- Konu Sahibi vivien leigh
-
zaten özel sektöre verilen bir hak değil kamu için geçerlibunu uygulayacak bir tane bile özel sektör kurumu yoktur
Henüz 3 yıllık bir uygulama. Yarım maaş alıp yarım gün çalılabiliyorsun. Özel kamu her anne için geçerli bir hak. İş verenin isterse haftada 2 gün şeklinde de yapabiliyor. Arkadaşım yararlanıyor bu haktan. Bende istedim ancak ha 2 gün için bakacak birini bulmuşum ha 5 gün dedim ve kullanmadım. Bu arada işe başladıktan sonrada henüz okul yaşına gelmemişse çocuk istediğin zaman başvurabilirsiniz.merhaba kızlar. ben bi kaç ay sonra inşAllah doğum iznine ayrılacağım. ve işe geri döndüğümde çocuğum okul yaşına gelene kadar öğlene kadar çalışma hakkım varmış. bu haktan yararlanmak için de işe başlamadan 1 ay önce yazılı şeklinde iş yerine bildirmem gerekiyormuş. soracağım şu ki bu haktan yararlanıp, bi kaç sene öğlene kadar çalışan var mı aranızda?
Var canım benim kurumum uyguluyor mesela. İş veren onayı şart ancak işverenin reddetme gibi seçeneği yok. Yasayı bu şekilde yapmışlar.bunu uygulayacak bir tane bile özel sektör kurumu yoktur
yaa çok sevindim, arkadaşınız özelde mi çalışıyor? ben çocuğumla ailemle daha çok vakıt geçirmek istediğim için öğlene kadar istiyorum. yoksa eve gelene kadar 7 ye yaklaşıyor. ben 5/2 çalışıyorum, 3 gün çalışıp 2 gün kullansam da olurdur o zaman, umut ışığı var demek))Henüz 3 yıllık bir uygulama. Yarım maaş alıp yarım gün çalılabiliyorsun. Özel kamu her anne içi. Geçerli bir hak. İş verenin isterse haftada 2 gün şeklinde de yapabiliyor. Arkadaşım yararlanıyor bu haktan. Bende istedim ancak ha 2 gün için bakacak birini bulmuşum ha 5 gün dedim ve kullanmadım. Bu arada işe başladıktan sonrada henüz okul yaşına gelmemişse çocuk istediğin zaman başvurabilirsiniz.
Eve özel sektördeyiz.yaa çok sevindim, arkadaşınız özelde mi çalışıyor? ben çocuğumla ailemle daha çok vakıt geçirmek istediğim için öğlene kadar istiyorum. yoksa eve gelene kadar 7 ye yaklaşıyor. ben 5/2 çalışıyorum, 3 gün çalışıp 2 gün kullansam da olurdur o zaman, umut ışığı var demek))
Keşke öyle olsa benim çalıştığım yerde ücretsiz izin bile insiyatiflerine bağlıVar canım benim kurumum uyguluyor mesela. İş veren onayı şart ancak işverenin reddetme gibi seçeneği yok. Yasayı bu şekilde yapmışlar.
Bende bizimkiler hayatta uygulamaz demiştim. Ücretsiz bile ezile büzüle almıştım. Ama bu duruma hiç ses etmediler. Ama dediğim gibi yasada reddetme seçenekleri yok. Sanırım ondan dolayı sesleri çıkmadı. Yoksa ücretsiz izine hala mırın kırın ediliyor.Keşke öyle olsa benim çalıştığım yerde ücretsiz izin bile insiyatiflerine bağlı
bu çok acımasızca memurlar çocuk 1 yaşına kadar en az rahatlıkla bakıyor bizlere 3 aylık bebeği bırakmamız dayatılıyorBende bizimkiler hayatta uygulamaz demiştim. Ücretsiz bile ezile büzüle almıştım. Ama bu duruma hiç ses etmediler. Ama dediğim gibi yasada reddetme seçenekleri yok. Sanırım ondan dolayı sesleri çıkmadı. Yoksa ücretsiz izine hala mırın kırın ediliyor.
Memurların süt izinleride 1,5 yıl. Bizim 1 yaşına kadar. Yani bu tür haklar eşit olmalı. Kesinliği olmalı. Mesela kreşe yardımı çıkardılar bu sene. Ama herkese değil ve plot bölgeler. Saçma sapan şeyler işte.bu çok acımasızca memurlar çocuk 1 yaşına kadar en az rahatlıkla bakıyor bizlere 3 aylık bebeği bırakmamız dayatılıyor
bide şey soracam, bu haktan yararlanmak istediğinizi önceden mi işyerinize söylediniz yoksa nasıl bu süreç gerçekleşti?Memurların süt izinleride 1,5 yıl. Bizim 1 yaşına kadar. Yani bu tür haklar eşit olmalı. Kesinliği olmalı. Mesela kreşe yardımı çıkardılar bu sene. Ama herkese değil ve plot bölgeler. Saçma sapan şeyler işte.
Memurların süt izinleride 1,5 yıl. Bizim 1 yaşına kadar. Yani bu tür haklar eşit olmalı. Kesinliği olmalı. Mesela kreşe yardımı çıkardılar bu sene. Ama herkese değil ve plot bölgeler. Saçma sapan şeyler işte.
İlk doğumsa 2 ay , 2.doğumsa 4 ay, 3.doğumsa 6 ay yarım çalışma yapabiliyorsunuz. Maaşınızın yarısını devletten yarısını işkurdan alıyorsunuz. İşkur a başvurup işvereninize dilekçe vermeniz gerekiyor. Ben bu şekilde 4 ay boyunca haftada 3 gün çalışıp 4 gün izin yaptım. Ama çalıştığınız 3 gün 7.5 saat çalışmanız gerekiyor. Haftada toplam 22.5 saat çalışıyorsunuz. Bir de part time çalışma olayı var diye duydum ama o işverenin insiyatifinde mi bilmiyorum. İşvereninize sormanız daha doğru olur.ben şuan araştırıyorum çalışan anne hakların, öyle öğrendim, insAllah doğru bilgidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?