çalışan anneler bakabilir mi

merhaba kızlar. ben bi kaç ay sonra inşAllah doğum iznine ayrılacağım. ve işe geri döndüğümde çocuğum okul yaşına gelene kadar öğlene kadar çalışma hakkım varmış. bu haktan yararlanmak için de işe başlamadan 1 ay önce yazılı şeklinde iş yerine bildirmem gerekiyormuş. soracağım şu ki bu haktan yararlanıp, bi kaç sene öğlene kadar çalışan var mı aranızda?
Henüz 3 yıllık bir uygulama. Yarım maaş alıp yarım gün çalılabiliyorsun. Özel kamu her anne için geçerli bir hak. İş verenin isterse haftada 2 gün şeklinde de yapabiliyor. Arkadaşım yararlanıyor bu haktan. Bende istedim ancak ha 2 gün için bakacak birini bulmuşum ha 5 gün dedim ve kullanmadım. Bu arada işe başladıktan sonrada henüz okul yaşına gelmemişse çocuk istediğin zaman başvurabilirsiniz.

Evet öyle bişey var. Kurumunuzla görüşün. Bu uyglamayo kendilerine göre farklı şekle ceviriyo bazıları. Mesela.bnm kurumumda yasada en fazla 5 saaat yazdığı için , 9 - 18 yerine 9 _ 15 arası calosma.saati belirlemisler ve maaşın üçte.ikisini ödüyorlar. Bnm hiç işime yaramadı. 1 saat de öğle tatilinden kaybediyorum bide. O yüzden kullanmadım . 3 de çıkmak yerine 6 da çıkar tam maaş alırım

Henüz 3 yıllık bir uygulama. Yarım maaş alıp yarım gün çalılabiliyorsun. Özel kamu her anne içi. Geçerli bir hak. İş verenin isterse haftada 2 gün şeklinde de yapabiliyor. Arkadaşım yararlanıyor bu haktan. Bende istedim ancak ha 2 gün için bakacak birini bulmuşum ha 5 gün dedim ve kullanmadım. Bu arada işe başladıktan sonrada henüz okul yaşına gelmemişse çocuk istediğin zaman başvurabilirsiniz.
yaa çok sevindim, arkadaşınız özelde mi çalışıyor? ben çocuğumla ailemle daha çok vakıt geçirmek istediğim için öğlene kadar istiyorum. yoksa eve gelene kadar 7 ye yaklaşıyor. ben 5/2 çalışıyorum, 3 gün çalışıp 2 gün kullansam da olurdur o zaman, umut ışığı var demek))

Şöyle bir uygulamada var mesela. Ücretsiz izin almak istemeyenler için ilk çocuk için 2ay ikinci çocuk için 4ay üçüncü çocuk için 6 ay yarım gün çalışıp yarısını işverenden yarısını sgk dan tam maaş alarak izin kullanılıyor. Yani yarım gün çalışıp tam maaş alıyorsun. Bu dediğim gibi çocuk sayısına göre değişen ve en fazla 6 ay kullanılan bir hak ve işe başlamadan 1 Ay önce bilgilendirmenizi işverene yapmalısın.

yaa çok sevindim, arkadaşınız özelde mi çalışıyor? ben çocuğumla ailemle daha çok vakıt geçirmek istediğim için öğlene kadar istiyorum. yoksa eve gelene kadar 7 ye yaklaşıyor. ben 5/2 çalışıyorum, 3 gün çalışıp 2 gün kullansam da olurdur o zaman, umut ışığı var demek))
Eve özel sektördeyiz.

Ilk 6 ay 3 saat ikinci 6 ay 1,5 saat süt izni var ama memur için geçerli bu.sizin dediginiz i de duymuştum ama yürürlüğe girdi mi bilmiyorum.

Keşke öyle olsa benim çalıştığım yerde ücretsiz izin bile insiyatiflerine bağlı
Bende bizimkiler hayatta uygulamaz demiştim. Ücretsiz bile ezile büzüle almıştım. Ama bu duruma hiç ses etmediler. Ama dediğim gibi yasada reddetme seçenekleri yok. Sanırım ondan dolayı sesleri çıkmadı. Yoksa ücretsiz izine hala mırın kırın ediliyor.

