çalışan anneler bakabilir mi

Kamuda misiniz. Ozeldeyseniz faydalanabilirsiniz. Kamudaysaniz da eger cok fydalanmak istiyorsaniz dilekce vereceksiniz. Yonetmelik henuz olmadigi icin red cevabi gelecek dogal olarak. Sonra dava acip faydalnabilirsiniz. Yakin zmanada cikar diye ben dava acmayi dusunmiyorum ama illa faydalanmak isterseniz bu sekilde yapabilirsiniz. Ornekleri var. Bu kamu icin olan kismi. Ozel sektor zaten faydalaniyor.
Kamudayım ben de bugün çıktı yarın çıkacak diye davayla falan uğraşmak istemedim ama bu sürede 3. çocuğum olacak hala yeni bi gelişme yok bari 3. çocukta faydalanabilsem,teşekkürler bilgi için yine de şansımı denerim

Kısmi süreli çalışma: İşçinin, işyerinde tam süreli iş sözleşmesi ile yapılan emsal çalışmanın üçte ikisi oranına kadar yaptığı çalışmayı,

Bu sekilde tanimlayip altta yani 3. Bölümde de ne kismi calismanin detaylari belirtilmis.

Siz olmayacagina o kadr inanmissiniz ki varligina inanamiyorsunuz ama 3 yildir var ve ozelde bu hakki kullanan cok kisi var. Kamu icin uygulanmasi icin de herkesin eli kulaginda bekliyor. Yeni yada ilginc birsey degil.
bu attığınız alanda kısmi çalışma süresinin tanımını yapmış. O da şu demek örneğin 45 saat çalışıyorsanız 45 in 2/3 üne kadar olan çalışma kısmidir. Daha fazlası tam zamanlıya girer. Bu sadeceler annelik izninde değil diğer çalışanlar için de kısmi zamanlı tanımıdır. Kısmi zamanlı demek yarı zamanlı demek değildir. Yanlış yorumluyorsunuz.
Öyle bir şey varsa bile bu tanım o tanım değil.

bu attığınız alanda kısmi çalışma süresinin tanımını yapmış. O da şu demek örneğin 45 saat çalışıyorsanız 45 in 2/3 üne kadar olan çalışma kısmidir. Daha fazlası tam zamanlıya girer. Bu sadeceler annelik izninde değil diğer çalışanlar için de kısmi zamanlı tanımıdır. Kısmi zamanlı demek yarı zamanlı demek değildir. Yanlış yorumluyorsunuz.

Evet haklisiniz. Tabi ki analik izinlerini anlatan bir yasadaki kismi calisma genel tanımdir ve tabi ki ordaki bilgiler yari zamanli çalışma degil. Ve tabi ki yari zamanli calisma diye bisi de yok. Cunku gormuyoruz. Olsaydi gorurduk.Artik he he diyecegim cunku sacma oldu iyice.

Kendinizle ilgili neyse de baskalarini yanlis yönlendirmeyin yok vs diye .

Son düzenleme:
Su ab dışarıda olduğum için tek tek açıklayıp yazamadım ilk fırsatta yapacağım. Siz yanlış yorumluyorsunuz 2 hak da veriliyor anneye. Yarım çalış tam maaş al var o ilk 2 ve 3. Çocukta 2 4 6 ay süreli. Çocuk ilkokula başlayana kadar istedigin zaman kullanabileceğin yarım çalışma yarım maaş hakkı da var. Anne ya da babaya veriliyor. Siz tam çözemediniz diye insanları yaniltmayalim. Sadece ozelde iş sözleşmesine tabi olanlar kullanırken memurlar için henüz pratikte uygulanmıyor. ama böyle bir hak yüzde yüz olarak var.

