte değil. ben de kaç yıldır bu hakkın uygulanmasını bekliyorum ama şu an mümkün değil

İlk defa duyuyorum bunu
Kanun 1 yasina kadar yari zamanli calisabilirsiniz diyor
Kim dedi size okul yasina kadar diye?

657ye tabi olanları kapsayan haklar bunlar özel sektörü kapsamıyor o yüzden böyle bir fark var, belki yıllar yıllar sonra eşit haklara sahip olunabilir ama devletle özel bir değil, yükselme maaş hiçbir şey eşit değil ki haklar eşit olsun

diğer konularda eşit olmamasını anlarım, ama çalışan anneler için şartlar aynı olursa iyiydi tabi.

youtube ta çalışan anne hakları diye girdim, oradan duydum bu hakkında.
10 şubat 2016 da kanun çıktı ilkokul çağına gelene kadar yarım zamanlı çalışma hakkı var, anne ve hatta baba için de geçerli ancak yürürlükte değil. sgk ya da sordum bu sürede iki çocuğum oldu ama hala uygulama yok

Benim de arkadasım işyerinde yeni doğum yaptı, tüm izinlerini birleştirdi süt izinleri dahil hatta birikmiş yıllık iznini bile kattı toplamda 6ay ancak etti. Özel sektör bizim de.

öyle bişi değil o. doğum izni bitince yarım gün çalışma veriyor ama sadece 3 ay için.
kanun çıktı 2016dan beri böyle bir kanun var ama bakanlar kurulu kararı çıkmadığı için uygulanmıyor, sgk ya sordum, devlet personel başkanlığıyla yazıştım, bekleme sürecinde belki birilerinin haberi olsa bikaç talep olsa süreç daha hızlı ilerler ama kimsenin haberi bile yok. tabi devlet memurlarını kapsayan bir hak.

youtube ta çalışan anne hakları diye girdim, oradan duydum bu hakkında.
Once sgk ile gorusun sonra calistiginiz sirketin ik si ile , ben hic duymadim bunu
Bebek 1 yasina girene kadar yarin gun calisma hakkiniz var yasal olarak
Okula baslayana kadar kismi fazla utopik olmus , onemli olan yasalarin ne soyledigi yasada boyle bir sey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…