Bende bizimkiler hayatta uygulamaz demiştim. Ücretsiz bile ezile büzüle almıştım. Ama bu duruma hiç ses etmediler. Ama dediğim gibi yasada reddetme seçenekleri yok. Sanırım ondan dolayı sesleri çıkmadı. Yoksa ücretsiz izine hala mırın kırın ediliyor.
bu çok acımasızca memurlar çocuk 1 yaşına kadar en az rahatlıkla bakıyor bizlere 3 aylık bebeği bırakmamız dayatılıyor

bu çok acımasızca memurlar çocuk 1 yaşına kadar en az rahatlıkla bakıyor bizlere 3 aylık bebeği bırakmamız dayatılıyor
Memurların süt izinleride 1,5 yıl. Bizim 1 yaşına kadar. Yani bu tür haklar eşit olmalı. Kesinliği olmalı. Mesela kreşe yardımı çıkardılar bu sene. Ama herkese değil ve plot bölgeler. Saçma sapan şeyler işte.

Memurların süt izinleride 1,5 yıl. Bizim 1 yaşına kadar. Yani bu tür haklar eşit olmalı. Kesinliği olmalı. Mesela kreşe yardımı çıkardılar bu sene. Ama herkese değil ve plot bölgeler. Saçma sapan şeyler işte.
bide şey soracam, bu haktan yararlanmak istediğinizi önceden mi işyerinize söylediniz yoksa nasıl bu süreç gerçekleşti?

Ben de özel bir sektörde bankada çalışan bir bayan görmüştüm. Çocuk okul çağına gelene kadar yarım gün calisacakmis ve yarım ücret alacakmış bu yasa sadece özel sektörde çalışanlar için.

Ben de araştırmıştım bir aralar ama sonra işe girdi çıktı oldu tazminat falan alınca hakkım yandı.

İlkokula kadar yarım gün hakkınız var evet. İnternette bunun için dilekçe örneği var.

Memurlar için kolay da, özel sektör işvereni bu yasal hak olduğu halde kapris olarak görüyor. Kullandırsa da mobing uyguluyor. O yüzden bir çok çalışan anne kullanmıyor ya da bilmiyor işinden olmamak için..

Ben doğum iznimin bitişinde 6 aylık ücretsiz iznimin 2 ayını kullanacağımı işverene söylediğim de bir karış suratla imzaladı dilekçemi..

Bizde bu konularda düzenleme yok da ondan. Avrupa Birliği talebiyle olan bir proje bu. Para onların parası..

Bizim devletimiz mültecilere milyonlar harcamak yerine yapamaz mıydı bunu? Hem de pilot uygulamasız şartları karşılayan her kadına..

ben şuan araştırıyorum çalışan anne hakların, öyle öğrendim, insAllah doğru bilgidir.
İlk doğumsa 2 ay , 2.doğumsa 4 ay, 3.doğumsa 6 ay yarım çalışma yapabiliyorsunuz. Maaşınızın yarısını devletten yarısını işkurdan alıyorsunuz. İşkur a başvurup işvereninize dilekçe vermeniz gerekiyor. Ben bu şekilde 4 ay boyunca haftada 3 gün çalışıp 4 gün izin yaptım. Ama çalıştığınız 3 gün 7.5 saat çalışmanız gerekiyor. Haftada toplam 22.5 saat çalışıyorsunuz. Bir de part time çalışma olayı var diye duydum ama o işverenin insiyatifinde mi bilmiyorum. İşvereninize sormanız daha doğru olur.

Kanun var evet ama uygulanmiyor. Uygulanamaz da zaten. Bu nufusla bu dogum oraniyla zor.

Bende kismicalisma kullandim 2 cocuk olunca 4 ay. Yarim calisma ilkokula baslayana kadar ama işveren izin vermezse kullanamıyorsun bu yuzden isten çıkarabilirmiş alo sgk ile defalarca konustum

Back
X