Su ab dışarıda olduğum için tek tek açıklayıp yazamadım ilk fırsatta yapacağım. Siz yanlış yorumluyorsunuz 2 hak da veriliyor anneye. Yarım çalış tam maaş al var o ilk 2 ve 3. Çocukta 2 4 6 ay süreli. Çocuk ilkokula başlayana kadar istedigin zaman kullanabileceğin yarım çalışma yarım maaş hakkı da var. Anne ya da babaya veriliyor. Siz tam çözemediniz diye insanları yaniltmayalim. Sadece ozelde iş sözleşmesine tabi olanlar kullanırken memurlar için henüz pratikte uygulanmıyor. ama böyle bir hak yüzde yüz olarak var.

Ben de anlatmak icin göbeğimi catlattim ama yok. Hayir baslikta da kocaman yaziyor. Analik izin ve izin sonrasi kismi calisma vs diye. Daha ne yazacak ki. En azindan yok demeyin yahu. Kac kisi yazdi faydalanan tanidigim var diye. Olmayan bir seyden insanlar nasil faydalaniyor. Hadi resmi gazateyi okuyup anlayamiyorsunuz bari somut orneklerine bakin.

ben finans bölümündeyim, 8-6 çalışıyorum ama eve gelene kadar 7 ye yaklaşıyor, böyle zor olur 2-3 aylık bebeği bırakıp gitmek, hem işimi de seviyorum, o yüzden şimdiden kafamı ağırtıyorum bu konuda)
ben doğuma 2 hafta kala işten çıktım, ki çocuğumla doğumdan sonra daha çok zaman geçireyim diye, yaklaşık 3,5 aylık işe başladım. (normalde 4 ay doğum izni kullanımı şöyle: doğumdan önce 2 ay, doğumdan sonra 2 ay olarak. böyle çıksaydım izne bebeğim 2 aylık bırakmış olacaktım.)
3,5 aylık işe başladığımda yarım gün hakkı istedim tabiki yarım maaş alıyorsun bu şekilde. olmaz yerinizi boş bırakamayız ya tazminatınızı veririz yada devam edersiniz dediler. Günlük 1,5 saat süt izni vardı. Ben de bütün hafta o 1,5 saatlik izinlerimi toplatıp, Cumartesi günleri toplu kullandım 1 yıl boyunca.

Söylediğiniz izni hiç duymadım o kadar araştırmama rağmen, ya da yürürlükte değil diye bulamadım belkide. doğuma en kısa sürede işten çıkmanızı tavsiye ederim. 2 ay kala çıkarsanız bebeğiniz 2 aylıkken işe başlayacaksınız. elimden gelse doğum günü gelene kadar çalışırdım. bebeğimle daha çok zaman geçirebilmek için.

ben doğuma 2 hafta kala işten çıktım, ki çocuğumla doğumdan sonra daha çok zaman geçireyim diye, yaklaşık 3,5 aylık işe başladım. (normalde 4 ay doğum izni kullanımı şöyle: doğumdan önce 2 ay, doğumdan sonra 2 ay olarak. böyle çıksaydım izne bebeğim 2 aylık bırakmış olacaktım.)
3,5 aylık işe başladığımda yarım gün hakkı istedim tabiki yarım maaş alıyorsun bu şekilde. olmaz yerinizi boş bırakamayız ya tazminatınızı veririz yada devam edersiniz dediler. Günlük 1,5 saat süt izni vardı. Ben de bütün hafta o 1,5 saatlik izinlerimi toplatıp, Cumartesi günleri toplu kullandım 1 yıl boyunca.

Söylediğiniz izni hiç duymadım o kadar araştırmama rağmen, ya da yürürlükte değil diye bulamadım belkide. doğuma en kısa sürede işten çıkmanızı tavsiye ederim. 2 ay kala çıkarsanız bebeğiniz 2 aylıkken işe başlayacaksınız. elimden gelse doğum günü gelene kadar çalışırdım. bebeğimle daha çok zaman geçirebilmek için.

işten doğum öncesi çıkarsa 4 ay boyunca alabileceği ücreti alamaz. doğumdan sonra illa çıkacaksa doğum parasını alması için doğum sonrası çıkış verdirmesi gerekir. bazıları işverenle anlaşıyor işssizlik maaşı da alabliyor. yada size sunulan gibi tazminatını verelim çık diyebilirler. bu durumda yine karlı olur. ama doğumdan önce çıkması zararına olur

Ozel sektorde calisanlara var memurlara yok.
Bende memurum boyle bir hakkimiz yok ama.arkadasim var ozel sektorde o yarim gun calisiyor cocuklari okula baslayana kadar o sekilde devam edicekmis.
Is yerinizle gorusun isterseniz.

Bende doguma 2 hafta kala ciktim. Ve bebegim 3.5 aylikken işe geri dondum. 2 ay da yarim calisma hakkimi kullandim. Isveren yarim maas yatırıyor yarisini da iskur. Yani toplamda 5.5 aylikken tam gun calismaya basladim. 1 yasina gelene kadar da gunde 1.5 saat sut iznini kullaniyorum. Ben sabah gec gelerek kullaniyorum. Aksam 7 de anca evde oluyorum. Bebegim artik meme emmek bile istemiyor. Gece uykusunda emzirebiiliyorum anca. Sutum azalmaya basladi artik. Cok uzuluyorum cok. Keske tum annelerin haklari esit olsa. Memur kadin anne de isci kadin anne degil mi? Ki isci anneler cok daha agir sartlarda calisiyor. Devlet bunu neden gormek istemiyor.

Kardeşimin eşi doğum izni bittikten sonra İşkur'a başvuru yaptı, haftada 2,5 gün işe gidiyordu. Maaşının yarısını işyeri ödüyor, yarısını da İşkur ödüyor, 2,5 gün çalışıp tam maaş alıyordu. Yarım gün çalışma seçeneğini bilmiyorum ama 5 ay önce bu şekilde bir kaç ay çalıştı. Sonra zaten kendisi de çıkmak istediği için tazminatını verip işten çıkardılar. İşkur'a başvurmanız gerekiyor bunun için, gidin oraya gerekli açıklamayı yaparlar size.

işten doğum öncesi çıkarsa 4 ay boyunca alabileceği ücreti alamaz. doğumdan sonra illa çıkacaksa doğum parasını alması için doğum sonrası çıkış verdirmesi gerekir. bazıları işverenle anlaşıyor işssizlik maaşı da alabliyor. yada size sunulan gibi tazminatını verelim çık diyebilirler. bu durumda yine karlı olur. ama doğumdan önce çıkması zararına olur
ben aldım 4 aylık sgk dan toplu para. süt parası, emzirme parası hepsi yattı. doktor doğuma kadar çalışır evrakı yazdı, 7 aylık olduğumda izne çıkmam gerektiğinde, o dokotrun hazırladığı yazı ile günlerim doğum sonrasına devredildi.

bizim iş yerinde bu şekilde çalışan birkaç kişi var. özel sektördeyim. tabi maaşları da o ölçüde azalmış oluyor, bunu zaten biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.
yalnız herhangi bir işten çıkarma durumunda da ilk göze gelenler oluyorlar.

merhaba kızlar. ben bi kaç ay sonra inşAllah doğum iznine ayrılacağım. ve işe geri döndüğümde çocuğum okul yaşına gelene kadar öğlene kadar çalışma hakkım varmış. bu haktan yararlanmak için de işe başlamadan 1 ay önce yazılı şeklinde iş yerine bildirmem gerekiyormuş. soracağım şu ki bu haktan yararlanıp, bi kaç sene öğlene kadar çalışan var mı aranızda?
özelde çalışıyorsanız iş verenler pek yanaşmıyor bu duruma maglesef

Evet o kanun yürürluge girdi ve dagitimli olarak kurumlara da gönderildi. Memurlar için soyluyorum ama ozelde uygulama sartlarini bilmiyorum. Haftada 22.5 saati tamamlayacak sekilde calisiyorsuniz. 2.5 gün tam calisip diger 2.5 gunde izin alabilirsiniz veya 4 saatlik mesai saatleriyle 22.5 saati tamamlamaniz gerekiyor. Maas olarak da yarim maas ve sgk da yarim yani 15 gun olarak yatiyor. Ama maasim cok azaldigi icin bana cazip gelmedi.

Back
X